-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Συγνωμη φιλε μου αλλα διαφωνουμε πουθενα?
Ενταξει γραφεις οπως ενας απλος πολιτης και τιποτα παραπανω!
Στα υπολοιπα εισαι απλα σε νυχτα!
Και που επλυνες τα πιατα η δεν ξερω τι επαθες?
Γιάυτο καλα μπανια να εχουμε!Εσυ, ή μονιμάς εισαι ή στρατοκαυλος. Το πιο ειναι χειροτερο, δεν εχω αποφασισει ακομα. Κ τα δυο ομως
-
Στρατοκαυλοι = χειροτεροι απ' τους μονιμαδες, οι τελευταιοι το εχουν σαν εργασια , οι πρωτοι σαν χομπυ οποτε
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Στρατοκαυλοι = χειροτεροι απ' τους μονιμαδες, οι τελευταιοι το εχουν σαν εργασια , οι πρωτοι σαν χομπυ οποτεΚάνε το χόμπυ σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ στην ζωή σου!
(Μου το είχε πει κάποτε, μια φίλη και είχε δίκιο... φυσικά το λέω εδω, για πλάκα)
-
Θα συμπληρωσω ομως : Αν ηταν καλη η δουλεια,δε θα σε πληρωνανε για να την κανεις....
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
.....και τα κινητά μας (το μόνο αξιόπιστο μέσο επικοινωνίας στο στρατόπεδο).....
Τα Racal του στρατού ήταν απλά για γέλια. Τα μισά τουλάχιστον χαλασμένα και όσα δούλευαν είχαν μηδενική εμβέλεια. Στις ασκήσεις τα στελέχη χρησιμοποιούσαν PMR του εμπορίου απο αυτά που αγοράζεις στο Πλαίσιο με 20-30 ευρώ. Περιτό να πώ οτι είχαν 10 φορές μεγαλύτερη εμβέλεια και ποιότητα ήχου απο τα Racal.
Μέσα στο στρατόπεδο έπεφτε πολύ κινητό τηλέφωνο, αφού ελάχιστα απο τα σταθερά τηλέφωνα λειτουργούσαν. Η πλάκα ήταν οτι σε ορισμένα σημεία του στρατοπέδου δέν έπιανε ελληνικό δίκτυο αλλά έπιανε το τουρκικο καμπάνα.
Αλλά και τα TRC 9200 που υποτείθεται είναι ότι καλύτερο έχει ο στρατός δέν πήγαιναν πίσω. Θυμάμαι προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με το φυλάκιο της βραχονισήδας μερικά χιλιόμετρα μακριά με οπτική επαφή και ακουγόντουσταν σαν να ήταν μέσα απο πηγάδι.
Μα φυσικά... Εάν οι Τούρκοι θελήσουν να παραλύσουν τις επικοινωνίες του ΕΣ, θα βομβαρδίσουν τις κεραίες Vodafone, Cosmote, Tim (όπως λέγεται τεσπα...) και καθάρισαν... Οι δικοί μας χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά κινητά.
:hahaiv: Θα συμπληρωσω ομως : Αν ηταν καλη η δουλεια,δε θα σε πληρωνανε για να την κανεις....
Υπάρχουν και καλές δουλειές.
-
Βρε παιδιά δεν είμαι στρατογκαβλος,είμαρτον!
Απλα η λάντζα στο στρατο είναι σύνηθες φαινόμενο!
Στην θητεία μου εχω πλείνει όλα τα σερβίτσια της ΠΑ.
Αλλα στην ελλαδιτσα ζούμε αύτα εχουμε αυτα εμπιστευόμαστε.Δηλ τα χεράκια μας!
Ξέρω οτι είναι ντεμοντέ με τα χέρια άλλα δυστιχως τα λεφτα πάνε στα αεροπλάνα!
Θεωρώ οτι την θητεία σήμερα πιο πολυ την διαμόρφωσαν οι ιδιοι υποψήφιοι φαντάροι παρά η ηγεσία η όποια τελος πάντων!
Απλα φαντάσου αγαπητο μου παίδι Μαρβακ να έπαιρνες άδεια ανα 8μηνο και 2ωρη αδεια εξοδου και η λαντζα λατζα!
Οχι αχαριστίες λοιπόν! -
Εμενα παντως με επεισες...Μονιμας εισαι στην αεροπορια ειμαι σιγουρος γι'αυτο...!
-
Ξέρω οτι είναι ντεμοντέ με τα χέρια άλλα δυστιχως τα λεφτα πάνε στα αεροπλάνα!Που πάνε;;;;;
Μάλλον στις άπειρες ηλίθιες σπατάλες. Πίστεψέ με, αν έβλεπα ότι ο στρατός λειτουργεί αποδοτικά και απλά είναι πιο οικονομικό να κάνω εγώ (=το κωλοφάνταρο) τη λάντζα, θα είχα διαφορετική γνώμη. Όμως όλος ο στρατός είναι μία σπατάλη με τον τρόπο που λειτουργεί. Και φυσικά το να στέλνεις τους φαντάρους στη λάντζα, αντί για εκπαίδευση είναι απίστευτη σπατάλη!
Απλά ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε σ' αυτή την χώρα το προφανές => από το να σπαταλάς το προσωπικό σου σε μ@λ@κίες βάλ'τους να μάθουν πραγματικά το αντικείμενό τους! Ξέσκισέ μας στις ασκήσεις! Οι 12 παλαιότερα και πλέον οι 9 μήνες είναι υπερ-αρκετοί για να μάθει ο φαντάρος πολλά πράγματα για την ειδικότητά του. Δεν θα γίνει Ο ειδικός, αλλά θα μάθει πολλά. Ούτε κομάντα θα γίνουμε, αλλά σίγουρα θα μάθουμε 1-2 πραγματάκια. ΑΛΛΑ ΟΧΙ με τον τρόπο που ο ΕΣ εννοεί την έννοια εκπαίδευση... Ειλικρινά με πιάνουν τα γέλια όταν συνειδητοποιώ ότι μετά από αρκετούς μήνες (7, 8;;; κάπου εκεί) στο στρατό και 'εκπαίδευση' στην ειδικότητά μου περίπου για 4μήνες, ΚΑΝΕΙΣ δεν μας έμαθε καν πως ανοίγει η πόρτα από το άρμα! Σε περίπτωση συναγερμού θα τα παίρναμε όλα, θα πηγαίναμε μπροστά από το άρμα και θα το κοιτούσαμε...
Αλλά επίσης γενικά μην συμπεριφέρεσαι στο προσωπικό σου σαν να είναι αναλώσιμα αντικείμενα (λίγο κατώτερα σε αξία από μία ετοιμοθάνατη κατσαρίδα). Μήπως έτσι θα ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα;
Θεωρώ οτι την θητεία σήμερα πιο πολυ την διαμόρφωσαν οι ιδιοι υποψήφιοι φαντάροι παρά η ηγεσία η όποια τελος πάντων!
Απλά η ηγεσία κρύβεται πίσω από αυτή την αλήθεια και ακόμα και εκεί που την παίρνει ΔΕΝ κάνει τίποτα! Για παράδειγμα, τώρα, με τη μείωση της θητείας, είναι μία χρυσή ευκαιρία/δικαιολογία να κλείσουν πολλά στρατόπεδα που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, απλά να κάνουν νούμερα και αγγαρείες τα κωλοφάνταρα. Αμ δε...
Απλα φαντάσου αγαπητο μου παίδι Μαρβακ να έπαιρνες άδεια ανα 8μηνο και 2ωρη αδεια εξοδου και η λαντζα λατζα!
Οχι αχαριστίες λοιπόν!Κάπως έτσι ήμουν (τους τελευταίους 2,5 μήνες πριν τη μετάθεση πήρα 3 εξόδους και μόνο την υποχρεωτική άδεια λόγω Χριστουγέννων). Δεν χρειάζεται να φανταστώ τίποτα. Όταν άλλοι θεωρούσαν το 3 μέσα εμπλοκή, για εμάς ήταν Η απίστευτη καβάντζα. Και να σημειωθεί ότι οι 3 έξοδοι τους 2,5μήνες ήταν η τρελή καβάντζα της πυροβολαρχίας μας, λόγω εξαιρετικού λοχαγού. Επίσης, ΔΕΝ πήρα ούτε μία ημέρα άγραφη άδεια και 2 μέρες μόνο τιμητικές (παρέλαση). Είχα άλλες 2-3 μέρες τιμητική, αλλά ο ίδιος ο δίκας που τις έδωσε, μετά από καμμιά 10αριά μέρες τις έκοψε. Άδεια πήρα στους 4,5 μήνες (λόγω Χριστουγέννων) και μετά από από αυτό ξαναπήρα μετά από κανένα 4μηνο και φυσικά ΜΟΝΟ τις προβλεπόμενες 18 ημέρες... Σ/Κ στο σπίτι και λοιπές καβάντζες ήταν άγνωστα πράγματα, εκτός κι αν έπαιρνες κανονική άδεια. Πρωτοχρονιά και Ανάσταση στη σκοπιά. Να μην αρχίσω για κάτι 8-10ωρα/ημέρα σκοπιά... και μετά λάντζα και αγγαρείες και όρθιος καμιά ώρα στην αναφορά με -5 για να ακούω το παραλήρημα του πανύβλακα επειδή αυτός έχει αστέρια κι εγώ είμαι skopanthropous aggareiomahous.
Για ανθρώπους που έδιναν σημασία στους ανθρώπους τους (ήμουν πολύ τυχερός που στην πρώτη μετάθεση είχα πολύ καλό άνθρωπο για λοχαγό), πραγματικά όλοι σκιζόμασταν. Η πυροβολαρχία μου είχε τα λιγότερα άτομα, αλλά πάντα όλες τις δουλειές τις τελείωνε πρώτη και καλύτερα απ' όλες, γιατί ο άνθρωπος μας αντάμοιβε όσο μπορούσε. Και όσο περνούσε από το χέρι του δεν ασχολιόταν με μ@λ@κίες. Αλλά ήταν ο μόνος λοχαγός και ένας από τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού μόνιμους που θεωρώ ότι τιμούσαν τη στολή που φορούσαν - οι άλλοι θα έπρεπε να ντρέπονται (αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται, που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, όχι εγώ που τους κατακρίνω)
Επίσης, κανείς δεν έχει καταφέρει να μου απαντήσει πως ακριβώς βοήθησα την πατρίδα μου πλένοντας πιάτα/καθαρίζοντας τουαλέτες/μαζεύοντας σκουπίδια, κτλ, αντί να εκπαιδευτώ ως στρατιώτης...
Και όχι μόνο εγώ (φυσικά). Αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των φαντάρων...
Κλείνοντας: Ο στρατός όπως είναι αποτελεί ΤΡΟΜΕΡΗ σπατάλη πόρων (χρηματικών, υλικών και ανθρώπινων). Και όσα έχω δει δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου. Με τον τρόπο που λειτουργεί τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να τον χρειαστούμε.
-
Aπ'ότι κατάλαβα έκανες την θητεία σου με τον σταύρο στο χέρι και στον ΕΣ .Οποτε όντος είσαι απο τις εκείνες τις εξαιρέσεις των παιδιών που βρήκαν πιό δύσκολη την θητεία τους.
Συμφωνώ απόλυτα στην καλυτερη εκπαίδευση των στρατιωτών αλλα πιστεψέ με οταν απο τους 2 χιλ φαντάρους οι 1999 με ενα τηλ απλα παραπονιούνται οτι δεν περνούν καλά η θέλουν να μην κάνουν τίποτα και να είναι συνέχεια σε άδεια τότε τι να κάνει και η ηγεσία.
Σε πιστευω σε αύτα που γραφεις και σε πληροφορώ οτι ο στρατός δεν θα έπρεπε να είναι κολέγιο για τους στρατιώτες και οχι βέβαια στην λάντζα.
Τα λεφτά πάνε εκεί που σου είπα και μην επιμένεις .Αντε να κάνει και κανένας καμιά απατεωνιά αλλά οχι για πολύ ως συνήθως!
Οσο για τους μόνιμους που λές απλά πάλι στον στρατό τι περίμενες να δείς!Μήπως ήθελες μασαζ και καμιά γυναίκα που και που!
Τα δύσκολα δεν τα έχεις δεί οπότε να ΄σαι καλά!
Παντος έμαθες να βοηθάς την γυναίκα σου στην κουζίνα ,ίσως και να μαζεύεις και τα ρούχα σου οπότε κάτι είναι και αύτο δεν νομίζεις? -
Παντος έμαθες να βοηθάς την γυναίκα σου στην κουζίνα ,ίσως και να μαζεύεις και τα ρούχα σου οπότε κάτι είναι και αύτο δεν νομίζεις?
Τώρα συγνώμη, αυτό είναι επιχείρημα;
Πριν πάω στο στρατό είχα μάθει να κρατάω το σπίτι μου μόνος μου χωρίς μανάδες και μπαμπάδες να με φροντίζουν, να μαγειρεύω (γι' αυτό και πέρασα κι ένα μήνα και βάλε...ζαχαρένιο στο κέντρο σαν μάγειρας με υπηρεσίες ζηλευτές βέβαια...).Το να αναφέρεις ΑΥΤΟ το πράγμα σαν κέρδος για την θητεία κάποιου στο στράτο, είναι σαν ν' απευθύνεσαι σε βλάκες...
Τα υπόλοιπα που λες, δεν τα σχολιάζω, όχι επειδή συμφωνώ, απλώς δεν υπάρχει και λόγος...
Το σίγουρο είναι πάντως πως ο ελληνικός στρατός, χρειάζεται ΛΙΓΟΤΕΡΑ πράγματα:
-Λιγότερα στρατόπεδα (ΠΟΛΥ λιγότερα) και κυρίως όχι κοντά στις πόλεις. Έτσι θα μειωθούν τα βύσματα και θα μειωθεί και το ρεύμα των καλών μαθητών που πάνε στην Ευελπίδων, ελπίζοντας μετά να την αράξουν...-Λιγότερους μόνιμους (αφού θα έχει λιγότερα στρατόπεδα...)
-Λιγότερους έφεδρους που θα κάνουν 3μηνη θητεία μόνον και θα μαθαίνουν αυτά που πρέπει να μάθουν και ΟΧΙ πώς 'να βοηθούν την γυναίκα τους στην κουζίνα'!-Μηχανοργάνωση και έλεγχο προμηθειών, διαγωνισμούς για την προμήθεια υλικών και διαφάνεια σε κάθε τι.
Φυσικά το τελευταίο, είναι και το πιο δύσκολο να γίνει, γιατί κάποιοι θα σταματήσουν να ...μασουλάνε τα χρήματα των φορολογουμένων... -
Δεν έθεσα επιχειρημα αλλα μια πραγματικοτητα την οποια οσο και να σου φαίνεται παραξενο ισχυει.Μπορει να μην είναι κατι το σοβαρο αλλα ρωτησε ποσοι νεοι ξερουν να στρωνουν το κρεβατι τους η να μαζευουν τα ρουχα τους και θα καταλαβεις!
Πρεπει να καταλαβεις οτι εμεις οι ιδιοι καθοριζουμε την τυχη μας και το γιατι δεν γίνονται αυτα που σωστα ανέφερες το ξέρουν κάποιοι σαν εσενα και μένα απλοι μισθωτοι και ελευθεροι επαγγελματιες που εχουν καποιο συμφερον καλως η κακος απο την μη πραγματοποιηση τους .
Ας μην βιαζόμαστε να βγαζουμε συμπερασματα! -
Δεν θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω τα κακός κείμενα του ΕΣ και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο καθώς ο καθένας έχει αποκρυσταλλώσει άποψη ανάλογα με τις εμπειρίες του στη θητεία του μέσα από το πρίσμα που φυσικά αυτός βλέπει τα πράγματα. Αυτό που απλά θέλω να πω ότι ακόμα και αν κυνηγάμε (όχι με δική μας ευθύνη αλλά μάλλον των πολιτικών ταγών μας) ένα άδειο πουκάμισο, κάθε ώρα πτήσης κρύβει πολύ ιδρώτα και συχνά αίμα, κάτω από κάθε καιρική συνθήκη μέρα και νύχτα χωρίς αργίες και εορτές. Καλό είναι θα έλεγα να μην τσουβαλιάζουμε τους πάντες!!! Να είστε πάντως καλά.
Ένας τεμπέλης μονιμάς!!!
-
Αγαπητε τι να εξηγησεις,αφου ο Ελληνας θέλει καλοπέραση το αν βγει μια πτήση θα τον νοιαξει? Ήμαρτον!
Μήπως ξέραμε και πότε τι θέλαμε !
Ας ειναι καλα ολα τα παιδια που ερχονται για την θητεια τους να περνουν την αδειουλα τους (εκει ξεχνιουνται ολα) και ασε εμας να βγαζουμε τις πτησεις ,,,,,,,τις δαπανηρες και χωρις νοημα !
Μια ζωη αυτα θα ακουμε και θα βλεπουμε! -
Αγαπητε τι να εξηγησεις,αφου ο Ελληνας θέλει καλοπέραση το αν βγει μια πτήση θα τον νοιαξει? Ήμαρτον!
Μήπως ξέραμε και πότε τι θέλαμε !
Ας ειναι καλα ολα τα παιδια που ερχονται για την θητεια τους να περνουν την αδειουλα τους (εκει ξεχνιουνται ολα) και ασε εμας να βγαζουμε τις πτησεις ,,,,,,,τις δαπανηρες και χωρις νοημα !
Μια ζωη αυτα θα ακουμε και θα βλεπουμε!Γι αυτο πληρώνεστε αγαπητέ μου, αυτή είναι η δουλειά σας και για αυτό ο στρατός θα έπρεπε να είναι επαγγελματικός 100%.
-
Φυσικα φιλε μου! Και ειναι λιγα μπροστα σε αυτα που κανουμε .Και φυσικα οχι να πηγαινουμε για τυροπιτες οτι ωρα θελουμε !
Αλλα το θεμα ειναι η θητεια και οχι η χρονια ταλαιπωρία! -
Αποστρατευτηκε ο Γραψας?
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Αποστρατευτηκε ο Γραψας?τι εγινε? Χασαμε το βυσμα Billy?
-
Οχι ρε συ, απλα μου προταθηκε η θεση του αλλα εριξα ακυρο γιατι εχω μεγαλυτερες βλεψεις
-
Aπ'ότι κατάλαβα έκανες την θητεία σου με τον σταύρο στο χέρι και στον ΕΣ .Οποτε όντος είσαι απο τις εκείνες τις εξαιρέσεις των παιδιών που βρήκαν πιό δύσκολη την θητεία τους.Δεν έκανα καμμία θητεία με κανέναν σταυρό στο χέρι. Όταν πήγα στη μονάδα (γιατί το κέντρο το αφήνω... Θήβα, πρώην μοίρα ανεπιθύμητων - κτίρια που όπως είπα χτίστηκαν από τον κολλητό του Κολοκοτρώνη που έδωσε καλή μίζα στον κολλητό του Μαυροκορδάτου), είπα στην αρχή, ε, τι στο διάολο... ήρθαμε που ήρθαμε, τουλάχιστον ας μην τη δούμε τόσο μίζερα... Εντός ελαχίστων ωρών το 99% του μόνιμου προσωπικού κατέβαλε τόσο φιλότιμες προσπάθειες για να με απογοητεύσει που τα κατάφερε... Επίσης, ΟΛΟΙ στο συγκεκριμένο στρατόπεδο υπηρέτησαν πάρα πολύ δύσκολα. Σου τονίζω ότι θεωρούμουν από τους καβατζωμένους.
Συμφωνώ απόλυτα στην καλυτερη εκπαίδευση των στρατιωτών αλλα πιστεψέ με οταν απο τους 2 χιλ φαντάρους οι 1999 με ενα τηλ απλα παραπονιούνται οτι δεν περνούν καλά η θέλουν να μην κάνουν τίποτα και να είναι συνέχεια σε άδεια τότε τι να κάνει και η ηγεσία.
Μήπως φταίει ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει πως να χειριστεί το προσωπικό;;;; Εάν στη σχολή ευελπίδων μάθαιναν και μερικά απλά και βασικά πράγματα για διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, αντί για να κάνουν ή να δέχονται καψόνια, ίσως, λέω ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά οι άνθρωποι όταν τους συμπεριφέρεσαι σαν κατσαρίδες, συμπεριφέρονται αντίστοιχα... Και εν πάση περιπτώσει, άφησε τα βύσματα στην άκρη και ασχολήσου με αυτούς που μπορείς (και είναι η πλειοψηφία), αλλά όχι όπως τώρα => ο μ@λ@κ@ς που την πατάει πάντα. Πες του κι ένα μπράβο. Δωσ' του και μία ανταμοιβή... μετράει πολύ. Έπαναλαμβάνω: όποιος συμπεριφέρεται άσχημα, του συμπεριφέρονται εξίσου άσχημα. Ανεξάρτητα από το βαθμό και την εξουσία που έχει.
Σε πιστευω σε αύτα που γραφεις και σε πληροφορώ οτι ο στρατός δεν θα έπρεπε να είναι κολέγιο για τους στρατιώτες και οχι βέβαια στην λάντζα.
Εννοείται πως δεν θα έπρεπε να είναι κολλέγιο. Είπα κάτι τέτοιο; Μιλάω για διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού και να ακούει ο μ@λ@κ@ς και κανένα μπράβο (είτε με λόγια είτε με πράξη). Πχ: Αυτός που σκίζεται να σου κόβει χόρτα κάθε μέρα επί 4 μήνες θα έπρεπε να παίρνει καλές εξόδους και καλά νούμερα και όχι να του κόβεις και τις λίγες εξόδους που έχει!
Τα λεφτά πάνε εκεί που σου είπα και μην επιμένεις .Αντε να κάνει και κανένας καμιά απατεωνιά αλλά οχι για πολύ ως συνήθως!
Μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα... Έχεις εικόνα του πως γίνονται οι προμήθειες στο στρατό ή γενικά στο δημόσιο;;;; Όταν ο καψιμιτζής (η τελευταία τρύπα δηλαδή) βγάζει χαρτζιλίκι, έχεις την εντύπωση ότι οι πιο πάνω είναι 'καθαροί';;;;
Οσο για τους μόνιμους που λές απλά πάλι στον στρατό τι περίμενες να δείς!Μήπως ήθελες μασαζ και καμιά γυναίκα που και που!
Δεν είμαι σίγουρος που πάει αυτό, αλλά αν εννοείς στη σκατένια συμπεριφορά, αναρωτιέμαι μήπως μόνος μου τα λέω... Ας το ξαναπώ λοιπόν: ΕΝΑΣ λοχαγός ήταν άψογος απέναντι στους στρατιώτες του (και γενικά σε όλους τους υφισταμένους του) και ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ ότι έπρεπε να γίνει γινόταν πιο σύντομα και πολύ καλύτερα απ' όλες τις υπόλοιπες πυροβολαρχίες, που συν τοις άλλοις είχαν και περισσότερα άτομα. Αν και οι άλλοι λοχαγοί ήταν κάπως σαν τον δικό μας, ΟΛΕΣ οι δουλειές θα τελείωναν πιο γρήγορα, με λιγότερη γκρίνια και με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό ισχύει παντού. Αν συμπεριφέρεσαι σκατένια στο προσωπικό σου από την αρχή, τότε το αποτέλεσμα της δουλειάς που θα πάρεις θα είναι αντίστοιχο της συμπεριφοράς σου! Θα έχεις λουφαδόρους, θα έχεις άτομα που συνέχεια τους πονάει το κεφάλι, η μέση ή το @ρχίδι, κτλ. Αν είσαι σωστός και πάλι θα τα έχεις (ορισμένοι είναι ανεπίδεκτοι), αλλά θα τα έχεις σε πολύ μικρότερο βαθμό, από μία μικρή μειοψηφία! Αυτή την πολύ απλή αρχή της ανθρώπινης ψυχολογίας, την οποία λίγοι στον ΕΣ κατέχουν.
Άλλο παράδειγμα: Με πήρε μία φορά ένας ανθ/στης να μαζέψουμε τα σκουπίδια με τη σκουπιδιάρα. Δουλειά πολύ βρώμικη και σαν μόνο προστατευτικό είχαμε κάτι γάντια πλαστικά (για καθαρίστριες). Όπως καταλαβαίνεις εντός ολίγου είχαμε γίνει (είμασταν 2 φαντάροι) ... απερίγραπτοι. Κι όμως μία άλλη φορά που δεν έβρισκε άτομα, χωρίς να μας πει τίποτα ξαναπήγαμε, τη στιγμή που με άλλον θα είχαμε να κάνουμε πολύ πιο ξεκούραστη και καθαρότερη δουλειά. Γιατί; Απλούστατα, γιατί με τον συγκεκριμένο ΔΕΝ είχαμε φωνές και βλακείες, μας άφηνε να κάνουμε ένα διαλλειμμα (χωρίς μετά από 5 λεπτά να φωνάζει για να σηκωθούμε - το έλεγε απλά και ωραία), μας έδωσε ένα μπουκαλάκι νερό και στο τέλος (κάθε φορά) έλεγε ένα ευχαριστώ και κερνούσε και κάτι στο ΚΨΜ. Αποτέλεσμα; Έκανε τη δουλειά του γρήγορα, όμορφα, χωρίς νεύρα και φωνές και την επόμενη φορά που χρειάστηκε άτομα και δεν είχε, ξαναπήγαμε, όχι γιατί μας άρεσε να μαζεύουμε σκουπίδια και να αδειάζουμε κάδους, αλλά γιατί θέλαμε να τον βοηθήσουμε. Είναι σύμπτωση που ο συγκεκριμένος ανθυπασπιστής ποτέ δεν είχε προβλήματα με τους φαντάρους και πάντα έκανε ότι έπρεπε να γίνει γρήγορα και σωστά; Έγινα κατανοητός τώρα;
(δεν εξετάζω βέβαια τη σπατάλη του να γεμίζουν τη σκουπιδιάρα 2 φαντάροι που υποτίθεται εκείνη την ώρα θα έπρεπε να εκπαιδεύονται για το πως να υπερασπίσουν την πατρίδα τους σε περίπτωση που... )
Τα δύσκολα δεν τα έχεις δεί οπότε να ΄σαι καλά!
Αν εννοείς πόλεμο, ναι δεν τα έχω δει. ΕΥΤΥΧΩΣ και δεν πιστεύω να τα δω για τα επόμενα 20-30 χρόνια (πράγμα που μαζί με μερικά ακόμα γεγονότα με κάνει να αμφισβητώ εν γένει τη χρησιμότητα της θητείας στο τωρινό περιβάλλον, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα).
Παντος έμαθες να βοηθάς την γυναίκα σου στην κουζίνα ,ίσως και να μαζεύεις και τα ρούχα σου οπότε κάτι είναι και αύτο δεν νομίζεις?
Ωραία λοιπόν. Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει τόσα λεφτά για να μαθαίνουν μερικά κωλοφάνταρα να πλένουν πιάτα και να βοηθάνε τις γυναίκες τους.
Παρεπιπτόντως, έμενα μόνος μου περίπου 3 χρόνια πριν πάω στρατό, άρα ήξερα πολύ καλά και να πλένω πιάτα και να μαζεύω το σπίτι και να πλένω/σιδερώνω τα ρούχα μου και να σφουγγαρίζω. Τόσο δύσκολα πράγματα βέβαια μου πήρε πολύ χρόνο για να τα μάθω στο σπίτι... Βέβαια, φάκελο δεν ήξερα να κάνω είναι ένα γεγονός και κάτι που μου φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμο στην μετέπειτα ζωή μου.
...................................................
Αυτό που απλά θέλω να πω ότι ακόμα και αν κυνηγάμε (όχι με δική μας ευθύνη αλλά μάλλον των πολιτικών ταγών μας) ένα άδειο πουκάμισο, κάθε ώρα πτήσης κρύβει πολύ ιδρώτα και συχνά αίμα, κάτω από κάθε καιρική συνθήκη μέρα και νύχτα χωρίς αργίες και εορτές. Καλό είναι θα έλεγα να μην τσουβαλιάζουμε τους πάντες!!! Να είστε πάντως καλά.Ένας τεμπέλης μονιμάς!!!
+1000
Και όπως αισθάνομαι τρομερό σεβασμό στους πιλότους που καθημερινά ρισκάρουν τη ζωή τους επειδή η Ντορίτα και Σια δεν ξέρουν που πάνε τα 4, το ίδιο αισθάνομαι και για τους μηχανικούς τους, αλλά και άλλες κατηγορίες, πχ πυροτεχνουργούς.
Όμως αυτά που περιγράφεις δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα του ΕΣ όπως την αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία των φαντάρων, δεν πιστεύω να διαφωνούμε σε αυτό...
Γι αυτο πληρώνεστε αγαπητέ μου, αυτή είναι η δουλειά σας και για αυτό ο στρατός θα έπρεπε να είναι επαγγελματικός 100%.
+1000
-
Γι'αυτό δεν πρόκειται να προκόψουμε ποτέ ως έθνος. Όσοι έχουν εξουσία συμπεριφέρονται στους άλλους σαν σκπουπίδια και τα 'σκουπίδια' προσπαθούν πάντα να λουφάρουν εις βάρος των άλλων. Δεν υπάρχει , δε δίνεται παιδεία μέσα στην οικογένεια.
Περί Θητείας [#3]