-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το 'αποστρατεύεται λόγω προαγωγής νεωτέρων' δεν ισχύει δηλαδή αν δεν είναι 52 ετών ο αποστρατευθείς ? Μπορεί να υπάρχει συνταγματάρχης 50 ετών και ταξίαρχος 48 ?Επαναλαμβάνω : Ουδείς φτάνει να κριθεί για Ταξχος, αν δεν έχει φτάσει τα 50 μισό για την ακρίβεια, και αυτό άν έχει κερδίσει χρονιά στο σχολείο και 'μπήκε' με την 1η προσπάθεια.
Ο θεσμός του 'διατηρητέου', σε κρατάει μέχρι τα 52 ως Σχη, αφού ο 1ος της προηγούμενης Τάξης θα γίνει Ταξχος αν και νεώτερός σου στα 51 του, και τον επόμενο χρόνο ή θα προαχθείς και σύ (σπάνιο), ή θα αποστρατευτείς. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ας ξεκινήσω απ΄την πιό εύκολη απάντηση, στον nass : Ουδείς αποστρατεύεται με το υφιστάμενο σύστημα προαγωγών πρίν τα 52 έτη, πλήν ενός ποσοατού 2-3% που έχει σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα ή επαγγελματικές 'αποτυχίες' στον ατομικό του φάκελο.
Τότε προφανώς είμαι λάθος πληροφορημένος. Το 'αποστρατεύεται λόγω προαγωγής νεωτέρων' δεν ισχύει δηλαδή αν δεν είναι 52 ετών ο αποστρατευθείς ? Μπορεί να υπάρχει συνταγματάρχης 50 ετών και ταξίαρχος 48 ?
Για τα υπόλοιπα δυστυχώς επιβεβαιώνεις την κοινή γνώση, ότι το βύσμα πάει σύννεφο
Μία ερώτηση: γιατί μετράνε σαν συντάξιμα τα χρόνια της ΣΣΕ ? 4 έτη που οι σπουδαστές όχι μόνο δεν πληρώνουν εισφορές στο ασφαλιστικό σύστημα αλλά αντίθετα κοστίζουν τεράστια ποσά στο κράτος για την εκπαίδευσή, σίτιση, διαμονή κτλ. τους ?
Στους άλλους εργαζομένους απ΄όσο είδα http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=45949 μπορεί να γίνει αυτό αλλά πρέπει να εξαγοράσουν αυτά τα χρόνια στο ταμείο τους.
(Οσο ήμουν φαντάρος πλήρωνα κανονικά εισφορές σύνταξης (αλλά όχι περίθαλψης), στο ΤΣΜΕΔΕ...)
Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω ότι πληρώνονται κανονικά στις σχολές μειον κρατήσεις (και για διαμονή-διατροφή-ρουχισμό) και βγαίνουν κανένα 100ρικο καθαρά αυτά που παίρνουν στο χέρι. Γι αυτό και αν κάποιος φύγει απο στρ σχολή σε προχωρημένο στάδιο σπουδών πρέπει να πληρώσει μερικά χιλιάρικα €€€.
-
Α ωραία, ακόμα καλύτερα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μία ερώτηση: γιατί μετράνε σαν συντάξιμα τα χρόνια της ΣΣΕ ? 4 έτη που οι σπουδαστές όχι μόνο δεν πληρώνουν εισφορές στο ασφαλιστικό σύστημα αλλά αντίθετα κοστίζουν τεράστια ποσά στο κράτος για την εκπαίδευσή, σίτιση, διαμονή κτλ. τους ?
Για να μην μείνεις με λανθασμένες εντυπώσεις :
http://www.army.gr/default.php?pname=Ar ... id=43&la=1
και πάτε στο λινκ : Ασφαλιστικό στελεχών των ΕΔ (αρ. 20, 21, 22 Ν.3865/2010) 20.06.2011 , όπου γράφεται στο άρθρο 22, στη σελ. 10 :
'Διαδικασία αναγνώρισης
α) Η αναγνώριση του χρόνου σπουδών απαιτεί την καταβολή εκ μέρους του ενδιαφερομένου εισφοράς εξαγοράς με ασφάλιστρο 6,67% (όση είναι και η εισφορά του στρατιωτικού για την κύρια σύνταξη) που υπολογίζεται επί των συνταξίμων αποδοχών του,όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί κατά το χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης. Ως συντάξιμες αποδοχές λαμβάνονται υπόψη εκείνες επί των οποίων διενεργείται κράτηση για κύρια σύνταξη. Το ποσό της εισφοράς εξαγοράς προκύπτει από τη σχέση:Εισφορά εξαγοράς = (Συντάξιμες αποδοχές) Χ 6,67% Χ μήνες (που θα αναγνωρισθούν).
β) Για τον αναγνωριζόμενο χρόνο εκδίδεται αναγνωριστική πράξη από την αρμόδια Διεύθυνση Συντάξεων μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η πράξη αυτή υπόκειται στα ένδικα μέσα του άρθρου 66 του Π.Δ. 169/2007.
γ) Η αίτηση από τον ενδιαφερόμενο , μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε ακόμα και κατά τη συνταξιοδότησή του, αφού από καμία διάταξη του νόμου δεν προβλέπεται η υποβολή της σχετικής αίτησης εντός συγκεκριμένης προθεσμίας 'ΥΓ: Αν όλοι μας εξηγούσαμε με ακρίβεια και χειροπιαστά το τί πληρωνώμαστε, δεν θα υπήρχαν οι 'αντιπαλότητες' που υφίστανται για το ποιός πληρώνεται πόσο και γιατι. Το ίδιο βέβαια ισχύει για ΙΥ και κυρίως, για ΕΕ.
Αλλά δεν είμαστε όλοι κορόιδα, και κυρίως : 'Ποιός είσαι σύ ρε, αναφορά θα σου δώσω?'
Προσωπικά, πάντα έδινα 'αναφορά' και πάντα ακριβολογούσα. Και ειδικά στο φόρουμ.
Αλλά, .... δεν βαριέσαι, μάλλον 'αφέλεια' θεωρείται, κάποιοι - κάποτε 'μου το έγραψαν' κιόλας ! -
Φυσικά πληρώνονται στις στρατιωτικές σχολές με τις προβλεπόμενες κρατήσεις και με περίθαλψη. Αυτό που έχω να προσθέσω είναι ότι απο το 2015 και μετά για να φύγει κάποιο στέλεχος με σύνταξη θα πρέπει να έχει συμπληρώσει 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας οποσδήποτε. Λογικά θα διατηρηθούν οι εξαιρέσιμες κατηγορίες που προαναφέρθηκαν η ίσως κάποιες καταργηθούν. Προσωπικά επειδή έχω συμμετάσχει σε υποβρυχιες αποστολές συντήρησης αγκυροβολιων ανεφοδιασμού καυσίμων αεροδρομίων μπορώ να πω ότι αυτοί οι άνθρωποι παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα . Και δεν είναι ότι τηρείς τους κανόνες και εισαι οκ. Όχι . Αν σκεφτεί κανείς ότι θα πρέπει να ξεθάψει πχ τον ελαστικό σωλήνα ανεφοδιασμού στον βυθό μέσα απο την άμμο και να τον αντικαταστήσει χωρίς τεχνολογικές λύσεις με ένα καίκι και ενα κομπρεσέρ αναρρόφυσης (οδικών έργων.Μεγάλο δηλ) πάνω του τότε θα τον πιάσει πανικός. Αν περιμέναμε το 'ΘΕΤΙΣ' του ΠΝ....καλά κρασιά.
Αν δε ζήσει κάποιος τέτοιες καταστάσεις δε μπορεί να εκτιμήσει καταστάσεις. Φυσικά αδικίες μπορεί να υπάρχουν όσον αφορά άλλα επαγγέλματα και επικινδυνότητες αλλά αυτό δεν καταργεί το δίκαιο των στελεχών αυτών.@@@ dbekos +1
-
Αρα στις στρατιωτικές σχολές οι υποψήφιοι αξιωματικοί πληρώνονται και αν θέλουν εξαγοράζουν τα χρόνια για συντάξιμα, καλά το κατάλαβα ?
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
ΥΓ: Αν όλοι μας εξηγούσαμε με ακρίβεια και χειροπιαστά το τί πληρωνώμαστε, δεν θα υπήρχαν οι 'αντιπαλότητες' που υφίστανται για το ποιός πληρώνεται πόσο και γιατι. Το ίδιο βέβαια ισχύει για ΙΥ και κυρίως, για ΕΕ.Εδώ είσαι λάθος: εσύ (όχι προσωπικά, γενικά μιλάω) που είσαι ΔΥ έχεις υποχρέωση να μου λες πόσο και γιατί πληρώνεσαι από μένα, το φορολογούμενο, που σε πληρώνω. Να μου δίνει λογαριασμό, αν θέλεις. Το αντίθετο δεν ισχύει, ως ιδιώτης έχω δικαίωμα να βγάζω όσα θέλω και δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν, πλην φυσικά των εντεταλμένων δημόσιων λειτουργών (έχω βέβαια υποχρέωση να μην φορο/εισφοροδιαφεύγω κτλ.)
@coupeas
Καθόλου δεν τα παραγνωρίζω αλλά δεν έχουν οι στρατιωτικοί αποκλειστικότητα ούτε σε επικινδυνότητα, ούτε σε δυσκολία, ούτε σε υπευθυνότητα της εργασίας τους.
Ακόμα και στο παράδειγμα που φέρνεις, σου υπενθυμίζω ότι υπάρχουν επαγγελματίες ιδιώτες δύτες, που το κάνουν αυτό που λες μια ζωή, και παίρνουν (αν φτάσουν...) σύνταξη στα 60 και όχι στα 40-45... -
Είναι η 2η φορά που ¨αρπάζεσαι' σε κάτι που γράφω, παρότι έχεις σαφώς αντιληφθεί ότι αυτό και μόνο εννοούσα Ο χρήστης nass έγραψε:
...(έχω βέβαια υποχρέωση να μην φορο/εισφοροδιαφεύγω κτλ.)
Και γω σου λέω λοιπόν ιντερνετικά (γιατί δεν έχουμε προσωπική, αλλα ιντερνετική ) ότι θα μπορούσα στις ερωτήσεις σου περί μισθο-συντάξεων να μην σου απαντήσω, στηριζόμενος στο :
δεν είμαστε όλοι κορόιδα, και κυρίως : 'Ποιός είσαι σύ ρε, αναφορά θα σου δώσω?'
Και 'τη λές' σε μένα, που είμαι ο μόνος που παραθέτει-κατά κάποιο τρόπο- στοιχεία που σχεδόν κανείς δεν πρόκειται ποτέ φόρα παρτίδα να σου δώσει, ανεξάρτητα αν τα νετς σήμερα μπορούν με κάποιο κόπο να σου δώσουν τις απαντήσεις που πιθανώς, ως 'κουτοπόνηρος' θα ήθελα να αποκρύψω !
Τέσπα, όλοι μας 'ιστορία' γράφουμε, οπότε ... καλή καρδιά ! -
Συγνώμη αν παρεξηγήθηκαν τα γραφόμενά μου, ούτε αρπάχτηκα ούτε στην είπα
-
dp (double post, not double penetration)
-
@ nass
Οχι τίποτε άλλο, αλλά πραγματικά θυμο-στεναχωρήθηκα, γιατί οι αντιπαραθέσεις δεν είναι του χαρακτήρα μου.
Και αναμένοντας την απάντησή σου, έφτιαξα επρεσσάκι να μου περάσει !
Θα το πιώ λοιπόν πλέον 'εν ηρεμία' και ... όλα καλά !
ΕΝD -
Να παραθέσω και κάτι ίσως ανούσιο για τους πολλούς, η αποστρατεία σ'αυτες τις ηλικίες δεν είναι πάντα θεμιτή ή ευπρόσδεκτη. Από βίωμα μου στο περιβάλλον μου, ενός 52χρονου που ξαφνικά 'ξεχνάει' ωράρια, στολές, τρόπο ζωής που ξεκίνησε από τα 18 του ... δεν του ήταν καθόλου ευχάριστο.
Αντίλογος σ'αυτό βέβαια υπάρχει.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Nass μη τα φερνεις τα πραγματα εκει που θες εσυ. Το κοστος μιας τετοιας αποστολης απο ιδιωτες ειναι απλησιαστο. Αν εσυ που μας πληρωνεις το θες τοτε πασο. Μακαρι να μην ξαναπαει κανενας μας.
Ομως απο την στιγμη που θα μας ξαναστειλουν και θα μας στελνουν θα υπαρχει και η οικονομικη αναγνωριση της επικινδυνοτητας. Και μη πεις οτι ετσι κοστιζουμε περισσοτερο. Απλα το κοστος σε ιδιωτες δε παιζεται. Ουτε σε 100 χρονια δε φτανουν οι συνταξεις και οι μισθοι να περασουν σε νουμερα αυτο το κοστος. Και δεν μιλαμε για αποκλειστικα μ πλωτους στοχους πτωσεις αεροσκαφων πολεμικων και μη. Μιλαμε για πολλες πολυδαπανες αποστολες.
Και οπως καταλαβαινεις δε τα κανουν πολλοι στην Ελλαδα με 28 ευρω ημερησια αποζημιωση.
Γι'αυτο και αυτοι που τα κανουν εκτος ΠΑ δεν φευγουν με προωρη συνταξη. Λογικο . -
Ο χρήστης Mpampinos έγραψε:
Και με συνταξάρα στα 45, αλλά αν το θίξουμε αυτό θα μας πουν για δυσμενείς μεταθέσεις και ξενύχτια κλπ.
Είσαι και άνιδεος. Ξέρεις ποιοι και πόσοι παίρνουν διπλά χρόνιας;;;;;;;Κάτσε 25 χρόνια σε υποβρύχιο,κάνε 25 χρόνια άλματα,πέτα 25 χρόνια μαχητικό, βγάζε 25 χρόνια νάρκες (((((πλήρωνε επί 25 χρόνια διπλές κρατήσεις))))) και λοιπά και λοιπά και αν έχεις επιβιώσει ή έστω μπορείς να σταθείς στα πόδια σου και δεν έχεις διαλύσει πνευμόνια, γόνατα, μέση, αυχένες κλπ κλπ πάρε την συνταξάρα ( )....Και όχι μάγκα δεν θα σου πω ούτε για μεταθέσεις ούτε για υπηρεσίες. Δεν θα καταλάβεις ποτέ πως είναι να χρεώνεσαι Πατρίδα....Ούτε πως είναι στην υπηρεσία σου να σου έρχεται ο στρατιωτάκος για να σου πει το πρόβλημα του ή να σου πει καλή υπηρεσία απο την καρδιά του όταν θα μπει απο έξοδο.
Ελληνάρας, πριν πετάξεις την μπαρούφα σου ψάξου πρωτα...Βέβαια οι απόψεις είναι σαν τις κ@@οτρυπίδες....Όλοι έχουν κι από μια......O διοικητής μου στη μονάδα όταν ήμουν φαντάρος έκανε αίτηση για σύνταξη στα 45 του. Αν/χης Υλικού Πολέμου, οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν είχε πατήσει στη ζωή του ούτε σε υποβρύχιο ούτε έβγαζε νάρκες. Και αν κρίνω και από το τι έκαναν και οι πιο χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί Υλικού Πολέμου, μάλλον όλη του την καριέρα αραχτός την πέρασε. Για τη σύνταξη το ξέρω γιατί εγώ του ετοίμασα την αίτηση που ήμουν στο 1ο γραφείο. ΦΟΒΕΡΟΣ άνθρωπος πραγματικά, και του χρωστάω πολλά για το πόσο καλά πέρασα στο στρατό χωρίς να τον ξέρω προσωπικά από πριν, και ακόμα τον παίρνω τηλ στη γιορτή του για χρόνια πολλά (πάνε 4 χρόνια σχεδόν που απολύθηκα), αλλά σύνταξη στα 45 του είναι ΑΔΙΚΟ που πήρε.
Όσο για τις κρατήσεις που πληρώνουν οι στρατιωτικοί, είναι σαν των υπόλοιπων Δημοσίων Υπαλλήλων, δηλαδή ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ και ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ (κοινώς αέρας κοπανιστός), εφόσον το ίδιο το κράτος τις πληρώνει στον εαυτό του. Πες ότι παίρνεις μικτά 1.500 και καθαρά 1.000. Αν αύριο θέλει το κράτος σου πάει τα μικτά στις 10.000 και τα καθαρά παραμείνουν 1.000 (κάνει τις κρατήσεις 9.000). Έτσι κι αλλιώς στα χαρτιά είναι όλα, δεν πληρώνει κανείς πραγματικά αυτές τις κρατήσεις. Στα 45 σου θα ζητάς εφάπαξ 2-3 εκατομμύρια; -
Τελειωνουν αυτα φιλε μου. Οποιος πηρε απο αυτους πηρε.
-
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Και με συνταξάρα στα 45, αλλά αν το θίξουμε αυτό θα μας πουν για δυσμενείς μεταθέσεις και ξενύχτια κλπ.
Είσαι και άνιδεος. Ξέρεις ποιοι και πόσοι παίρνουν διπλά χρόνιας;;;;;;;Κάτσε 25 χρόνια σε υποβρύχιο,κάνε 25 χρόνια άλματα,πέτα 25 χρόνια μαχητικό, βγάζε 25 χρόνια νάρκες (((((πλήρωνε επί 25 χρόνια διπλές κρατήσεις))))) και λοιπά και λοιπά και αν έχεις επιβιώσει ή έστω μπορείς να σταθείς στα πόδια σου και δεν έχεις διαλύσει πνευμόνια, γόνατα, μέση, αυχένες κλπ κλπ πάρε την συνταξάρα ( )....Και όχι μάγκα δεν θα σου πω ούτε για μεταθέσεις ούτε για υπηρεσίες. Δεν θα καταλάβεις ποτέ πως είναι να χρεώνεσαι Πατρίδα....Ούτε πως είναι στην υπηρεσία σου να σου έρχεται ο στρατιωτάκος για να σου πει το πρόβλημα του ή να σου πει καλή υπηρεσία απο την καρδιά του όταν θα μπει απο έξοδο.
Ελληνάρας, πριν πετάξεις την μπαρούφα σου ψάξου πρωτα...Βέβαια οι απόψεις είναι σαν τις κ@@οτρυπίδες....Όλοι έχουν κι από μια......O διοικητής μου στη μονάδα όταν ήμουν φαντάρος έκανε αίτηση για σύνταξη στα 45 του. Αν/χης Υλικού Πολέμου, οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν είχε πατήσει στη ζωή του ούτε σε υποβρύχιο ούτε έβγαζε νάρκες. Και αν κρίνω και από το τι έκαναν και οι πιο χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί Υλικού Πολέμου, μάλλον όλη του την καριέρα αραχτός την πέρασε. Για τη σύνταξη το ξέρω γιατί εγώ του ετοίμασα την αίτηση που ήμουν στο 1ο γραφείο. ΦΟΒΕΡΟΣ άνθρωπος πραγματικά, και του χρωστάω πολλά για το πόσο καλά πέρασα στο στρατό χωρίς να τον ξέρω προσωπικά από πριν, και ακόμα τον παίρνω τηλ στη γιορτή του για χρόνια πολλά (πάνε 3 χρόνια), αλλά σύνταξη στα 45 του είναι ΑΔΙΚΟ που πήρε.
Όσο για τις κρατήσεις που πληρώνουν οι στρατιωτικοί, είναι σαν των υπόλοιπων Δημοσίων Υπαλλήλων, δηλαδή ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ και ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ (κοινώς αέρας κοπανιστός), εφόσον το ίδιο το κράτος τις πληρώνει στον εαυτό του. Πες ότι παίρνεις μικτά 1.500 και καθαρά 1.000. Αν αύριο θέλει το κράτος σου πάει τα μικτά στις 10.000 και τα καθαρά παραμείνουν 1.000 (κάνει τις κρατήσεις 9.000). Έτσι κι αλλιώς στα χαρτιά είναι όλα, δεν πληρώνει κανείς πραγματικά αυτές τις κρατήσεις. Στα 45 σου θα ζητάς εφάπαξ 2-3 εκατομμύρια;Κάπου κάνεις λάθος, όταν παίρνω μικτά 1500 και καθαρά 1000 σημαίνει ότι την διαφορά αντί να την βάζω στην τσέπη μου, μου την κρατάει ο εργοδότης με την υπόσχεση ότι θα έχω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη+εφάπαξ.
Πολλοί ΔΥ και όχι μόνο θα προτιμούσαν να πληρώνονται το σύνολο του μικτού μισθού τους και να κανονίζουν για ασφάλεια-σύνταξη-εφάπαξ μόνοι τους μέσω του ιδ. τομέα παρά να τα παίρνει το κράτος και να μην παρέχει ότι υποσχέθηκε.Σε ότι αφορά την σύνταξη στα 45, ναι μπορεί να πήρε 300-400€ τον μήνα γιατί στην ουσία παραιτήθηκε και δεν συμπλήρωσε τα απαιτούμενα χρόνια για πλήρη σύνταξη.
-
Μια χαρά συμπλήρωσε τα απαιτούμενα χρόνια, τα οποία ήταν 25 όπως μου είπε τότε. Για να μη θυμηθώ ότι έφυγε σαν ταξίαρχος, μια και οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουν το μοναδικό προνόμιο να αποστρατεύονται με δώρο 2 βαθμούς, για να παίρνουν έτσι σύνταξη η οποία είναι αρκετά μεγαλύτερη από τον τελευταίο μισθό τους (άρα ούτε κατά διάνοια δεν καλύπτεται από τις πλασματικές έστω 'κρατήσεις' τους).
Για τις κρατήσεις ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ξαναλέω ότι είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σε μπερδεύει. Μια ιδιωτική εταιρεία όταν σου κάνει €500 κρατήσεις, τις ΠΛΗΡΩΝΕΙ στο κράτος. Αντίθετα, το κράτος μπορεί να λέει ονομαστικά ότι κάνει όσες κρατήσεις θέλει, μια και κανείς δεν τις πληρώνει πουθενά. Είναι απλά νούμερα σε ένα χαρτί. Θεωρητικά θα μπορούσε αύριο το πρωί χωρίς κανένα πρόβλημα να σου 10πλασιάσει το μικτό μισθό και τις κρατήσεις (να παίρνεις στο τέλος τα ίδια καθαρά) χωρίς καμία απολύτως επίπτωση στα κρατικά ταμεία. Αυτό θα σου έδινε δικαίωμα 10πλάσιας σύνταξης;
Τα ίδια ισχύουν και για τους αστυνομικούς. Θείος μου συνταξιούχος αστυνομικός (όχι από σχολή, απλός μπατσάκος του δρόμου στην εποχή του) μου έλεγε πρόσφατα ότι πλέον είναι ήδη περισσότερα χρόνια συνταξιούχος από όσα δούλεψε (είναι γύρω στα 80 ετών) και ότι τώρα με τις μειώσεις του έχουν ρίξει τη σύνταξη στα €1.800 καθαρά αλλά 'ευτυχώς μου φτάνει μια χαρά' (πάλι καλά, άλλοι στη θέση του γκρινιάζουν και καταριούνται την κακιά τρόικα).
Τι μισθό και τι 'κρατήσεις' (πλασματικές πάντα) μπορεί να είχε ένας αστυνομικός του δρόμου τη δεκαετία του '50 και του '60, ώστε να δικαιολογείται σύνταξη για 30+ χρόνια ήδη (ζωή να 'χει ο άνθρωπος) η οποία πεσμένη είναι στα €1.800;;;Υ.Γ. Σόρρυ για το offtopic, μια και όλα αυτά είναι άσχετα με τη θητεία.
-
Μια χαρά συμπλήρωσε τα απαιτούμενα χρόνια, τα οποία ήταν 25 όπως μου είπε τότε. Για να μη θυμηθώ ότι έφυγε σαν ταξίαρχος, μια και οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουν το μοναδικό προνόμιο να αποστρατεύονται με δώρο 2 βαθμούς, για να παίρνουν έτσι σύνταξη η οποία είναι αρκετά μεγαλύτερη από τον τελευταίο μισθό τους (άρα ούτε κατά διάνοια δεν καλύπτεται από τις πλασματικές έστω 'κρατήσεις' τους).Για τις κρατήσεις ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ξαναλέω ότι είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σε μπερδεύει. Μια ιδιωτική εταιρεία όταν σου κάνει €500 κρατήσεις, τις ΠΛΗΡΩΝΕΙ στο κράτος. Αντίθετα, το κράτος μπορεί να λέει ονομαστικά ότι κάνει όσες κρατήσεις θέλει, μια και κανείς δεν τις πληρώνει πουθενά. Είναι απλά νούμερα σε ένα χαρτί. Θεωρητικά θα μπορούσε αύριο το πρωί χωρίς κανένα πρόβλημα να σου 10πλασιάσει το μικτό μισθό και τις κρατήσεις (να παίρνεις στο τέλος τα ίδια καθαρά) χωρίς καμία απολύτως επίπτωση στα κρατικά ταμεία. Αυτό θα σου έδινε δικαίωμα 10πλάσιας σύνταξης;
Τα ίδια ισχύουν και για τους αστυνομικούς. Θείος μου συνταξιούχος αστυνομικός (όχι από σχολή, απλός μπατσάκος του δρόμου στην εποχή του) μου έλεγε πρόσφατα ότι πλέον είναι ήδη περισσότερα χρόνια συνταξιούχος από όσα δούλεψε (είναι γύρω στα 80 ετών) και ότι τώρα με τις μειώσεις του έχουν ρίξει τη σύνταξη στα €1.800 καθαρά αλλά 'ευτυχώς μου φτάνει μια χαρά' (πάλι καλά, άλλοι στη θέση του γκρινιάζουν και καταριούνται την κακιά τρόικα).
Τι μισθό και τι 'κρατήσεις' (πλασματικές πάντα) μπορεί να είχε ένας αστυνομικός του δρόμου τη δεκαετία του '50 και του '60, ώστε να δικαιολογείται σύνταξη για 30+ χρόνια ήδη (ζωή να 'χει ο άνθρωπος) η οποία πεσμένη είναι στα €1.800;;;Μα τις κρατήσεις δεν τις πληρώνεις στο κράτος, γενικά και αόριστα αλλά σε πολύ συγκεκριμένο ταμείο το οποίο έχει και διαχειρίζεται αποθεματικά (τις κρατήσεις όλων δηλαδή) και από αυτά δίνει συντάξεις και εφάπαξ. Για τον στρατό ειδικότερα υπήρχαν και έξτρα ταμεία, όπως το Μετοχικό ταμείο στρατού, το οποίο υποτίθεται ότι δίνει κάποιο συμπλήρωμα στις συντάξεις , αν και σήμερα με όλους τους 'αντιστασιακούς' από την πρώην ΕΣΣΔ που πήραν σύνταξη στρατηγού γιατί υποτίθεται έριξαν 2 τουφεκιές στον εμφύλιο σαν δεκανείς και τους αναγνωρίστηκαν όλα τα χρόνια από τότε σαν χρόνια υπηρεσίας από υπουργάρες τύπου Τσόχα, αυτοί που είχαν πραγματικές κρατήσεις υπέρ Μετοχικού ταμείου παίρνουν @@@.
Μα ο μισθός τον στρατιωτικών πάει με τα χρόνια υπηρεσίας πλεον και όχι τον βαθμό, μπορεί κάποιος λοχαγός να παίρνει περισσότερα από τον ταγματάρχη. Με 25 χρόνια πάντως ο δικός σου δεν νομίζω να πήρε πλήρη σύνταξη.
Για τον θείο σου δεν ξέρω τι ισχύει σαν αστυνομικός αλλά τα 1800€ μου φαίνονται εξωπραγματικά πολλά πλεον.
Για το ότι πρέπει να παίρνουν όλοι σύνταξη για λιγότερα χρόνια από όσα εργάστηκαν συμφωνώ απολύτως, απλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που όταν πήραν σύνταξη το πρσδόκιμο ζωής ήταν τα 60-70 χρόνια -
Τυπικά το κράτος πρέπει να πληρώνει τις κρατήσεις στα αντίστοιχα ταμεία, όμως ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ αυτό ΔΕ γίνεται και οι συντάξεις καλύπτονται από τα κρατικά ταμεία (άρα τους φόρους μας).
-
Farenight ετσι ειναι οπως τα λεει ο dimic. Στο μονο που χωρα ενσταση ειναι στο προωρο δικαιωμα συνταξης . Δηλ οι κρατησεις γινονται υπερ της συνταξης και εφαπαξ κατα κυριο λογο. Κατα βαση και οπως εγραψα πιο πανω ως το 2015 οποιος προλαβει να φυγει με προωρη συνταξη θα φυγει με 29 πραγματικα + 3 πλασματικα αν θυμαμαι καλα. Απο κει και περα το χαος.
Ειναι πολλοι αυτοι που θα ηθελαν σημερα καλυτερο μισθο και χειροτερη συνταξη .
Φυσικα τα ποσα των κρατησεων το κρατος δεν τα αποθηκευει να τα βρουμε εμεις αργοτερα. Στα χαρτια ειναι -
Τι μισθό και τι 'κρατήσεις' (πλασματικές πάντα) μπορεί να είχε ένας αστυνομικός του δρόμου τη δεκαετία του '50 και του '60, ώστε να δικαιολογείται σύνταξη για 30+ χρόνια ήδη (ζωή να 'χει ο άνθρωπος) η οποία πεσμένη είναι στα €1.800;;;
Υ.Γ. Σόρρυ για το offtopic, μια και όλα αυτά είναι άσχετα με τη θητεία.
Ο πατέρας μου πάντως που έχει φύγει από αστυνομία με βαθμό αντιστράτηγου τόση σύνταξη καθαρά δεν παίρνει.
Περί Θητείας [#3]