-
απλά έχω ακούσει ότι είναι περιορισμένες οι θέσεις και ότι γενικά δεν είναι και τόσο εύκολο να πας εκεί
αθλητής δεν είμαι, ούτε έχω ασχοληθεί με πρωταθλητισμό για να ξέρω ακριβώς πώς δουλεύει, αλλά αν πας εκεί σίγουρα είναι καλή περίπτωση
πάντως από τα άτομα που είχα στο κέντρο , ένας μόνο ήταν αξιόλογος αθλητής (άνηκε στην εθνική χαντμπολ) και όταν βγήκαν οι μεταθέσεις πήγε αποθηκάριος στο ΓΕΣ, η οποία μετάθεση ήταν 'τυπική' αυτός όντως πρέπει στη συνέχεια να πήγε εκεί που θες να πας κι εσύ ή ακόμα και αποθηκάριος στο ΓΕΣ να πήγε δε πιστεύω ότι θα πατούσε
μετά κάτι άλλοι αθλητές επιπέδου ποδοσφαιριστές Γ εθνικής πήγαιναν απλά σε στρατόπεδα που ήταν στις πόλεις των ομάδων τους, όπου προφανώς δε θα πατούσαν ποτέ
-
Kαι γω ανηκω στην εθνικη ομαδα του αθληματος μου (κολυμβηση) και πηρα την καλυτερη δυνατη θεση σε πανελληνιο-εθνικο πρωταθλημα.Για αυτο ειμαι αρκετα σιγουρος οτι θα μπω εκει.Γιατι απο το αθλημα μου (γτ μονο για αυτο ειμαι σε θεση να γνωριζω) εχουν μπει και χωρις να ειναι σε εθνικη,και ουτε ειχαν τη θεση που εχω εγω.
Αρα καλο θα ηταν να παω μια βολτα απο το ρουφ.
Γνωριζει κανεις σε ποιο απο τα δυο κτηρια του ρουφ μπορω να παω για ερωτησεις-πληροφοριες? σε αυτο που ειναι στο ρευμα προς την πειραιως? ή στο απεναντι που ειναι στο ρευμα προς κηφισο? -
Για να κόψω αναβολή νομίζω ότι είχα πάει σε αυτό που είναι στο Κηφισό κι εκεί μου έδωσαν ότι πληροφορίες ήθελα
Είναι βέβαια και θέμα του πού θα πέσεις, για να πάρεις σωστές πληροφορίες
Οι αξιωματικοί όμως είναι ενήμεροι μπορώ να πωΌσο για αυτούς που πήγαν τελικά εκεί, βρες κανένα και ρωτα να σου πει τι ακριβώς θέλει για να πας εκεί. Και ρωτά αν είναι και περιορισμένες οι θέσεις και αν μπαίνουν άτομα με βύσμα από το παράθυρο
Βέβαια στη περίπτωσή σου θα τη βρεις τελικά την άκρη πιστεύω και δε θα κάνεις κανονικό στρατό
Γενικά και σε μονάδα αν βρεθούν οι αθλητές κορόιδευουν
-
Σε ευχαριστω πολυ!
Θα παω απο κει και ελπιζω να βρω καποιον που θα με κατατοπισει πληρως.
Οσο για το ασαεδ θα -ξανα-ρωτησω καποιον στην ομαδα,καθοτι σχεδον ολοι εχουν παει,εγω ειμαι απο τους τελευταιους και μου το ειχαν ανφερει σαν κατι απλο.Δεν νομιζα οτι μπορει να ειναι δυσκολο ή να χρειαζεται βυσμα κτλ λογω περιορισμενων θεσεων.(φανταζεσαι να εχουν παει ολοι και γω να κατσω στον αξονα? )
Αλλωστε δεν ειναι ευκολο καποιος να το κερδισει αυτο,ετσι ωστε να πεις πως θα γινεται χαμος απο ατομα ετσι ωστε να μην μπορουν να τους παρουν.
Απλα ελεγα μηπως καποιος απο δω ειχε κατι παρομοιο. -
3 μέρες για τη μεγάλη φιέστα στο ΚΕΠΒ...
Δεν ξέρω αν με 2 ακόμεα μέρες που μένουν θα μπορέσουμε να κάνουμε σωστή παρέλαση, στα στατικά πάντως είμαστε τζιμάνια.
-
Στο ασαεδ είχα πετύχει τύπο 1,70 και 110 κιλά και όταν ήρθε στο 1ο να του κάνω τα χαρτιά δεν άντεξα, τον ρώτησα τι άθλημα κάνει.
Ήταν αθλητής μπριτζ μου είπε
-
Ξέρει κανείς σας αν οι έφεδροι αξιωματικοί δικαιούνται να πηγαίνουν στο στρατιωτικό πρατήριο και αν έχουν κάποια άλλα δικαιώματα εν γένει?Αν ναι,τότε τι χρειάζεται για να εξασκήσει κάποιος αυτό το δικαίωμα(κάποιο χαρτί,κάποια αίτηση)?
-
Είσαι εν ενεργεία ή εν εφεδρεία;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είσαι εν ενεργεία ή εν εφεδρεία;Δεν ξέρω πως να το απαντήσω αυτό,είμαι μάλλον ειδική περίπτωση αφού υπηρέτησα σαν ΣΤΡ αλλά ορκίστικα έφεδρος ανθυπίατρος 3 χρόνια αφού απολύθηκα.Αν βοηθάει έχω πράσινο απολυτήριο και πρέπει να παρουσιαστώ σε μοναδα επιστράτευσης αν κληθώ
-
Αφού έχεις ορκιστεί και εισέλθει στο Σώμα των Αξκων μπορείς να βγάλεις ταυτότητα Εφέδρου Αξκου από τον οικείο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξκων. Με αυτή έχεις δικαίωμα εισόδου στα Στρατιωτικά Πρατήρια, στις περισσότερες ΛΑΦ και κατά προτεραιότητα εισαγωγή στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αφού έχεις ορκιστεί και εισέλθει στο Σώμα των Αξκων μπορείς να βγάλεις ταυτότητα Εφέδρου Αξκου από τον οικείο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξκων. Με αυτή έχεις δικαίωμα εισόδου στα Στρατιωτικά Πρατήρια, στις περισσότερες ΛΑΦ και κατά προτεραιότητα εισαγωγή στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.Πολύ ενδιαφέρον!Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
-
Πώς ορκίζεται κάποιος έφεδρος αξιωματικός μετά την απόλυσή του;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Πώς ορκίζεται κάποιος έφεδρος αξιωματικός μετά την απόλυσή του;Αυτή την απορία την έχω και εγώ Είχα απολύθει με λευκό απολυτήριο,κάποια στιγμή ήρθε πράσινο,και 3 χρόνια μετά την απόλυση μου με κάλεσαν στην τοπική στρατολογία και με όρκισαν έφεδρο ανθυπολοχαγό.Ίσως αυτό να συμβαίνει μόνο με τους γιατρούς,δεν ξέρω Α έχω αλλάξει και 4 μονάδες επιστράτευσης έκτοτε.
-
παιδιά αφού ορκίστηκα επέστρεψα!
Στην τρίπολη αρκετά δύσκολα τα πράγματα, βλακεία μαζεμένη φούλ, το φαγητό καλύτερο απο ο,τι περίμενα.
Τώρα μου είπαν για ΑΣΔΥΣ, ξέρει κανείς τι παίζει εκεί? -
Ο χρήστης tsakirtas έγραψε:
παιδιά αφού ορκίστηκα επέστρεψα!
Στην τρίπολη αρκετά δύσκολα τα πράγματα, βλακεία μαζεμένη φούλ, το φαγητό καλύτερο απο ο,τι περίμενα.
Τώρα μου είπαν για ΑΣΔΥΣ, ξέρει κανείς τι παίζει εκεί?Έχει κοριους η ΑΣΔΥΣ ετοιμάσου, εσύ έχεις καλό βύσμα; Γιατί παίζουν χοντρά βύσματα εκεί μέσα και μπορεί να σε χώσουν
Κατά τα άλλα στρατηγείο είναι, δε θα κάνεις τίποτα σοβαρό στρατιωτικό
Είχα πάει μερικές φορές εκεί γιατί η διεύθυνση στην οποία ήμουν ανήκε στην ΑΣΔΥΣ και ας μην ήταν μέσα σε αυτή
-
το λες παχύσαρκο ναι (φαντάσου βασική δεν βάρεσα πάνω απο 3-4 προσοχές), γενικά τι να περιμένω απο υπηρεσίες κλπ? εξόδους- διανυκτερεύσεις?
-
Ανάλογα, την εποχή που ήμουν εγώ φαντάρος υπήρχαν καμία 20άρια εκεί που πήγαιναν κάθε μέρα σπίτι τους και οι υπόλοιποι 3 με 6 μέσα..
Εκεί που ήμουν εγώ ευτυχώς δεν είχαμε αυτο το φαινόμενο, ήμασταν όλοι περίπου το ίδιο καλά
Επίσης το να βαράς προσοχες δεν είναι τόσο θέμα βυσματος ούτε θα σε σώσει απαραίτητα το βύσμα αν είσαι σε ένα μέρος με τόσους στρατηγούς και όταν μπαίνει κάποτε κάποιος μέσα δε σηκώνεσαι τουλάχιστον όρθιος
Καλο είναι να μην τραβάς προσοχή γιατί ακόμα και αν δε τσαντισεις στρατιωτικό, υπάρχουν και οι στρατιώτες
Διανυκτέρευση αν είσαι από Αττική εννοείται ότι δικαιούσαι σε κάθε έξοδο
-
Εννοείται οτι δεν θα προκαλέσω και οτι είμαι τυπικός μέχρι αηδίας με όλους (εδώ με λοχίες πιτσιρίκια πόσο μάλλον με αστεράτους), απλά ήμουν ψιλοεξαφανισμένος.
επομένως λες για 3-1 έως 6-1. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες -
αυτά σχετικά με τις υπηρεσίες ίσχυαν τότε που ήμουν εγώ, τώρα δε ξέρω
αυτό που γενικά ισχύει όμως είναι ότι πρόκειται για ένα στρατηγείο στη μέση της αθήνας και τα πράγματα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αρκετά χαλαρά μιας και τα στελέχη όπως και οι στρατιώτες είναι βύσματα του κερατά και καλοβολεμένοι και κανείς δεν έχει όρεξη να χαλάσει τη βολή του, ούτε είναι τίγκα στα νεύρα επειδή είναι παγιδεύμενος σε κάποιο κατσικοβούνι μαζί σου
δεν είναι στρατός-στρατός από την άποψη ότι θα ξυλιάσεις και θα βουτάς στις λάσπες (δεν έχει καν χώμα εκεί για να γίνει λάσπη και δε θα χρειαστεί ποτέ να γυαλίσεις αρβύλες ), ούτε πρόκειται να κάνεις εκπαίδευση σε τέτοιο μέρος
λογικά το πολύ για καμιά βολή το δίμηνο Αυλώνα να πηγαίνετε όπως κι εμείςθα είσαι δημόσιος υπάλληλος με παραλλαγή και θα κάνεις και καμιά υπηρεσία μέσα σε λιγοστά στρέμματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ξεκούραση/ευκολία
ενδεχομένως επειδή είσαι σε κεντρικό σημείο θα πρέπει να είσαι πιο τυπικός σε κάποια πράγματα σε σχέση με περιφερειακά στρατόπεδα, αλλά τέντα δε το θα χαρακτήριζα σε καμιά περίπτωση το μέρος
ΥΓ όσο για τους κοριούς που είπα πιο πάνω δε κάνω πλάκα, το μέρος ήταν τίγκα στους κοριούς (πηδούσαν από τα δέντρα πάνω σου) και γυναίκα στέλεχος που ήταν παλιά εκεί μου έλεγε ότι και προηγούμενα χρόνια τα ίδια
οπότε έχε το κι αυτό στο νου σου -
Ασδυσ μια χαρα ειναι οπως τα λεει κι ο κιουσις, (περναει και λεωφορειο απ'εξω ) εχει μερικους στρ που ειναι 'φαντασματα' κατα τ'αλλα μεχρι τον Απριλη που απολυθηκε ενα ξαδερφακι μου υπηρχε ισοτητα, 1-1 τους πηγαινε. Τωρα ενταξει αν μενει το στρατοπεδο χωρις ατομα λογικο ειναι να αυξηθουν οι υπηρεσιες. Μπορει να σου πουν για πυλη με το που πας, αποφυγε το καλυτερα
Περί Θητείας [#3]