-
Τελικα ενα απο τα χειροτερα μερη για να κινηθει κανεις αυτες τις μερες (καλοκαιρι) ειναι παραλιακα απο Βαθυ Αυλιδας εως Αγιους Αποστολους (καλαμος). Λιγο ο στενος δρομος, λιγο οι παραλιες και θες πανω απο ωρα για να κανεις αυτη τη διαδρομη που γινεται στο μισο περιπου (ΟΚ, σβελτα). Απο Ευβοια σε συμφερει καλυτερα να πας Ερετρια και να παρεις το φερι-μποουτ για Καρβουνοσκαλα και να γλιτωσεις πολλη ταλαιπωρια.
Στις 2 φορες που εκανα τη διαδρομη σε 48 ωρες αναριθμητα τα ΖΩΑ τα οποια πηγαιναν με τριακοντα και τεσσαρακοντα, αναγκάζοντάς σε να ψαχνεις ματαιως το χορο να περασεις οχι για να μπαινεις στις στροφες με το πλαι, αλλα απλα για να πηγαινεις με 50-60 που ειναι το λογικο στα περισσοτερα σημεια του δρομου. Ημαρτον ηλιθιοι, απλα ψοφηστε παραπερα, δεν σας φταιμε σε τιποτα και εν παση περιπτωση, καντε λιγο ακρη και μεινετε στο ληθαργο σας.
Αλλα ο πιο ωραιος ηταν ενας μοτοσυκλετιστης που αν δεν οδηγουσα το αμαξι της κοπελας μου θα εβλεπε αν εχει η περιοχη καλο κεντρο υγειας. Δεν γινεται ρε παιδι μου σε αυτη την κωλοχωρα να μην ξερεις το δρομο.- Πρεπει να τον ξερεις, παει και τελειωσε. Μην βγαλεις φλας να στριψεις καπου που απαγορευεται και το δεις τελευταια στιγμη, ΟΧΙ. Χωρις να τον κλεισω, θιχτηκε ο τυπας. Γκαζωνει και με πλευριζει για τα περαιτερω:'Ειδες που εβγαλες φλας;'
'Δεν ξερω το δρομο' (Χαζο mode, να δω που θα το παει ο τριμαλαξ)Γκαζωνει και φευγει. Μου χαρισε τη ζωη, τι καλα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλά έκανες και το έβαλες, αλλά επιμένω πως η εγγύησή σου είναι από την αντιπροσωπεία και όχι εργοστασιακή. Αν δηλαδή πάθει κάτι το αυτοκίνητο, θα έχεις να κάνεις με την ελληνική αντιπροσωπεία και όχι με την ίδια την Seat.
Το λέω όχι για να σου την πω, απλώς για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Ούτως ή άλλως σαν πρόταση (η αναβάθμιση εννοώ) είναι μια χαρά και είσαι καλυμμένος στο 99% των περιπτώσεων. Αλλά ΔΕΝ είναι εργοστασιακή η εγγύησή σου.Ναι γράψε λάθος. Πάντως το βιβλιαράκι μου είναι σφραγισμένο σε αντιπροσωπεία που ανήκει στην Τεχνοκαρ (κεντρικό εισαγωγέα κοινώς).
Ακριβώς ό,τι λέω κι εγώ λοιπόν. Η Τεχνοκάρ είναι ο επίσημος εισαγωγέας και εγγυάται αυτός για την μετατροπή. Αν πάθει κάτι, θα πρέπει να τα βρεις με την Τεχνοκάρ και δεν θα μπορείς να απευθυνθείς στο εργοστάσιο στην Ισπανία. Δεν είναι και καμιά καταστροφή, αλλά παύει να ισχύει η πανευρωπαϊκή εργοστασιακή εγγύηση.
Απλώς το καταγράφω, ξαναλέω, δεν είναι άσχημο το trade off, αλλά ΔΕΝ είναι εργοστασιακή η εγγύηση.
-
Δεν βαριέσαι. Για ψυχολογικούς λόγους την έβαλα την σφραγίδα. Αν πάθει κάτι τρέχα γύρευε όπως κ κάθε τι άλλο με εγγύηση στην Ελλάδα.
-
ρε συ elteo δεν κρατήθηκες τελικά???
Από τιμές κατανάλωσης πώς πάς?Προσωπικά κρατιέμαι μέχρι το τέλος του 2ου έτους κτήσης...
(αν και έχω βάλει και επέκταση εγγύησης )Κι εγώ το σκέφτομαι πάντως (μεταξύ μας) το 'πρόγραμμα' της συγκεκριμένης εταιρίας αφού συνεργάζεται και με τη 'δική μου' αντιπροσωπεία.
Όσο για τα 35kg ροπής όριο είναι για το DSG...για το manual κιβώτιο έχω ακούσει πολύ μεγαλύτερες τιμές αλλά δεν τις αναφέρω γιατί δεν είναι από κάποιο επίσημο χείλος.Μιλάμε όμως για τιμές της τάξης των 40+kg (θεωρώντας ότι τα νούμερα που μου έχουν πει, είναι σωστά. ).
Ζώο εγώ σήμερα που έπαιζα με το κινητό μου (ήθελα να βάλω μία διεύθυνση στο gps) και πήγαινα σαν το μεθυσμένο για μερικά μέτρα.Πήγαινα βέβαια για 20-30km/h αλλά πραγματικά πήγαινα όλο ζικ-ζακ μέσα στη λωρίδα μου...Τελικά αποφασίζω και σταματάω σε ένα άνοιγμα (ήταν για στάση λεωφορείου) να βάλω τη διεύθυνση που ήθελα και να ξεκινήσω.Και πιο γρήγορα έβαλα τη διεύθυνση στο gps και με περισσότερη (προφανώς) ασφάλεια...ώρες-ώρες δεν ξέρω τι με πιάνει και το να σταματήσω για να κάνω τη δουλειά μου, δε μου περνάει ΚΑΝ από το μυαλό. Μήπως κατάλοιπο από το ... χωριό ?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Από τιμές κατανάλωσης πώς πάς?Προσωπικά κρατιέμαι μέχρι το τέλος του 2ου έτους κτήσης...
(αν και έχω βάλει και επέκταση εγγύησης )Ακόμα δεν έχω τσεκάρει. Στο επόμενο γέμισμα. Αλλά και να καίει παραπάνω δεν με νοιάζει. Το έβαλα για να το λιώνω άρα ... Επέκταση δεν έχω βάλει ευτυχώς γιατί με τόσους περιορισμούς που έχουν οι ασφαλιστικές θα αυτοκτονούσα. Α και πρώτα άλλαξα τις δισκοπλακες εμπρός και μετά έβαλα το πρόγραμμα. (από 288 σε 312 χιλ. από FR)
Κι εγώ το σκέφτομαι πάντως (μεταξύ μας) το 'πρόγραμμα' της συγκεκριμένης εταιρίας αφού συνεργάζεται και με τη 'δική μου' αντιπροσωπεία.
Όσο για τα 35kg ροπής όριο είναι για το DSG...για το manual κιβώτιο έχω ακούσει πολύ μεγαλύτερες τιμές αλλά δεν τις αναφέρω γιατί δεν είναι από κάποιο επίσημο χείλος.Μιλάμε όμως για τιμές της τάξης των 40+kg (θεωρώντας ότι τα νούμερα που μου έχουν πει, είναι σωστά. ).
τι να σου πω...δεν ξέρω.
-
Δαγκάνες δεν άλλαξες Σάββα;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
(αν και έχω βάλει και επέκταση εγγύησης )Ακόμα δεν έχω τσεκάρει. Στο επόμενο γέμισμα. Αλλά και να καίει παραπάνω δεν με νοιάζει. Το έβαλα για να το λιώνω άρα ... Επέκταση δεν έχω βάλει ευτυχώς γιατί με τόσους περιορισμούς που έχουν οι ασφαλιστικές θα αυτοκτονούσα. Α και πρώτα άλλαξα τις δισκοπλακες εμπρός και μετά έβαλα το πρόγραμμα. (από 288 σε 312 χιλ. από FR)
Κι εγώ το σκέφτομαι πάντως (μεταξύ μας) το 'πρόγραμμα' της συγκεκριμένης εταιρίας αφού συνεργάζεται και με τη 'δική μου' αντιπροσωπεία.
τι να σου πω...δεν ξέρω.
Hola
πόσο σου πήγε η αλλαγή των μπροστά δισκόπλακων; Χρειάστηκε να αλλάξεις και τις βάσεις τους εκτός από τις ίδιες τις δισκόπλακες;
Η βελτίωση στο φρενάρισμα είναι ικανοποιητική;Ρωτάω γιατί η ίδια μετατροπή γίνεται κ στο δικό μου (288 σε 312 από GTI που είναι ίδιες με του FR) και σκέφτομαι να το κάνω κάποια στιγμή.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δαγκάνες δεν άλλαξες Σάββα;Oχι δεν χρειάζεται στα φρένα του 2λιτρου FR. Ταιριάζουν κουτί. Εάν έβαζα του Cupra (345mm) θα έπρεπε να αλλάξω και άκρα.
Νεος ναι είδα αρκετή διαφορά. Περίπου 450 μου κόστισαν από ΣΕΑΤ όμως. Οχι εμπορίου.
-
Με ίδια επιφάνεια τριβής πώς είδες διαφορά;
Με μεγαλύτερους δίσκους σε υπάρχουσες δαγκάνες (αν γίνεται η μοντίφα) βλέπει κανείς διαφορά στην αντοχή, όχι τόσο σε δύναμη. : -
Αν αλλάξεις δισκο και μηνει ιδιο το τακακι κερδιζεις σε 2 σημεια.
Καλητερο ερισμο
Φρεναρεις απο πιο εξω. δλδ προσπαθησε να ανηξεις την πορτα σπρωχνοντας απο το πομολο και μετα σπροχνωντας διπλα απο το μεντεσε...
-
Άρα αλλαξε τους αποστατες της δαγκανας, οκ.
-
450 είναι το κόστος της μετατροπής συνολικά; Δισκόπλακες, αποστάτες και εργασία;
Κάνουν τέτοια στην αντιπροσωπεία; -
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
**του ριχνει ροχαλα στην μαπα **
Très chic!!
Δηλαδη απο ολη την κατασταση εσυ αυτο κρατησες?
Ασε μην μου πεις, φανταζομαι στα προιστορικα χρονια, οταν οι υπολοιποι θα ηταν εξω να κυνηγησουν θηρια, εσυ θα ησουν μεσα να πλενεις τα δερματα με τις υπολοιπες κυριες... -
Όσο για τα 35kg ροπής όριο είναι για το DSG...
Νομιζω οτι επισημως ειναι λιγο παραπανω (38?). Το θεμα ειναι οτι ανεπισημως κ στην πραξη, εχει δειξει οτι τα 42+ τα εχει ΑΝΕΤΑ κ μαλιστα με σκισιμο σε δρομο+πιστα, καθως μιλαμε για αυτοκινητο-project εταιριας βελτιωσεων. Καπου ειχε παρει το ματι μου συνεντευξη σχετικου με το θεμα ανθρωπου (ανθρωπου αυτοκινητοβιομηχανιας, οχι του Μαστρο-Ταδε) να λεει οτι ανεπισημα αντεχει μεχρι κ τα 50 κιλα. Δεν ξερω σε quattro τι γινεται.
Ζωα ολοι εμεις που εχουμε ξεφτυλισσει το τοπικ...
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Ασε μην μου πεις, φανταζομαι στα προιστορικα χρονια, οταν οι υπολοιποι θα ηταν εξω να κυνηγησουν θηρια, εσυ θα ησουν μεσα να πλενεις τα δερματα με τις υπολοιπες κυριες...μεταξύ μας θα μπορούσε και ο νεαρός να του δείξει τη δυσαρέσκειά του πιο...πολιτισμένα...
Καλύτερα να μην κάνεις κάτι που δε θα ήθελες με τίποτα να σου κάνουν, όσο ζώο κι αν είναι κάποιος και όσο κι αν πιστεύουμε ότι του αξίζει κτλ.
όχι ότι υπερασπίζομαι την μία ή την άλλη πλευρά αλλά δεν κατηγορώ κιόλας την πράξη του νεαρού...
Λίγη ανθρωπιά ρε 'φίλε' ταξιτζή... -
Ειχα τουλαχιστον 5 μηνες να βγω εθνικη και τι να πρωτοθυμηθω αμετρητα τα ζωα που καβατζωνουν την αριστερη οσο παμε και αυξανονται
-
μεταξύ μας θα μπορούσε και ο νεαρός να του δείξει τη δυσαρέσκειά του πιο...πολιτισμένα...
Βρε αγορι μου καλο, τα εχουμε πει τοσες φορες. Ο πολιτισμος πιανει στους πολιτισμενους ανθρωπους. Αμα κατσεις να συζητησεις με το Ζωον, το πολυ πολυ να σε κοιταει απορημενα. Ο καθενας θελει να του τα περνας με τον τροπο που καταλαβαινει, για να εχεις αποτελεσμα. Αλλιως, .
Κ σε ποιον να δειξει πολιτισμο? Σε αυτον που εσκεμμενα καθυστερουσε ασθενοφορο? Τσαμπα την γλυτωσε Επρεπε να τον κανει ακρη σπρωχνοντας το ασθενοφορο, να παρει τον προφυλακτηρα στο χερι, κ μετα να τρεχει σε δικαστηρια να εξηγησει γιατι ζηταει αποζημιωση απο το δημοσιο. Να τον σκισει ο δικαστης κ να ισιωσει.
Μακαρι στο επομενο ασθενοφορο να ειναι το παιδι του κ να καθυστερησει να φτασει...Κ ναι τα εννοω 100% αυτα που γραφω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μακαρι στο επομενο ασθενοφορο να ειναι το παιδι του κ να καθυστερησει να φτασει...Κ ναι τα εννοω 100% αυτα που γραφω.
Ο ίδιος. Το παιδί δεν φταίει σε τίποτα
-
Ασε μην μου πεις, φανταζομαι στα προιστορικα χρονια, οταν οι υπολοιποι θα ηταν εξω να κυνηγησουν θηρια, εσυ θα ησουν μεσα να πλενεις τα δερματα με τις υπολοιπες κυριες...μεταξύ μας θα μπορούσε και ο νεαρός να του δείξει τη δυσαρέσκειά του πιο...πολιτισμένα...
Θα συμφωνησω με kacey
Αν πας να μιλησεις πολιτισμενα σε ενα καφρο, σιγουρα δεν θα καταλαβει τιποτα, θα σε θεωρησει φλωρο και θα εχει και πατημα να το παιξει μαγκαςTo εχω ξαναπει, οτι εχουν μερικοι 2 ποδια δεν παει να πει οτι ειναι και ανθρωποι, τουλαχιστον μες το κεφαλι
Πως γινεται καθε φορα που βλεπουμε αναλογα περιστατικα στον δρομο, αμα γυρισουμε και κοιταξουμε τον οδηγο θα δουμε μια σκατοφατσα?(και μην μου πειτε οτι δεν το εχετε σκεφτει αυτο)α)Με τους καλους καλυτερος και με τους κακους χειροτερος
β)Πληρωμη παντα με το ιδιο νομισμα, σιχαινομαι τα exchange -
Nα πω κι εγω την απορρια μου?
Ο Κ.Ο.Κ γιατι δεν ισχυει για τους ταξιτζηδες,ντελιβεραδες,λεοφοριατζηδες,πουλμαντζηδες,καγκουρεςμεκωλοφιαγμενααυτοκινητα, νεοπολουτουςμεπανακριβααυτοκινητα?
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]