-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Νεαρός με απαστράπτουσα κόκκινη TDM, ξαφνικά πέφτει κάτω! Σταματημένος!
Τον είχε σπρώξει από το πλάι παπόβιος, ακράνωτος κλπ, ο οποίος έλεγε: 'Να χωρέσω κι εγώ ήθελα ρε φίλε...'Η λέξη-κλειδί που δυστυχώς αγνοούν πολλοί είναι αυτή που ανέφερες - 'συνεργασία'. Εάν όλοι μπαίναμε στο αυτοκίνητο - μηχανή, με νοοτροπία 'ας συνεργαστούμε όλοι μαζί για να φτάσουμε γρήγορα και με ασφάλεια', τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.
+άπειρο!
Όσο για το δεύτερο κράνος, είναι απλά ηλίθιο να ανεβαίνει κάποιος σε δίκυκλο χωρίς να φοράει κράνος (σωστά δεμένο). Δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά αν οδηγεί ή κάθεται πίσω. Εγώ ομολογώ ότι έχω μεταφέρει γυναίκα μέσα στη πόλη χωρίς να φοράει κράνος και σε όλη τη διαδρομή ήμουν καθώς σκεφτόμουν το παιδί της. Ποτέ ξανά!
Επίσης, καλά να πάθω που μπλέκω με milf...Οσο για τους βλακες ''χρηστες δικυκλων'', μην ξεχνατε την οδηγια μου περι ''αεριωθουμενης σφαλιαρας'', ανατρεξτε σε παλιοτερα ποστ παρακαλω
Χτες το έκανε φίλος μου σε κάγκουρα με ΚΤΜ στο φανάρι!
Τι δεν καταλαβαινεις;;;
Ο τυπος εχει παρει το περιστροφο, εχει βαλει 5 σφαιρες και παει να παιξει ρωσσικη ρουλετα.
Εγω απλα θα βαλω το λαδακι και θα του το καθαρισω.
Ειναι τοσο απλοΦαντάζομαι σκηνικό όπου στο παλιό Μαλιακό ή το Κορίνθου-Πατρών, εσύ πας να προσπεράσεις τον glenn, αυτός αποφασίζει 'να βάλει το λαδάκι' κάνει απότομη τιμονιά προς τα αριστερά και σε στέλνει στο ΚΤΕΛ που έρχεται από απέναντι. 'Τόσο απλό'...
Προφανώς αισθάνθηκα άσχημα μετά από αυτό και ήμουν πιο προσεκτικός μετά. Προφανώς επίσης ήταν λάθος μου που δεν εκτίμησα ότι πάνω στην αριστερή καμπή έχανα την ορατότητα απ' ό,τι θα τύχαινε (και έτυχε) να κινηθεί γρήγορα ενδιάμεσα από τις 2 λωρίδες αυτοκινήτων. Αλλά θεωρώ την κίνηση αυτή από τις μηχανές επικίνδυνη, κυρίως για τη διαφορά της σχετικής τους ταχύτητας με τα αυτοκίνητα, σε συνδιασμό με την περιορισμένη δυνατότηα που είχαν οι οδηγοί αυτοκινήτων να τους αντιληφθούν έγκαιρα.
Συμφωνώ με τον After, δεν βλέπω να έκανες κάπου λάθος. Συνήθως τέτοιες κάνουν κάτι ζώα που δεν οδηγούν και αυτοκίνητο, για να έχουν μια ιδέα του τι αντίληψη του χώρου έχεις ως οδηγός αυτοκίνητου ή όταν βρίσκεσαι σε κίνηση που πάει με Χ, περιμένεις ότι όλοι γύρω κινούνται με περίπου Χ και όχι 2Χ-3Χ...
Στην Α.Ο. Κινούμενα πάντα όσο ποιο αριστερά μπορώ, για να διευκολύνω τους δίτροχους
που κινούνται ανάμεσα στην αριστερή και μεσαία λωρίδα.
Όταν ο αυτόχειρας παει να με περάσει στο κενό ανάμεσα σε μένα και το τσιμέντο, δεν υπάρχει περίπτωση να τον διευκολύνω και να κάνω δεξιά, θέτοντας σε κίνδυνο κάποιον που εκείνη την ώρα είναι δεξιά μου.Αυτό μάλιστα, είναι σωστό. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις όταν δεις ότι πλησιάζει γρήγορα μηχανή και δεν προλαβαίνεις να αλλάξεις λωρίδα (ή δεν έχει χώρο στη μεσαία) είναι να μείνεις εκεί που είσαι και να αφήσεις τον άλλο να αποφασίσει από που θα περάσει. Αν είναι ζώον και θέλει να περάσει ανάμεσα στην αριστερή και το διαχωριστικό (με κίνδυνο να πατήσει σε roadkill, φλούδες ελαστικών από φορτηγά ή άλλα σκουπίδια) είναι δικό του πρόβλημα AFAIK.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Τι δεν καταλαβαινεις;;;
Ο τυπος εχει παρει το περιστροφο, εχει βαλει 5 σφαιρες και παει να παιξει ρωσσικη ρουλετα.
Εγω απλα θα βαλω το λαδακι και θα του το καθαρισω.
Ειναι τοσο απλοΦαντάζομαι σκηνικό όπου στο παλιό Μαλιακό ή το Κορίνθου-Πατρών, εσύ πας να προσπεράσεις τον glenn, αυτός αποφασίζει 'να βάλει το λαδάκι' κάνει απότομη τιμονιά προς τα αριστερά και σε στέλνει στο ΚΤΕΛ που έρχεται από απέναντι. 'Τόσο απλό'...
Το ιδιο ειναι;;;
Αντιλαμβανεσαι τα δυο περιστατικα ως ομοια ή παρομοια;;
Αν την ωρα που ο Glen παταει το ερισμα, παω να τον προσπερασω απο δεξια, αναμεσα σ αυτον και την μπαριερα, τοτε ειμαι αξιος της τυχης μου.
Μη ξεχνας οτι ο Glenn εμποδιζει επιτηδες οσους θελουν να τον προσπερασουν, ενω εγω καθομαι οσο ποιο αριστερα μπορω, για να αφησω χωρο στις μιχανες αναμεσα σε μενα και οσουν κινουντε στη μεσαια.
Ε οχι... Αυτος ο μαλακας καλα θα κανει να μαθει να φρεναρει.
Εμενα στα @@ μου!
Μικτη εχω, νομικη προστασια εχω, ας μας πει τι ηθελε αναμεσα σε αυτοκινητο που κινειτε στην αριστερη και το τσιμεντενιο διαχωριστικο.... Αν την γλειτωσει σ ενα κομματιΣτην Α.Ο. Κινούμενα πάντα όσο ποιο αριστερά μπορώ, για να διευκολύνω τους δίτροχους
που κινούνται ανάμεσα στην αριστερή και μεσαία λωρίδα.
Όταν ο αυτόχειρας παει να με περάσει στο κενό ανάμεσα σε μένα και το τσιμέντο, δεν υπάρχει περίπτωση να τον διευκολύνω και να κάνω δεξιά, θέτοντας σε κίνδυνο κάποιον που εκείνη την ώρα είναι δεξιά μου.Αυτό μάλιστα, είναι σωστό. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις όταν δεις ότι πλησιάζει γρήγορα μηχανή και δεν προλαβαίνεις να αλλάξεις λωρίδα (ή δεν έχει χώρο στη μεσαία) είναι να μείνεις εκεί που είσαι και να αφήσεις τον άλλο να αποφασίσει από που θα περάσει. Αν είναι ζώον και θέλει να περάσει ανάμεσα στην αριστερή και το διαχωριστικό (με κίνδυνο να πατήσει σε roadkill, φλούδες ελαστικών από φορτηγά ή άλλα σκουπίδια) είναι δικό του πρόβλημα AFAIK.
-
Πολλες φορες κινουμαι με το αυτοκινητο μου σε μονοδρομο και παω να στριψω αριστερα και απο το πουθενα χωνεται μια μηχανη στα αριστερα μου. Ειμαι σταματημενος στην κινηση και παιρνουν 300000000 παπακια και δεν μπορω να αλλαξω λωριδα. Κανουν συνεχως 8αρια και δεν μπορεις να προβλεψεις τι λαλακια προκειται να κανουν. Ενω ειμαι σταματημενος στην λωριδα μου και περιμενω να αναψει πρασινο μου κορναρουν για να κανω πιο περα για να χωρεσουν. Κανουν σφηνα μπροστα μου και αμεσως βγαζουν αριστερο χερι για να στριψουν στο στενο και εγω πλακωνομαι στα φρενα κ.τ.λ
Πραγματικα εχω δει πολλες βλακειες να γινονται απο γυναικες και αντρες που οδηγουν αυτοκινητα ,αλλα οταν τις κανουν τις βλακειες το καταλαβαινουν και ζητουν συγγνωμη ή προσπαθουν να μην τις ξανακανουν. Με τις μηχανες η βλακεια εχει καθιερωθει και παντα φταιει αυτος που οδηγει αυτοκινητο
Πραγματικα εχω ξεχασει το ΚΟΚ με αυτα που ζω εδω και χρονια. Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι επιτρεπεται να κανει καποιος που οδηγει μηχανη και τι οχι?
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Το ιδιο ειναι;;;
Αντιλαμβανεσαι τα δυο περιστατικα ως ομοια ή παρομοια;;Εγώ νομίζω πως αν όχι το ίδιο, είναι παρόμοιο. Και ο glen θεωρεί πως επιτελεί έργο του Θεού εκείνη την ώρα...
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι επιτρεπεται να κανει καποιος που οδηγει μηχανη και τι οχι?Θες να σου τα γράψουμε όλα αυτά;
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Το ιδιο ειναι;;;
Αντιλαμβανεσαι τα δυο περιστατικα ως ομοια ή παρομοια;;Εγώ νομίζω πως αν όχι το ίδιο, είναι παρόμοιο. Και ο glen θεωρεί πως επιτελεί έργο του Θεού εκείνη την ώρα...
Εγω δεν επιτελω εργο του Θεου.
Απλα επεμβαινω στη στατιστικη -
Ασκήσεις ηρεμίας.
Κοινώς η κατάσταση στην ελληνική άσφαλτο. Προσπαθούμε για την ασφάλειά μας, αλλά και για να γλιτώσουμε και κανα ΖΩΟ μιας και μόνα τους πάνε για σκότωμα. .
Α, και να μην το ξεχάσω, αφιερωμένο στον glen (και σε πολλούς μηχανόβιους). Αλλά μάλλον ξέρουν ήδη.
-
Ο π@πάρας που οδηγεί ηλίθια το μοτέρι του, θα οδηγεί το ΙΔΙΟ ηλίθια και άμα κάτσει στο τιμόνι 4τροχου...(φυσικά το ίδιο ισχύει και vice versa)...
Ο αριθμός των τροχών ΔΕΝ κάνουν τον σωστό οδηγό...
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Ο π@πάρας που οδηγεί ηλίθια το μοτέρι του, θα οδηγεί το ΙΔΙΟ ηλίθια και άμα κάτσει στο τιμόνι 4τροχου...(φυσικά το ίδιο ισχύει και vice versa)...Ο αριθμός των τροχών ΔΕΝ κάνουν τον σωστό οδηγό...
+1
H βλακεια ειναι παντοτινη -
Καλά τα λέτε, αλλά δεν έχω δει πολλά τετράτροχα να οδηγούν ανάμεσα στις λωρίδες.
-
Κ για να επεκταθω σε αυτο που λεει ο αποπανω, το μεγεθος του διτροχου επιτρεπει στον κατοχο να κανει ακομα μεγαλυτερες καφριλες (τυπου 'περναω απο οπου θελω οποτε θελω κ αυτοματα σημαινει οτι εχω το δικαιωμα να το κανω κ εσυ την υποχρεωση κ να το μαντεψεις, κ να το δεχτεις κ να με αφησεις να το κανω').
Θα ειχε κανεις την εντυπωση οτι το παραπανω αντισταθμιζεται απο προσεκτικοτερη αντιμετωπιση αλλων λαθος συμπεριφορων οπως ΣΤΟΠ κοκκινα προτεραιοτητες κλπ λογω της ευπαθειας τους σε τετοιες περιπτωσεις, αλλα ΔΕΝ...Ουτε εκει βγαζεις ακρη.
Δευτερο, κατι τυπακια σαν τον glenn. Να μην τα ξαναλεμε.
Ε απο εδω και περα, θα κανω οτι γουσταρω κ εγω, κ οποιος ειναι πιο τρελος θα επιβιωσει (για να μην πω θα βγει νικητης, γιατι περι μαχης προκειται). Αι στο διαολο πια.
-
Τα συγχαρητηρια μου στον παπαρα με το σκουτερ που ειχε βγει αντιθετο στην Αθηνων Σουνιου και προσπερνουσε την κινηση απο το κεντρο της λωριδας μου.
Δεν υπηρχε τροπος να μαζευτω δεξια λογο κινησης, οποτε απλα ετοιμαστικα να καλεσω την Πειραιως και την αστυνομια.
Εγω εχω 1-μιση μετρο λαμαρινα μπροστα.... -
Τα συγχαρητηρια μου στον παπαρα με το σκουτερ που ειχε βγει αντιθετο στην Αθηνων Σουνιου και προσπερνουσε την κινηση απο το κεντρο της λωριδας μου.
Δεν υπηρχε τροπος να μαζευτω δεξια λογο κινησης, οποτε απλα ετοιμαστικα να καλεσω την Πειραιως και την αστυνομια.
Εγω εχω 1-μιση μετρο λαμαρινα μπροστα....Έχω βαρεθεί πια, ενώ βρίσκομαι κανονικά στην λωρίδα μου, να πρέπει να κάνω λίγο δεξιά, για να περάσει ο παπακόβιος,σκουτερόβιος,μηχανόβιος, ο οποίος έχει μπεί στο δικό μου ρεύμα κυκλοφορίας, και έρχεται κατά πάνω μου, με σκοπό να προσπεράσει αυτοκίνητα που είναι στην δική του κατεύθηνση! Επίσης έχω βαρεθεί να κάνω το ίδιο για να περάσουν 'ντελιβεράδες' που κινούνται αντίθετα στο ρεύμα μέσα στα στενά! Το τελευταίο διάστημα...το 'παίζω' πως ούτε καν τους κοιτάω,και αλλάζω πορεία την τελευταία στιγμή... μπάς και τρομάξουν λιγάκι... ειδικά στους ντελιβεράδες δεν χαρίζομαι με τίποτα με τις μλκς που κάνουν μέσα στα στενά!
-
Εγω εχω 1-μιση μετρο λαμαρινα μπροστα....Χτες που πήγα μια βόλτα προς Σαρωνίδα,είδα δεκάδες αναβάτες να το κάνουν αυτό...Άσε τις αναστροφές,άσε αυτούς που βγαίνουν από τα στενά...Για μένα,έχει γίνει από τους πιο επικίνδυνους δρόμους πλέον!
Και όχι μόνο στη Σουνίου,όπου έχει κίνηση το ένα ρεύμα κυκλοφορίας,αυτό κάνουν...
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Καλά τα λέτε, αλλά δεν έχω δει πολλά τετράτροχα να οδηγούν ανάμεσα στις λωρίδες.Απλά επειδή ΔΕΝ χωράνε...
-
Προχθές το βράδυ βρισκόμουν στην Θησέως (Καλλιθέα) με κατεύθυνση προς Συγγρού.
Πολυσύχναστος δρόμος με καταστήματα, πεζούς και πάσης φύσεως αυτοκινούμενους οπότε πήγαινα με 40 το πολύ...Ξαφνικά βλέπω απ΄οτο αντίθετο ρεύμα έναν π@π@ρ@ μεγάλης ηλικίας με Smart να βγαίνει σστο αντίθετο ρεύμα και να κινείται κατά πάνω μου...
Εκείνη τη στιγμή στο δρόμο βρισκόμασταν ΜΟΝΟ εγώ και αυτός.
Τελικά αφού έφτασε σχεδόν επάνω μου και αφού αναγκάστηκα να φρενάρω πολύ κάνει μια και χώνεται για παρκάρισμα στη λωρίδα μου.Αντί να περιμένει δηλαδή να περάσω και να μπεί στη λωρίδα μου για να παρκάρει προτίμησε να με κόψει για να μπεί στη θέση.
-
Κινούμαι στον 'παράδρομο' αττικής οδού (Α. Παπανδρέου) από Κηφισίας -> Δυτικά, έχω μπροστά μου καμιά 10 αυτοκίνητα και μας πηγαίνει όλους καροτσάκι λεωφορείο που έχει ήδη κάνει 2-3 στάσεις και τώρα σταματάει για στάση ακριβώς απέναντι από το mall.
Χρέπι nissan sunny 2-3 αυτοκίνητα πίσω μου με όλο το σόι μέσα, κατεβάζει, σανιδώνει και βγαίνει για προσπέραση-σουβλάκι γίγας. Καταλαβαίνει τη του αφού είδε στην κορυφή της ανηφόρας αντίθετα κινούμενους και τσαρουχώνει φρένα σταματώντας ακριβώς δίπλα μου, κλείνοντας το αντίθετο ρεύμα. Πίσω να μπεί δεν γίνεται αφού τον έχουν κλείσει για πολλά μετρα, αριστερά είναι όλο παρκαρισμένα και απλά βουλιάζει στη θέση του και ακούει κράξιμο από όλους τους επιβάτες του καθώς και μπινελίκια από αυτούς που έχει κλείσει. Ήθελα να τον ρωτήσω προς τι η βιασύνη αλλά θεώρησα ότι έχει ακούσει αρκετά. Μέχρι που τον άφησαν να μπει λίγο πιο πίσω.
Αυτός ο χάρος, αν κατάφερνε να βγάλει την προσπέραση θα περνούσε το σταματημένο λεωφορείο με καμιά 80, με τους πεζούς να πηγαινοέρχονται και να περιμένουν την κίνηση από την άλλη μεριά (όχι ότι πέρασε κανένας μπροστά από το λεωφορείο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.) -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Έχω βαρεθεί πια, ενώ βρίσκομαι κανονικά στην λωρίδα μου, να πρέπει να κάνω λίγο δεξιά, για να περάσει ο παπακόβιος,σκουτερόβιος,μηχανόβιος, ο οποίος έχει μπεί στο δικό μου ρεύμα κυκλοφορίας, και έρχεται κατά πάνω μου, με σκοπό να προσπεράσει αυτοκίνητα που είναι στην δική του κατεύθηνση! Επίσης έχω βαρεθεί να κάνω το ίδιο για να περάσουν 'ντελιβεράδες' που κινούνται αντίθετα στο ρεύμα μέσα στα στενά! Το τελευταίο διάστημα...το 'παίζω' πως ούτε καν τους κοιτάω,και αλλάζω πορεία την τελευταία στιγμή... μπάς και τρομάξουν λιγάκι... ειδικά στους ντελιβεράδες δεν χαρίζομαι με τίποτα με τις μλκς που κάνουν μέσα στα στενά!- Κινείσαι κατά πάνω τους με πολλές στροφές όντας μέσα στην λωρίδα σου και κοιτάς εκφράσεις προσώπων.
- Δεν αφήνεις ποτέ κάποιον να πάει αντίθετα. Εγώ προσωπικά θα άφηνα ασθενοφόρο, πυροσβεστικό και σε κάποιες περιπτώσεις περιπολικό όπου αν έβλεπα ανάγκη θα έκανα και 1 χιλιόμετρο με την όπισθεν.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Έχω βαρεθεί πια, ενώ βρίσκομαι κανονικά στην λωρίδα μου, να πρέπει να κάνω λίγο δεξιά, για να περάσει ο παπακόβιος,σκουτερόβιος,μηχανόβιος, ο οποίος έχει μπεί στο δικό μου ρεύμα κυκλοφορίας, και έρχεται κατά πάνω μου, με σκοπό να προσπεράσει αυτοκίνητα που είναι στην δική του κατεύθηνση! Επίσης έχω βαρεθεί να κάνω το ίδιο για να περάσουν 'ντελιβεράδες' που κινούνται αντίθετα στο ρεύμα μέσα στα στενά! Το τελευταίο διάστημα...το 'παίζω' πως ούτε καν τους κοιτάω,και αλλάζω πορεία την τελευταία στιγμή... μπάς και τρομάξουν λιγάκι... ειδικά στους ντελιβεράδες δεν χαρίζομαι με τίποτα με τις μλκς που κάνουν μέσα στα στενά!
- Κινείσαι κατά πάνω τους με πολλές στροφές όντας μέσα στην λωρίδα σου και κοιτάς εκφράσεις προσώπων.
- Δεν αφήνεις ποτέ κάποιον να πάει αντίθετα. Εγώ προσωπικά θα άφηνα ασθενοφόρο, πυροσβεστικό και σε κάποιες περιπτώσεις περιπολικό όπου αν έβλεπα ανάγκη θα έκανα και 1 χιλιόμετρο με την όπισθεν.
Μαζί σου!
Αλλά φίλε μου, και οι δύο από Πειραιά είμαστε και ξέρουμε τί γίνεται από τους 'παπάκουλες' μέσα στα στενά... κάθε μέρα θα έπρεπε να πλακωνόμαστε και στο ξύλο...και δεν έχω καμία όρεξη... κάποια στιγμή που θα έχω όρεξη, δεν θα βιάζομαι και θα είναι τα νεύρα μου τσατάλια... θα έχουμε κλάματα... πολλά κλάματα! -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Μαζί σου!
Αλλά φίλε μου, και οι δύο από Πειραιά είμαστε και ξέρουμε τί γίνεται από τους 'παπάκουλες' μέσα στα στενά... κάθε μέρα θα έπρεπε να πλακωνόμαστε και στο ξύλο...και δεν έχω καμία όρεξη... κάποια στιγμή που θα έχω όρεξη, δεν θα βιάζομαι και θα είναι τα νεύρα μου τσατάλια... θα έχουμε κλάματα... πολλά κλάματα!Σαφώς δεν μπορείς να έχεις πάντα την όρεξη. Όσο για το θέμα 'πάω στην αντίθετη λωρίδα' ένα όνομα: Γρ. Λαμπράκη..
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]