-
H ανοδος τους τελευταιους μηνες ειναι προιον του οτι εχει κοπει πολυ νομισμα (κυριως δολλαριο) και αυτο επενδυεται στα χρηματιστηρια και σε commodities ανα τον κοσμο. Σε αυτο το περιβαλλον ειναι καλο να εισαι μεσα γιατι το χρημα θα πληθωριστει σε καποια χρονικη στιγμη.
-
Καλησπέρα,
Ανακοινώθηκε λοιπόν και η αναμενόμενη αύξηση της Alpha Bank, πόσοι είναι κάτοχοι μετοχών και τι πιστεύουν για το μέλλον της συγκεκριμένης? Θα ακολουθήσει την ίδια πορεία που ακολούθησε και η ΕΤΕ (συμπεριφορά μετοχής πριν και μετά την ΑΜΚ)?
Προσωπική εκτίμηση πάντως είναι πως οι πιέσεις στη μετοχή μέχρι την περιοχή πέριξ των 10€ είναι αναμενόμενη, εάν θα επακολουθήσει η ίδια άνοδος αντίστοιχη με αυτή της ΕΤΕ πάντως δεν ξέρω....
Time to make money guys?....place your bets.....
-
Δεν έχω άποψη για αντιστοιχία με συμπεριφορά της ΕΤΕ και δεν θεωρώ/δεν γνωρίζω να υπάρχει λόγος για τέτοια αντιστοιχία και προσδοκία αλλά και μόνο από το ότι μεγάλος οίκος έδωσε καλό βαθμό στην Άλφα περιμένω να ανέβει έτσι κι αλλιώς, είτε με ΑΜΚ είτε χωρίς. Με ΑΜΚ θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Προσωπικά θα συμμετάσχω στην ΑΜΚ με ό,τι μου αναλογεί (όχι σπουδαία πράματα, μικροεπενδυτάκος είμαι, χομπίστας της πλάκας!) θεωρώ ότι το κέρδος θα είναι μεγαλύτερο και πιο σίγουρο από το να τοποθετηθώ αλλού.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Στις 04/06/2009 στο παρόν θέμα είχα αναφέρει μια προσωπική μου εκτίμηση για την τιμή μιας συγκεκριμένης μετοχής, της ΕΤΕ η οποία είχε την ημέρα εκείνη 17,75€. Πιο συγκεκριμένα, είχα πει επί λέξη: '26,75 ευρώ είναι μια λογική τιμή για την μεγαλύτερη και ισχυρότερη τράπεζα........για μένα βέβαια.'
Τις αμέσως επόμενες ώρες & μέρες χλευάστηκα για την απλοϊκή μου σκέψη......
Σήμερα 14/10/2009 η ΕΤΕ έχει τιμή 27,75€ και ήρθε η ώρα της αποκομιδής κερδών, με παρολίγον διπλασιασμό κεφαλαίου λοιπόν (+90% κέρδη).....ο ΑΝΣΚ***** επετεύχθη λοιπόν, καλά κέρδη στους επενδυτές.
Αφιερωμένο ειδικά στον Δικηγόρο χωρίς πελάτες.......κερνάω μπύρες & λουκάνικα.
*****: Αγορά του αυτ/του της υπογραφής αποκλειστικά με OPM (Other People's Money).
πραγματικά δεν κατάλαβες ούτε δράμι από την εξήγηση του koutsan
και πιστεύεις και στην μεγαλειότητά σουδεν πειράζει, το αποτέλεσμα μετράει, να σαι καλά ν αγοράζεις αυτοκίνητα
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
....πραγματικά δεν κατάλαβες ούτε δράμι από την εξήγηση του koutsanΈτσι είναι, αν έτσι νομίζεις..... .....και να ξέρεις πως όση σχέση μπορεί να έχει ένας Δικηγόρος με το ΧΑΑ, άλλη τόση έχω κι εγώ με τη Δικηγορία, ή την Αρχιτεκτονική, ή την Ιατρική.....γίναμε ειδήμονες όλοι....
και πιστεύεις και στην μεγαλειότητά σου
Αυθαίρετα τα συμπεράσματά σου, έγραψα το τι συνέβη, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο....
δεν πειράζει, το αποτέλεσμα μετράει, να σαι καλά ν αγοράζεις αυτοκίνητα
Μα φυσικά το αποτέλεσμα μετράει......δεν πουλάω ελπίδες, δεν 'το παίζω ειδήμων' όπως άλλοι, άλλο είναι το επάγγελμά μου και το ΧΑΑ απλά το χόμπι μου....
Αυτά...πολύ απλά....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
....πραγματικά δεν κατάλαβες ούτε δράμι από την εξήγηση του koutsan
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις..... .....και να ξέρεις πως όση σχέση μπορεί να έχει ένας Δικηγόρος με το ΧΑΑ, άλλη τόση έχω κι εγώ με τη Δικηγορία, ή την Αρχιτεκτονική, ή την Ιατρική.....γίναμε ειδήμονες όλοι....
εδώ μιλάμε για απλή λογική, καμία σχέση με τις επιστήμες
δεν πειράζει όμως
-
Για 1bn πάει η Αλφα! Για να δούμε πως θα το παρει η αγορά αύριο.
-
Αυθαίρετη εκτίμηση: όχι καλά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυθαίρετη εκτίμηση: όχι καλά.Αυτό είναι ίσως καλό......για αυτούς που περιμένουν με το δάκτυλο στο enter για αγορές...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Για 1bn πάει η Αλφα! Για να δούμε πως θα το παρει η αγορά αύριο.Αυθαίρετη εκτίμηση: όχι καλά.
Το λογικό είναι μια μικρή διόρθωση, μη ξεχνάτε όμως ότι όλοι την περίμεναν αυτή την ΑΜΚ. Όσα μεγάλα fund του εξωτερικού μπήκαν μέσα στη μετοχή ή αύξησαν το ποσοστό τους ήξεραν ότι θα γίνει. Έχει δε πολύ συγκεκριμένο στόχο (εξαγορά προνομιούχων μετοχών) και θα δώσει τη δυνατότητα διανομής μερίσματος. Αυτό είναι κάτι που η αγορά θα το δει θετικά.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Για 1bn πάει η Αλφα! Για να δούμε πως θα το παρει η αγορά αύριο.
Αυθαίρετη εκτίμηση: όχι καλά.
Το λογικό είναι μια μικρή διόρθωση, μη ξεχνάτε όμως ότι όλοι την περίμεναν αυτή την ΑΜΚ. Όσα μεγάλα fund του εξωτερικού μπήκαν μέσα στη μετοχή ή αύξησαν το ποσοστό τους ήξεραν ότι θα γίνει. Έχει δε πολύ συγκεκριμένο στόχο (εξαγορά προνομιούχων μετοχών) και θα δώσει τη δυνατότητα διανομής μερίσματος. Αυτό είναι κάτι που η αγορά θα το δει θετικά.
Δηλάδή να μπώ στην αύξηση για να τους δώσω λεφτά για τις αμαρτίες του παρελθόντος. Εγώ ξερω ότι οι αυξήσεις γίνονται για capex (νέες επενδύσεις).
Το είδαμε και αυτό στην Ελλάδα. Πήραμε τα λεφτά του φορολογούμενου τα κάναμε γαργάρα για να μην κλείσουμε, δεν άνοιξε ρουθούνι, δεν στηρίξαμε καμία επιχείρηση παραμόνο φραγκάτους που τα έβαλαν στον τόκο, δεν απολύθηκε κανένα στέλεχος για προβληματικά δάνεια και λάθος εκτιμήσεις, πήραν όλοι τα bonus τους και τώρα διθυραμβικές ΑΜΚ. -
εδω και καιρο ακουω πληροφοριες οτι μεγαλη Αμερικανικη τραπεζα θελει να πουλησει τα καταστηματα της εδω. Μαλιστα εχει προβει και σε απολυσεις προσωπικου και συντομα σε μειωση καταστηματων.
ισχυει το σεναριο ή απλα κοβουν εξοδα?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εδω και καιρο ακουω πληροφοριες οτι μεγαλη Αμερικανικη τραπεζα θελει να πουλησει τα καταστηματα της εδω. Μαλιστα εχει προβει και σε απολυσεις προσωπικου και συντομα σε μειωση καταστηματων.ισχυει το σεναριο ή απλα κοβουν εξοδα?
Ισχύει, αλλα με όσα ζητάνε δεν την παίρνει κανείς προς το παρόν
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
εδω και καιρο ακουω πληροφοριες οτι μεγαλη Αμερικανικη τραπεζα θελει να πουλησει τα καταστηματα της εδω. Μαλιστα εχει προβει και σε απολυσεις προσωπικου και συντομα σε μειωση καταστηματων.
Και τα μισα να ζητησουν τι να την κανει κανεις και με τι λεφτα να την αγορασει
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και τα μισα να ζητησουν τι να την κανει κανεις και με τι λεφτα να την αγορασει
για τα τραπεζικά standards έχει καλό προσωπικό και μερικες καλες παχιες αγελάδες για πελάτες
-
Aν περασει σε Ελληνικη τραπεζα η Σιτι θα χασει το οποιο πλεονεκτημα εχει (βασικα τα συστηματα που ειναι τα ιδια με αυτα που εχουν εξω και ενα καλυτερο τροπο λειτουργιας). Το προσωπικο ναι μεν ειναι καλυτερο σε μεσο ορο απο αλλες Ελληνικες ιδιωτικες τραπεζες αλλα δεν νομιζω οτι μπορουν να ζητουν πολλα στην σημερινη αγορα εργασιας.
Ελπιζω να μην την αγορασει κανενας...αλλα ο μονος που θα μπορουσε θα ηταν ο Βγενοπουλος.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Aν περασει σε Ελληνικη τραπεζα η Σιτι θα χασει το οποιο πλεονεκτημα εχει (βασικα τα συστηματα που ειναι τα ιδια με αυτα που εχουν εξω και ενα καλυτερο τροπο λειτουργιας). Ελπιζω να μην την αγορασει κανενας...Καλά τα πέρι συστήματα και καλύτερη οργάνωσης είναι λίγο urban legend. Mην ξεχνάς ότι με κάτι προϊόντα 50 -50 και με ελλειπή ενημέρωση προς πελάτες, αλλά ψιλο σωστές συμβάσει, φόρτωσαν καμμια 200άρα μύρια σε ομόλογα Lehman στα πελατάκια που τώρα παλεύουν με τους δικηγόρους.
Αν δεν το πάρει κανείς μάλλον θα γίνει αποχώρηση, αλλά AMEX. Ήδη καλά στελέχη τα έχει πάρει ο ανταγωνισμός. -
Δεν ειναι urban legend ειναι πραγματικοτητα. Το λεω γιατι ειμαι πελατης και στο εξωτερικο στην ιδια τραπεζα και τα συστηματα της ειναι τα ιδια και λιγο πολυ και ο τροπος λειτουργιας της. Tουλαχιστον με Eurobank που συγκρινω ειναι μερα με νυχτα. Δεν εχω καλη αποψη για το προσωπικο της ομως (αλλα παλι ουτε συζηταω για Eurobank) οσο για Λημαν και αυτα που πουλαγαν κανενας στα καταστηματα στην Ελλαδα εχει τις απαιτουμενες γνωσεις να καταλαβει τους κινδυνους απο τετοια προιοντα. Το προβλημα με την Σιτι ειναι οτι το προσωπικο εχει επαρση οταν συζηταει αυτα τα θεματα, προσωπικα δεν θα εδινα πολλα για αυτους αλλα θα εδινα για τα συστηματα και την συνδεση με το εξωτερικο.
-
Στην Κυπρο,με αφορμη την ελευση του ΓΑΠ, παιζεται ενα μεγαλο στοιχημα.
Αν και οταν λυθει το κυπριακο οποιαδηποτε σχετικη μετοχη θα σπασει τα φρενα.
Παντως ευκολο δεν ηταν ποτε να λυθει το ζητημα, ουτε και εγινε τωρα. -
Ποιες ειναι κατα την αποψη σας οι προοπτικες για τη Σιτι αν δε βρεθει αγοραστης?
αυτη τη στιγμη παρουσιαζει ζημιες δηλαδη?
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]