-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Υπαρχει η θεωρια οτι τα σκυλακια ειναι αγελαια ζωα. Μεσα στην αγελη υπαρχει ΕΝΑΣ αρχηγος και με τη σειρα οι υπολοιποι απο κατω, με σαφεις κανονες και αρμοδιοτητες, όπως με ποια σειρα θα φανε κλπ. Σε οτι εκπομπη με σκυλια υπαρχει, το πρωτο πραγμα που λενε οι εκπαιδευτες ειναι 'πρωτα θα τρωτε εσεις και μετα οι σκυλοι'. Συγκριση με τα σπιτια που η οικογενεια ταιζει στο σκυλο στο στομα την ωρα που τρωνε ολοι, δεν παιζει με καμμια λογικη.Πότε πότε, η αρχηγια ή καποια θεση κατω απο αυτην απειλειται απο καποιον σε χαμηλοτερη θεση και λαμβανουν χωρα οι σχετικες διεργαιες (μαχη, δαγκωματα κλπ) για να βγει το αποτελεσμα. Μερικες φορες η θεση διατηρειται, αλλες φορες ο ανωτερος παραχωρει τη θεση του. Σε καθε περιπτωση η ζωη συνεχιζεται μεχρι την επομενη μαχη για εξουσια.
Αν ο σκυλακος σας λοιπον αποφασισει οτι ειναι ιεραρχικα ανωτερος απο το παιδι σας ή απο εσάς, θα δειξει οτι ειναι δυσαρεστημενος με την παρουσα κατασταση. Τωρα αν θα το δειξει γρυλλιζοντας και θα φαει παντόφλα, ή θα το δειξει αρπαζοντας κανα πόδι, συζητειται.
Τροφη για σκεψη.
Αυτο με το φαγητο ειναι γεγονος,οσο και να κλαιει πρωτα θα φας εσυ και μετα ο σκυλακος.
Βεβαια οταν ειναι συνεχεια εξω και κοβει βολτες στην αυλη δεν τιθεται τετοιο θεμα -
Τα κορίτσια μου μεγάλωσαν, με τρία σκυλιά κατά σειρά. Έτσι έλεγε το βιβλίο και το τήρησα. Εάν δεν το έγραφε τι θα έκανα?, μια από τα ίδια, θα είχε λάθος ο συγγραφέας!!!!....
Με το τελευταίο, η οικογενειακή σχέση 16 χρόνια, ήταν μια σχέση αγάπης. Έτρωγα το βράδυ στο κρεβάτι με δίσκο, και το πιάτο της Σούκις μου μαζί. Έτρωγαν τα παιδιά το μεσημέρι μετά το σχολείο (τα περίμενε την κατάλληλη ώρα στο μπαλκόνι, και αμέσως στην πόρτα!) και έπαιρνε την θέση της στο τραπέζι, (άλλοτε στην καρέκλα και άλλοτε κάτω)!. δεν έτρωγε ποτέ μόνη της!.
Πλενόταν κάθε εβδομάδα, και κάθε μέρα τα δόντια της και τα όργανα της!. Έμπαινε στην μπανιέρα μόνη της, και εάν δεν πηγαίναμε γκρίνιαζε………
Κοιμόταν ανάμεσα σε εμένα και την γυναίκα μου.
Άκουγε και εκτελούσε τα πάντα, πολλά δεν της άρεσαν μα εκτελούσε!. Ούτε σφαλιάρα δεν έφαγε ποτέ από κανέναν.
Υπήρχε η θέση της στο αυτοκίνητο, και όταν για κάποιο λόγο φώναζα, ερχόταν στον ώμο μου και έξυνε, δεν της άρεσαν οι φωνές!.
Μα ήταν ζηλιάρα!. Όταν ερχόταν ένα κορίτσι μου για να την φιλήσω, έπρεπε να την πάρω αγκαλιά, αλλιώς χοροπηδούσε!.
Έτσι μεγάλωσα όλα τα σκυλιά μου, μικρά μεγάλα!.
Τώρα τι λένε γιατροί και εκπαιδευτές?, εγώ έτσι ενεργώ!. Μια συμφωνία αγάπης με τα ζωντανά !.
Τώρα είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, μέχρι να βρούμε ένα ακόμα μικρό 6 – 7 κιλά όταν μεγαλώσει, θηλυκό 3 – 4 μηνών, άντε και 5!.
Love Story!.
A. -
Παιδιά και σκυλιά χρειάζονται εξίσου την εποπτεία αλλά και την ιεραρχία , διαφορετικά οι ισσοροπίες εύκολα μπορούν να διαταραχθούν. Η ζήλια είναι ένα χαριτωμένο χαρακτηριστικό , αρκεί να παραμένει σε λογικά πλαίσια και να μην γίνεται το κυρίαρχο ουσιαστικό της σχέσης εντός της οικογένιας-αγέλης.
Όταν τα σκυλιά βρίσκονταν σε μικρή ηλικία , μικροατυχηματάκια είχαμε , αλλά αυτά οφείλονταν στην ένταση του παιχνιδιού.Καλύτερη παρέα αλλά και προστασία , για μικρά παιδιά , από σκυλιά δύσκολα να βρεθεί. Έχουν έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας.
Αυτό μας έχει δείξει η έως σήμερα 11χρονη συμβίωση με τους τετράποδους φίλους.Δάσος Περτουλίου σήμερα , η χαρά του σκύλου (και οχι μόνο).
-
Κωνσταντινε
Ειναι κουκλες!
-
Η μικρή;Γερμανικός ποιμενικός;Τα αγαπημένα μου σκυλιά!Η μεγάλη τι είναι;(Κούκλες και οι δύο πάντως )
-
Ναι , η μικρή είναι Γερμανικός ποιμενικός ενώ η μεγάλη είναι ημίαιμο του ιδίου τύπου με Γκριφόν (βέβαια τον πατέρα τον είδαμε μόνο φευγαλέα ).
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ποτε δεν αφηνω μονους το σκυλι και το παιδι.
Ο λογος ειναι η προστασια του σκυλου απο το παιδι!
Γιατι το αντιστροφο απλα δεν υπαρχει ως θεμαhttp://www.alithia.com.cy/koinonia/item ... 07-43.html
Επειδή δεν υπάρχει ως θέμα, γι΄αυτό κλάψανε το σκυλί. Βέβαια πιο πριν κλάψανε το παιδί, αλλά μετά την πλήρωσε και ο σκύλος. Οπότε αν έχετε παιδιά, για το καλό των σκυλιών σας, πάντα επίβλεψη στα πρώτα, μη καταλήξουν τα δεύτερα σαν το δύστυχο Akita...! (που όντως δύστυχο ήταν, αφου θανατώθηκε ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ μάλιστα...Γιατί άραγε, ως εκδίκηση...? )
Έπρεπε να θανατώσουν τον σκύλο πριν;Πότε πριν;Πόσο πριν;
Απλά αναρωτιέμαι γιατί κανανε κάτι τέτοιο.
Γιατί άφησαν το σκυλί με το παιδί μόνα τους ;Γιατί δεν είχαν δέσει τον σκύλο;
Ισως αν ήξεραν οτι εκτος απο ομορφος Χατσι κλπ ειναι σκυλί φύλακας που υπερασπίζεται τον χώρο του και δεν τα πάει καλά με τα παιδια να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
http://www.akitarescue.com/Facts about Akitas.htmΚρίμα το παιδάκι
Ακριβώς αυτό εννοώ....Πως έπρεπε να προφυλάξουν το παιδί. Ελπίζω να μην είχαν κατα νου αυτό που είπε ο Tiger (και θεωρώ μέγιστη υπερβολή) και φτάσαμε στο αποτέλεσμα να έχουμε πρωτίστως ενα νεκρό παιδάκι και δευτερευόντως έναν σκύλο....
Το ποστ μου ηταν καθαρά δεικτικό, προκειμένου να αποφεύγονται οι υπερβολές. Και οι υπερβολές σε σχέση με τα ζώα είναι συχνές, κάτι που αντιπαθώ (βασικά όλων των ειδών τις υπερβολες αντιπαθώ, απλά εδω το θέμα είναι τα κατοικίδια.... ).Κωνσταντίνε, πανέμορφα τα 'κορίτσια' σου....!
Α, και το 'πατσαβούρι' που είπε ο συνφορουμίτης πιο πριν, απίστευτο...!
-
-
Εγώ ένα ντόμπερμαν θα θελα.
-
Ο χρήστης mike.gannena έγραψε:
Εγώ ένα ντόμπερμαν θα θελα.Μια γνωστη χαριζει καθαροαιμα ντοπερμαν, καθε φορα που εχει γεννα, θες να σε ενημερωσω την επομενη φορα;; Αλλα να ξερεις οτι θα σε περασει απο ανακριση γιατι θελει να βρει σωστες οικογενειες...
Σε μια γεννα ειχα παει και ειχα παιξει με τα κουταβια ηταν γλυκες! δεν καταλαβαινω γιατι τους κοβουν τα αυτια ολοι οι ιδιοκτητες!
-
Στην επόμενη ενημέρωσε με
-
Το κοψιμο αυτιων, ουρας κτλ ειναι πλεον παρανομο και κανενας σοβαρος κτηνιατρος δεν θα δεχθει να το πραξει.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το κοψιμο αυτιων, ουρας κτλ ειναι πλεον παρανομο και κανενας σοβαρος κτηνιατρος δεν θα δεχθει να το πραξει.Προσφατα προσπαθουσαν να με πεισουν οτι το κοψιμο της ουρας ειναι απαραιτητο!
Το κυριο επειχηρημα ηταν οτι τα περισσοτερα την δαγκωνουν και την τραυματιζουν, και το αλλο ηταν οτι λειτουργει σαν μαστιγιο και μπορει αθελα του το σκυλι να τραυματισει το αφεντικο ή καποιον αλλον απλα και μονο επειδη ειναι χαρουμενο... Δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο, οντως ποναει οταν σε χτυπαει η ουρα τους (το εχω νιωσει) αλλα οχι και το εξωφρενικο 'μπορει να κοψει την μηριαια αρτηρια' που ακουσα!! -
-
Ευχαριστω που μου εδωσες επιχειρηματα να απανταω σε αυτα τα ατομα!
-
Ο χρήστης tzwrtzina έγραψε:
Το κοψιμο αυτιων, ουρας κτλ ειναι πλεον παρανομο και κανενας σοβαρος κτηνιατρος δεν θα δεχθει να το πραξει.
Προσφατα προσπαθουσαν να με πεισουν οτι το κοψιμο της ουρας ειναι απαραιτητο!
Το κυριο επειχηρημα ηταν οτι τα περισσοτερα την δαγκωνουν και την τραυματιζουν, και το αλλο ηταν οτι λειτουργει σαν μαστιγιο και μπορει αθελα του το σκυλι να τραυματισει το αφεντικο ή καποιον αλλον απλα και μονο επειδη ειναι χαρουμενο... Δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο, οντως ποναει οταν σε χτυπαει η ουρα τους (το εχω νιωσει) αλλα οχι και το εξωφρενικο 'μπορει να κοψει την μηριαια αρτηρια' που ακουσα!! -
Ο χρήστης tzwrtzina έγραψε:
Εγώ ένα ντόμπερμαν θα θελα.
Μια γνωστη χαριζει καθαροαιμα ντοπερμαν, καθε φορα που εχει γεννα, θες να σε ενημερωσω την επομενη φορα;; Αλλα να ξερεις οτι θα σε περασει απο ανακριση γιατι θελει να βρει σωστες οικογενειες...
Σε μια γεννα ειχα παει και ειχα παιξει με τα κουταβια ηταν γλυκες! δεν καταλαβαινω γιατι τους κοβουν τα αυτια ολοι οι ιδιοκτητες!
Καθαροαιμα δεν ειναι.Εκτος αν ανακοινωνει τις γεννες στον ΚΟΕ και βγαζει pedigree.
Κοινως δλδ να ειναι εκτοφεας η γνωστη σου.Αλλα κανενας εκτροφεας δεν χαριζει κουταβια.. -
κοιτα εμενα μου εχουν πει οτι ειναι καθαροαιμα, δεν εχω ρωτησει για αποδειξεις, ξερω οτι εχει 2 μεγαλα (ενα θυληκο και ενα αρσενικο) και ξερω οτι τωρα ζευγαρωσαν τον πατερα με μια απο τις κορες του για να ειναι πιο καλα τα κουταβια ή κατι τετοιο.. τωρα γιατι τα χαριζει; οταν κινδυνευεις να μεινεις με 11 κουταβια +2 μεγαλα +1 πιτμπουλ, αρχιζεις και χαριζεις!
-
Αραγε δεν εχει ακουσει ποτε οτι με την στειρωση δεν ειναι εφικτο να γεμισεις κουταβια;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αραγε δεν εχει ακουσει ποτε οτι με την στειρωση δεν ειναι εφικτο να γεμισεις κουταβια;οχι
αντιθετως ακουσε για την αιμομειξια ως προοδο της φυλης.......
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]