-
Μπα, πιστεύω 1 φορά κάθε τρεις μήνες θα είμαι σε θέση να το βάζω μπρος..
Οπότε ψάχνω να το βρω σε κατάστημα και κοιτάω αυτό που μου είπες για το κοντάρι....
Ξέρεις περίπου τι τιμές να περιμένω για το ιαπωνικό κοντάρι;
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Η συντήρηση δεν φαντάζει δύσκολη αν και πιθανολογώ ότι το να το βάζω μπρος κάθε μήνα θα είναι λίγο δύσκολο καθώς το μηχάνημα προορίζεται για το εξοχικό, που βρίσκεται σε νησί. Ως προς το 'άδειασμα' υποθέτω εννοείς να αδειάζω το ντεπόζιτο και μετά να το βάζω μπρος μέχρι να εξαντληθεί η ποσότητα καυσίμου που έχει μείνει στο σωληνάκι και την αντλία.Υπάρχει κάποιος τρόπος να διακρίνω ευχερώς αν πρόκειται για το κινέζικο κοντάρι ή για το 'καλό' (το οποίο είναι, να υποθέσω, ιαπωνικό;)
Ειναι πολυ μεγαλο αυτο που θελεις να παρεις ,δεν νομιζω οτι το χρειαζεσαι .Μην ακους τον Ηλια ,ειναι λιγο ανετος
Θα σου προτεινα να παρεις ενα στα μισα κυβικα made in japan ,χορτοκοπτικο χρειαζεσαι κ οχι θαμνοκοπτικο .
Να προσεξεις ,να γινεται ευκολα η αλλαγη του κουκουναριου κ της πετονιας ,ειμαι παθων
ΥΓ μιλαμε μονο για χορτα ,ετσι τουλαχιστον μας ειπες . -
Μιλάμε για χόρτα, τα οποία όμως μπορεί να είναι αρκετά γερά...π.χ. ύψος 0,9 μ αν τα αφήσεις 3-4 μήνες, και ρίζες τόσο γερές που με το χέρι είναι δύσκολο ως αδύνατο να τα ξεριζώσεις, και κορμός όπως π.χ. ενός νυχτολούλουδου, όχι όπως της απλής πρασινάδας. Με 2 hp θα είμαι ΟΚ;
Για το ζήτημα του χορτοκοπτικού/θαμνοκοπτικού......ναι, δεν με ενδιαφέρει να κόβω θάμνους....απλά στο Praktiker, χορτοκοπτικά/χλοοκοπτικά είναι μια κατηγορία, πάνω-κάτω τα τροχήλατα που κόβουν γκαζόν...τα άλλα που τα φορτώνεσαι στην πλάτη για πιο χοντρές δουλειές τα ονομάζουν 'θαμνοκοπτικά' για κάποιο λόγο..
Τέλος...δεν έχω ιδέα τι είναι το 'κουκουνάρι' - μπορείς να εξηγήσεις;
-
Μιλάμε για χόρτα, τα οποία όμως μπορεί να είναι αρκετά γερά...π.χ. ύψος 0,9 μ αν τα αφήσεις 3-4 μήνες, και ρίζες τόσο γερές που με το χέρι είναι δύσκολο ως αδύνατο να τα ξεριζώσεις, και κορμός όπως π.χ. ενός νυχτολούλουδου, όχι όπως της απλής πρασινάδας. Με 2 hp θα είμαι ΟΚ;Για το ζήτημα του χορτοκοπτικού/θαμνοκοπτικού......ναι, δεν με ενδιαφέρει να κόβω θάμνους....απλά στο Praktiker, χορτοκοπτικά/χλοοκοπτικά είναι μια κατηγορία, πάνω-κάτω αυτά που κόβουν γκαζόν...τα άλλα για πιο χοντρές δουλειές τα ονομάζουν 'θαμνοκοπτικά' για κάποιο λόγο..
Τέλος...δεν έχω ιδέα τι είναι το 'κουκουνάρι' - μπορείς να εξηγήσεις;
Κατσε φιλε γιατι μας αλλαζεις τα δεδομενα Χρειαζεσαι χορτοκοπτικο δισκου-μεσηνεζας ,τα κυβικα δεν αλλαζουν δραματικα ,το πολυ να πας στους 2 ιππους .
Το κουκουναρι ειναι αυτο που τοποθετεις τον δισκο η την μεσηνεζα κ οταν κοβεις βρισκεται σε παραλληλη θεση με την επιφανεια του εδαφους .
Να σου κανω κ εγω μια ερωτηση .Γιατι τα χορτα δεν τα κοβεις οταν ειναι τρυφερα γιατι κ το γαιδουραγκαθο αν το αφησεις γινεται δενδρο -
Μπα, τα δεδομένα νομίζω έμειναν σταθερά. Είχα γράψει
Η έκταση που έχω προς καθάρισμα είναι περίπου μισό στρέμμα, με αγριόχορτα διαφόρων ειδών, αλλού χαμηλό χορτάρι και αλλού πιο γερά χόρτα με μεγαλύτερο ύψος.
Πολύ ευχαρίστως να τα κόβω όταν ακόμη είναι χαμηλά. Το πρόβλημα είναι ότι στο νησί μπορώ να πηγαίνω κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 3 μήνες, και δεν αποκλείεται κάποια από αυτές τις φορές το χειμώνα να μην μπορώ να φροντίσω επαρκώς τον κήπο λόγω καιρού ή άλλων εργασιών που πρέπει επίσης να γίνουν στις λίγες μέρες που θα έχω. Οπότε αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μείνουν και 6 μήνες χωρίς κούρεμα...και τότε μεγαλώνουν αρκετά
Οπωσδήποτε αν μπορώ να βολευτώ με ένα οικονομικότερο μηχανάκι 2 hp, θα το προτιμήσω.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μην το κουράσεις πολύ, δεν υπάρχει λόγος
Από αυτά που λες πάρε αυτό που ταιριάζει στην τσέπη σου...Bosch - Siemens είναι ολόϊδια και τα Πίτσος είναι πρακτικά ίδια αλλά σε καλύτερες τιμές...Τα miele θα είναι ακριβότερα αλλά προσωπικά δε βλέπω το λόγο να πάρεις πλυντήριο πιάτων miele...
Δες και τα neff, αλλά θα ξαναπώ μην περιμένεις σοβαρές διαφορές...Τα λεφτά που επιθυμείς να διαθέσεις θα σε κατευθύνουν καλύτερα.Για την ομοιότητα Bosch - Siemens μου μίλησε και ένας πωλητής. Miele και Neff δεν είδα ακόμα και μάλλον δε θα έχω την τιμή, γιατί βαριέμαι να τριγυρίζω στα καταστήματα ηλεκτρικών για ένα πλυντήριο πιάτων!
Παντως Koutsan, ευχαριστώ για τη βοήθειά σου! -
Οπότε ψάχνω να το βρω σε κατάστημα και κοιτάω αυτό που μου είπες για το κοντάρι....
Ξέρεις περίπου τι τιμές να περιμένω για το ιαπωνικό κοντάρι;Φαντάζομαι ότι θα το βρεις γύρω στα 350 - 360 Ε (όχι μόνον το κοντάρι, κομπλέ, με φπα κ δίσκο για τα σκληρά κ ξερά χόρτα).
-
Ο χρήστης tonimer έγραψε:
Μην το κουράσεις πολύ, δεν υπάρχει λόγος
Από αυτά που λες πάρε αυτό που ταιριάζει στην τσέπη σου...Bosch - Siemens είναι ολόϊδια και τα Πίτσος είναι πρακτικά ίδια αλλά σε καλύτερες τιμές...Τα miele θα είναι ακριβότερα αλλά προσωπικά δε βλέπω το λόγο να πάρεις πλυντήριο πιάτων miele...
Δες και τα neff, αλλά θα ξαναπώ μην περιμένεις σοβαρές διαφορές...Τα λεφτά που επιθυμείς να διαθέσεις θα σε κατευθύνουν καλύτερα.Για την ομοιότητα Bosch - Siemens μου μίλησε και ένας πωλητής. Miele και Neff δεν είδα ακόμα και μάλλον δε θα έχω την τιμή, γιατί βαριέμαι να τριγυρίζω στα καταστήματα ηλεκτρικών για ένα πλυντήριο πιάτων!
Παντως Koutsan, ευχαριστώ για τη βοήθειά σου!Αφου η βοηθεια που ζητας δεν ειναι οικονομικη ,να στην δωσω κ εγω ευχαριστως
Εχουμε ενα bosch 45αρι 4-5 χρονια κ απ'οτι μου λεει ο χρηστης ειναι πολυ καλο !
Εγω μονο με το πλυσιμο των αυτοκινητων ασχολουμαι ,με καθαρα αντρικες δουλειες -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ξέρεις περίπου τι τιμές να περιμένω για το ιαπωνικό κοντάρι;Φαντάζομαι ότι θα το βρεις γύρω στα 350 - 360 Ε (όχι μόνον το κοντάρι, κομπλέ, με φπα κ δίσκο για τα σκληρά κ ξερά χόρτα).
Ξαναπέρασα σήμερα από το Praktiker.
570 ευρώ το Kawasaki με το ιαπωνικό μοτέρ και τον ιαπωνικό άξονα Πάντως η ποιότητα του, έστω στην αφή, είναι φοβερή.
Το βρήκα και εδώ πάντως στα 470 €. Το KBH-48A είναι το ιαπωνικό, το BH-48 το κινέζικο στα 289 €.
Αν τα πουλάς ακόμη με συμφέρει να το αγοράσω από σενα
Κατά τα λοιπά, έφτασε η ώρα για την επιλογή του τρόπου θέρμανσης της κατοικίας αυτής....
Μετά από εξονυχιστική έρευνα καταλήξαμε, (δυστυχώς), στο πετρέλαιο. Φυσικό αέριο δεν υπάρχει στο νησί (μόνο με μπουκάλες γκαζιού...), ενώ ένα σύστημα με συλλέκτες ηλιακής ενέργειας απορρίφθηκε ως ασύμφορο λόγω κόστους και προσανατολισμού της στέγης.
Εξετάστηκε επίσης η λύση του ηλεκτρικού λέβητα, καθώς και η λύση των θερμοπομπών. Επειδή, ωστόσο, το ενδεχόμενο να μείνει κάποιος μόνιμα εκεί είναι αρκετά μεγάλο, το πετρέλαιο έβγαινε σε κάθε περίπτωση φθηνότερο.
Στο δια ταύτα.
Επιλογή Α: Compact λύση τύπου Kiturami/Saturn. Μία μονάδα που παρέχει ζεστό νερό για τα καλοριφέρ και ζεστό νερό χρήσης όπως ένα 'ταχυθέρμ' ή όπως οι επιτοίχιοι καυστήρες φυσικού αερίου στις πολυκατοικίες.
Πλεονεκτήματα: κόστος απόκτησης/όγκος. Μειονεκτήματα: αξιοπιστία (;), σέρβις στο νησι, απόδοση (90% max).
Επιλογή Β: Λέβητας+καυστήρας Buderus (G125 BE Eco), 34 KW με θερμαντήρα νερού 200 LT.
Πλεονεκτήματα: απόδοση-κατανάλωση (96%), σίγουρη ποιότητα/αξιοπιστία, εύκολο σέρβις στο νησί. Μειονεκτήματα: όγκος, τιμή (+~1500 €).
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη
-
Ξύλα, υπάρχουν? Τα ενεργειακά τζάκια τα σπάνε!
-
Δεν το πιστεύω, έγραψα ολόκληρο σεντόνι και έπεσε η γραμμή
Πάμε πάλι
Φίλε arrows σχεδόν το ίδιο θέμα έχουμε και εμείς με το εξοχικό. Κiturami ή κλασική λύση λέβητα - καυστήρα - μπόϊλερ?
Τα kiturami/saturn έχουν χρόνια στην αγορά και δεν έχουν ακουστεί παράπονα. Είναι μικρά, οικονομικά, έχουν καλή απόδοση και γρήγορα τόσο στο ζέσταμα του χώρου όσο και στην παροχή ζεστού νερού χρήσης. Στην Χαλκιδική τουλάχιστον έχουν υποστήριξη.
Τα χωριστά κομμάτια έχουν σίγουρα μεγαλύτερη αξιοπιστία σε βάθος χρόνου πολλών ετών + ότι είναι ανεξάρτητα κομμάτια και αν κλείσει λ.χ. το εργοστάσιο ενός εξαρτήματος βάζεις άλλη μάρκα χωρίς κανένα πρόβλημα συμβατότητας. Δεν είναι τόσο γρήγορα στο ζέσταμα του νερού χρήσης αφού χρησιμοποιούν εξωτερικό boiler το οποίο στοιχίζει αρκετά απ'όσο είχα δει. Βέβαια έχουν το εξής πλεονέκτημα: Αν χαλάσει από τα άλατα το boiler αλλάζεις μόνο αυτό και όχι το υπόλοιπο σύστημα (καυστήρα-λέβητα). Ενώ οι compact λύσεις έχουν σερπαντίνα για τον ζεστό νερό χρήσης που ναι μεν ζεσταίνει σε χρόνο dt αλλά αν χαλάσει δεν ξέρω αν αλλάζεται μεμονωμένα.
Υπόψιν: να δώσετε μεγάλη βαρύτητα στην καμινάδα. Αν βάλετε compact σύστημα να χρησιμοποιήσετε την καμινάδα με την οποία έρχονται από το εργοστάσιο. Αν πάτε στη λύση Β να βάλετε μονωμένη καμινάδα για να αποφύγετε τις υγροποιήσεις που καταστρέφουν τον λέβητα.
-
Ξύλα υπάρχουν αλλά το σπίτι έγινε με παραδοσιακό τζάκι για λόγους αισθητικής. Δυστυχώς, όσα ενεργειακά τζάκια κι αν είδαμε, πιο πολύ μας θύμιζαν ηλεκτρικές κουζίνες και κλιβάνους παρά ζεστά τζάκια.
Κωνσταντίνε σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...
Μια απορία που έχω για το Kiturami είναι κατά πόσο μπορεί να 'σηκώσει' τη ζήτηση ζεστού νερού χρήσης από δύο διαφορετικές βρύσες ταυτόχρονα.
Στην κλασική λύση μπορείς να βάλεις ένα απλό boiler της τάξης των 150-250 € ή το σούπερ-ντούπερ-φτιαχνω κ καφέ-υπερμονωμένο boiler της buderus που κοστίζει γύρω στο χιλιάρικο..
Το νερό στο νησί είναι κακής ποιότητας (γλυφό) οπότε αυτός είναι ενάς λόγος που φοβάμαι το Kiturami λίγο περισσότερο.
Δεν ξέρω, πραγματικά. Στο τέλος θα το παίξουμε κορώνα-γράμματα μου φαίνεται
Η καμινάδα θα είναι μονωμένη, ναι
-
Λέγεται πως το καλλίτερο σύστημα είναι αυτό που τυγχάνει καλής υποστήριξης από τεχνικό
Οπότε μιας και πρόκειται για εγκατάσταση σε νησί με τους γνωστούς σχετικούς περιορισμούς θα έλεγα να βρεις ένα καλό εγκαταστάτη και να βάλεις αυτά που υποστηρίζει. -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Εγω μονο με το πλυσιμο των αυτοκινητων ασχολουμαι ,με καθαρα αντρικες δουλειεςNeff 45άρι 8+ χρόνια. Σκυλί μαύρο. Ζητάει μόνο νερό.
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγω μονο με το πλυσιμο των αυτοκινητων ασχολουμαι ,με καθαρα αντρικες δουλειεςNeff 45άρι 8+ χρόνια. Σκυλί μαύρο. Ζητάει μόνο νερό.
Το δικο μας ειναι καλυτερο ,δεν ζηταει ουτε νερο ,η bosch εχει ανακαλυψει το στεγνο καθαρισμα
-
Habemus plyntirium piatum!
(μη βαράτε οι λατινομαθείς)Η αναζήτηση έλαβε τέλος. Καταλήξαμε σε ένα 45άρι siemens μιας και η bosch έχει στερέψει από απόθεμα. Εντυπώσεις και παραλειπόμενα μετά την παραλαβή του. Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες στη συζήτηση για αυτό το φλέγον ζήτημα!
-
Για αγορά μηχανής κοπής γκαζόν, από αυτές που τις σπρώχνεις σαν καροτσάκι, συμβουλές?
α) για χρήση σε κήπο περίπου 150 τ.μ., β) όχι ακριβό, δλδ. κάτω από 200 ευρώ.
Ποιά χαρακτηριστικά έχουν σημασία?
Jacob
-
O Nayland Smith αγαπούσε παθολογικά μια μηχανή γκαζόν.
-
Είχαμε μια ηλεκτρική alko 20 χρόνια http://www.alkogarden.co.uk/ , σκυλί, πλημμύρρισε το υπόγειο και ξαναδούλεψε ώσπου ξαναπλημμύρισε και τα'παιξε
Πέρυσι πήραμε από το praktiker μια black and decker ηλεκτρική. Είναι πανάλαφρη.
Να δεις τα watt και το μέγεθος του μαχαιριού. Όσο μεγαλύτερα και τα δυο τόσο το καλύτερο.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]