-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Ή μήπως χρειάζονται και τα 2 και αντί για ένα των 150-200 ευρώ να πάρω 1 + 1 αρχικά μοντέλα της μπλε σειράς με μικρή υπέρβαση στο συνολικό κόστος. Δεν μπορώ να ξεφύγω πολύ παραπάνω δυστυχώς.
Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα δυνατό πνευματικό. Τα κάνεις όλα κ έχεις μόνο το πρόβλημα του μεγάλου βάρους. Μελλοντικά, όταν μπορέσεις, παίρνεις κ ένα δραπανοκατσάβιδο κ είσαι κομπλέ!
ΥΓ. Τα εργαλεία δεν είναι ποτέ αρκετά. Όσα κ να 'χεις, πάντα θέλεις άλλο ένα.
ΥΓ2. Καλή η Μπος, αλλά υπάρχουν κ άλλα καλά εργαλεία (κ οικονομικότερα, στην ίδια ποιότητα). Θέλει λίγο ψάξιμο.Καλημέρα. Είδα το παρακάτω και σκέπτομαι πως είναι κάτι σαν 2 σε 1 οπότε με τα τωρινά χρήματα μήπως βολευτώ επαρκώς.
http://www.skroutz.gr/s/88669/Bosch-GBH-2-26-DFR-Professional.html?keyphrase=GBH+2-26+DFR+
Πρότεινε μου κάτι σε αντίστοιχη ποιότητα με τα μπλε Bosch σε αυτή την κατηγορία χρημάτων πάντα. Για τα makita διαβάζω από μερικούς επαγγελματίες πως έχει πέσει η ποιότητα σε σχέση με παλαιότερα. Dewalt, aeg έχω ακουστά επίσης.
-
Τα ryobi ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ (δεν τα 'χω δοκιμάσει) πολύ καλά με πολύ καλό value for money.
Έχω διαβάσει (σε φόρουμς κλπ) καλά λόγια, υπάρχουν και σε ελληνικά μαγαζιά. -
Το έχω τον κατάλογο της Unimac και τα έχω δει. Αυτό μόνο
-
Πήρα αυτό της Black and Decker απο το πράκτικερ. http://www.blackanddecker.gr/powertools ... rchy/2277/
Τιμή δέν θυμάμαι, ήταν 100-130 ευρώ. Ούτε θυμάμαι αν είναι το 710 ή το 800, αλλά θα το δώ όταν πάω σπίτι. Περιλαμβάνει τσόκ για απλά τρυπάνια, δύο καλέμια (ένα μυτερό και ένα πλατύ) και μερικά διαμαντοτρύπανα διαφόρων μεγεθών.
Το μπετό πάντως το τρυπάει σαν βούτηρο. Τώρα απο αντοχή δέν ξέρω, το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα.
-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
...Ή μήπως χρειάζονται και τα 2 και αντί για ένα των 150-200 ευρώ να πάρω 1 + 1 αρχικά μοντέλα της μπλε σειράς με μικρή υπέρβαση στο συνολικό κόστος. Δεν μπορώ να ξεφύγω πολύ παραπάνω δυστυχώς.
Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα δυνατό πνευματικό. Τα κάνεις όλα κ έχεις μόνο το πρόβλημα του μεγάλου βάρους. Μελλοντικά, όταν μπορέσεις, παίρνεις κ ένα δραπανοκατσάβιδο κ είσαι κομπλέ!
ΥΓ. Τα εργαλεία δεν είναι ποτέ αρκετά. Όσα κ να 'χεις, πάντα θέλεις άλλο ένα.
ΥΓ2. Καλή η Μπος, αλλά υπάρχουν κ άλλα καλά εργαλεία (κ οικονομικότερα, στην ίδια ποιότητα). Θέλει λίγο ψάξιμο.Καλημέρα. Είδα το παρακάτω και σκέπτομαι πως είναι κάτι σαν 2 σε 1 οπότε με τα τωρινά χρήματα μήπως βολευτώ επαρκώς.
http://www.skroutz.gr/s/88669/Bosch-GBH-2-26-DFR-Professional.html?keyphrase=GBH+2-26+DFR+
Πρότεινε μου κάτι σε αντίστοιχη ποιότητα με τα μπλε Bosch σε αυτή την κατηγορία χρημάτων πάντα. Για τα makita διαβάζω από μερικούς επαγγελματίες πως έχει πέσει η ποιότητα σε σχέση με παλαιότερα. Dewalt, aeg έχω ακουστά επίσης.
τωρα εσυ επεσες στο βαρυ πυροβολικο στα 3κιλα πνευματικα δράπανα. Κορυφη εργαλειο για ξετρυπηματα σε μπετο και ελαφρα καλεμισματα. Το εχω 5 χρονια και του χω βγάλει το ζουμι. Τα dewalt εχω ακουσει οτι ειναι η επαγγελματικη φίρμα της blackdecker ή κατι τετοιο. Επίσης καλά εργαλεια.
-
Το σύστημα με το ταχυτσόκ (αν έχεις αυτό το μοντέλο) δουλεύει αξιόπιστα και σωστά; Γίνεται ''κανονικό'' δράπανο δηλαδή με δαύτο ή είναι demi λύση;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πήρα αυτό της Black and Decker απο το πράκτικερ. http://www.blackanddecker.gr/powertools ... rchy/2277/Τιμή δέν θυμάμαι, ήταν 100-130 ευρώ. Ούτε θυμάμαι αν είναι το 710 ή το 800, αλλά θα το δώ όταν πάω σπίτι. Περιλαμβάνει τσόκ για απλά τρυπάνια, δύο καλέμια (ένα μυτερό και ένα πλατύ) και μερικά διαμαντοτρύπανα διαφόρων μεγεθών.
Το μπετό πάντως το τρυπάει σαν βούτηρο. Τώρα απο αντοχή δέν ξέρω, το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα.
Ένα αντίστοιχο πράσινο Bosch είχα κι εγώ (νομίζω PBH 2000) και μου έμεινε σε ένα ξεχουφτιασμά τοίχου για αυτό είπα να πάω σε κάτι επαγγελματικό για αντοχή.
-
εγω εχω το απλο χωρις το ταχυτσοκ μιας και δεν το επελεξα, τοσο επειδη σπανια θα τρυπησω κατι ανευ sds plus και κατα δευτερον επειδη στις αρχες το ηθελα και για καλεμισματα το είδα ποιο εύθραστο ως σύνολο. Βασικα αυτα τα πνευματικα τα περνει καποιος που θα δουλευει κυριως σε κρούση, αλλιως καλο είναι να πας σε ενα άλλο κρουστικο μεν, αλλα με ταχυτσοκ. Φυσικα χανεις σε δυνατοτητες κρούσης αλλά κανενα εργαλειο δεν κανει για όλα.
-
Έχω ένα atlas copco, του έχω πιεί το αίμα 15 χρόνια τώρα κ ακόμα τρυπάει.
Υπάρχουν κ Αμερικάνικα (πχ τα μιλγουόκι), που είναι πλέον προσιτά (και πολύ καλά).
Το τελευταίο δικό μου 'πρόβλημα' το έλυσα με ένα ... μεταχειρισμένο χίλτι. Το πήρα 70 Ε, 5κιλο πνευματικό μιλάμε, είχα βρει πριν χρόνια μια ειδική έκδοση 'μικρού' aeg (σε χρυσαφί χρώμα, με ενισχυμένα ηλεκτρικά) κ ένα τερατάκι πάλι aeg (μπλε χρώμα, αυτό) κ μπορώ να πω πως όταν πάρω ένα καλό δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας με 2 μπαταρίες (ναι, έχω βάλει ένα στο μάτι ) θα έχω κλείσει από τρυπήματα, σπασίματα κ βιδώματα. Α, έχω κ ένα παλιό Γερμανικό πάγκου κ ένα που δεν έχω ακόμα χρησιμοποιήσει αλλά το πήρα γιατί μου άρεσε, θα μπορούσε να κάνει μέχρι ρεκτιφιέ (με ιμάντα κ αυτό, περνάει τις 20.000 στροφές).
Α, ναι, πήρα πέρυσι (πάλι μεταχ, 150 Ε) ένα μπος για γκρεμίσματα κ μεγάλες τρύπες. κ έχω κ μια καροτιέρα, μπας κ χρειαστεί να τρυπήσω καμιά πλάκα, αλλά αυτή είναι επαγγελματική.
Να τα έβγαζα καμιά φωτό να τα δείτε? -
Βαλε, βαλε!! Θα βαλω και γω μετα...
-
Μετα τα HILTI ολα τα αλλα ειναι απλα εργαλεια.Eλβετικη κατασκευη συνοδευομενη και απο Ελβετικη τιμη.
Στα ονειρα μου βλεπω οτι εχω ολη την συλλογη. -
Ωχ, ευτυχώς υπάρχουν κι άλλοι! Νόμιζα ότι μόνο εγώ είμαι άρρωστος και ονειρεύομαι εργαλεία στον ύπνο μου .
-
Προ κρίσης ονειρευομουν και γω εργαλεια, εκτος του οτι σχεδον μετα απο καθε δουλεια έπαιρνα και κάτι. Πλέον εχω μεινει στάσιμος και σε αυτο το τομεα. Εμεινα με τα ονειρα...
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Μετα τα HILTI ολα τα αλλα ειναι απλα εργαλεια.Eλβετικη κατασκευη συνοδευομενη και απο Ελβετικη τιμη.
Στα ονειρα μου βλεπω οτι εχω ολη την συλλογη.Η μερσεντα των εργαλειων, τοσο σε αισθηση αλλά και τιμή. Χωρις στην ουσια ομως να προσφερουν κατι διαφορετικο, οπως και η μερσεντα σε παει απο το ενα σημειο στο άλλο.
-
'Ωχ, ευτυχώς υπάρχουν κι άλλοι! Νόμιζα ότι μόνο εγώ είμαι άρρωστος και ονειρεύομαι εργαλεία στον ύπνο μου'
Τα εργαλεια ειναι αρρωστια,αλλος μαζευει γραμματοσημα,αλλος πακετα τσιγαρα,αλλος ρολογια,εγω εχω την ψωρα με τα εργαλεια(απο μικρος αρχισε το βασανο,στο χωριο και στα χωραφια ηταν παντα απαραιτητα).Συστηματικα εργαλεια αρχισα να παιρνω με τα την απολυση απο το στρατο και βεβαια με το ξεκινημα της δουλειας.Εχω παρει τοσα πολλα που πλεον κυριολεκτικα δεν εχω χωρο που να τα βαλω,εχω εργαλεια στο χωριο,στην Θεσσαλονικη (στο σπιτι οπου μενω),στο γκαραζ μεσα,στο αμαξι μου μεσα,στο αμαξι της γυναικας μου και βεβαια στο γραφειο.Δεν θα στεναχωρηθω αν με καποιος με κλεψει χρηματα οσο αν με κλεψει τα εργαλεια.Φετος ειναι η μονη χρονια που δεν πηρα κατι σοβαρο(ψιλοπραγματα παντα βγαινουν) για την συλλογη και λογω της κρισης αλλα και λογω του ερχομου νεου μελους στην οικογενεια(που θα κληρονομησει βεβαια τα εργαλεια του μπαμπα).Οπως ειπα αποσβεση δεν προκειται να κανω ποτε αλλα οταν τα βγαζω και μαστορευω κατι ειμαι αλλου.Τα εργαλεια εχουν και την αναλογη φροντιδα,καθαρισμος,λαδωμα,συντηρηση κλπ.
Ειναι απαραιτητα ολα αυτα?,οχι βεβαια θα μπορουσα και με ενα απλο σετακι να καλυπτα τις περισσοτερες αναγκες στο σπιτι,αλλα το ερωτημα ειναι το ιδιο με το αν χρειαζομαστε ενα καλο αμαξι για την δουλεια μας αφου μπορουμε ανετα και με ενα απλο yugo να κανουμε τις μετακινησεις μας.Η μονιμη δικαιολογια που ειχα οταν τα επαιρνα ειναι οτι δεν καπνιζω και γλιτωνω λεφτα,ετσι αντι να εδινα 3 ευρω την ημερα στα τσιγαρα,εδινα τα αντιστοιχα ποσα για τα εργαλεια.(πλακα πλακα τα 3 ευρω ενος πακετου τσιγαρων καθε μερα μας κανουν 1000 ευρω το χρονο σε εργαλεια)
Οπως ελεγε και μια πολυ παλια διαφημιση αποσμητικου(οι της δεκαετιας του 80 θα την θυμουνται)
θα προσθεσω και εγω ο αλλος ειναι τα του. -
Ή ΤΟ 'εργαλείο' του!
-
Κατάλαβα...είναι πολλοί στο club και νόμιζα πως μόνο εγώ ακούω γκρίνια για τα φυλλάδια και καταλόγους εργαλείων διάσπαρτα μέσα στο σπίτι.
Μετά το πιστολέτο ή δράπανο σειρά έχει μια Facom 3/8 κασετίνα καρυδάκια που ζαχαρώνω καιρό τώρα να συμπληρώσει το κενό ανάμεσα στις άλλες 2...και πάει λέγοντας......
-
Εχετε τοποθετησει laminate?
Επειδη το εχω στο πρόγραμμα, για τυχον κοψίματα αρκεί μια σέγα ή πρεπει να παρω φαλτσοπρίονο, όπως βλέπω σε βιντεο στο youtube? Τα δισκοπρίονα που χρησιμεύουν? -
Η μικρη(1/4)της facom ειναι σαν μπιμπελο,την πηρα μονο και μονο για να την βλεπω,την μεγαλη (1/2) την εχω καταχωνιασμενη καπου και αυτην γιατι δεν θελω να την λερωνω! και χρησιμοποιω μια αντιστοιχη της proxxon.
Aντιθετα την μεσαια σειρα (3/8) δεν την χωνεψα ποτε(σε ολες τις μαρκες και οχι μονο στην facom) αφου βρισκεται αναμεσα στις αλλες δυο και δεν ξερω τι λογο εξυπηρετει.Καθε χρονο κατα το καλοκαιρι που αρχιζουν οι προσφορες πεφτουν τα τηλεφωνα στους αντιπροσωπους.
, τωρα περιμενω να βγει μεσα στο 12 ο νεος καταλογος της FACOM μιας και εχει την πολιτικη η εταιρεια να βγαζει τους καταλογους καθε 4 χρονια και ο τελευταιος κυκλοφορησε το 2008.
Παντως για τα καλα εργαλεια αξιζει να αγοραζει καποιος απο τις προσφορες που κανουν ολες οι εταιρειες και βγαζουν στα αντιστοιχα φυλλαδια τους(ΒΕΤΑ action,fACOM προσφορες,κλπ),συνηθως μεσα στην ανοιξη με διαρκεια μεχρι το φθινοπωρο.
Το ξεφυλισμα των καταλογων με εναν γαλλικο καφε διπλα ειναι μεγαλη απολαυση,συνοδευται απο σκεψεις -
κ μετά λένε για εμένα που αγοράζω επαγγελματικούς φακούς και φωτ. μηχανές
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Η μικρη(1/4)της facom ειναι σαν μπιμπελο,την πηρα μονο και μονο για να την βλεπω,την μεγαλη (1/2) την εχω καταχωνιασμενη καπου και αυτην γιατι δεν θελω να την λερωνω! και χρησιμοποιω μια αντιστοιχη της proxxon.
Aντιθετα την μεσαια σειρα (3/8) δεν την χωνεψα ποτε(σε ολες τις μαρκες και οχι μονο στην facom) αφου βρισκεται αναμεσα στις αλλες δυο και δεν ξερω τι λογο εξυπηρετει.Καθε χρονο κατα το καλοκαιρι που αρχιζουν οι προσφορες πεφτουν τα τηλεφωνα στους αντιπροσωπους.
, τωρα περιμενω να βγει μεσα στο 12 ο νεος καταλογος της FACOM μιας και εχει την πολιτικη η εταιρεια να βγαζει τους καταλογους καθε 4 χρονια και ο τελευταιος κυκλοφορησε το 2008.
Παντως για τα καλα εργαλεια αξιζει να αγοραζει καποιος απο τις προσφορες που κανουν ολες οι εταιρειες και βγαζουν στα αντιστοιχα φυλλαδια τους(ΒΕΤΑ action,fACOM προσφορες,κλπ),συνηθως μεσα στην ανοιξη με διαρκεια μεχρι το φθινοπωρο.
Το ξεφυλισμα των καταλογων με εναν γαλλικο καφε διπλα ειναι μεγαλη απολαυση,συνοδευται απο σκεψειςΣε νιώθω απόλυτα.....
Αλλά όσον αφορά τις κασετίνες νομίζω η 3/8 σειρά είναι η καλύτερη all round. Είναι που σου δίνει το κάτι παραπάνω σε ροπή από την 1/4 χωρίς το βάρος (για δύσκολες προσβάσεις και γωνίες) και την υπερβολική ροπή που μπορείς να σφίξεις με την 1/2 (για το αμάξι ας πούμε πιστεύω πάει γάντι για τις περισσότερες εργασίες συντήρησης-επισκευής). Το κασετινάκι 1/4 της facom (και με extra μεγάλη προέκταση) το έχω για τα πάντα. Πολλές φορές αντί για κατσαβίδι δουλεύω με αυτό. Ο,ΤΙ καλύτερο. Η 1/2, αγορασμένη μέσα '90 από το εφηβικό χαρτζιλίκι και σε κόκκινη μεταλλική κασετίνα, έχει λιώσει στην κυριολεξία και κάτω από δύσκολες συνθήκες (λάσπες, θάλασσα, 27άρι μπουλόνι με προέκταση στην καστάνια σιδηροσωλήνα 3/8 εντός μέτρο και 2 άτομα να τραβάνε!!! και άλλα τραγικά).....σκυλί
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]