-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
μονωσις???
Αν η οροφη ειναι αμόνωτη τοτε το χειμωνα θα εχεις πολλες απωλειες θερμανσης κα ιτο καλοκαιρι αντιστοιχα ψύξης. Περα απο αυτό η ποιοτητα των ξύλων της οροφης κλπ είναι καλη για να τα αφήσεις ορατα?Ναι. Η μόνωση είναι πάρα πολύ καλή. Και η ποιότητα των ξύλων κατάλληλη για να μείνουν ορατά.
Παρεπιμπτόντως, στο Praktiker έβρισκα Xyladecor που ήταν πηκτό βερνίκι, σαν μαρμελάδα, με εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά, κυρίως, ευκολία στο να βάφεις ψηλά. Δεν το έχει πια. Ξέρει κανείς που θα μπορούσα να το βρώ?Τα φωτα σας, παρακαλώ.
-
Σε σπιτάκι με οροφή από κεραμίδια, θέλω να κρατήσω από μέσα εμφανή την ξυλεία. Οπότε πρέπει να σηκώσω τους τοίχους των δωματίων μέχρι να συναντήσουν την οροφή. Η μέγιστη απόσταση είναι περίπου στα 70 cm. Τι προτείνεται? Αλφαμπλόκ? Γυψοσανίδα. Σημειωτέον πως πρέπει να γίνουν οι ανάλογες εγκοπές για να περάσει από τα δοκάρια και τα εγκάρσια στηρίγματα.
-
Για την τοποθέτηση λεκάνης και ντουζιέρας, απαιτείται κάτι ιδιαίτερο?
Θα προετοιμάσω ένα σπιτάκι στην επαρχία. Έχει περασμένα ηλεκτρικά και υδραυλικά, αλλά όλα τα υπόλοιπα (ντουλάπια κουζίνας, νιπτήρες, νεροχύτες, σοβατίσματα, βάψιμο, κάγκελα ξύλινα στην εξωτερική σκαλίτσα, θέλω να τα κάνω μόνος μου.
Τη σημαία θα τη φέρω εγώ, believerά
Ο ιστός είναι έτοιμος!!!
-
-
Αν έχεις και σχάρα (κάρβουνα βρίσκουμε) θα έρθουν πολλοί για βοήθεια
Αλήθεια, τι εννοείς αν θέλει κάτι ιδιαίτερο η τοποθέτηση λεκάνης και ντουζιέρας; Αν θες καμιά βοήθεια σε κουβάλημα και τοποθέτηση, κτλ, ρίξε πμ εδώ ή στο 'καλό'
-
Μα είναι δυνατόν να μην έχω σχάρα ΚΑΙ κάρβουνα?!?!
Αν θέλει κάποια ειδική προεργασία. Η αν απλά προετοιμάζεις την θέση τοποθέτησης, συνδέεεις τα υδραυλικά και είναι ΟΚ.
Δεν έχω ξαναβάλει είδη υγιεινής.Επίσης, κάποιες οδηγίες για τοποθέτηση πλακακιών στο μπάνιο, θα τις ήθελα.
Αυτό που ξέρω έιναι πως απλώνεις την κόλλα, την περνάς με την 'χτένα', φροντίζεις να είναι αλφάδι και στο τέλος τα αρμολογείς. Θέλει κάτι άλλο?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
μονωσις???
Αν η οροφη ειναι αμόνωτη τοτε το χειμωνα θα εχεις πολλες απωλειες θερμανσης κα ιτο καλοκαιρι αντιστοιχα ψύξης. Περα απο αυτό η ποιοτητα των ξύλων της οροφης κλπ είναι καλη για να τα αφήσεις ορατα?Ναι. Η μόνωση είναι πάρα πολύ καλή. Και η ποιότητα των ξύλων κατάλληλη για να μείνουν ορατά.
Παρεπιμπτόντως, στο Praktiker έβρισκα Xyladecor που ήταν πηκτό βερνίκι, σαν μαρμελάδα, με εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά, κυρίως, ευκολία στο να βάφεις ψηλά. Δεν το έχει πια. Ξέρει κανείς που θα μπορούσα να το βρώ?Η μόνωση δεν κατάλαβα που είναι.
Μη προσέχεις την εμφάνιση, αν δεν έχεις μόνωση θα το μετανιώσεις.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μα είναι δυνατόν να μην έχω σχάρα ΚΑΙ κάρβουνα?!?!Αν θέλει κάποια ειδική προεργασία. Η αν απλά προετοιμάζεις την θέση τοποθέτησης, συνδέεεις τα υδραυλικά και είναι ΟΚ.
Δεν έχω ξαναβάλει είδη υγιεινής.Επίσης, κάποιες οδηγίες για τοποθέτηση πλακακιών στο μπάνιο, θα τις ήθελα.
Αυτό που ξέρω έιναι πως απλώνεις την κόλλα, την περνάς με την 'χτένα', φροντίζεις να είναι αλφάδι και στο τέλος τα αρμολογείς. Θέλει κάτι άλλο?
Τις πορσελάνες μην τις κολλήσεις με άσπρο τσιμέντο, μπορεί να σπάσουν.
Για τα πλακάκια θεςκαλό κόφτη(σημαντικό να είναι καλός)
μυστρί σφυρί τανάλια(για τα περίεργα κοψίματα, γωνίες, στρογγυλά και τέτοια) αλφάδι καρφιά και νήμα και τσατσαρα για το άπλωμα της κόλλας(η κόλλα να είναι μια καλή ακρυλική)
θα απλώνεις κόλλα με την τσατσάρα να κάνει αυλάκια , θα βρέχεις καλά βουτώντας τα πλακάκια σε κουβά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ , θα τα χτυπάς ώστε να απλώνεται ομοιόμορφα η κόλλα και να φεύγει ο αέρας, η παραπάνω κόλλα θα βγαίνει απ τους αρμούς. Θα τραβάς όπου χρειάζεται αλφαδιές με το νήμα για οδηγό για να βγούν ίσια.
Στο πάτωμα θα δώσεις ρήση προς το σιφώνι για να μην λιμνάζουν νερά σε διάφορα σημεία που είναι απίστευτα σπαστικό
Βοηθάει πολύ η επιφάνεια να είναι αλφαδιασμένη και ο τοίχος καλοσωβαντισμένος. Σε ασωβάντιστο τα πράγματα είναι απέιρως πιο δύσκολα για ερασιτέχνη.
Αν βάλεις δάπεδα εκτός μπάνιου βάλτα με σταυρούς 3 χιλιοστά και για τις συστολες διαστολές αλλά και για να κλέβεις αν χρειαστεί γιατί τα μεγάλα δαπέδου λόγω υψηλών θερμοκρασιών στο ψήσιμο παρουσιάζουν μικροδιαφορές μεγέθους και ψιλοστραβωμάρες που κλέβονται με τους αρμούς.
Στο τέλος θα περάσεις αρμόστοκο, είναι το πιο εύκολο -
Λεωνίδα, η μόνωση είναι μεταξύ ξύλων και κεραμιδιών. Τρείς στρώσεις υλικών.
Τάσο, σ' ευχαριστώ. Αν τα βρω μπαστούνια....θα ενημερώσω....
-
Θέλω να βάλω ηχομόνωση στο γκαράζ, όμως θέλω και σε κάποια κομμάτια τοίχου να βάλω και καθρέφτες. Ποια είναι η διαδικασία, ειδικά για τα σημεία εκείνα;
επίσης τι ηχομόνωση να βάλω; τύπου αφρολέξ
ή αυγοθήκες;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Θέλω να βάλω **ηχομόνωση **στο γκαράζ, όμως θέλω και σε κάποια κομμάτια τοίχου να βάλω και καθρέφτες., , ,
τι ηχομόνωση να βάλω; τύπου αφρολέξ
ή αυγοθήκες;Μάλλον πάς για @@θήκες !!!
-
δεν είναι αυτό που νομίζεις
-
δεν είναι αυτό που νομίζειςΠροφανώς! Αλλά ΠΣΚ είναι , το χαμόγελο δεν βλάπτει!
Στο θέμα: Οι 'αυγοθήκες' δίνουν κυρίως καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα, αλλά 'τρώνε' περισσότερο χώρο.
-
αλοίμονο
δε μ'ενδιαφέρει ο χώρος που θα πιάσει, αρκεί να ναι προσιτό το κόστος και να τοποθετούνται εύκολα -
Για ηχομόνωση καλό ειναι και το χαρτόνι συσκευασίας....
-
Θέλω να βάλω ηχομόνωση στο γκαράζ, όμως θέλω και σε κάποια κομμάτια τοίχου να βάλω και καθρέφτες. Ποια είναι η διαδικασία, ειδικά για τα σημεία εκείνα;επίσης τι ηχομόνωση να βάλω; τύπου αφρολέξ
ή αυγοθήκες;
δες εδώ http://www.domika.gr/newSolutions/Kentr ... monosi.asp
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Εξοχική κατοικία, αυλή και διάδρομος (όπου πατάνε αυτοκίνητα) σύνολο επιφάνεις 280 m2, τι συμφέρει; Βιομηχανικό δάπεδο, σταμπωτό ή πλάκα πεζοδρομίου; Καμιά ενδεικτική τιμή έχουμε;Και αυτές, πεζοδρομίου είναι. Εχει και άλλα σχέδια στο site και η τιμή είναι περίπου στα 6-7 € /τμ. Βέβαια, οι απλές-κλασσικές λευκές έχουν 4 €/τμ , αλλά αισθητικά και ποιοτικά .... ¨
Όμως θελει μεγάλη προσοχή για σωστή τοποθέτηση, γιατί αν δεν 'πατάνε' καλά πάνω στο μπετό και περνάει απο πάνω τους αυτοκίνητο, τότε μπορεί να σπάσουνΠλάκες πεζοδρομίου τελικά, όχι τις κλασσικές τεράστιες άσπρες, αλλά τις 40χ40 με σχεδιάκια επάνω. 6 γιούρο το τετραγωνικό (κάποιες χρωματιστές που θα πάρω για σχεδιάκι, έχουν 8 ), πολύ καλή τιμή. Ειδικά αν το συγκρίνω με τα 12 έως 15 ευρώ ανά μ2, που μου ζήτησαν για βιομηχανικό. Μην αναφέρω σταμπωτό γιατί ξεπερνάμε τα 18-20 γιούρο.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια
Ήγγικεν η ώρα (μάλλον από βδομάδα )
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
.......................
Ήγγικεν η ώρα (μάλλον από βδομάδα )Καλή δύναμη και καλή επιτυχία
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
.......................
Ήγγικεν η ώρα (μάλλον από βδομάδα )Καλή δύναμη και καλή επιτυχία
Ευχαριστώ φίλε
-
To τριτο ,στην τριτη σειρα κ το πεμπτο στην τριτη σειρα κ παλι να σου υπενθυμισω ,οτι αν στρωσεις πολλα τετραγωνικα ,μπορει να σου ανεβαζουν θερμοκρασια .
-
Γιώργη έχει 25 χρόνια μπετό εκεί που θα στρώσω, απλώς έχει σπάσει, έχει φαγωθεί σε αρκετά σημεια, οπότε χρειάζεται να γίνει. Μετά, με το νερό από το πηγάδι, θα καθαρίζει πανεύκολα η αυλή. Έχω τόσα δεντρα, γύρω γύρω δεν έχει σπίτα (μόνο αμπέλια και χωράφια), οπότε δεν έχω θέμα.
-
Σε ένα δωμάτιο που θέλω να κάνω παιδικό έχει μια πολύ όμορφη και βολική και μεγάλη και κυριλέ και σε άριστη κατάσταση ΜΑΥΡΗ ντουλάπα... Τι μπορώ να κάνω ώστε να καλύψω τη μαυρίλα και μετά από 1-2 χρόνια να το βγάλω. Πρέπει δηλαδή να είναι αφαιρέσιμο γιατί η χρήση θα είναι προσωρινή. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι σαν wrap που βάζουν στα αυτοκίνητα ή σαν ταπετσαρία.
Στην ανάγκη θα βάλω πολλά παιδικά αυτοκόλλητα αλλά σκέφτομαι κάτι με πιο μεγάλη κάλυψη. Νομίζω υπάρχουν και μεγάλα παιδικά αυτοκόλλητα για τοίχους.
Βοηθήστε με! Τι από πού, πόσο και πως! Ευχαριστώ! -
τελικά τι να κάνω; να βάλω πρώτα αυτά που θέλω (καθρέφτες φώτα κλπ) και μετά να περάσω την ηχομόνωση ή μπορεί να μπει κ καθρέφτης πάνω απ'την ηχομόνωση;
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]