-
Το παν ειναι να μην απλωθει η μπογια σαν στρωση, αλλα να ¨δουλευτεϊ και να ενσωματωθει στις πτυχωσεις του σουβα. Το αραιωμα παραπανω οπως λετε μαλλον βοηθαει, αλλα προσοχη, λερωνει!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Θελω να βαψω το σπιτι μου. .........το ταβανι ξεκολλησε ολο και ανγκαστηκα να το ξυσω και να το ασταρωσω....
Χε,χε! Παθών, μαθών !
Ξύνεις με σπάτουλα όοοοολο το ταβάνι και τρίβεις με γυαλόχαρτο 100άρι.
Ασταρώνεις και το αφήνεις μιά μέρα να στεγνώσει απόλυτα. Στη συνέχεια περνάς ένα μόνο χέρι πλαστικό, αραιωμένο με 25% νερό ,για να μην είναι βαριά η στρώση και ξαναέχεις το ίδιο 'κρέμασμα-ξεφλούδισμα' μετά απο 3-4 χρόνια.
Όποιο επώνυμο αστάρι-χρώμα και να χρησιμοποιήσεις, καλό είναι.Καλό κουράγιο!!!
Ευχαριστω Δημητρη, καταλαβα με αυχενικο θα περασω το καλοκαιρι
Θα το περασω με ΜΟΝΟΧ το ταβανι, ενω ειναι ασταρι ειναι λευκο και εχει τρομερη καλυπτηκοτητα θυμαμαι σε καμμενο μαγαζι με 2 χερια ειχε γινει λευκο χωρις να ξυσουν τις καπνες. -
Ποπο παιδια εγω ουτε μια λαμπα δεν μπορω να αλλαξω..
Καλα για πιο βαρια πραγματα.... ερχεται ο πεθερος μου αφου τα προσπαθησει η κουτσουνα!! -
Τσιμεντο δαπεδου σε ταρατσα αφου απεκλεισα το στρωσιμο πλακιδιων κλπ σκεφτηκα να το βαψω για να καθαρισει να γινει ποιο ζωντανη η εμφανισει του και να καθαριζει ποιο γρηγορα. Λυσεις υπαρχουν οπως τα εποξιδικα αλλα για ~42τμ θελω πανω απο διακοσια ευρο. Βρηκα στο νετ κατι τσιμεντοχρωματα που βαφουν λεει τα γηπεδα. Δεν καταλαβα ακριβως τι εννοουν' να το τολμησω? μου ειπαν επισης να το βαψω και με πλαστικο ακρυλικο χρωμα καλης ποιοτητας, το ιδιο αποτελεσμα θα εχει. Να το τολμησω?
-
Αν πατιεται συχνα τσιμεντοχρωμα, αν οχι και ακρυλικο κανει.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ε θα πατιεται συχνα, τα τσιμεντοχρωματα ειναι ολα τα ιδια ή εχει ποικιλιες?
-
Δεν γνωριζω για ποικιλιες , ψαξε και για φτηνο ελαστομερες
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Τσιμεντο δαπεδου σε ταρατσα αφου απεκλεισα το στρωσιμο πλακιδιων κλπ σκεφτηκα να το βαψω για να καθαρισει να γινει ποιο ζωντανη η εμφανισει του και να καθαριζει ποιο γρηγορα. Λυσεις υπαρχουν οπως τα εποξιδικα αλλα για ~42τμ θελω πανω απο διακοσια ευρο. Βρηκα στο νετ κατι τσιμεντοχρωματα που βαφουν λεει τα γηπεδα. Δεν καταλαβα ακριβως τι εννοουν' να το τολμησω? μου ειπαν επισης να το βαψω και με πλαστικο ακρυλικο χρωμα καλης ποιοτητας, το ιδιο αποτελεσμα θα εχει. Να το τολμησω?Mία φορά είχα νοικιάσει ένα μαγαζί που ήταν το πάτωμα τσιμέντο και όταν σκούπιζα σηκωνόταν σύννεφο, το έβαψα με τσιμεντόχρωμα και ησύχασα, το πάταγα καθημερινά ( μηχανουργείο ) και για 6 χρόνια που έφυγα άντεχε ακόμα.
Υπήρχαν τότε 2 είδη το ένα ήταν διαλυτικού και το άλλο νερού, είχα βάλει του διαλυτικού, στην αυλή μου που την πατάμε κάθε μέρα και μαστορεύουμε τα αμάξια μας, κάθε 2 χρόνια την φρεσκάρω με τσιμεντόχρωμα νερού.
-
Ωραια. Αυτο ειδα και γω, διαλυτου και νερου τσιμεντοχρωματα. Αρα το διαλυτου ειναι ποιο ανθεκτικο. Τωρα μενει να βρω προμηθευτη...
-
Θέλω να φτιάξω έναν διαχωριστικό τοίχο σε ένα δωμάτιο με γυψοσανίδες. Στο παρελθόν το είχα κάνει χρησιμοποιώντας ξύλινο σκελετο αλλά οικονομικά δε συμφέρει. Οπότε βλέπω τα συστήματα δόμησης της Knauf.
Θέλω να επιβεβαιώσω ότι κατάλαβα σωστά τη διαδικασία κατασκευής. Στο ταβάνι και στο πάτωμα τοποθετούνται στρωτήρες και κάθετα ορθοστάτες πάνω στους οποίους θα βιδωθεί η γυψοσανίδα?
Πχ. με στρωτήρες 40χ50 (http://www.praktiker.gr/p/strotiras-amfil-uw-40x50-2087) θα έβαζα ορθοστάτες 50χ50 (http://www.praktiker.gr/p/orthostatis-a ... 50x50-2085)?
Ο οδηγός οροφής (http://www.praktiker.gr/p/odigos-orofis ... cd-60-2084) τι είναι και σε τί διαφέρει από τον στρωτήρα?
-
Μπορεί να μπει μοτέρ σε μια χειροκίνητη γκαραζόπορτα με φέτες και οδηγό τύπου πλαίσιο και να γίνει ηλεκτρική ή θέλει εξ'αρχής εγκατάσταση;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Μπορεί να μπει μοτέρ σε μια χειροκίνητη γκαραζόπορτα με φέτες και οδηγό τύπου πλαίσιο και να γίνει ηλεκτρική ή θέλει εξ'αρχής εγκατάσταση; -
Επειδή κάποιες φορές χρειάζομαι να φυσίξω / καθαρίσω κάτι και δεν θέλω να πληρώνω πανάκριβα και χωρίς λογική ένα σπρέυ αέρα κοπανιστού σκέφτομαι να πάρω ένα κομπρεσέρ , θα κάνω και κανένα βαψιματάκι αν χρειαστεί, θα φουσκώσω κανένα λάστιχο, χαμένο δεν πιστεύω να πάει. Έχω βάλει στο μάτι ένα μισού ίππου με δεξαμενή 7,5l και δεν χρειάζεται λάδι. Το ζήτημα είνα τα 7,5 λίτρα για βάψιμο πχ τι επιφάνεια θα καλύψει και πίεση στην πράξη θα σηκώσει ο μισός ίππος. αλλιώς να πάρω ένα φυσητήρα κινέζικο να κάνω την δουλειά μου
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Επειδή κάποιες φορές χρειάζομαι να φυσίξω / καθαρίσω κάτι και δεν θέλω να πληρώνω πανάκριβα και χωρίς λογική ένα σπρέυ αέρα κοπανιστού σκέφτομαι να πάρω ένα κομπρεσέρ , θα κάνω και κανένα βαψιματάκι αν χρειαστεί, θα φουσκώσω κανένα λάστιχο, χαμένο δεν πιστεύω να πάει. Έχω βάλει στο μάτι ένα μισού ίππου με δεξαμενή 7,5l και δεν χρειάζεται λάδι. Το ζήτημα είνα τα 7,5 λίτρα για βάψιμο πχ τι επιφάνεια θα καλύψει και πίεση στην πράξη θα σηκώσει ο μισός ίππος. αλλιώς να πάρω ένα φυσητήρα κινέζικο να κάνω την δουλειά μουΔεν κανει για βαψιμο τοσο μικρο κομπρεσερ, θα δουλευει συνεχεια αν θελεις να βαψεις μεγαλη επιφανεια.
Επισης ο μπουχος που βγαζει οπου κατσει λερωνει. -
μαστορες, τα φωτα σας.
Θελω να βαψω τοπικα το σημειο του μπανιου στο οποιο φαινεται να φευγουν κομματια.
Το σημειο εκεινο ταλαιπωρειται απο την υγρασια αφου ειναι στο σημειο που βρισκεται η μπανιερα. Επισης ενίοτε εμφανιζεται και ελαχιστη μουχλα την οποια καθαριζω.
Το χρωμα στο υπολοιπο ταβανι ειναι σε αψογη κατασταση.Υπερασχετος γαρ με το βαψιμο, μπορειτε να μου προτεινετε τι να κανω σε εκεινο το σημειο? Απο πινελο που θα χρησιμοποιησω εως και τα υλικα.
Σας ευχαριστω
-
Καλό ξύσιμο στο γυψινο, το αφήνεις να στεγνώσει καλά, ιδανικά να μην χρησιμοποιείτε το μπάνιο για μερικές μέρες και φυσικά το παράθυρο ανοικτό.
Μετά στοκαρισμα, τρίψιμο ασταρωμα και βάψιμο με ρεπολινη νερού.Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Κάηκε η λάμπα σε εξωτερικό φωτιστικό μπαλκονιού με 4 βίδες (λεπτές σταυρό) που δεν ξεβιδώνoυν με τίποτα αφού έχει να ανοίξει 7 χρόνια. Έχω δοκιμάσει διάφορα αντισκωριακά, λιπαντικά κλπ. αλλά φοβάμαι μην χαλάσω τις βίδες και δεν μπαίνει κατσαβίδι μετά. Καμία εναλλακτική μέθοδος?
-
ξετρυπισε τις με ενα τρυπανακι 3 χιλιοστα κοβαλτιου.Βαλε ανοξειδωτες λαμαρινοβιδες μετα ( θα τις βρεις σε ειδη σκαφων),αφου βουτηξεις την μυτη σε γρασσο,για να μπορει να ξαναλυσει την επομενη φορα.
-
Ούτε ψεκασμα με το ακροφυσιο του wd40;
-
+1 για το wd40 το κλασικό + για το τρυπανάκι
Μπορείς να δοκιμάσεις αν έχεις κανένα φλόγιστρο να την ζεστάνεις (αν δεν έχει πλαστικά γύρω γύρω ή οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει έτσι ) και μετά όταν κρυώσει δοκιμάζεις.
Αν χαλάσεις το κεφάλι της βίδας πάρε ένα κατσαβίδι για σιδηρουργικές - υδραυλικές εργασίες που στο πίσω μέρος της πλαστικής χειρολαβής έχει μεταλλικό κομμάτι και με σφυράκι το χτυπάς σιγά σιγά να πιάσει πάνω στο κεφάλι για να κάνει πατούρα και να πιάσει. Αλλά αν είναι να φτάσεις εκεί πάρε το τρυπανάκι
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]