-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ρε γκαις, εχω κατι παλια ξυλινα κουφωματα, πληρη με κασα παραθυρο και πατζουρια ανοιγομενα. Καμια ιδεα να τα χρησιμοποιησω καπου εναλλακτικα? για τοποθετηση σε αλλονχωρο δεν υπαρχεινπιθανοτητα και να τα πεταξω ειναι κριμα.Προπόνηση για διάρρηξη.
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Υπάρχουν μάντρες που αγοράζουν και πουλάνε υλικά κατεδαφίσεων. Θα στα πάρουν κομμάτι ψωμί αλλά δεν θα τα πετάξεις κιόλας. Για το τζάκι δεν το προτείνω μιας και τα χημικά από τα βερνίκια που θα βγουν εσύ θα τα αναπνευσεις τα παιδιά σου και οι γείτονες σου.
-
ΦΠΑ για ανακαίνιση παλιού σπιτιού (πλακάδες) είναι 13% ή 23%;
-
Εξαρτάται από την αναλογία υλικών - εργασίας στο τιμολόγιο , αλλά υπάρχει όπως παντού και εδώ μπάχαλο και αντικρουόμενες ερμηνείες , οπότε είναι επίφοβο .
-
εαν εχει βγει η αδεια για μικροεπισκευες ανακαινησις.... δεν ειναι πιο 'δυνατο' επιχειρημα??
-
Δεν έχει σχέση η άδεια με την φορολογία . Ρώτα ένα λογιστή αλλά μπορεί και να μην ξέρει .
-
Έχει ο πατέρας ένα ιταλικό τσαπάκι, Benassi RL 75 με μοτέρ δίχρονο Minarelli.
Είπα φέτος να ασχοληθώ με την αυλή και πέρα από το μπαξεδάκι που το οργώνει για πλάκα, να πάρω να ισιάξω και όλα τα χώματα γύρω από το σπίτι, να καθαρίσω πέτρες κτλ, και να είμαι έτοιμος για τυχόν γρασίδι.
Είπα να το καθαρίσω και να το δω καλύτερα το μοτόρι γιατί θα βγάλει δουλειά γιατί ξέρω ότι γενικά μπορεί να μπουκώσει και μετά άντε να ξαναπάρει μπρος.Πραγματικά είναι καλό μοτέρ, 150 κυβικά διχρονίλα, ξεμπαζώνει! και λέω να το συντηρήσω όσο καλύτερα γίνεται.
το μοτέρ φαίνεται κάπως εδώ
minarelli M44-24και το τσαπάκι είναι έτσι (λείπει το dellorto)
για αρχή του άλλαξα το μπουζί αλλά βλέπω ότι κάνει ακριβώς τα ίδια.
για να πάρει στην αρχή, τις πρώτες 4-5 φορές αρπάζει αλλά δεν κρατάει, σα να μην έχει καύσιμο και σβήνει. το τσοκ επάνω στο καρμπυρατέρ το έχω με κλειστό αέρα.
όταν πάρει, δείχνει να δουλεύει μια χαρά. αλλά αν πάω να βάλω το τσοκ στη μέση ή και τέρμα ανοιχτό, δείχνει.. απροθυμία και θα σβήσει.
έτσι το δουλεύω με κλειστό αέρα. αλλά αν σταματήσω μετά από 5-10 λεπτά και το αφήσω στο ρελαντί είναι υποψήφιο για μπούκωμα και να σβήσει. και μετά σιγά μη ξαναπάρει......τι να κοιτάξω; το καρμπυρατέρ είναι αυτό
http://www.forestaegiardino.it/1/gnf_ap ... 14189.html
το χω ανοίξει το χω ψεκάσει, πεντακάθαρο. από το ρεζερβουαρ η βενζίνη τρέχει μια χαρά στο σωληνάκι.μόνο στις πλατίνες δεν έχω βάλει χέρι, έχει σκουριάσει η σχετική βίδα που πρέπει να βγάλω πρώτα και δε δίνει χέρι..
από το πως παίρνει, εμπειρικά, τι μπορεί να θέλει;από οτι κατάλαβα, μια μικρή βέσπα είναι το σύστημα
-
α και αυτό που μου έκανε εντύπωση στο... manual! λέει ότι για καλό σερβις θέλει λύσιμο την κεφαλή για καθάρισμα από τις επικαθίσεις καυσαερίων κτλ. πραγματικά έτσι είναι;;;
αυτό 30 χρόνια σιγά μην έχει ανοίξει ποτέ... και μεις μεταχειρισμένο το βρήκαμε, το βαρέθηκε ο ιδιοκτήτης.
και έχω και γνωστό που έχει ίδιο και κείνο πάλι με τα χούγια του είναι. διχρονίλα πλατίνα και τα μυαλά στα κάγκελα -
Σε κανα μηνα περιπου προκειται να μετακομισουμε στον απο πανω οροφο κ οι απο πανω στο δικο μας. Γνωριζει κανεις οσον αφορα τις τ/φ συνδεσεις (wind k cyta αντιστοιχα) τι πρεπει να κανω ωστε να ερθουν να κανουν τις μεταφορες των γραμμων;
-
Σε κανα μηνα περιπου προκειται να μετακομισουμε στον απο πανω οροφο κ οι απο πανω στο δικο μας. Το οικιμα ειναι οικογενειακο 3 οροφοι ολοι κ ολοι. Γνωριζει κανεις οσον αφορα τις τ/φ συνδεσεις (wind k cyta αντιστοιχα) τι πρεπει να κανω ωστε να ερθουν να κανουν τις μεταφορες των γραμμων;
-
Βασικά η μεταφορά είναι πολύ έυκολη , θα μπορούσες να την κάνεις και εσυ απο το πίνακα στο ίσογειο του κτηρίου αλλά θα μπλέξουν οι πάροχοι τα μπούτια τους μετά. Πρέπει να τους πάρεις τηλέφωνο να έρθουν να κάνουν την αλλαγή αυτοί για να ενημερώσουν τις λίστες τους ....
-
Είναι πολύ εύκολη η μεταφορά κανε την εσύ καλύτερα από τον κατανεμητή. Αν τους πάρεις τηλέφωνο πολύ πιθανό να σε χρεώσουν μεταφορά γραμμής και να περιμένεις πολλές μέρες.
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
...για να πάρει στην αρχή, τις πρώτες 4-5 φορές αρπάζει αλλά δεν κρατάει, σα να μην έχει καύσιμο και σβήνει. το τσοκ επάνω στο καρμπυρατέρ το έχω με κλειστό αέρα.
όταν πάρει, δείχνει να δουλεύει μια χαρά. αλλά αν πάω να βάλω το τσοκ στη μέση ή και τέρμα ανοιχτό, δείχνει.. απροθυμία και θα σβήσει.
έτσι το δουλεύω με κλειστό αέρα. αλλά αν σταματήσω μετά από 5-10 λεπτά και το αφήσω στο ρελαντί είναι υποψήφιο για μπούκωμα και να σβήσει. και μετά σιγά μη ξαναπάρει......
τι να κοιτάξω; το καρμπυρατέρ το χω ανοίξει το χω ψεκάσει, πεντακάθαρο. από το ρεζερβουαρ η βενζίνη τρέχει μια χαρά στο σωληνάκι.
μόνο στις πλατίνες δεν έχω βάλει χέρι, έχει σκουριάσει η σχετική βίδα που πρέπει να βγάλω πρώτα και δε δίνει χέρι..
από το πως παίρνει, εμπειρικά, τι μπορεί να θέλει;Μήπως έχει καμιά βαλβίδα για να κρατάει ρελαντί; Μήπως το καρμπυρατέρ θέλει καθάρισμα και ρύθμιση; Μπορεί να θέλει απλή ρύθμιση σε καμιά ντίζα ή πιο προχωρημένη.
Πάντως θα πρέπει να δεις και τις πλατίνες, δεν μπορεί να τις αφήσεις, και πυκνωτή. -
Ρε σεις υπαρχει τροπος να καταλαβουμε αν ενα σκευος γυαλινο ειναι πυρεξ ή απλο?
-
Συνηθως έχουν χάραγμα κάπου , αλλιως από το βάρος, τα πυρέξ είναι πιο βαριά...
-
Εχει βαλει κανεις σε εξοχικο πτυσσομενη πορτα ασφαλειας; τι παιζει απο τιμες κ ασφαλεια;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάντως θα πρέπει να δεις και τις πλατίνες, δεν μπορεί να τις αφήσεις, και πυκνωτή.όλα τα άλλα τα έκανα, μόνο εκεί δεν έφτασα. η αλήθεια είναι ότι άλλαξα προληπτικά μπουζί και έστρωσε αρκετά από θέμα μπουκώματος αν και με τις βροχές δυο μισάωρα το δούλεψα από τότε..
και δεν είδα και φτηνά τα ηλεκτρικά. πχ ο πολλαπλασιαστής πάει κάνα 70αρι από έξω.. ! αμάν.. -
Λογω επικειμενης μετακομισης, σκεφτομαι στο 2ο μπανιο που εχει το σπιτι ειτε να φτιαξω χτιστο ντους ειτε να βαλω καμπινα υδρομασαζ (+σαουνα).η 2η λυση ειναι σαφως πιο ακριβη φυσικα.
Εχει κανεις τοποθετησει τελευταια καμπινα; εχετε να προτεινετε καποιον; -
Θελω να βαψω το σπιτι μου. Πριν 9 χρονια που το πηρα το εβαψα μονος μου, αφου πρωτα βεβαιωθηκα οτι τα ταβανια δεν ηταν περασμενα υδρωχρωμα αλλα πλαστικο. Το εβαψα με Βεχρω οικολογικα.
Ομως πριν 4 χρονια φρεσκαρωντας το δωματιο του μικρου μολις εκανα να βαψω το ταβανι ξεκολλησε ολο και ανγκαστηκα να το ξυσω και να το ασταρωσω.
Το ιδιο επαθα κα προπερσι στο μπανιο και στην κουζινα.
Ερωτησης, επειδης την βλεπω την δουλεια να ξυνω 45 τετραγωνικα ταβανι και αλλα 12 στην κρεββατοκαμαρα, ξερει κανεις αν υπαρχει υλικο που να το περασω και να μην ξεκκολησει.
Σκεφτομουν ενα προιον της χρωτεχ που λεγεται Monox αλλα αυτο καποτε ηταν διαλυτο με white spirit ενω τωρα υδατοδιαλυτο. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Θελω να βαψω το σπιτι μου. .........το ταβανι ξεκολλησε ολο και ανγκαστηκα να το ξυσω και να το ασταρωσω....Χε,χε! Παθών, μαθών !
Ξύνεις με σπάτουλα όοοοολο το ταβάνι και τρίβεις με γυαλόχαρτο 100άρι.
Ασταρώνεις και το αφήνεις μιά μέρα να στεγνώσει απόλυτα. Στη συνέχεια περνάς ένα μόνο χέρι πλαστικό, αραιωμένο με 25% νερό ,για να μην είναι βαριά η στρώση και ξαναέχεις το ίδιο 'κρέμασμα-ξεφλούδισμα' μετά απο 3-4 χρόνια.
Όποιο επώνυμο αστάρι-χρώμα και να χρησιμοποιήσεις, καλό είναι.Καλό κουράγιο!!!
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]