-
Διακρίνουμε δύο είδη ηλιακών θερμοσιφώνων ανάλογα με το κύκλωμα κυκλοφορίας του θερμαινόμενου μέσου:
* Ανοικτού κυκλώματος: απευθείας θέρμανση του νερού χρήσης (το θερμαινόμενο μέσο είναι το ίδιο το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε). * Κλειστού κυκλώματος: έμμεση θέρμανση του νερού χρήσης (το θερμαινόμενο μέσο κυκλοφορεί σε ιδιαίτερο κύκλωμα το οποίο θερμαίνει το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε χωρίς να γίνεται ανάμιξή τους, μέσω εναλλάκτη θερμότητας).
http://el.wikipedia.org/wiki/Η�% ... E.B4.CE.B7
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Διακρίνουμε δύο είδη ηλιακών θερμοσιφώνων ανάλογα με το κύκλωμα κυκλοφορίας του θερμαινόμενου μέσου:
* Ανοικτού κυκλώματος: απευθείας θέρμανση του νερού χρήσης (το θερμαινόμενο μέσο είναι το ίδιο το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε). * Κλειστού κυκλώματος: έμμεση θέρμανση του νερού χρήσης (το θερμαινόμενο μέσο κυκλοφορεί σε ιδιαίτερο κύκλωμα το οποίο θερμαίνει το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε χωρίς να γίνεται ανάμιξή τους, μέσω εναλλάκτη θερμότητας).
http://el.wikipedia.org/wiki/Η�% ... E.B4.CE.B7
Οκ ναι το είδα μετά, σε ευχαριστώ ΒΙLL!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
χρησιμοποιεί κανείς σπίτι του λάμπες LED πχ http://www.consumer.philips.com/c/led-l ... 64/cat/gb/ να γράψει εντυπώσεις ???
Παρα πολυ ακριβες και οχι δυνατες.
Ισως στο μελλον...Όμως Υπερβολικά αξιοπιστες (Χωρίς να χανουν την αποδοτικοτητα τους συν το χρόνο) και η πλεον μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με την απόδοση.
Kοιτα για βιομηχανικες εφαρμογες εχουν καποιο νοημα,εχουμε βαλει τετοιες σε απατητα μερη αλλα δεν ειμαστε ευχαριστημενοι με την αποδοση του φωτισμού.
Στο σπιτι δεν υπαρχει κανενας λογος να μην παρεις μια κοινη λαμπα οικολογικου τυπου,ειναι πλεον φθηνες,ειναι αξιοπιστες (αντεχουν στα κοζα της ΔΕΗ) και κρατανε καποια χρονακια (απο 2 εως 10).
Μάλλον για κρυφό φωτισμό για παράδειγμα πισω απο γυψοσανίδες κπλ να έχουν καποιο νόημα η LEDοσειρές
-
Θέλω να καθαρίσω τα 2 κλιματιστικά του σπιτιού. Τι καθαριστικά και λοιπά εργαλεία χρειάζονται, τι πρέπει να προσέξω;
Επίσης στην Θεσσαλονίκη από που μπορώ να προμηθευτώ καθαριστικά κλπ;Υ.Γ.: Ζητάνε πολλά λεφτά οι ψυκτικοί...
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Θέλω να καθαρίσω τα 2 κλιματιστικά του σπιτιού. Τι καθαριστικά και λοιπά εργαλεία χρειάζονται, τι πρέπει να προσέξω;
Επίσης στην Θεσσαλονίκη από που μπορώ να προμηθευτώ καθαριστικά κλπ;Υ.Γ.: Ζητάνε πολλά λεφτά οι ψυκτικοί...
http://www.tepse.gr/E95A9E18.el.aspx ?
Βρηκα και το http://www.safedriver.gr/meremetia.net/ ... oductID=92
Αν βοηθανε -
Thnx Bill!
-
Χθες έκατσα κ έκανα το εξής:
Στο σπίτι που νοίκιασα προ μηνός διέθετε ηλιακό θερμοσιφωνο .Το θέμα ήταν όμως ότι τις μέρες χωρίς ηλιοφάνεια έπρεπε ν ανεβαίνω στο πατάρι κ να γυρναω τις βάνες στο θερμοσιφωνο-μποιλερ για να ζεστάνω το νερό μέσω αντίστασης
Ύστερα από την συζήτηση που είχα με τον BILL περί διπλής ενέργειας μπήκα στο τρυπάκι κ ανέβηκα πάνω στην σκεπή για να δω αν ο δικός μου ήταν διπλής ενέργειας.
Τελικά άνοιξα το πλαινο καπάκι και διαπίστωσα ότι διέθετε θερμοστάτη κ αντίσταση προσαρμοσμένα,ακόμα κ αναμονή σύνδεσης με κλεμα, και όλα αυτά ήταν καλυμμένα με άφρο πολυουρεθάνης και άθικτα!Το λοιπόν έκανα μια τρυπά στην ταράτσα και τράβηξα ένα 4άρι καλώδιο και το έστειλα στο πατάρι, το σύνδεσα με μια κλέμα στην γραμμή του θερμοσίφωνου (αργότερα σκέφτηκα να κάνω πινακάκι για να το γυρνάω το ρεύμα όπου θέλω) και done! H αντίσταση που επί χρόνια ήταν σε αχρηστία δούλεψε κ πάλι!
Δεν μπήκα στην διαδικασία να ρωτήσω την ιδιοκτήτρια (που είναι αρκετά αδαής από ότι έχω καταλάβει) ότι αφού κατασκευαστικά διέθετε αυτή την δινατοτητα,γιατί αυτοί που τις πέρασαν τον ηλιακό δεν μπήκαν στην διαδικασία να τον συνδέσουν?
Δεν είναι μ@λ@κι@ ?? -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.tepse.gr/E95A9E18.el.aspx ?
Βρηκα και το http://www.safedriver.gr/meremetia.net/ ... oductID=92
Αν βοηθανεΟ ψυκτικός που έρχεται (εδώ και αρκετά χρόνια) και μου καθαρίζει τα κλιματιστικά φέρνει μαζί του ένα μεγάλο νάιλον που το κολλάει κάτω από την εσωτερική μονάδα και μια μεγάλη λεκάνη για να τρέχουν τα νερά. Μετά το πλένει χρησιμοποιώντας ένα δοχείο πίεσης (μερικά λίτρα νερό) και βλέπεις να τρέχει η βρώμα που έχει συσσωρευθεί.
Δεν ξέρω άλλον που να καθαρίζει τόσο καλά τα κλιματιστικά (είναι και ενοικιαστής μιας αποθήκης που έχω)
Τηλ. με πμ. -
πουλάνε κρεβάτια 1.20 στο ΙΚΕΑ;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
περίεργο = διαφορετικό αλλά το συνηθίζω **ή **περίεργο = διαφορετικό αλλά δεν παλεύεται ??Περίεργο--> κακό.
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Χθες έκατσα κ έκανα το εξής:Μπραβο!!
Τον θερμοστατη στους ποσους βαθμους τον εβαλες;
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Μονο 30€ ζητανε.
Επισης μιας και αναφερθηκε πιο πανω τα χημικα ειναι ισχυρα, οποτε προσοχη. Περσυ που καθαριζα εξωτερικη μοναδα τα τσιμεντα ειχαν ασπρισει -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπραβο!!
Τον θερμοστατη στους ποσους βαθμους τον εβαλες;
Το max ήταν στους 80 και ήταν ήδη ρυθμισμένος στους 70 οπότε κ δεν τον πείραξα.
Καλά δεν είναι? -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπραβο!!
Σε θερμοσίφωνο που είναι μέσα στο σπίτι ή σε ηλιακό που είναι στη ταράτσα, αν ζεστάνεις (το χειμώνα) το νερό με την ηλεκτρική αντίσταση και δεν χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό, την άλλη μέρα το νερό θα είναι κρύο γιατί όσο καλή κι αν είναι η μόνωση, η ζέστη από το νερό σιγά σιγά χάνεται.
Είναι καλύτερα να χάνεις τη ζέστη από το θερμοσίφωνο μέσα στο σπίτι παρά έξω στην ταράτσα.
Χώρια που το ζεστό νερό του ηλιακού χάνεται σχεδόν όλο τα βράδια του χειμώνα που έχει κρύο και φυσάει. -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Γιατι μετα απο 1 χρονο? Κενο σπιτι? Anyway..Τα υγρα εχουν σχεση με το αν βγαζει ζεστο νερο με τον ηλιο και ειναι σε κλειστο κυκλωμα...
(Εκτος αν ειναι ανοιχτου κυκλωματος αλλα και παλι δν εχει σχεση το προβλημα σου..)Ειτε υπαρχει διακοπτης κλειστος ειτε αλατα πηγαν πανω στην βαλβιδα ασφαλειας και την βουλωσαν..
Ακομα χειροτερα αλατα μπορει να εχουν κατσει πανω στο σωληνα προσαγωγης εντος του δοχειου..Φερνεις μαστορα αλλαζεις προληπτικα την βαλβιδα και ειναι οντως αλατα καλο θα ηταν να λυθει η αντισταση και να καθαριστουν απο μεσα απο το δοχειο καθως και να αλλαξεις και αντισταση...
Με κανα 150ρι ευρωπουλα μαζι με την αντισταση εισαι κομπλε...
Αν ειναι μονο βαλβιδα αμελητεο κοστος...
]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
Οσο αφορα το ηλιακο μετα απο κατασκευη...
+1 σε οτι ειπαν οι υπολοιποι..
Αν παιζει φωταγωγος σχετικα ευκολο.. Οσο πιο κοντα στην ταρατσα εισαι τοσο πιο καλα...
Αν το μπανιο ομως βλεπει στο χαος τοτε πρεπει να βαλεις σκαλωσια για να περασεις και στηριξεις σωληνες ως επανω..Σε περιπτωση φωταγωγου μπαλκονιου ενοχλησε τους απο πανω σου και βαλτε στηριγματα στους σωληνες... Οι χυμα σωληνες στο φωταγωγο ειναι λιγο καπως...
Αν ο υδραυλικος ειναι οκ θα σου περασει και το ρευμα για το ηλιακο αυτος...Σημερα ειδα την συνδεσμολογια και απ οτι φαινεται χρειαζεται υγρα,γιατι ενω η βανα του σωληνα που ερχεται απο πανω ειναι ανοιχτη δεν εχει ζεστο νερο οποτε πονταρω σ αυτο,ουτως η αλλως εχουν να αλλαχτουν τουλαχιστον 3-4 χρονια.Οσο για την προσβαση δεν υπαρχει προβλημα,τελευταιο οροφο ειμαι και τον εχω ακριβως απο πανω.
-
Αν λειπουν υγρα απο τον ηλιακο δεν εχει σχεση με το αν τρεχει νερο,κανονικα πρεπει να τρεχει αλλα να μην ειναι ζεστο.Κατι ειναι βουλωμενο ή κλειστο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μπραβο!!
Σε θερμοσίφωνο που είναι μέσα στο σπίτι ή σε ηλιακό που είναι στη ταράτσα, αν ζεστάνεις (το χειμώνα) το νερό με την ηλεκτρική αντίσταση και δεν χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό, την άλλη μέρα το νερό θα είναι κρύο γιατί όσο καλή κι αν είναι η μόνωση, η ζέστη από το νερό σιγά σιγά χάνεται.
Είναι καλύτερα να χάνεις τη ζέστη από το θερμοσίφωνο μέσα στο σπίτι παρά έξω στην ταράτσα.
Χώρια που το ζεστό νερό του ηλιακού χάνεται σχεδόν όλο τα βράδια του χειμώνα που έχει κρύο και φυσάει.Κατανοητά κ αυτονόητα όλα αυτά που γράφεις άπλα εγώ την αντίσταση την σύνδεσα για να την χρησιμοποιω επικουρικά μονό κατά την περίοδο του καλοκαιριού για τις μέρες που δεν θα έχει κ τόση ηλιοφάνεια για να μην μπαίνω στην διαδικασία να ανεβαίνω στο πατάρι κ γυρνάω τις βάνες κάθε φορά του εσωτερικού μπόιλερ.
Το χειμώνα θα το γυρίσω αποκλειστικά στο εσωτερικό θερμοσίφωνο γιατί θα ''καίω'' καλοριφέρ.
Με πολύ άπλα λόγια το καλοκαίρι ηλιακό και τις ''κακές'' μέρες λίγο με την αντίσταση και το χειμώνα το εσωτερικό θερμοσίφωνο με τα καλοριφέρ κ όταν χρειαστεί πάλι με την αντίσταση. -
ΒΙLL 70 είναι καλα? Δεν είδες μάλλον το ποστ μου!
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
ΒΙLL 70 είναι καλα? Δεν είδες μάλλον το ποστ μου!Καπου εχει πρεπει να ειναι και ο δικος μου.
-
Δεν ειναι υγρα οπως εγραψα και πριν... Κατι εχει στουμπωσει απο αλατα, σκουρια κλπ ειτε υπαρχει και καπου αλλου βανα σε κανα παταρι που ειναι κλειστη...
Τα υγρα δεν θελουν αντικατασταση ανα καποια χρονια.. Ελεγχο και τυχον συμπληρωμα θελουν...
Αντισταση και ανωδιο ειναι καλο να αλλαζεις ανα 5τια παντως..
Περι θερμοσιφωνου στο παταρι..
Μπελας ειναι και τιποτα αλλο να γυρνας βανες. Το ηλιακο ειναι 160λτ συνθηθως και το θ-φ 80λτ.
Κι ομως η ενεργεια που καις για να ζεστανεις τα 2 δεν εχει μεγαλη διαφορα οσο περιεργο και αν φενεται.
Το νερο θα κρυωσει και στο παταρι και αυτο. Στην ταρατσα θα κρυωσει πιο γρηγορα αλλα συνηθως το νερο που θα ζεστανουμε με το ρευμα θελουμε να το καταναλωσουμε αμεσα..Δεν αξιζουν τα θερμοσιφωνα στα παταρια με βανες.. Ρωτηστε και ενα μηχανολογο να σας πει διαφορες..
Οσο αφορα τα μποιλερ στα παταρια ή τα ηλιακα τριπλης μεχρι να πιασουν θερμοκρασια οταν ειναι κρυα τρωνε καπου στις 6000kcal/h.. Δεν ειναι καθολου τζαμπα το νερο που παραγουν..
Οταν πιασει θερμοκρασια τρωει καπου στις 1000kcal/h για συντηρηση..70 βαθμοι ειναι καλα και 65 ακομα πιο καλα..
Αν η αντισταση εκει ειναι πολλα χρονια αλλαξε την.. Θα εχει γεμισει αλατα και θα αργει να ζεστανει..
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]