-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αναφερόμουν σε αυτό το τηλεκοντρόλ για γκαραζόπορτες , 10ετίας :
Τα παλαιού τύπου σαν αυτό που δείχνεις δεν είναι όλα τα ίδια. Επειδή έχω το ίδιο σχήμα αλλά χωρίς μικροδιακόπτες, κάπου βρήκα και οδηγίες οπότε κατάλαβα ότι πρέπει να έχουν διάφορους κωδικούς, τουλάχιστον τρεις.
Οπότε είναι τα παλιά με μικροδιακόπτες με πλακέτα όπως αυτή που δείχνεις.
Τα παλιά χωρίς μικροδιακόπτες που προγραμματίζονται από ειδικό μηχάνημα.
Τα παλιά χωρίς μικροδιακόπτες που μπορούν να αντιγράφουν άλλα. Προφανώς πρέπει να παίζουν στην ίδια συχνότητα και κωδικοποίηση. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
gas cylinder, αμορτισέρ αέρα στην ουσία. Τελικά πήγα και μου το έβγαλαν το παλιό κ είμαι με το νέοΠόσο κόστισε η αγορά;
-
19€
-
Γεια χαρά!
Κάπου είδα μερικά posts για laminate.θα βάλω και εγώ στο σπίτι laminate πάνω από ενδοδαπέδια. Συνολικό πάχος μαζί με το ειδικό υπόστρωμα να μην υπερβαίνει τα 10mm (έχουν μπει οι μαρμαροποδιές). Θέλω βοήθεια στην αναζήτηση μάρκας. Είχα πάρει προσφορά για kronooriginal αλλά μου είπαν ότι δεν είναι καλά και ίσως φουσκώσουν (και γενικά τα krono... κάτι). Έχω δει επίσης τα tarket σε διάφορα μαγαζιά (γενικά νομίζω φοριέται αρκετά στην Ελλάδα) και δείχνουν καλά αλλά και με ανεβασμένες τιμές. Άκουσα επίσης για τα Haro,meister, terhurne, go-floor, lamett και finsa. Θα ήθελα να μου πείτε ποιες θεωρούνται καλές εταιρίες και αξιόπιστες, με εγγύηση και σχετικές πιστοποιήσεις και με καλή σχέση τιμής. Επίσης ψάχνω και για εγκατατάτη έμπειρο σε laminate πάνω σε ενδοδαπέδια αλλά οι τιμές 6-8 ευρώ ανά τετραγωνικό μου φαίνονται υπερβολικές για κάτι που είναι κουμπωτό (στις ίδιες τιμές εργασίας βάζεις πλακάκια που είναι σαφώς πιο δύσκολη εργασία). Γενικά θέλω τα φώτα σας και τις εμπειρίες σας. -
-
εγώ στην υποδαπέδια έβαλα terhurne. βιομηχανικό παρκέ 14 χιλιοστα, το πιο λεπτό που υπάρχει από φυσικό ξύλο.
σαφώς και ζεσταίνει πιο αργά σε σχέση με το πλακάκι, αλλά δε το μετάνιωσα φυσικά, είναι πανέμορφο.και επίσης το ... κόλλησα στο πάτωμα, υποτίθεται για καλύτερη μετάδοση της θερμότητας.
και τα πέρασα μόνος..
-
Ο χρήστης rqd έγραψε:
Γεια χαρά!
Κάπου είδα μερικά posts για laminate.θα βάλω και εγώ στο σπίτι laminate πάνω από ενδοδαπέδια. Συνολικό πάχος μαζί με το ειδικό υπόστρωμα να μην υπερβαίνει τα 10mm (έχουν μπει οι μαρμαροποδιές). Θέλω βοήθεια στην αναζήτηση μάρκας. Είχα πάρει προσφορά για kronooriginal αλλά μου είπαν ότι δεν είναι καλά και ίσως φουσκώσουν (και γενικά τα krono... κάτι). Έχω δει επίσης τα tarket σε διάφορα μαγαζιά (γενικά νομίζω φοριέται αρκετά στην Ελλάδα) και δείχνουν καλά αλλά και με ανεβασμένες τιμές. Άκουσα επίσης για τα Haro,meister, terhurne, go-floor, lamett και finsa. Θα ήθελα να μου πείτε ποιες θεωρούνται καλές εταιρίες και αξιόπιστες, με εγγύηση και σχετικές πιστοποιήσεις και με καλή σχέση τιμής. Επίσης ψάχνω και για εγκατατάτη έμπειρο σε laminate πάνω σε ενδοδαπέδια αλλά οι τιμές 6-8 ευρώ ανά τετραγωνικό μου φαίνονται υπερβολικές για κάτι που είναι κουμπωτό (στις ίδιες τιμές εργασίας βάζεις πλακάκια που είναι σαφώς πιο δύσκολη εργασία). Γενικά θέλω τα φώτα σας και τις εμπειρίες σας.Επειδη εχω βαλει μονος μου (ξυλινο πατωμα ομως, 'κουμπωτο' οπως το laminate) θα ελεγα τα 8€ ειναι μια χαρα τιμη. Εβαλα την κρεβατοκοαμαρα, και μετα πηγα να εξομολογηθω για τις Παναγιες που εριξα και πηρα τηλ το μαστορα για το υπολοιπο.
Αν νομιζεις οτι πιανουν τα χερια σου, δοκιμασε να καντο μονος σου. Αν εχεις μικρες σανιδες ειναι πιο ευκολο, εγω ειχα φυσικο ξυλο με σανιδα 2,2μ μηκος, που δεν παλευοταν απο ενα ατομο.
Να μη σου πω για το κοψιμο κλπ ειδικα στα κουφωματα. Δεν ειναι και πολυ ευκολο. -
Ο χρήστης glf έγραψε:
εγώ στην υποδαπέδια έβαλα terhurne. βιομηχανικό παρκέ 14 χιλιοστα, το πιο λεπτό που υπάρχει από φυσικό ξύλο.
σαφώς και ζεσταίνει πιο αργά σε σχέση με το πλακάκι, αλλά δε το μετάνιωσα φυσικά, είναι πανέμορφο.και επίσης το ... κόλλησα στο πάτωμα, υποτίθεται για καλύτερη μετάδοση της θερμότητας.
και τα πέρασα μόνος..
Αλλο πραγμα το κολλητο, και καλυτερο θα ελεγα απο το κλι κλικ, αλλα θελεις αλλε τιμες και πολυ καλή βαση απο κατω. Το ξυλινο σε καθε περιπτωση ειναι αλλου σε σχεση με το laminate, δε θα το σκεφτομουν για laminate με τιποτα.
-
Οκ για την τιμή το θέμα είναι σχετικό και διαπραγματεύσιμο. Το ότι θα μπει laminate δεν αλλάζει πλέον ως απόφαση. Το θέμα είναι ποια εταιρία να επιλέξω και αν έχει κάποιος να προτείνει καλό εγκαταστάτη. Δεν θα ρισκάρω να τα τοποθετήσω μόνος – δεν πιάνουν και τα χέρια μου. Η terhurne που αναφέρθηκε θεωρείται καλή εταιρία στα laminate; Οι άλλες; Την quick step η αλήθεια είναι ότι δεν την είχα ακούσει αλλά δεν βλέπω και κάποιο θετικό ή αρνητικό σχόλιο, μόνο ένα link. Επίσης haro,meister, go-floor, lamett και finsa τι λένε; Τα kronooriginal τα είδα και στο praktiker – δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα.
-
και το δικό μου κλικ κλικ είναι. απλά είναι με τρικολλητό φυσικό ξύλο. μέχρι που στο κλικ έχουν οι άτιμοι και ένα πλαστικό που 'κλειδώνει' και κρατάει το κλείδωμα.
πολύ καλή μάρκα η terhurne και γω απλώς πήρα το πιο.... φτηνό χρώμα ξύλου, το κλασικό μελί.
έτσι κι αλλιώς το άνελαβαν οι μικρές. έχουν γίνει σημάδια κυρίως από πάτημα από βαριά αντικείμενα, πχ το κρεβατάκι της μικρής με ρόδες. αλλά γενικώς μετά από ένα χρόνο με τα δύο μικρά, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αντοχή.
είχα στο πατρικό σπίτι αλλά και στο διαμέρισμα της γυναίκας το κλασικό ξύλινο παρκέ και ξέρω την αντοχή του και πως γίνεται μετά από χρόνια. καμία σχέση, το πάτωμα αυτό είναι αλλού.τώρα, για το πέρασμα, σαφώς και πιάνουν τα χέρια μου, έχω εργαλεία και ναι, με ένα άτομο δεν γίνεται πέρασμα, θες και βοηθό για να κρατάει κυρίως, όχι κάτι σημαντικό, αλλά θα γλυτώσεις μικροζημιές πιστεύω.
και είχα και προηγούμενη εμπειρία από πέρασμα κλασικού laminate σε διαμέρισμα.όπως σε όλες τις δουλειές, αν δεν πιάνουν τα χέρια σου ή δεν έχεις τα εργαλεία, φωνάζεις το μάστορα..
-
Ο χρήστης rqd έγραψε:
Οκ για την τιμή το θέμα είναι σχετικό και διαπραγματεύσιμο. Το ότι θα μπει laminate δεν αλλάζει πλέον ως απόφαση. Το θέμα είναι ποια εταιρία να επιλέξω και αν έχει κάποιος να προτείνει καλό εγκαταστάτη. Δεν θα ρισκάρω να τα τοποθετήσω μόνος – δεν πιάνουν και τα χέρια μου. Η terhurne που αναφέρθηκε θεωρείται καλή εταιρία στα laminate; Οι άλλες; Την quick step η αλήθεια είναι ότι δεν την είχα ακούσει αλλά δεν βλέπω και κάποιο θετικό ή αρνητικό σχόλιο, μόνο ένα link. Επίσης haro,meister, go-floor, lamett και finsa τι λένε; Τα kronooriginal τα είδα και στο praktiker – δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα.η krono είναι νομίζω μεγάλο εργοστάσιο που δίνει και φασόν
η quick step είναι η πιο... γνωστή εταιρία στο χώρο, απορώ πως και δεν την έχεις ακούσει
γενικά στα laminate υπάρχουν παααααρα πολλές εταιρίες. απλά μην πάρεις το φτηνότερο που λογικά θα είναι και κινέζικο.
και αν είναι για το σπίτι σου, πάρε κάτι καλό, μιας και σε ενδιαφέρει τα υλικά που έχει μέσα το πάτωμα να είναι σωστά / οικολογικά. -
Ο χρήστης rqd έγραψε:
Οκ για την τιμή το θέμα είναι σχετικό και διαπραγματεύσιμο. Το ότι θα μπει laminate δεν αλλάζει πλέον ως απόφαση. Το θέμα είναι ποια εταιρία να επιλέξω και αν έχει κάποιος να προτείνει καλό εγκαταστάτη. Δεν θα ρισκάρω να τα τοποθετήσω μόνος – δεν πιάνουν και τα χέρια μου. Η terhurne που αναφέρθηκε θεωρείται καλή εταιρία στα laminate; Οι άλλες; Την quick step η αλήθεια είναι ότι δεν την είχα ακούσει αλλά δεν βλέπω και κάποιο θετικό ή αρνητικό σχόλιο, μόνο ένα link. Επίσης haro,meister, go-floor, lamett και finsa τι λένε; Τα kronooriginal τα είδα και στο praktiker – δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα.Λιγο πολυ ολες οι εταιριες που γραφεις ειναι ενταξει. Απλα μην παρεις την πιο φτηνη τιμη. Οι εταιριες συνεργαζονται με εγκαταστατες, εμενα ηρθε ενας βλαχος (στην κυριολεξια δεν καταλαβαινες τι ελεγε, μιλουσε και μαζευτηκαν προβατα), καλη δουλεια εκανε. Μαλλον θα χρειστει να κοψεις και πορτες, και να κοψει τα κουφωματα να μπει το πατωμα απο κατω, να μη βαρεθει και τα κανει γυρω γυρω θα ειναι αηδια.
και το δικό μου κλικ κλικ είναι. απλά είναι με τρικολλητό φυσικό ξύλο. μέχρι που στο κλικ έχουν οι άτιμοι και ένα πλαστικό που 'κλειδώνει' και κρατάει το κλείδωμα.
πολύ καλή μάρκα η terhurne και γω απλώς πήρα το πιο.... φτηνό χρώμα ξύλου, το κλασικό μελί.
έτσι κι αλλιώς το άνελαβαν οι μικρές. έχουν γίνει σημάδια κυρίως από πάτημα από βαριά αντικείμενα, πχ το κρεβατάκι της μικρής με ρόδες. αλλά γενικώς μετά από ένα χρόνο με τα δύο μικρά, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αντοχή.
είχα στο πατρικό σπίτι αλλά και στο διαμέρισμα της γυναίκας το κλασικό ξύλινο παρκέ και ξέρω την αντοχή του και πως γίνεται μετά από χρόνια. καμία σχέση, το πάτωμα αυτό είναι αλλού.τώρα, για το πέρασμα, σαφώς και πιάνουν τα χέρια μου, έχω εργαλεία και ναι, με ένα άτομο δεν γίνεται πέρασμα, θες και βοηθό για να κρατάει κυρίως, όχι κάτι σημαντικό, αλλά θα γλυτώσεις μικροζημιές πιστεύω.
και είχα και προηγούμενη εμπειρία από πέρασμα κλασικού laminate σε διαμέρισμα.όπως σε όλες τις δουλειές, αν δεν πιάνουν τα χέρια σου ή δεν έχεις τα εργαλεία, φωνάζεις το μάστορα..
Υπαρχουν 3 ειδη ξυλινων (απο αποψη κατασκευης),
το κλασικο καρφωτο 'παρκε' (πρωτη τοποθετηση σε οικοδομη τριψιμο γυαλισμα κλπ),
το κολλητο (σαν το κλασικο αλλα κολλας τις σανιδες στο πατωμα, προγυαλισμενες)
και το κλικ κλικ (δε θυμαμι πως το λενε κανονικα, προγυαλισμενες, εκει να φανταστεις υπαρχει ΜΙΑ εταιρια στον κοσμο που εχει την πατεντα του 'κλειδωματος' και την κανει Licence σε ολες τις εταιριες!!!).Ετσι οπως το ειπες νομιζα πως μιλουσες για τη 2η κατηγορια. Η 3η ειναι η 'χειροτερη' απο ολες ποιοτικα και σε διαρκεια ζωης, η 1η η καλυτερη. Τετοια εβαλα και εγω. Το κανονικο παρκε (1η κατηγορια) δε συγκρινεται με τα αλλα οτι και να λεμε.
-
Κι’ όμως την quick step δεν έτυχε να την ακούσω. Μιας που έπεσε η κουβέντα και στις εσωτερικές πόρτες, κοίταζα για laminate πόρτα αλλά μου φάνηκε μούφα. Ίσως μια λακαριστή mdf να προτιμήσω, αλλά η φτηνότερη τιμή με τοποθέτηση που βρήκα ήταν 350 (μαζί με το ΦΠΑ) και έχω και 5 εσωτερικές. Καλά είδα και μερικές ιταλικές της dierre – κορυφή – αλλά πανάκριβες. Θέλει χρήμα το σπίτι.
-
πόρτες με 350 έβαλα καπλαμά από τοπικό μαραγκό
-
Εχει κανεις εμπειρια απο ηλεκτρικη ψησταρια? Προσανατολιζομαι στην αγορα τις παρακατω,
καμια γνωμη
http://www.skroutz.gr/s/63872/Philips-HD4419.html -
Εχει κανεις εμπειρια απο ηλεκτρικη ψησταρια? Προσανατολιζομαι στην αγορα τις παρακατω,
καμια γνωμη
http://www.skroutz.gr/s/63872/Philips-HD4419.html -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
καμια γνωμη
http://www.skroutz.gr/s/63872/Philips-HD4419.htmlΔεν είναι με σχάρα για να φεύγουν τα λίπη??
-
Ναι εχει,ειναι διάτρητη η πλακα πέφτουν κατω σε ενα συρτάρι.
-
Ημουν αναμεσα σε αυτην που ειναι και πολυ όμορφη , και σε μια Rohnson kai διαλεξα την δευτερη γιατί ειχε κ γυαλινο καπάκι το οποίο απεδείχθει πολύ πρακτικό
-
Ο χρήστης Ariskouts έγραψε:
Ημουν αναμεσα σε αυτην που ειναι και πολυ όμορφη , και σε μια Rohnson kai διαλεξα την δευτερη γιατί ειχε κ γυαλινο καπάκι το οποίο απεδείχθει πολύ πρακτικό+1 για καπάκι
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]