-
Έτσι οπως το πάτε, θα προτείνετε και σύστημα αδιατάρακτης κοπής για να τρυπήσουμε ενα πλακάκι.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Έτσι οπως το πάτε, θα προτείνετε και σύστημα αδιατάρακτης κοπής για να τρυπήσουμε ενα πλακάκι.Να αγιασει το στομα σου.
-
Αμα ξερεις, τρυπας με κρουση και δεν σπαει το πλακακι. Αρκει να γινει η αρχη. Αν δεν τρυπαει το πλακακι ουτε με κρουση, τοτε δεν χρειαζεται να τρυπησεις εκει.
-
Κούφια υλικά δεν τα τρυπάς με κρούση. Και το πλακάκι είναι εν δυνάμει κούφιο από πίσω, ανάλογα με το πόσο τσιγγούνης ήταν ο εργολάβος στην κόλλα...
-
εγώ έγινε ολίγον expert στο θέμα μιας και στο τελικό στάδιο στο νέο σπίτι, τα πάντα τα έκανα εγώ. τα γρανιτοπλακάκια στο ένα μπάνιο και στην κουζίνα είναι ότι πιο σκληρό έχω τρυπήσει ποτέ. είχα πάρει μύτες τρυγωνικές όπως εκείνες της bosch αλλά πιο φτηνές. έκαψα 2-3 και ας τις κρύωνα με νερό. το κρύωμα χαλάει τη θερμική κατεργασία του μετάλλου.
το λάθος μου ήταν που δεν έβαζα κρούση. δοκίμαζα με λίγες στροφές και ελαφριά προς μέτρια πίεση αλλά τίποτα...
τελικά σε ένα φορουμ είδα που λέγανε για σκληρό γρανιτοπλακάκι να μη φοβάσαι την κρούση, όπως και έγινε.
με κρούση έγινε σωστά η τρύπα και πάλι με... κόπο.μιλάω πάντα για γρανιτοπλακάκι. τα κεραμικά στο μικρό μπάνιο οι εν λόγω μύτες τα τρύπησαν σαν βούτηρο....
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Κούφια υλικά δεν τα τρυπάς με κρούση. Και το πλακάκι είναι εν δυνάμει κούφιο από πίσω, ανάλογα με το πόσο τσιγγούνης ήταν ο εργολάβος στην κόλλα...Κολλα, τι ειναι αυτο? Μιλαμε για αμμο θαλασσης με τσιμεντο και νερακι, ελα να δεις εκει κενά απο πισω... η σπηλια του Νταβελη.
Που να πεσεις και σε κακοχτισμενο τουβλο απο πισω, χανεις 150€ σε ψιλα μεσα στην τρυπα. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Κούφια υλικά δεν τα τρυπάς με κρούση. Και το πλακάκι είναι εν δυνάμει κούφιο από πίσω, ανάλογα με το πόσο τσιγγούνης ήταν ο εργολάβος στην κόλλα...
Κολλα, τι ειναι αυτο? Μιλαμε για αμμο θαλασσης με τσιμεντο και νερακι, ελα να δεις εκει κενά απο πισω... η σπηλια του Νταβελη.
Που να πεσεις και σε κακοχτισμενο τουβλο απο πισω, χανεις 150€ σε ψιλα μεσα στην τρυπα.γιαυτο επεσε η αξια των σπιτιωνε....
-
Χρειάστηκε να ανοίξουμε μια μικρή τρύπα (εμβαδου περίπου 0,4 τ.μ. και βάθους 13 cm) στο μαρμάρινο δάπεδο προκειμένου να επισκευάσουμε τους σωλήνες της θέρμανσης που είχαν τρυπήσει (παλιοί σιδερένιοι γαρ).
Τώρα η τρύπα πρέπει να μπαλωθεί. Επειδή η ζημιά στο μάρμαρο δίπλα στην τρύπα είναι μάλλον ακανόνιστη, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να μπει μάρμαρο που να ταιριάξει καλά, αλλά και επειδή η τρύπα είναι στην αποθήκη, λέω απλά να τη μπαλώσω με τσιμεντάκι.
Το ερώτημά μου είναι αν υπάρχει κάποιο έτοιμο υλικό που μπορώ να χρησιμοποιήσω, ώστε να αποφύγω την ανάμειξη άμμου-τσιμέντου-νερού μιας κ δεν έχω κανένα κατάλληλο σκεύος κ γενικά θέλω να περιορίσω την ταλαιπωρία...αν ήμουν στο εξοχικό θα το χαιρόμουν αλλά εδώ στην πολυκατοικία οι δουλειές αυτές δεν είναι κ πολύ ευχάριστες.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Χρειάστηκε να ανοίξουμε μια μικρή τρύπα (εμβαδου περίπου 0,4 τ.μ. και βάθους 13 cm) στο μαρμάρινο δάπεδο προκειμένου να επισκευάσουμε τους σωλήνες της θέρμανσης που είχαν τρυπήσει (παλιοί σιδερένιοι γαρ).Τώρα η τρύπα πρέπει να μπαλωθεί. Επειδή η ζημιά στο μάρμαρο δίπλα στην τρύπα είναι μάλλον ακανόνιστη, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να μπει μάρμαρο που να ταιριάξει καλά, αλλά και επειδή η τρύπα είναι στην αποθήκη, λέω απλά να τη μπαλώσω με τσιμεντάκι.
Το ερώτημά μου είναι αν υπάρχει κάποιο έτοιμο υλικό που μπορώ να χρησιμοποιήσω, ώστε να αποφύγω την ανάμειξη άμμου-τσιμέντου-νερού μιας κ δεν έχω κανένα κατάλληλο σκεύος κ γενικά θέλω να περιορίσω την ταλαιπωρία...αν ήμουν στο εξοχικό θα το χαιρόμουν αλλά εδώ στην πολυκατοικία οι δουλειές αυτές δεν είναι κ πολύ ευχάριστες.
Παρε. Ενα μαρμαρο μικροτερο απο τη τρυπα ωστε να χωραει και το αλλο αναγκαστικα με τσιμεντο. Εχει κατι ετοιμα κονιαματα που χρησιμοποιουνταινγια γεμισματα κλπ αλλα δεν ξερω το κοστος.
-
Χρειάστηκε να ανοίξουμε μια μικρή τρύπα (εμβαδου περίπου 0,4 τ.μ. και βάθους 13 cm) στο μαρμάρινο δάπεδο προκειμένου να επισκευάσουμε τους σωλήνες της θέρμανσης που είχαν τρυπήσει (παλιοί σιδερένιοι γαρ).Τώρα η τρύπα πρέπει να μπαλωθεί. Επειδή η ζημιά στο μάρμαρο δίπλα στην τρύπα είναι μάλλον ακανόνιστη, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να μπει μάρμαρο που να ταιριάξει καλά, αλλά και επειδή η τρύπα είναι στην αποθήκη, λέω απλά να τη μπαλώσω με τσιμεντάκι.
http://www.basf-cc.gr/EL/produkte/Pages/default.aspx
Κάποιο emaco σου κάνει, είναι βέβαιο.
Για μικρό κόστος, μπορείς να γεμίσεις την τρύπα με τον κλασικό τρόπο, άμμο + τσιμέντο, κ ν' αφήσεις λίγα mm στο πάνω μέρος, όπου να ρίξεις το εμάκο. Άψογο αποτέλεσμα, μεγάλη σκληρότητα, εύκολη δουλειά. -
Ευχαριστώ.
Ψάχνοντας βρήκα αυτό, ίσως κάνει:
http://www.isomat.gr/Τσι ... menu-id-61Το 25κιλο σακί κάνει 5-6 ευρώ όλα κι όλα και χρειάζεται μόνο νερό. Απλά λέει ότι η στρώση πρέπει να είναι 100 mm max..η δικιά μου είναι 120-130 mm..δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα...
Τώρα κοιτάω και τα emaco.Δεν έχω ούτε μπετονιέρα ούτε αναδευτήρα, και δυστυχώς φτυάρι/τσάπα δεν παίζουν στο διαμέρισμα Πώς θα τα ανακατέψω; Αρκεί η δύναμη του χεριού σε ένα ξύλο ή μικρό φτυαράκι, ή έστω κάποιο 'αναδευτήρι' που θα έβαζα στο μόλις 750 W ηλεκτρικό δράπανό μου ή την έχω βάψει;
-
Δεν έχω ούτε μπετονιέρα ούτε αναδευτήρα, και δυστυχώς φτυάρι/τσάπα δεν παίζουν στο διαμέρισμα Πώς θα τα ανακατέψω; Αρκεί η δύναμη του χεριού σε ένα ξύλο ή μικρό φτυαράκι, ή έστω κάποιο 'αναδευτήρι' που θα έβαζα στο μόλις 750 W ηλεκτρικό δράπανό μου ή την έχω βάψει;
nai υπαρχουν φθηνοι κινεζικοι αναδευτηρες με 2-3 ευρω,που μπορεις να τους χρησιμοποιησεις με το δραπανο σου.
-
Αρκει η δύναμη του χεριού σου, δεν θα φτιάξεις κ κανα m3 μπετόν.
(το συγκεκριμένο ισομάτ δεν κάνει για την δουλειά σου, θέλει επίστρωση με πλακάκι, μάρμαρο κλπ)
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αρκει η δύναμη του χεριού σου, δεν θα φτιάξεις κ κανα m3 μπετόν.(το ισομάτ δεν κάνει για την δουλειά σου, θέλει επίστρωση με πλακάκι, μάρμαρο κλπ)
Έτσι. Και με ένα μυστρί κάνεις τη δουλειά σου
-
ΟΚ, ευχαριστώ.
Ήμουν συνηθισμένος σε πιο μεγάλες ποσότητεςΘα ψάξω για κάποιο άλλο έτοιμο κονίαμα αλλά στη χειρότερη ίσως το κάνω μόνος μου. Άμμος+τσιμέντο κ τίποτα αλλο.
-
Δεν θα γίνει καλό - εκτός κ όταν στεγνώσει καλά το βαψεις με κάτι.
-
H γυναικα μου διαμαρτήρετε οτι το πλυντηριο πιατων δεν πλένει καλα.
Πρεπει να κοιταξω κατι αλλο εκτος απο το φιλτρο στο πατο?
Ειναι pitsos η κλασσικη σειρα που ειναι ηδια με bosch siemens -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν θα γίνει καλό - εκτός κ όταν στεγνώσει καλά το βαψεις με κάτι.ό,τι κ να κάνω στο τέλος θα το βάψω με χρώμα παρόμοιο με αυτό του μαρμάρου.
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
H γυναικα μου διαμαρτήρετε οτι το πλυντηριο πιατων δεν πλένει καλα.
Πρεπει να κοιταξω κατι αλλο εκτος απο το φιλτρο στο πατο?
Ειναι pitsos η κλασσικη σειρα που ειναι ηδια με bosch siemensΠτερύγια, άλατα κλπ.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Δεν θα γίνει καλό - εκτός κ όταν στεγνώσει καλά το βαψεις με κάτι.
ό,τι κ να κάνω στο τέλος θα το βάψω με χρώμα παρόμοιο με αυτό του μαρμάρου.
εχε υποψην σου οτι σε χρωματοπωλεια μπορεις να βρεις στοκο και κολλα μαρμαρου σε χρωμα μπεζ/λευκο/μελι σε συσκευασιες του 1/4 kg
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]