-
εμ αφού δεν ξέρετε
http://www.velentzas.com.gr/support.html
Συμβουλές για Συντήρηση - Φύλαξη - Καθαρισμό
Αν το χαλί είναι καθαρό και θέλετε να το φυλάξετε, μπορείτε να περάσετε όλη την επιφάνειά του μ' ένα λευκό πανί, που έχετε πριν βουτήξει σε καθαρό φωτιστικό πετρέλαιο και στραγγίξει καλά.http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=17400&subid=2&pubid=8122513
Β. Ο δεύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις φωτιστικό πετρέλαιο διαλυμένο σε νερό, που δεν χρειάζεται στέγνωμα. Το πετρέλαιο ζωντανεύει τα χρώματα του χαλιού και έχει έντονη μυρωδιά η οποία λειτουργεί σαν απωθητικό για τον σκώρο - αλλά και για μερικούς ανθρώπους είναι η αλήθεια.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χώρο πολύ θέλεις, υπαίθριο. Να τ' απλώσεις, να τα πλακώσεις με το λάστιχο, απορρυπαντικό ήπιο (καρπέξ ας πούμε) και με μια σκούπα να τα τρίψεις λίγο. Ξέπλυμα καλό και άπλωμα στον ήλιο. Σκούπισμα με ηλ. σκούπα να φύγει η σκόνη όταν στεγνώσουν, σκωροκτόνα (απόφυγε τη ναφθαλίνη), τύλιγμα, αποθήκευση τυλιγμένα με πλαστικό αν είναι ΤΕΛΕΙΩΣ στεγνά ή με πανί χοντρό.- οτι δεν θα τα αφησεις πολλες μερες στον ηλιο γιατι θα ξεθωριασουν.
-
γι αυτό σε χάσαμε απ το φόρουμ μγιάκωβε, βρήκες αλλού λιμανάκι για τις ασχολίες σου
με γειά τα νέα χόμπυ -
'12x7=84Ah
84/30=2,κάτι
Έτσι προκύπτουν οι 2 ώρες και κάτι εφόσον όμως ξεκινήσεις από γεμάτη μπαταρία. Στην πράξη μπορεί να έχεις λιγότερο γιατί καθώς θα πέφτει η τάση ίσως να σταματήσουν να ανάβουν πριν μηδενιστεί η χωρητικότητα.Εdit: SU-30 εννοείς παράλληλα και όχι σε σειρά.'
Αν τα εχω σε σειρα,τοτε θα εχω ιδιο ρευμα σε ολο το κυκλωμα,αν τα βαλω παραλληλα τοτε θα εχω διαφορετικο ρευμα σε καθε κλαδο.Τα 84 ΑΗ απο που προκυπτουν,αφου λεει οτι η μπαταρια ειναι 7ΑΗ,δεν καταλαβαινω δηλαδη γιατι πολλαπλαιαζεις την ταση των 12V με τα 7ΑΗ.Η συνολικη ισχυς του κυκλωματος ειναι 30W,επομενως με ταση 12V το ρευμα που ρεει σε ολο το κυκλωμα ειναι 30/12=2,5Α με την προυποθεση βεβαια οτι το κυκλωμα ειναι σε σειρα.Οι αναλογες πτωσεις τασεις για καθε φορτιο θα ειναι 5/2,5=2V για τα φορτια των 5W και 10/2,5=4V για το φορτιο των 10W.Αθροιστικα μας δινουν 2+2+2+2+4=12V που ειναι και η ταση της πηγης.Eιπαμε οτι τα AH σε μια μπαταριας εννοουνται για εκφορτιση 20 ωρων,οποτε η μπαταρια μπορει να τροφοδοτει ενα κυκλωμα με 7/20=0,35Α επι 20 ωρες.Δηλαδη μονο(και παντα για γεματη μπαταρια)αν τραβαω 0,35Α, η μπαταρια των 7ΑΗ θα μου κρατησει 20 ωρες.Εδω δεν ισχυει η αρχη της αναλογικοτητας,τα 100ΑΗ σημαινουν οτι η μπαταρια μπορει να τροφοδοτει ενα κυκλωμα με 5Α για 20 ωρες,οχι ομως και με 10Α για 10 ωρες η με 50Α για 2 ωρες.Επομενως θεωρητικα αν ισχυε η αρχη της αναλογικοτητας η παραπανω μπαταρια θα κρατουσε 7/2,5=2,8Η αλλα επειδη το ρευμα εκφορτισης ειναι πολυ πανω (2,5 αντι 0,35) τοτε σιγουρα δεν θα εχω την αυτονομια των 2,8Η αλλα κατι μικροτερο απο τις 2Η.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χώρο πολύ θέλεις, υπαίθριο. Να τ' απλώσεις, να τα πλακώσεις με το λάστιχο, απορρυπαντικό ήπιο (καρπέξ ας πούμε) και με μια σκούπα να τα τρίψεις λίγο. Ξέπλυμα καλό και άπλωμα στον ήλιο. Σκούπισμα με ηλ. σκούπα να φύγει η σκόνη όταν στεγνώσουν, σκωροκτόνα (απόφυγε τη ναφθαλίνη), τύλιγμα, αποθήκευση τυλιγμένα με πλαστικό αν είναι ΤΕΛΕΙΩΣ στεγνά ή με πανί χοντρό.Τα ξέρω όλα αυτά ωρέ, το 'απορυπαντικό' ήθελα να μάθω Και χώρος υπάρχει και χρόνος. Οπότε έχΩμε δουλειά αύριο
-
Μην ξεχάσεις το πετρελαίωμα στο τέλος.
-
καλά καλά, πλύντε τα εσείς με λάστιχο και άπλωμα στον ήλιο
-
συμπλήρωση: κρέμασμα από την ανάποδη όψη, κατά προτίμηση στη σκιά, καλά λέει ο bill
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
καλά καλά, πλύντε τα εσείς με λάστιχο και άπλωμα στον ήλιοΓια γραψε τι ακριβως εννοεις .
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μην ξεχάσεις το πετρελαίωμα στο τέλος.Αυτό το κάνουμε για κορεοκτονία; Μόλις βρήκα ότι δεν πλένουμε το χαλί με πετρέλαιο αλλά το περνάμε με ένα πανάκι που έχουμε βρέξει με πετρέλαιο, γιατί η μυρωδιά του πετρελαίου απομακρύνει τον σκώρο.
http://www.ioakeimidis.gr/istoria/odhgi ... risis.html
Σε άλλους καιρούς χρησιμοποιούσαν αντί για ναφθαλίνη και καμφορά, ένα πανάκι με καθαρό πετρέλαιο με το οποίο “περνούσανε” το χαλί πριν το αποθηκεύσουνε γιατί η μυρωδιά του πετρελαίου απομακρύνει το σκώρο.
-
Το πλύσιμο των χαλιών στο σπίτι, γίνεται αποκλειστικά στην επιφάνεια του πέλους με τη μέθοδο που αναφέρεται παρακάτω. Απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη μορφή πλυσίματος (στη μπανιέρα, με απορρυπαντικό, με το λάστιχο στο μπαλκόνι κλπ.). Η κακώς εννοούμενη καθαριότητα των χειροποίητων χαλιών είναι τόσο καταστροφική, όσο και η εγκατάλειψή τους στη σκόνη.
Ξεκινήστε σκουπίζοντας με την ηλεκτρική σκούπα. Στη συνέχεια, απλώστε το χαλί στο δάπεδο, ανάποδα, με το πέλος να ακουμπά στο πάτωμα και χτυπήστε το ελαφρά σε όλη την επιφάνεια, ώστε να απεγκλωβιστεί η σκόνη και να πέσει στο δάπεδο. Σκουπίστε το πίσω μέρος του και παραμερίστε το για να σκουπίσετε το δάπεδο. Γυρίστε το ξανά και χρησιμοποιήστε πάλι την ηλεκτρική σκούπα.
Δεν κρεμάς χαλιά, δεν χτυπάς με δύναμη χαλιά, γιατί καταπονούνται και καταστρέφονται σιγά σιγά.
Μετά τρίψιμο με νωτισμένο άσπρο πανί, είτε με πετρέλαιο είτε με ξύδι (γυαλάδα, χρώμα κλπ).
ΓΙα τα κρόσσια αν έχουν θέλει πολύ ήπια λευκαντικά, όχι χλωρίνες κλπ.
Το αφήνεις στη σκιά να στεγνώσει.
Το τυλίγεις σφιχτά σε κύλινδρο και το περιτυλίγεις με παλιά σεντόνια, και γενικότερα με ύφασμα. ΠΟΤΕ σε τελείως κλειστό σελοφάν. Αν δεν έχεις κάτι υφασμάτινο, ανοίγεις τρύπες στο σελοφάν.
Τα αντισκωρικά ναμην έρχονται σε απευθείας επαφή με το χαλί.
Αυτά.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Αυτό το κάνουμε για κορεοκτονία;Για καθαρισμό (ουσιαστικά στεγνό καθάρισμα)
Για τόνωση των χρωμάτων και γυαλάδα
Και τελευταίος λόγος η κορεοκτονία. -
Για το ξύδι συμφωνώ. Αλλά η μπίχλα δεν βγαίνει χωρίς μούλιασμα και ελαφρύ τρίψιμο/ξέπλυμα.
Ξαναλέω, ΟΧΙ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ. Τρομερά ανθυγιεινή. Και σε σακουλάκι, όπως λέει ο μξακοβ.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
'12x7=84Ah
84/30=2,κάτι
Έτσι προκύπτουν οι 2 ώρες και κάτι εφόσον όμως ξεκινήσεις από γεμάτη μπαταρία. Στην πράξη μπορεί να έχεις λιγότερο γιατί καθώς θα πέφτει η τάση ίσως να σταματήσουν να ανάβουν πριν μηδενιστεί η χωρητικότητα.Εdit: SU-30 εννοείς παράλληλα και όχι σε σειρά.'
Αν τα εχω σε σειρα,τοτε θα εχω ιδιο ρευμα σε ολο το κυκλωμα,αν τα βαλω παραλληλα τοτε θα εχω διαφορετικο ρευμα σε καθε κλαδο.Τα 84 ΑΗ απο που προκυπτουν,αφου λεει οτι η μπαταρια ειναι 7ΑΗ,δεν καταλαβαινω δηλαδη γιατι πολλαπλαιαζεις την ταση των 12V με τα 7ΑΗ.Η συνολικη ισχυς του κυκλωματος ειναι 30W,επομενως με ταση 12V το ρευμα που ρεει σε ολο το κυκλωμα ειναι 30/12=2,5Α με την προυποθεση βεβαια οτι το κυκλωμα ειναι σε σειρα.Οι αναλογες πτωσεις τασεις για καθε φορτιο θα ειναι 5/2,5=2V για τα φορτια των 5W και 10/2,5=4V για το φορτιο των 10W.Αθροιστικα μας δινουν 2+2+2+2+4=12V που ειναι και η ταση της πηγης.Eιπαμε οτι τα AH σε μια μπαταριας εννοουνται για εκφορτιση 20 ωρων,οποτε η μπαταρια μπορει να τροφοδοτει ενα κυκλωμα με 7/20=0,35Α επι 20 ωρες.Δηλαδη μονο(και παντα για γεματη μπαταρια)αν τραβαω 0,35Α, η μπαταρια των 7ΑΗ θα μου κρατησει 20 ωρες.Εδω δεν ισχυει η αρχη της αναλογικοτητας,τα 100ΑΗ σημαινουν οτι η μπαταρια μπορει να τροφοδοτει ενα κυκλωμα με 5Α για 20 ωρες,οχι ομως και με 10Α για 10 ωρες η με 50Α για 2 ωρες.Επομενως θεωρητικα αν ισχυε η αρχη της αναλογικοτητας η παραπανω μπαταρια θα κρατουσε 7/2,5=2,8Η αλλα επειδη το ρευμα εκφορτισης ειναι πολυ πανω (2,5 αντι 0,35) τοτε σιγουρα δεν θα εχω την αυτονομια των 2,8Η αλλα κατι μικροτερο απο τις 2Η.
αν και λιγο γνωστης, μαλλον μπερδευτικα.
Εγω θα τα συνδεσω ολα παραλληλα ωστε να εχω την ιδια ταση στα ακρα των φορτιων για να λειτουργησουν. το ρευμα εννοειτε ανα κλαδο θα ειναι διαφορετικο. Η ταση σταθερή. Αλλα ας πουμε στο κοινο κλαδο, πριν τα παραλληλα φορτια, εχουμε τα 2,5 αμπερ. Αρα 7/2,5=2,8h και με τις συνθηκες που εχουμε κατι λιγοτερο απο δύο ώρες?
-
Την γνώμη σας.
Σε ένα μικρό σπιτάκι, τοποθετήθηκε νέα κεραμιδοσκεπή, με την προοπτική να ταβανωθεί εσωτερικά το σπίτι.
Αυτή η προοπτική άλλαξε. Θα αφήσω στο σπίτι με εμφανή τα δοκάρια.Εκεί, όμως, που ακουμπάει η οροφή στους τοίχους, έχει μείνει ένα πεζουλάκι περίπου 10 πόντων, με ακανόνιστες άκρες, αφού θα το έφτιαχναν όταν έβαζαν το ταβάνι.
Θέλω να το καλύψω και να μην αφήσω κανένα 'ραφάκι' που μαζεύει και σκόνη και ζουζούνια!
Ο πρώτος τρόπος που σκέφτηκα είναι να φτάξω ένα καλούπι, καρφώνοντας σανιδες κατά μήκος του τοίχου, και να γεμίσω το κενό με σοβά ή τσιμέντο. Κατά προτίμηση θα ήθελα να κάνω επικλινή τον σοβά ώστε να πηγαίνει κάθετα στην οροφή.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να προμηθευτώ ξυλεία, να φτιάξω ένα Γ, και να το στερεώσω με βίδες και τσιμέντο στο 'ραφάκι',
Οι διαστάσεις που θέλω να καλύψω είναι 8 μέτρα Χ 8 μέτρα περίπου.
Για πείτε.
-
γεμισε το τσιμεντο, μην κανεις καλουπι, φτιαξε σφικτη λασπη με μπολοκο τσιμεντο και ασβεστη για να κολλαει
και κλεισε τα ετσιή τι θα ελεγες για αφρο πολλυουρεθανης, μετα κοψιμο και στοκαρισμα?
-
Το σκέφτηκα να μην κάνω καλούπι. Αλλά δεν ξέρω αν θα καλύψει καλά τις άκρες που είναι πολύ ακανόνιστες από το γκρέμισμα της παλιάς οροφής! Γι' αυτό έλεγα για το καλούπι, που να βγαίνει 1-2 πόντους πάνω από τις άκρες, ώστε να καλυφθούν.
Η σφιχτή λάσπη θα μείνει σε γωνία?Η πολυουρεθάνη πόσο αντέχει στον χρόνο? Δεν μπορεί να μείνουν κενά εσωτερικά?
-
αν έχω καταλάβει τι θες να κάνεις, θα πρότεινα να κλείσει με YTONG και την κόλλα του (σαν σιλικόνη), το αφήνεις να στεγνώσει 1-2 μέρες έτσι για σιγουριά (για να μη κρατήσει υγρασία στην πίσω μεριά που νομίζω δεν είναι ανοιχτή-εμφανής και μετά σπατουλάρισμα.
το καλό με το ytong είναι ότι κόβεται πανευκολα με πριονι και το τρως για μικροδιορθώσεις το ίδιο εύκολα. και επειδή είναι σαν τούβλο, μπορείς να το αλφαδιάσεις για να πάρει τη γραμμή του τοίχου από κάτω. -
α, με το τσιμέντο, σίγουρα θα 'τρέξει' προς τα κάτω (το νερό του) και θα λερώσει τον ήδη έτοιμο τοίχο από κάτω. θα θελήσεις πολύ καθάρισμα και μάλιστα γρήγορα, πριν στεγνώσει...
-
να και μια φωτο που ήθελα να βάλω, closeup στο πέρασμα της πέτρας.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]