-
Είναι πουθενά στεγανός, ή μόνο διαρροές έχει?
Πάντως με 2 μόνο λίτρα να λείπουν, πάλι έπρεπε να ζεσταίνει. Εμένα είχε χάσει 5 λίτρα από τα 12 και πάλι 45 το πήγαινε το νερό. Τώρα που το έφτιαξα, περνάει τους 55 με πλήρη ήλιο (πχ σήμερα).
-
το παν ειναι να κρατει το χζεστο νερο και με την δύση του ηλίου. Ο δικος μου μετα τη δύση, κραταει ικανα ζεστό νερο μία, το πολύ δύο ωρες, αναλογα την εξωτερικη θερμοκρασια. Το χειμώνα, γιατι το καλοκαίρι δεν εχω πρόβλημα.
-
Παίδες καλησπέρα,
Έχω το εξής θέμα...έχω ένα μεταλλικό καλάθι το οποίο έχει πτυσσόμενα ποδια που στηρίζονται στο σκελετό του. Μιλάμε για κάτι τέτοιο.
Ε, το ένα από τα δύο σημεία της κόλλησης μεταξύ ποδιού και σκελετού, τα 'παιξε. Και προσπαθώ να σκεφτώ τι εξάρτημα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ώστε να σταθεροποιήσω τις δυο μεταλλικές επιφάνειες μεταξύ τους...
Σημειωτέον ότι μιλάμε για λεπτό μέταλλο (διαμέτρου το πολύ 1/8 της ίντσας).
-
Mια βοήθεια.............
Στο ασανσερ στο σπιτι έχω αμελήσει να συνδεσω το τηλέφωνο.
Πήρα μικρό και ελαφρυ τηλέφωνο για να το βάλω κάθετα, αλλα ανοιγοντας το πορτάκι του ασανσερ για την υποδοχή του τηλεφώνου έχει σε βάθος 10 εκ. μια λαμαρίνα πάχους 1χιλ. Πως θα καρφώσω, βιδώσω, κολλήσω πάνω της το τηλέφωνο αφου συνδέσω και τα καλώδια? -
Πάρε ένα μικρο ρόλο heavy duty velcro. Αντέχει βάρος μέχρι 10 κιλά άρα για μια συσκευή τηλεφώνου θα είναι σούπερ.
Θα σου έλεγα να βάλεις ταινία διπλής οψης, αλλα δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι να αντέξει σε βάθος χρόνου.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Πάρε ένα μικρο ρόλο heavy duty velcro. Αντέχει βάρος μέχρι 10 κιλά άρα για μια συσκευή τηλεφώνου θα είναι σούπερ.Θα σου έλεγα να βάλεις ταινία διπλής οψης, αλλα δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι να αντέξει σε βάθος χρόνου.
έφυγα......
btw εκει καταλήγουν 3 καλώδια = 1 μπλε 1 κοκκινο 1 μαυρο.... πως μπορώ να τα κάνω φισακι να μπει στο τηλέφωνο?
Θα τα καταφέρω or να φωνάξω ηλεκτρολόγο? Ο συντηρητής ασανσερ μου είπε δεν το κατέχει. -
Αν είναι τα λεπτά καλώδια τηλεφώνου, έχει ειδική πένσα που τα καρφώνει σε κλιπσάκι τηλεφώνου RJ11.
-
Θέλω να αγοράσω ένα πιεστικό πλυστικό μηχάνημα για να πλένω τα αυτοκίνητα.
Υπάρχει φθηνότερος τρόπος να τα πλένω χωρίς να κάνω ζημιά στο χρώμα;
Μέχρι τώρα έπλενα το Ibiza με μια κοινή σκούπα που βουτούσα σε κουβά με σαπούνι για τα πιάτα, με προφανείς επιπτώσεις στο χρώμα (μικρογρατζουνιές που φαίνονται ελαφρώς). Το καινούργιο όμως θέλω να το προσέξω.
Το σφουγγάρι νομίζω οτι θα έχει την ίδια επίπτωση με τη σκούπα, αφού σίγουρα θα μαζεύει σκόνη και βρωμιά.
Δεν έχω τρομερές ανάγκες, νομίζω. Μια φορά το μήνα θα πλένονται, και μπορεί θα χρησιμοποιείται στο εξοχικό για να καθαρίζει την αυλή και το δρόμο από χώματα. -
Στα careffur μπορείς να βρεις φθηνο τέτοιο.
Μάρκας careffur μεν, για τα λεφτά του άριστο δε.
49€ το είχαμε πάρει... Στα δέκα πλυσηματα έχεις βγάλει τα λεφτά τουΌσο για την πίεση, την ρυθμίσεις απο την μανικα.
-
ΟΧΙ σαπαούνι για τα πιάτα, χαλάει το λεπτό διαφανές φιλμ (βερνίκι) που καλύπτει και προστατεύει το χρώμα.
Μόνο με σαμπουάν αυτοκινήτου, φτηνά είναι.
Διάβασε και αυτό το θέμα, σχετικά με το πλύσιμο και την περιποίηση του αυτοκινήτου. -
Αν παρεις αφροποιητη και πιεστικο κα ιτο πλένεις συχνά δεν θα χρειάζεται να βάλεις ' χερι' με βουρτσα και σφουγγαρι. Παρά μονο σκούπισμα με δερματακι στο τέλος.
Οτιδηποτε άλλο ποιο απλο θέλει 'χερι'.
Το θεμα γρατχζουνιων ειναι να μην το αφηνεις το αμαξι να γινετε, οχημα εκτος δρομου απ τη βρωμια, ωστε μετά στο πλύσιμο με ένα καλο σφουγγαρι ή βούρτσα και σαμπουαν αυτοκινήτου να εχεις καλο καθαρισμα. Αλλιως η πολύ μπιχλα απλώνεται με το σφουγγαρι-βουρτσα και σε δημιουργεί τις 'αραχνιες', γρατζουνιές οπως λες. -
Πριν καιρό άλλαξα τον πυκνωτή σε αερο-κομπρεσέρ γιατί δεν λειτουργούσε.
Από τότε όμως, δεν κρατάει σταθερή την πίεση αέρα η οποία είναι χαμηλότερη από πριν.Δηλαδή, ενώ παλιά δούλευε το μοτέρ αναλογικά με τη χρήση, τώρα αδειάζει από αέρα και μετά παίρνει μπροστά, ενώ η πίεση παραμένει χαμηλή.
Το χρησιμοποιούσα για να φυσάω το αυτοκίνητο και πλέον δεν ικανοποιεί.Έπαιξα όσο μπορούσα με τον ρυθμιστή που έχει, αλλά δεν κατάφερα τίποτα.
-
Ξέρουμε στο περίπου περίπου, πόσο παει η τοποθέτηση πλακακιων για μέσα στο σπίτι;
Στο σαλόνι έχουν φουσκώσει, πεταχτεί, ραγίσει και περιμένουμε απο μέρα σε μέρα τις εκρήξεις.
Στην κουζίνα λείπουν σχεδόν τα μισά -
Θάνο, λόγω συνθηκών είναι λίγο περίεργα τα πράγματα. Άλλοι δεν έχουν δουλειά και ζητάνε λίγα μπας και κινηθούν, άλλοι θέλουν να βγάλουν το μηνιάτικο. Πάει και με τη περιοχή φυσικά, άλλο να βάλεις πλακάκια στα δυτικά και άλλο στα βόρεια-νότια Τα υπόλοιπα τα ξέρεις, αποδείξεις , υλικά, κτλ.
Είναι μπελαλίδικη δουλειά το πλακάκι και καλό θα είναι, αν είναι μόνιμη κατοικία, να γίνει σωστή και καθαρή δουλειά.
-
Ναι ειναι για μόνιμη κατοικία.
Αυτός που μας τα είχε βάλει όταν χτίζαμε το σπίτι (Θεός χωρέστων), δεν είχε βάλει σταυρουδάκια και το υπόστρωμα απο κάτω είναι αμμος θαλάσσης με τσιμέντο αλλα χύμα.
Ήδη εδω και χρόνια έχουν αλλαχτεί κάποια πλακάκια της κουζίνας, τώρα κάποια άλλα εχουν φυγει και είναι κενό το σημείο εκεί και στο σαλόνι, σε πολλά σημεία ειναι κούφια (περπατάει ο σκύλος και κουνάει το τραπέζι πχ) και τώρα έχουν φουσκώσει και σε άλλο σημείο που περιμένουμε να ¨σκάσουν¨ απο μέρα σε μέρα.
Απο εχθες μέχρι σήμερα για να καταλάβεις, έχει γίνει καινούρια ρογμή πάνω απο ένα μέτρο μήκος και έχουν φουσκώσει τα πλακάκια γύρο της. -
Η χαμηλότερη τιμή που έχω πετύχει είναι 7 €/τ.μ. και η υψηλότερη 15 €/τ.μ. Αυτά όμως την περίοδο από Απρίλιο έως Δεκέμβριο 2010. Έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά...
-
Αυτες οι τιμές χωρίς τα υλικά ε;
-
Είχα το ίδιο θέμα κ το έλυσα ως εξής: Έβγαλα μια σειρά πλακάκια (είχαν ξεκολλήσει μόνα τους δλδ ), έκοψα 5 χιλιοστά από το καθένα (στην ίδια πλευρά, εννοείται) κ τα ξανακόλλησα (κ όσα άλλα είχαν ξεκολλήσει, εννοείται χωρίς κόψιμο).
4 χρόνια πέρασαν, κανένα πρόβλημα.ΥΓ. Συνολικό κόστος, με δανεικό κόφτη, γύρω στα 15 Ε (2 σάκοι κόλλα)...
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Ξέρουμε στο περίπου περίπου, πόσο παει η τοποθέτηση πλακακιων για μέσα στο σπίτι;Στο σαλόνι έχουν φουσκώσει, πεταχτεί, ραγίσει και περιμένουμε απο μέρα σε μέρα τις εκρήξεις.
Στην κουζίνα λείπουν σχεδόν τα μισάΤα πλακάκια στο πάτωμα φουσκώνουν (σηκώνονται) όταν κατά την τοποθέτηση τα σφηνώνεις και δεν αφήνεις αρμό ανάμεσα από το πλακάκι και τον τοίχο (τον αρμό τον σκεπάζει το σοβατεπί).
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Αυτες οι τιμές χωρίς τα υλικά ε;Από 10 € έως 15 € το τ.μ., που είναι τιμές που πήρα από μάστορες που γνωρίζω, η τιμή τους ήταν με τα υλικά μαζί.
Το 7 €/τ.μ. το είδα σε μια αγγελία σε μια στάση λεωφορείου, οπότε δεν ξέρω τι ήθελε να πει ο ποιητής...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]