-
Η καλύτερη λύση είναι μια ειδική κόλλα σπειρωμάτων, που χρησιμοποιείται πλέον παντού (ακόμα κ εκεί που έχουμε υψηλή πίεση).
Αλλιώς το τεφλόν, αλλά δίχως οικονομία: Αν δεν πιάσει καλά, μπορεί να έχει διαρροή.
Παλιά, με το κανάβι έβαζαν και μίνιο, που στην ουσία έκανε την ίδια δουλειά που κάνει η κόλλα σήμερα: Σφράγιζε όλα τα κενά... -
Αν ειναι παλια ηεγκατασταση και δεν εχουν αλλαχτει ξανα οι βρυσες ΠΡΟΣΕΞΕ! Πιθανοτατα θα είναι 'κολλημενα' τα μεταλλα και θα χρειαστει μαεστρια και υπομονη ώστε να ξεβιδωθει η παλια χωρίς να σπάσει/ραγισει η σωληνα και το σπείρωμα του! Μετά...μεγεια το νεο μπάνιο!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ την είχα βάλει μόνος μου χωρίς να ξέρω τι μου γίνεται. Είχα βάλει στο νεροχύτη της κουζίνας και μπόλικη σιλικόνη και δεν το μετάνιωσα. Την επιπλέον που βγήκε έξω την έκοψα με φαλτσέτα προσεκτικά.
Να βάλεις στις ενώσεις των σωλήνων πλαστικό υλικό που δεν θυμάμαι πως το λένε (παλιά έβαζαν μαλλί, τζίβα κάτι τέτοιο) που το πουλάνε σε ρολάκι, σαν τα σελοτέιπ. Θα το τυλίξεις γύρω από το θηλυκό προς τη φορά του βιδώματος.Θα χρειαστείς
http://www.toolstore.gr/images/STA087368.jpg
http://www.gpantelios.gr/files/GP-127054002[2].jpgΤο καλό είναι όχι τόσο το ότι δεν έδωσα 50 ευρώ στον υδραυλικό, αλλά το ότι (1) είχε πλάκα, (2) ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει αν κάτι στραβώσει μελλοντικά, γιατί το τι κακοτεχνία και τσαπατσουλιά εντόπισα όταν αφαιρούσα τα παλιά υδραυλικά δεν λέγεται.
Μια ερωτησούλα. Την σιλικόνη πού την έβαλες ακριβώς;
-
Εγώ πάντως έκανα ακριβώς την ίδια δουλειά (αντικατάσταση σε μπαταρίες μπάνιου και νιπτήρα) πρόσφατα και δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω πουθενά κανάβι ή τεφλόν. Ούτε ο υδραυλικός είχε χρησιμοποιήσει, απ' ό,τι είδα στα original. Όλη τη στεγανότητα την εξασφάλιζαν λαστιχάκια-ροδέλες, όπως π.χ. στην ένωση του τηλεφώνου του ντους με τον εύκαμπτο σωλήνα που πάει στη μπαταρία... Το μόνο που πρέπει να προσέξεις, είναι να μην σφίξεις πολύ γιατί μπορεί να κόψεις τα λαστιχάκια. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχω διαρροές
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πήρα χθες δυο Groche, μια για την κουζίνια και μια για το μπάνιο.
Τι λέτε την παλεύω να τις βάλω μόνος μου ή θέλω υδραυλικό?Στην παλιά βρύση αυτή η σωλήνα 3/8 είχε 50 εκατοστά μήκος ενώ στην καινούργια 40 εκαταστά και δεν φτάνει στην παροχή. Μπορώ να πάρω 10εκ από την παλια σωλήνα και να τα ενώσω? Θα χρειασοτύμε γαλότσες?
Καλυτερα να παρεις υδραυλικο, τα λεφτα ειναι λιγα αν το ψαξεις ειδικα τωρα που πρεπει να λυσεις το προβλημα με το μηκος. Παντως αυτη του μπανιου ειναι πολυ απλο να την αλλαξεις και μονος σου...
Η δικη μου Γκροχε της κουζινας που αλλαξα πριν 4 χρονια ξεφτισε...δεν το περιμενα για τα 100ε που την πηρα...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μια ερωτησούλα. Την σιλικόνη πού την έβαλες ακριβώς;
Στη βάση της βρύσης, μεταξύ αυτής και του νεροχύτη.
Όταν είδα ότι τα νερά θα τα εμπόδιζε μόνο ένα λαστιχάκι κάτω από το νεροχύτη, αποφάσισα να ενισχύσω την περιοχή - ευτυχώς, γιατί διαρκώς μαζεύεται νερό στο συγκεκριμένο σημείο, οπότε η διαρροή θα ήταν αρκετά πιθανή, ίσως και αμέσως μετά την τοποθέτηση. Νομίζω ότι κέρδισα αρκετό επιπλέον χρόνο στεγανότητας με τον τρόπο αυτό.
-
Μανοςκ μια βρυση παγκου κουζινας θελει παραπανω εργαλεια για να αλλαχτει !!!
Οπως και του μπανιου αν δεν ταιριαζουν τα κεντρα ειτε ειναι λιγο σταβο το ενα εκκεντρο κλπ μπλεκεις...
Καναβια τεφλον κλπ (μακρια απο κολλες και υγρα τεφλον/κολλες που εγραψε καποιος παραπανω!!) δεν χρειαζονται καθοτι οι οποιες συνδεσεις αφορουν σπιραλ και ρακορ που δεν πρεπει και ουτε εχει νοημα να στεγανοποιησεις το σπιρωμα αφου το σημειο επαφης ειναι αλλου...
Η Γκροχε πλεον δεν λεει τπτ σαν ποιοτητα το αντιθετο μαλλιστα εκτος αν μιλαμε για μοντελα ανω των 400Ε...
Οι δε Γκροχε του Πρακτικερ ειναι Β διαλογης ειτε 'κομμενες'.Για την βρυση παγκου κουζινας χρειαζεσαι σωληνωτα κλειδια (αναλογα τι νουμερο παξιμαδι πιανει πανω στην ντιζα), ενα γαλλικο ή ακομα καλυτερα Νο19 αφου ειναι 3/8 το σπιραλ.
Αν ειναι παλια Γκροχε με ενα περιεργο παξιμαδι 1'' θες ειδικο κλειδι ειτε αν ειναι μεγαλα νουμερα θες σωληνωτα Νο 32-48..Το λαστιχακι που πιανει πανω στο νεροχυτη αν κεντραριστει σωστα δεν θα μπασει ποτε ενω η σιλικονη δεν θα βγαλει χρονια ενω αχρηστευει και το λαστιχο καθεαυτο..
Αν εχεις τα παραπανω εργαλεια δοκιμασε το αν θες, αν εχεις μια πενσα και τσιμπιδα μονο ξεχνα το...
Μαστορας αν δεν υπαρχουν ιδιαιτεροτητες θα παρει κανα 60ρι μαζι με τα σπιραλ που χρειαζονται...
-
Κι εμένα αυτή είναι η θέση μου. Γενικά η σιλικόνη καλό είναι να αποφεύγεται όπου δεν χρειάζεται και στην προκειμένη το λάστιχο της βρύσης είναι εκεί για να κάνει αυτή ακριβως την δουλειά, δλδ να στεγανοποιεί.
-
Είδα ότι υπήρχαν κάτι βίδες και παξιμάδια, είχα μερικά κοινά εργαλεία, κάτι γερμανικά κλειδάκια, κάτι κατσαβίδια, κάτι πένσες και προχώρησα. Τα παραπάνω που έγραψα χρειάζονται για τις παροχές νερού, ένα να σφίγγει κι ένα να κρατάει κόντρα, αφού για τις βίδες της βρύσης θεωρώ ότι καθένας έχει 1-2 απλά εργαλεία. Κατά τα λοιπά η δουλειά κύλησε ομαλά.
Η βρύση καθαυτή δεν ήθελε τεφλόν, αλλά επειδή είχα θέματα διαρροών σε άλλες περιπτώσεις, έβαλα στις ενώσεις των σωλήνων του νερού. Δεν πείραζε, όπως μπαίνει, έτσι βγαίνει αν δεν το θέλεις.
Η βρύση μαζεύει νερό στη βάση της συνέχεια. Η σιλικόνη δεν ενόχλησε, δεν φαίνεται καθόλου και κρατάει το νερό μακριά από το λαστιχάκι.
Γενικά, το ξαναλέω, επειδή κάηκα από εκνευριστικές μικροδιαρροές δεν ήθελα ν' αφήσω κανένα περιθώριο για τέτοιες ιστορίες.Όσον αφορά τη συγκεκριμένη βρύση, την πήρα από καλό μαγαζί, όχι από praktiker ή τπτ ανάλογο. Μου είπαν ότι και άλλες είναι καλές, εμένα μου άρεσε η εμφάνιση και λειτουργικότητα (ψηλή, ώστε να μπαίνει εύκολα κατσαρόλα από κάτω χωρίς μανούβρες), δεν ήθελα φίρμα υποχρεωτικά.
-
Παιδια βοηθεια,ψαχνω καλο μαραγκο (οχι κλεφτη) να μου φτιαξει 1 μεγαλο τραπεζι για τον κηπο και καρεκλες (ειδες η κριση) δεν με νοιαζει να ειναι τικ γιατι τον χειμωνα θα μπαινουν στην αποθηκη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κανάβι και οχι κάνναβηΝαι, αλλά αν έχεις αρκετή κάνναβη, ξεχνάς το λόγο που χρειάζεσαι κανάβι και πρόβλημα ουδέν...
-
Συρόμενη πόρτα που χώνεται στον τοίχο όταν ανοίγει...
τρίζει!
Πώς μπορώ να τη βγάλω για να λαδώσω το σύστημα και να την ισιώσω κιόλας λίγο γιατί έχει χάσει κάποια μπόσικα (?) και γέρνει λίγο; Δεν βλέπω βίδες, παρά μόνο στον σιδηρόδρομο ψηλά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Συρόμενη πόρτα που χώνεται στον τοίχο όταν ανοίγει...τρίζει!
Πώς μπορώ να τη βγάλω για να λαδώσω το σύστημα και να την ισιώσω κιόλας λίγο γιατί έχει χάσει κάποια μπόσικα (?) και γέρνει λίγο; Δεν βλέπω βίδες, παρά μόνο στον σιδηρόδρομο ψηλά.
Την σπρωχνεις προς τα πανω κ την βγαζεις απο τον σιδηροδρομο ,πιστευω να καταλαβες ,πανευκολο ειναι
-
εδώ έχουμε μια μυστήρια τρύπα...
Είναι το ξύλινο κουτί του ρόλο της βεράντας όπου στην άκρη βλέπετε ότι έχει σπάσει και λείπει κομμάτι.Καμία ιδέα ;; Έλεγα να βάλω κάτι από την μέσα πλευρά ώστε να δημιουργήσω κάποιο επίπεδο το οποίο θα μπορώ να στοκάρω. Δεν βρίσκω τρόπο όμως να περάσω κάτι από μέσα αλλά και να το στηρίξω. Απ'έξω αν βάλω κάτι θα δημιουργήσει κάποιο αυλάκι...
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
τρίζει!
Την σπρωχνεις προς τα πανω κ την βγαζεις απο τον σιδηροδρομο ,πιστευω να καταλαβες ,πανευκολο ειναι
Συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα...
Δεν ανεβαίνει ούτε πόντο η πόρτα, το είχα δοκιμάσει. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
τρίζει!
Συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα...
Δεν ανεβαίνει ούτε πόντο η πόρτα, το είχα δοκιμάσει.Kαπου βρισκει ,μην το παλευεις μονος σου ,χρειαζεσαι βοηθεια απο καποιον που θα κρατησει την πορτα απο την αλλη πλευρα οταν καταφερεις να την βγαλεις απο τον σιδηροδρομο .
Παρε ενα πολυ μεγαλο κατσαβιδι ,τοποθετησε το στη μεση της πορτας,σπρωχνεις την πορτα προς τα πανω κ συγχρονως την τραβας προς το μερος σου .Προστατεψε την πορτα στο σημειο που θα πιεσει το κατσαβιδι με οτι καλυτερο νομιζεις (χαρτι-πανι ......).
ΥΓ οταν εσυ προσπαθεις να την σηκωσεις ,ο βοηθος σου να πιεζει την πορτα στο πανω μερος ποτε προς την μια πλευρα κ ποτε προς την αλλη ,μάυτο τον τροπο θα εντοπισετε που ακριβως βρισκει κ θα πραξετε αναλογα -
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
εδώ έχουμε μια μυστήρια τρύπα...
Είναι το ξύλινο κουτί του ρόλο της βεράντας όπου στην άκρη βλέπετε ότι έχει σπάσει και λείπει κομμάτι.Καμία ιδέα ;; Έλεγα να βάλω κάτι από την μέσα πλευρά ώστε να δημιουργήσω κάποιο επίπεδο το οποίο θα μπορώ να στοκάρω. Δεν βρίσκω τρόπο όμως να περάσω κάτι από μέσα αλλά και να το στηρίξω. Απ'έξω αν βάλω κάτι θα δημιουργήσει κάποιο αυλάκι...
Κατι συρταρωτο βλεπω σαν λυση .
Τρια πηχακια κ ενα κοντρα πλακε.Δεν χρειαζεται στοκαρισμα μονο βαψιμο . -
δεν το έπιασα ακριβώς...
θα το ψάξω λίγο ακόμα ! -
Για να σε βοηθησω ,το κοντρα πλακε ,το κοματι ,θα εφαπτεται της οροφης κ θα σπρωχνεται προς την πλευρα της τρυπας ,το που θα τοποθετησεις τα πηχακια κ πως αν θελεις βοηθεια να στο σχεδιασω
-
λογικά όμως πρέπει να είναι μεγάλο κομμάτι ώστε να καλύπτει και την τρύπα αλλά και το υπόλοιπο μέρος ώστε να μην φαίνεται η διαφορά.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]