-
Αυτός ο διακόπτης ουσιαστικά απομονώνει τις γραμμές σου απο το υπόλοιπο δίκτυο. Μάλιστα είναι παράνομο να συνδέσεις γεννήτρια χωρίς αυτό γιατί σε περίπτωση διακοπής ρεύματος η γεννήτρια σου θα θέσει τις κοντινές γραμμές υπο τάση. Οπότε αν πάει κάποιος να τις επισκευάσει κινδυνεύει να πάθει ηλεκτροπληξία.
-
'μόνον για ένα διακόπτη' ? Μ' αρέσεις!
Έχω πληρώσει διακόπτη 5 φορές τόσα, κ ήμουν κ ευχαριστημένος.
Ένας κομπλέ πίνακας για γεννήτρια σαν την δική σου μπορεί να κοστίζει γύρω στα 700 Ε + φπα, ο αυτόματος μεταγωγής κανα 80άρι Ε ακόμα. Χωρίς εργασία.
Επίσης, η γεννήτρια μάλλον δεν είναι Ελληνική*, εκτός κ ξεκίνησε κανένας στο Ελ να φτιάχνει γεννήτριες φέτος.
Με λίγα λόγια, ελπίζω να την πήρες φτηνά.*edit
μάλλον Ιταλική θα είναι... -
Μωρέ, εγώ μόνο μια κόλλα ζήτησα να μου προτείνεται ο κακομοίρης....
-
Δεν ασχολούμαστε με τόσο εύκολα, κύριος.
Αν δεν έχεις καμία σπίτι σου, πήγαινε σ' ένα χρωματοπωλείο κ ρώτα. Μιλάμε για 1 - 3 Ε κ τρελή ποικιλία, τι να σου προτείνουμε? Πλαστικό με μέταλλο κολλάνε όλες.
-
πλαστικό δάπεδο με τσιμεντόπλακα να κολλήσω με βενζινόκολλα;
-
Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω λεπτά εύκαμπτα σωληνάκια (μικρά λαστιχάκια δηλαδή); Χρειάζομαι λαστιχάκια εξωτερικής διαμέτρου 9,5 mm και 8 mm.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω λεπτά πλαστικά (και κατά το δυνατόν εύκαμπτα) σωληνάκια (μικρά λαστιχάκια δηλαδή); Χρειάζομαι λαστιχάκια εξωτερικής διαμέτρου 9,5 mm και 8 mm.Για τι χρήση τα θες;
Δες σε μαγαζιά με υδραυλικά/ψυκτικά, πολυκαταστήματα τύπου Praktiker, χρωματοπωλεία.
-
Έχω ένα φίλτρο πόσιμου νερού espring, που συνδέεται με δύο τέτοια σωληνάκια στη βρύση προκειμένου να παίρνει από εκεί το νερό της ύδρευσης, να το φιλτράρει, και κατόπιν να το επιστρέφει προς κατανάλωση.
Με τα χρόνια έχουν σκληρύνει και έχουν αρχίσει να τρυπάνε, τα κόβω κάθε τρεις και λίγο προσπαθώντας να χρησιμοποιήσω το εναπομείναν 'καλό' τους κομμάτι, αλλά σε λίγο καιρό το μήκος δεν θα επαρκεί, οπότε χρειάζονται αντικατάσταση...
Για τα 8 mm βρήκα αυτό, για τα 9,5 mm ακόμα ψάχνω. Είδα μήπως πουλάει και η εταιρεία του φίλτρου, αλλά φυσικά αυτή δίνει πακέτο όλο το kit σύνδεσης και όχι μόνο το σωληνάκι...
Βρήκα 10 mm, θα ψάξω κ άλλο για 9,5 mm. Ίσως υπάρχουν και σε μαγαζιά με χημικά/ιατρικά είδη (βλ. σωληνάκια ορών κλπ).
-
Ok, μπες σε ένα μαγαζί με υδραυλικά και είσαι κομπλέ.
-
τώρα που την είδα η γεννήτρια είναι meccalte, ιταλική. Εμείς στο ελλάντα δεν βγάζουμε ούτε δυναμό για ποδήλατο
Δεν λέω οτι δεν χρειάζεται αυτός ο ταπεινός διακόπτης, απλά λέω μην θέλει να μας θωπεύσει τον ποπό ο ηλεκτρολόγος...
-
Ο χρήστης Dodger στις 28/08/11 1 έγραψε:
Εξοχική κατοικία, αυλή και διάδρομος (όπου πατάνε αυτοκίνητα) σύνολο επιφάνεις 280 m2, τι συμφέρει; Βιομηχανικό δάπεδο, σταμπωτό ή πλάκα πεζοδρομίου; Καμιά ενδεικτική τιμή έχουμε;
Και αυτές, πεζοδρομίου είναι. Εχει και άλλα σχέδια στο site και η τιμή είναι περίπου στα 6-7 € /τμ. Βέβαια, οι απλές-κλασσικές λευκές έχουν 4 €/τμ , αλλά αισθητικά και ποιοτικά .... ¨
Όμως θελει μεγάλη προσοχή για σωστή τοποθέτηση, γιατί αν δεν 'πατάνε' καλά πάνω στο μπετό και περνάει απο πάνω τους αυτοκίνητο, τότε μπορεί να σπάσουνΠλάκες πεζοδρομίου τελικά, όχι τις κλασσικές τεράστιες άσπρες, αλλά τις 40χ40 με σχεδιάκια επάνω. 6 γιούρο το τετραγωνικό (κάποιες χρωματιστές που θα πάρω για σχεδιάκι, έχουν 8 ), πολύ καλή τιμή. Ειδικά αν το συγκρίνω με τα 12 έως 15 ευρώ ανά μ2, που μου ζήτησαν για βιομηχανικό. Μην αναφέρω σταμπωτό γιατί ξεπερνάμε τα 18-20 γιούρο.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια
Ήγγικεν η ώρα (μάλλον από βδομάδα )
.................................................................Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 2/9 και τελείωσαν προχθές στις 14, με ένα διάλειμμα 2 ημερών το περασμένο σ/κ. Η εργασία έγινε από μένα, τον πατέρα μου και μία μπετονιέρα (η άτιμη μας έβγαζε 3 καρότσια λάσπη φτου φτου ). Φωτογραφίες και λεπτομέρειες την Κυριακή, τελικά όταν κάνεις κάτι μόνος, έχει άλλη αξία Πολλή δουλειά, κούραση αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Φωτογραφίες και λεπτομέρειες την Κυριακή, τελικά όταν κάνεις κάτι μόνος, έχει άλλη αξία Πολλή δουλειά, κούραση αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει.Αναμένουμε!!!
-
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
Ερώτηση ηλεκτρολογικής φύσης :Αγόρασα μια γεννήτρια 45 KVA για το μαγαζί. Η γεννήτρια δεν έχει πίνακα αλλά βγάζει μόνο ένα τριφασικό καλώδιο, καθ'οτι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την δούλευε σε αρδευτικό μοτέρ. Θέλω να την συνδέσω στον κεντρικό πίνακα του κτιρίου ώστε σε περίπτωση διακοπής να έχω φώτα και μονοφασικές-τριφασικές πρίζες χωρίς να τραβάω μπαλαντέζες.
Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι χρειάζεται ένας διακόπτης (μεταλλάκτη νομίζω τον είπε) με τρείς θέσεις: 0 για να μην δίνει απο πουθενά ρεύμα, 1 που θα παίρνει απο τη ΔΕΗ κανονικά και 2 για όταν δίνει ρεύμα η γεννήτρια. Το ζήτημα είναι οτι μου έδωσε μια τιμή γύρω στα 1200 ευρώ μόνο για το διακόπτη αυτό, χωρίς άλλα υλικά που τυχόν θα χρειαστούν. Είναι λογικό; Δεν μου ακούγεται πολύ λογικό εμενα. Μήπως κάποιος εδώ μέσα ξέρει τι χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση και τι κόστος περίπου έχει;
Ρίξε εδώ μια ματιά, υπάρχουν όλα τα καλά, για όλες τις απορίες.
http://techteam.gr/forum/topic/168785-D ... y-kai-h-Z/
http://www.google.gr/search?sourceid=na ... a%cf%8c%cf%http://techteam.gr/forum/topic/168785-Diakopths-fortioy-kai-h-Z/80της
-
Δεν ειναι μονο ο διθακοπτης,
πρεπει να παει και καλωδιο απ οτη γενητρια στο διακοπτη, να τοποθετηθει στοι πίνακα, αν χωραει κλπ.
Μπορει τα 1200 να ειναι πολλα, μπορεί και όχι. -
-
Εσύ τα έστρωσες όλα αυτά;
Εύγε!Γνωστός μου, που γενικά πιάνουν τα χέρια του, είχε τοποθετήσει μια σειρά πλακάκια εσωτερικού χώρου, που όταν περπάτησα πάνω τους, μου ήρθε ναυτία.
Τελικά φώναξε πλακά... -
Πολύ ωραία δουλειά...μπράβο!
Να ρωτήσω κάτι?
Πρώτα κάνεις τσιμεντογωνία και μετά με ελαφρύ χαρμανάκι κολλάς τις πλάκες?
ή μετά το στρωσιμο με τσιμέντο βάζεις κόλλα πλακιδίων?
ή αφού ρίξεις το μπετόν ακουμπάς τις πλάκες πάνω και κολλάνε?Σόρι αλλά σε ότι δεν έχει να κάνει με κατσαβίδι είμαι ανάπηρος και άσχετος...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εσύ τα έστρωσες όλα αυτά;
Εύγε!Γνωστός μου, που γενικά πιάνουν τα χέρια του, είχε τοποθετήσει μια σειρά πλακάκια εσωτερικού χώρου, που όταν περπάτησα πάνω τους, μου ήρθε ναυτία.
Τελικά φώναξε πλακά...Εγώ και ο πατέρας μου, ευχαριστώ πολύ. Ήταν η πρώτη φορά που έβαζα πλάκες, γι'αυτό και στην αρχή έκανα κάποιες ματσακωνιές, που διορθώθηκαν στη συνέχεια, ευτυχώς χωρίς προβληματα (το ράμα σώζει), Πλακάκια έχω βάλει, αλλά μόνο δάπεδο, τοίχου αναλάμβανε ο πατέρας μου . Τέλος οι βαριές δουλειές, τουλάχιστον για τον πατέρα, 69 έφτασε και γουστάρει να κάνει χειρονακτικές εργασίες (αν και γιατρός, δούλευε σαν φοιτητής σε οικοδομές, εργοστάσιο με μάρμαρα, κτλ). Σε λίγο καιρό θα αρχίσω τις ηλεκτρολογικές εργασίες.... Χρόνο, χρήμα (για τα υλικά) και όρεξη να έχουμε και όλα θα γίνουν
Όσον αφορά τον φίλο σου, το ότι πιάνουν τα χέρια του, δε σημαίνει ότι θα μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά και το ότι έβαλε στραβά τα πλακάκια, δε σημαίνει ότι δε θα μάθει....
Πολύ ωραία δουλειά...μπράβο!
Να ρωτήσω κάτι?
Πρώτα κάνεις τσιμεντογωνία και μετά με ελαφρύ χαρμανάκι κολλάς τις πλάκες?
ή μετά το στρωσιμο με τσιμέντο βάζεις κόλλα πλακιδίων?
ή αφού ρίξεις το μπετόν ακουμπάς τις πλάκες πάνω και κολλάνε?Σόρι αλλά σε ότι δεν έχει να κάνει με κατσαβίδι είμαι ανάπηρος και άσχετος...
Δε βάλαμε κόλλα, προϋπήρχε μπετό (25 χρόνια περίπου) και επάνω -μετά από ένα καλό καθάρισμα από σκόνες/σκουπιδάκια με νερό, ρίξαμε μπετό* και από πάνω οι πλάκες.
*μπετό: άμμος, τσιμέντο, ασβέστης και νεράκι του πηγαδιού
εδιτ:
ξέχασα να προσθέσω πως πρώτη φορά χρησιμοποίησα τροχό (κόφτη) για πλάκες. 6 δίσκους φάγαμε, πολλά τα κοψίματα, αλλά όλα ok
-
ΟΚ Κατάλαβα, ευχαριστώ...
Το θέμα είναι ότι εγώ πρέπει να ρίξω και το αρχικό τσιμέντο...πάντως τροχό έχω... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
ΟΚ Κατάλαβα, ευχαριστώ...
Το θέμα είναι ότι εγώ πρέπει να ρίξω και το αρχικό τσιμέντο...πάντως τροχό έχω...Δηλαδή ξεκινάς με χώμα; Καλούπωμα, ρίξε μέσα μπάζα (πέτρες, κτλ), πλέγμα και μπετό.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]