-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
υπάρχουν εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος εκτός από τη ΔΕΗ; θέλουμε να βάλουμε ρεύμα σ'ένα μέρος αλλά επειδή ο δρόμος έχει χαρακτηριστεί κατεδαφιστέος (εδώ και χρόνια χωρίς αλλαγή, εκκρεμεί δικαστική απόφαση άρσης) δεν βάζει η δεη (όχι δεν είναι αυθαίρετο )δίκτυο μόνο η ΔΕΗ, οι πάροχοι επινοικιάζουν δίκτυο απ όσο ξέρω
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Αποφάσισα να κάνω ένα στέγαστρο στην πίσω μεριά του σπιτιού, ώστε να μπορέσω να αποθηκεύω τα καυσόξυλα του χειμώνα. Το στέγαστρο θα είναι 5μ πλάτος επί 1.2μ βάθος και από πάνω θα μπει ραμποτέ εμφανές και κεραμίδια.
Μπροστά θα στηριχτεί με τρεις κατακόρυφες κολώνες, τι ελάχιστη διατομή μπορώ να χρησιμοποιήσω? 9χ9 είναι αρκετή? Θα μπορούσα να το κάνω αιωρούμενο, με τις κολώνες να βιδωθούν στον τοίχο αντί για κατακόρυφες? Θα αντέξει το βάρος των κεραμιδιών?
Θεωρητικά μπορεί να αντέξει, αλλά θα πρότεινα να βάλεις πιο μεγάλες διατομές. Προσωπικά θα πρότεινα μεταλλικά υποστηλώματα κι όχι ξύλινα. Αντέχουν περισσότερο, είναι ανθεκτικά στα χτυπήματα και με ένα ωραίο βάψιμο δείχνουν σαν ξύλινα. Το σίγουρο είναι οτι χρειάζεσαι άδεια από την πολεοδομία, όπως λέει και ο Βιλλ, και θέλει πολλή προσοχή. Αν σε καρφώσουν, έχεις μπλέξει. Αν έχεις κάποιο μηχανικό της εμπιστοσύνης σου, πες του να περάσει μια βόλτα να σου δώσει κάποιες συμβουλές.
Εγώ έλεγα ότι θα μου πείτε να βάλω 7χ7 και σεις με βάζετε να το κάνω 12χ12...
Για το πρώτο στέγαστρο αυτοκινήτου που είχα κάνει, ρώτησα τοπικό μηχανικό και μου είπε δεν θέλει άδεια, είναι εκτός συντελεστή δόμησης γιατί είναι ανοιχτό από τις 4 μεριές και δεν εφάπτεται πουθενά. Καλού κακού το έκανα σε δύο δόσεις, πρώτα τον σκελετό να φαίνεται ως 'πέργολα φυτών' και μετά από κάποιους μήνες το σκέπασα. Τώρα για αυτό που θα είναι με την μία πλευρά στον τοίχο, θα ξαναρωτήσω, αλλά και πάλι με τον ίδιο τρόπο είχα σκοπό να το κάνω, πρώτα πέργολα και μετά καταδρομική ένα απόγευμα το πέτσωμα και τα κεραμίδια...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Αποφάσισα να κάνω ένα στέγαστρο στην πίσω μεριά του σπιτιού, ώστε να μπορέσω να αποθηκεύω τα καυσόξυλα του χειμώνα. Το στέγαστρο θα είναι 5μ πλάτος επί 1.2μ βάθος και από πάνω θα μπει ραμποτέ εμφανές και κεραμίδια.
Μπροστά θα στηριχτεί με τρεις κατακόρυφες κολώνες, τι ελάχιστη διατομή μπορώ να χρησιμοποιήσω? 9χ9 είναι αρκετή? Θα μπορούσα να το κάνω αιωρούμενο, με τις κολώνες να βιδωθούν στον τοίχο αντί για κατακόρυφες? Θα αντέξει το βάρος των κεραμιδιών?
Θεωρητικά μπορεί να αντέξει, αλλά θα πρότεινα να βάλεις πιο μεγάλες διατομές. Προσωπικά θα πρότεινα μεταλλικά υποστηλώματα κι όχι ξύλινα. Αντέχουν περισσότερο, είναι ανθεκτικά στα χτυπήματα και με ένα ωραίο βάψιμο δείχνουν σαν ξύλινα. Το σίγουρο είναι οτι χρειάζεσαι άδεια από την πολεοδομία, όπως λέει και ο Βιλλ, και θέλει πολλή προσοχή. Αν σε καρφώσουν, έχεις μπλέξει. Αν έχεις κάποιο μηχανικό της εμπιστοσύνης σου, πες του να περάσει μια βόλτα να σου δώσει κάποιες συμβουλές.
Εγώ έλεγα ότι θα μου πείτε να βάλω 7χ7 και σεις με βάζετε να το κάνω 12χ12...
Για το πρώτο στέγαστρο αυτοκινήτου που είχα κάνει, ρώτησα τοπικό μηχανικό και μου είπε δεν θέλει άδεια, είναι εκτός συντελεστή δόμησης γιατί είναι ανοιχτό από τις 4 μεριές και δεν εφάπτεται πουθενά. Καλού κακού το έκανα σε δύο δόσεις, πρώτα τον σκελετό να φαίνεται ως 'πέργολα φυτών' και μετά από κάποιους μήνες το σκέπασα. Τώρα για αυτό που θα είναι με την μία πλευρά στον τοίχο, θα ξαναρωτήσω, αλλά και πάλι με τον ίδιο τρόπο είχα σκοπό να το κάνω, πρώτα πέργολα και μετά καταδρομική ένα απόγευμα το πέτσωμα και τα κεραμίδια...
Απ τη στιγμή που θα εφάπτεται στο κτήριο, σαφέστατα και πρέπει να ενημερωθεί η πολεοδομία.
Ο μηχανικός σου σου είπε οτι δεν χρειάζεται άδεια για το γκαράζ, φαντάζομαι όμως οτι σου είπε να βγάλεις μια έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, στην οποία να δείχνεις οτι αυτό που έχεις φτιάξει είναι 'πέργκολα'. Οτιδήποτε σκεπάζεις θέλει άδεια. Και να μη το σκεπάζεις όμως, πρέπει να ενημερώνεις την πολεοδομία της περιοχής σου κι αυτή να σου εκδίδει εργασίες μικρής κλίμακας. Το αν είναι εκτός συντελεστή δόμησης (που όντως είναι) θα το αποφανθεί η μηχανικός της υπηρεσίας και όχι ο ιδιώτης! Καλού κακού θα σου πρότεινα να το δειξεις. Όχι πως είμαι της λογικής 'για όλα άδεια' (εδώ η νομοθεσία πρακτικά σε οδηγεί πολλές φορές σε παρανομία), απλά γιατί ένας καλοθελητής μπορεί άνετα να σου προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα. Κι επειδή αν έρθει η πολεοδομία, θα σε γράψει και για το (σκεπασμένο πλέον) γκαράζ και το πρόστιμο που θα φας θα είναι μεγαλύτερο του κόστους της άδειας, τράβα σε έναν μηχανικό να βοηθήσει! -
Προχθές ξεκόλησε ένα κάλυμα inox από ένα κουμπί στον φούρνο.
Τα καθάρισα, είναι κουρμπαριστό και θα κουμπώσει σχετικά εύκολα αλλά θέλει οπωσδήποτε κόλλα.
(είχε κόλλα αλλά από την θερμότητα του φούρνου σιγά σιγά ξεκόλλησε, έχουν περάσει και 10 χρόνια)Τί κόλλα να του βάλω επειδή από την θερμότητα του φούρνου (όποτε αυτός δουλεύει) θα τραβήξει ζόρια ;;;;
Υπάρχει κάποια ειδική για μεγάλες θερμοκρασίες ;;; -
Σιλικόνη υψηλής θερμοκρασίας.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Σιλικόνη υψηλής θερμοκρασίας.Φαντάζομαι ότι πουλιέται σε χρωματοπωλεία κλπ παρεμφερή καταστήματα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Σιλικόνη υψηλής θερμοκρασίας.
Φαντάζομαι ότι πουλιέται σε χρωματοπωλεία κλπ παρεμφερή καταστήματα.
Ευχαριστώ.
Μία που έχω εγώ, Permatex Black Silicone Adhesive sealand, είναι μια μαύρη σιλικόνη που αντέχει μέχρι 204 βαθμούς κελσίου συνεχόμενης λειτουργίας. Την πήρα από κατάστημα με ανταλλακτικά ηλεκτρικών συσκευών, αλλά λογικά πρέπει να την έχουν και σε χρωματοπωλεία. Ο πωλητής μου 'χε πει ότι αντέχει μέχρι 600 βαθμούς κελσίου, δεν την κοίταξα στο μαγαζί, και μετά στο σπίτι είδα μέχρι 204 . Δεν την έχω δοκιμάσει.
Μάλλον θα 'ναι καλύτερα να βάλεις κάποια που αντέχει ακόμα μεγαλύτερη θερμοκρασία, αλλά ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ σε σχέση με τη θερμοκρασία αντοχής! -
Συγνώμη, αλλά αν αναπτυσσόταν θερμοκρασία 200+ βαθμών στο κουμπί του φούρνου, θα γίνονταν τα πάντα αλοιφή (έχει πλαστικά και καλώδια από μέσα).
Προσωπικά θα έβαζα κάποια απλή κόλλα, ακόμα και μη τοξική χαρτόκολλα, σιγά τώρα. Το πολύ να ξεκόλλαγε. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Συγνώμη, αλλά αν αναπτυσσόταν θερμοκρασία 200+ βαθμών στο κουμπί του φούρνου, θα γίνονταν τα πάντα αλοιφή (έχει πλαστικά και καλώδια από μέσα).
Προσωπικά θα έβαζα κάποια απλή κόλλα, ακόμα και μη τοξική χαρτόκολλα, σιγά τώρα. Το πολύ να ξεκόλλαγε.Καλά και σάλιο μπορεί να βάλει. Το πολύ να ξεκολλήσει.
-
χωρίς σάλιο
με τι σφουγγαρίζεται πλαστικό δάπεδο; χλωρίνη πάντως απαγορεύεται
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προσωπικά θα έβαζα κάποια απλή κόλλα, ακόμα και μη τοξική χαρτόκολλα, σιγά τώρα. Το πολύ να ξεκόλλαγε.Ε ναι ρε παιδιά.. Αφού αντέχεις να το ακουμπήσεις, από που κι ως που να αναπτύσσει το κουμπί πάνω από 200 βαθμούς κελσίου (τι 200, εδώ νερό που βράζει να ακουμπήσεις θα καείς);
Εννοείται κόλλα που να αντέχει σε συνεχόμενα μεγάλες θερμοκρασίες, αλλά δε θα το κολλήσει και στο ηφαίστειο της Μόρντορ..
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προσωπικά θα έβαζα κάποια απλή κόλλα, ακόμα και μη τοξική χαρτόκολλα, σιγά τώρα. Το πολύ να ξεκόλλαγε.Το κουμπί δεν έχει τίποτα μέσα, απλά από κάτω βρίσκεται ένα άνοιγμα εξαερισμού που έχει ο φούρνος κατά μήκος της πόρτας του από το οποίο αποβάλλεται μέρος της θερμότητας κατά την λειτουργία του.
Δεν νομίζω ότι αναπτύσονται 200 βαθμοί πάνω στο κουμπί αλλά το να βάλω μια απλή κόλλα η οποία θα ξεκολλάει κάθε τρείς και λίγο είναι κάτι που το σκέφτηκα και εγώ...
Για αυτό το λόγο ρωτάω για κάτι καλύτερο. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Προσωπικά θα έβαζα κάποια απλή κόλλα, ακόμα και μη τοξική χαρτόκολλα, σιγά τώρα. Το πολύ να ξεκόλλαγε.Το κουμπί δεν έχει τίποτα μέσα, απλά από κάτω βρίσκεται ένα άνοιγμα εξαερισμού που έχει ο φούρνος κατά μήκος της πόρτας του από το οποίο αποβάλλεται μέρος της θερμότητας κατά την λειτουργία του.
Δεν νομίζω ότι αναπτύσονται 200 βαθμοί πάνω στο κουμπί αλλά το να βάλω μια απλή κόλλα η οποία θα ξεκολλάει κάθε τρείς και λίγο είναι κάτι που το σκέφτηκα και εγώ...
Για αυτό το λόγο ρωτάω για κάτι καλύτερο.Αγορασε μια loctite ,την πιο απλη κ προσεξε οταν την χρησιμοποιεις να μην κολλησεις κ στα χερια σου
-
Η loctite βγάζει πολλές κόλλες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, ποια εννοείς;
-
βρε άνθρωπα βάλε εκεί μια κόλλα να τελειώνεις, δεν είναι επιστήμη
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Η loctite βγάζει πολλές κόλλες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, ποια εννοείς;Πολυ εξυπνο αυτο να βαλεις εμενα να δουλευω κ εσυ να καθεσαι ,μονο που επεσες στην περιπτωση, γιατι αυτη ειναι η δουλεια μου
Στο χρωματοπωλειο θα σου πουνε ποια ακριβως χρειαζεσαι κ μην αρχισεις τα περι υψηλων θερμοκρασιων γιατι δεν ισχυει .
-
υπαρχει η λεπτορευστη, και η gel για να μην τρεχει σε καθετες επιφανειες κλπ.
-
Ερώτηση ηλεκτρολογικής φύσης :
Αγόρασα μια γεννήτρια 45 KVA για το μαγαζί. Η γεννήτρια δεν έχει πίνακα αλλά βγάζει μόνο ένα τριφασικό καλώδιο, καθ'οτι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την δούλευε σε αρδευτικό μοτέρ. Θέλω να την συνδέσω στον κεντρικό πίνακα του κτιρίου ώστε σε περίπτωση διακοπής να έχω φώτα και μονοφασικές-τριφασικές πρίζες χωρίς να τραβάω μπαλαντέζες.
Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι χρειάζεται ένας διακόπτης (μεταλλάκτη νομίζω τον είπε) με τρείς θέσεις: 0 για να μην δίνει απο πουθενά ρεύμα, 1 που θα παίρνει απο τη ΔΕΗ κανονικά και 2 για όταν δίνει ρεύμα η γεννήτρια. Το ζήτημα είναι οτι μου έδωσε μια τιμή γύρω στα 1200 ευρώ μόνο για το διακόπτη αυτό, χωρίς άλλα υλικά που τυχόν θα χρειαστούν. Είναι λογικό; Δεν μου ακούγεται πολύ λογικό εμενα. Μήπως κάποιος εδώ μέσα ξέρει τι χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση και τι κόστος περίπου έχει;
-
45 kva δεν είναι κ λίγα!
Χρειάζεσαι αυτό που σου λέει ο ηλεκτρολόγος, ή αυτοματισμό (να παίρνει η γεννήτρια αν κοπεί το ρεύμα της ΔΕΗ κ να σταματάει όταν επανέλθει). Πάντως, έναν πίνακα χρειάζεσαι.
Τι μηχανή έχει? Πετρέλαιο, ελπίζω, έ? Τι κατασκευής γεννήτρια? -
Η μηχανή είναι deutz πετρελαίου, αλλά απ'ότι φαίνεται το υπόλοιπο συγκρότημα είναι made in greece
Οτι χρεάζεται πίνακας χρειάζεται, ο αυτοματισμός δεν μου είναι απαραίτητος. Απλά τα 1200 ευρά μόνο για ένα διακόπτη μου φάνηκαν λίγο τσιμπημένα.....
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]