-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Υδρόμετρο που να βρω;;;;
Μάλλον δηλαδή μας βλέπω απλά να καλύπτουμε το πρόβλημα με το αντιμουχλικό ανά τακτά χρονικά διαστήματα...
Θα κοιτάξουμε ν' αυξήσουμε το χρονικό διάστημα του εξαερισμού κιόλας, αλλά δεν γίνεται να είναι συνεχώς κάτι λίγο ανοιχτό, γιατί είναι τα δύο υπνοδωμάτια και η θερμοστάτης είναι μπροστά, στο σαλόνι, που σημαίνει ότι όσο και να κρυώσουν αυτά, δεν θα ανάψει το καλοριφέρ, άρα το βράδυ θα είναι παγωμένα...
Άντε να δούμε...
Μια ακόμα λύση για τη συλλογή της υγρασίας του δωματίου είναι οι συλλέκτες υγρασίας (πχ αυτοί, που τους βρίσκεις στα περισσότερα σουπερμάρκετ, μαγαζιά με εργαλεία, κλπ. Τους χρησιμοποιήσαμε σε σπίτι που νοικιάζαμε στην επαρχία και μπορώ να πω ότι ήταν αποτελεσματικοί.
@21Quadra
Για φωτισμό πάγκου κουζίνας, νομίζω ότι έχω περάσει πλέον από ολα τα μαγαζιά που ανέφερες. Οι 'σφήνες' μάλιστα, που ανέφερες, μου άρεσαν (τις είδα στημένες στον κουμπάρο μου), αλλά το στεφάνι μου έχει δύσκολα γούστα. Γι' αυτό έψαξα, και βρήκα τελικά αυτά τα led strips, που είναι μικροσκοπικά, αυτοκόλλητα και πρακτικά αόρατα (και δεν έχω 'μπάζα' κάτω από τα ντουλάπια, για να κρύβει σποτάκια, κλπ.). Παρόλο που η τιμή τους είναι αλμυρούτσικη, θα τα έβαζα ευχαρίστως, αν ήξερα ότι παρέχουν ικανοποιητικό φωτισμό. Δυστυχώς δεν το έχω δει στημένο κάπου (μόνο ένα δείγμα, μήκους 20 cm) και δεν μπορώ να βρω πουθενά την ισοδύναμη φωτιστική ισχύ τους, ώστε να μπορώ να κάνω κάποια (έστω και θεωρητική σύγκριση). Τεσπα. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Το δωματιο έχει πολλή υγρασία και δεν αερίζεται επαρκώς. Η διαφορά εξωτερικής-εσωτερικής θερμοκρασίας οδηγεί στην υγροποίηση της πάνω σε τοίχους και τζάμια ,οπου και είναι πιο έντονη η διαφορα. Αν το μπετόν δεν έχει μόνωση και τα κουφώματα είναι αλουμινιού χωρίς θερμοδιακοπή το πράγμα γίνεται ακόμα πιο έντονο. Δοκιμάστε να αερίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα το δωμάτιο. Αν υπάρχει η δυνατότητα για ανάκλιση του παραθύρου είναι μια καλή λύση που επιτρέπει τον αερισμό χωρίς να παγώνει το δωμάτιο. Το εξωτερικό βάψιμο δεν είναι λύση ενώ τα αντιμουχλικά χρώματα θα προστατεύσουν τον τοίχο από το να μουχλιάσει αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα σου.
Μετρα με ένα υγρόμετρο διαφορές υγρασίας απο δωμάτιο σε δωμάτιοΥδρόμετρο που να βρω;;;;
Μάλλον δηλαδή μας βλέπω απλά να καλύπτουμε το πρόβλημα με το αντιμουχλικό ανά τακτά χρονικά διαστήματα...
Θα κοιτάξουμε ν' αυξήσουμε το χρονικό διάστημα του εξαερισμού κιόλας, αλλά δεν γίνεται να είναι συνεχώς κάτι λίγο ανοιχτό, γιατί είναι τα δύο υπνοδωμάτια και η θερμοστάτης είναι μπροστά, στο σαλόνι, που σημαίνει ότι όσο και να κρυώσουν αυτά, δεν θα ανάψει το καλοριφέρ, άρα το βράδυ θα είναι παγωμένα...
Άντε να δούμε...
Υγρόμετρο ρε οχι υδρόμετρο Πανε πάρε εναν φτηνό ψηφιακό μετεωρολογικό σταθμό με ασύρματη μονάδα για εξωτερικούς χώρους. Βάλτον στο σαλόνι και την εξωτερική μονάδα με που έχει θερμόμετρο και υγρόμετρο στο δωμάτιο και δες τι διαφορές. Δεν είναι ανάγκη να είναι ανοιχτά συνέχεια αρκεί το πρωί ας πούμε και το απόγευμα να γίνεται ένας καλός αερισμός του σπιτιού. Το αντιμουχλικό δεν κάνει τπτ πάρε ένα απλό οικολογικό χρώμα μιας και είναι και παιδικό το δωμάτιο, δεν είναι ανάγκη να εκτίθεται η μικρή σε τέτοια χημικά πόσο μάλλον από την στιγμή που ο τοίχος ξεφλουδίζει. Πάντως αν εχεις πρόβλημα με 10 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία το θέμα είναι σοβαρό. Είσαι σίγουρος οτι δεν περνάει καμιά υδροροή από εκεί πέρα;
+1 για τους συλλέκτες υγρασίας, αλλά μακριά από την μικρή γιατί μπορεί να φάει την σκόνη που έχουν -
To αντιμουχλικό εμποδίζει, σε κάποιο βαθμό, την ανάπτυξη βακτηρίων. Απαγορεύεται να κοιμηθείς στο δωμάτιο για 1-2 μέρες και καλύτερα είναι να βαφτεί μετά από πάνω με οικολογικό χρώμα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
+1 για τους συλλέκτες υγρασίας, αλλά μακριά από την μικρή γιατί μπορεί να φάει την σκόνη που έχουν
Παίζουν και σε 'οικολογική' έκδοση (πχ αυτοί. Α, και το υγροσκοπικό υλικό που περιέχουν είναι σε κρυσταλλική μορφή -*νομίζω *επίσης ότι σε κάποιους αυτό είναι μέσα σε ένα διαπνέον 'σακουλάκι', οπότε δεν υπάρχει φόβος διαρροής.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
To αντιμουχλικό εμποδίζει, σε κάποιο βαθμό, την ανάπτυξη βακτηρίων. Απαγορεύεται να κοιμηθείς στο δωμάτιο για 1-2 μέρες και καλύτερα είναι να βαφτεί μετά από πάνω με οικολογικό χρώμα.Αν προκειται να το βαψει ,καλυτερα να το περασει με διαλυμα γαλαζοπετρας (αντιμουχλικο)
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
+1 για τους συλλέκτες υγρασίας, αλλά μακριά από την μικρή γιατί μπορεί να φάει την σκόνη που έχουν
Παίζουν και σε 'οικολογική' έκδοση (πχ αυτοί. Α, και το υγροσκοπικό υλικό που περιέχουν είναι σε κρυσταλλική μορφή -*νομίζω *επίσης ότι σε κάποιους αυτό είναι μέσα σε ένα διαπνέον 'σακουλάκι', οπότε δεν υπάρχει φόβος διαρροής.
Σε κατι τέτοιο αναφερόμουν, εμεις είχαμε-εχουμε εναν της Bison στο εξοχικό και κάνει καλή δουλειά.
Για τα Led 100W μιας συμβατικής λάμπας αντιστοιχούν σε 1200 lumen αν θυμάμαι καλά οποτε μπορείς να κάνεις την μετατροπή, παρόλο που δεν είναι απόλυτα ασφαλής.
Το αντιμουχλικό κάνει αυτό που λέει το όνομα του δεν επιτρέπει σε μύκητες να αναπτυχθούν σε κλειστούς και υγρούς χώρους. Για ένα μπάνιο είναι καλό , αν και κατα την γνώμη μου το μπάνιο είναι προβληματικό, αλλά οχι για παιδικό δωμάτιο και γενικότερα για δωμάτιο ύπνου -
Μπορεί να διαχυθούν τοξικές ουσίες στον αέρα ακόμα κι αν βαφτεί από πάνω;
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
To αντιμουχλικό εμποδίζει, σε κάποιο βαθμό, την ανάπτυξη βακτηρίων. Απαγορεύεται να κοιμηθείς στο δωμάτιο για 1-2 μέρες και καλύτερα είναι να βαφτεί μετά από πάνω με οικολογικό χρώμα.
Αν προκειται να το βαψει ,καλυτερα να το περασει με διαλυμα γαλαζοπετρας (αντιμουχλικο)
Τι είναι αυτό; Το πουλάνε τα χρωματοπωλεία; Είναι ασφαλές για υπνοδωμάτιο;
-
Ειναι καταλληλη η εποχη για τετοιες εργασιες;
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Αν προκειται να το βαψει ,καλυτερα να το περασει με διαλυμα γαλαζοπετρας (αντιμουχλικο)
Να βγάλει και κάνα χταπόδι
(θειικός - και όχι θεϊκός - χαλκός (CuSO4) είναι η γαλαζόπετρα και σκοτώνει τους μύκητες, εξ' ου και χρησιμοποιείται και στην κηπουρική) -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορεί να διαχυθούν τοξικές ουσίες στον αέρα ακόμα κι αν βαφτεί από πάνω;To αντιμουχλικό εμποδίζει, σε κάποιο βαθμό, την ανάπτυξη βακτηρίων. Απαγορεύεται να κοιμηθείς στο δωμάτιο για 1-2 μέρες και καλύτερα είναι να βαφτεί μετά από πάνω με οικολογικό χρώμα.
Τι είναι αυτό; Το πουλάνε τα χρωματοπωλεία; Είναι ασφαλές για υπνοδωμάτιο;
Πουλανε οι Γεωπόνοι σίγουρα αφού χρησιμοποιείται στις βιολογικές καλλίεργειες για ραντίσματα. Αμα ξεφλουδιζουν οι τοίχοι ,οπως συμβαίνει στο δωμάτιο του Μάρκου, αναπνέεις την σκόνη από το χρώμα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με αυτά τα χρώματα πάντως για να είναι ασφαλές ένα δωμάτιο που είχε βαφτεί πολύ παλιότερα με χρώματα που περιείχαν μόλυβδο η προτεινομενη διαδικασία είναι η αφαίρεση του χρώματος. Η άποψη μου είναι όσα λιγότερα χημικά τόσο καλύτερα.
-
Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον!
Ευτυχώς, αυτές τις ημέρες λείπει η μικρή (στη γιαγιά της, μαζί με τη μαμά της), οπότε μπορώ να βάψω το δωμάτιό της (και το δικό μας) και ν' αφήσω ανοιχτά με τις ώρες... Λογικά θα επιστρέψουν την Κυριακή, οπότε υπάρχει άφθονος χρόνος να αεριστούν τα δωμάτια...
Για το αν είναι η κατάλληλη εποχή, μάλλον όχι, αλλά τι να κάνω που οι τοίχοι έχουν αρχίσει να πρασινίζουν (ευτυχώς ακόμα δεν ξεφλούδισε τίποτα)...
Αυτό με τους συλλέκτες υγρασίας δεν το είχα σκεφτεί ( ), αλλά γιατί υπάρχουν και τα φόρουμ;; Εννοείται ότι θα μπουν ψηλά, ανεξαρτήτως του αν μπορεί να φάει το περιεχόμενο, γιατί αν είναι σε σημείο που τους φτάνει, δεν θα ζήσουν για πάνω από 1-2 μέρες... Είναι λίγο ζωηρούλα η μικρή μας εξερευνήτρια...
Για τη γαλαζόπετρα, δεν το είχα σκεφτεί και μπορώ να έχω πρακτικά όση θέλω για τη αυτή τη χρήση χωρίς κόστος. Λογικά, δεν θα πρέπει να είναι επικίνδυνη, αλλά μάλλον δεν με κόβω...
Ελπίζω το καλοκαίρι να καταφέρω να κανονίσω κανένα Σ/Κ να τρίψω τους τοίχους και να τους ξαναβάψω, γιατί ούτως ή άλλως το βάψιμο από πάνω, όσο καλά κι αν καθαρίσω τη μούχλα, μπάλωμα είναι, για να κερδίσω χρόνο...
Ελπίζω οι συλλέκτες υγρασίας να επιβραδύνουν το φαινόμενο.
-
Η γαλαζόπετρα αν δεν κάνω λάθος είναι δηλητήριο.
Επίσης, σε περίπτωση που θες να καθαρίσεις τους τοίχους, κάνε ένα μείγμα νερού με χλωρίνη και τρίψε τους με σφουγγαράκι για τα πιάτα. Είχαμε ένα θέμα με το χώρο που απλώνουμε τα ρούχα το χειμώνα, δεν τον αερίζαμε αρκετά και μούχλιασε το ταβάνι. Το τρίψαμε με νερό και χλωρίνη και καθάρισε. -
Η γαλαζοπετρα δεν εχει κατι το κακο,χρησιμοποιείται και ως φαρμακο στα φυτα,για τους τοιχους δεν το γνωρίζω.
Οι συλλεκτες κανουν δουλεια αλλα δεν ειναι λυση,ειναι ασπιρινη μεχρι να λυσεις το προβλημα.
Θα πρεπει να βρεις κανεναν μηχανικο/εργολαβο και να τον πεισεις να ριξει μια ματια.
-
Μάρκο δεν χρειάζεται να ανοίγεις τα παράθυρα στα δωμάτια που έχεις πρόβλημα με την υγρασία. Οποιοδήποτε παράθυρο στο σπίτι μπορείς να ανοίγεις ώστε η υγρασία του αέρα μέσα στο σπίτι να είναι χαμηλή.
Υποθέτω ότι πλένετε και στεγνώνετε συνέχεια μωρουδιακά ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ για να έχετε τέτοια υγρασία.
-
Η γαλαζόπετρα δηλαδή είναι το 'θειάφι' που ρίχνουμε στα αμπέλια; Τέτοιο να μπει σε τοίχο;
Θα το ψάξω. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η γαλαζόπετρα δηλαδή είναι το 'θειάφι' που ρίχνουμε στα αμπέλια; Τέτοιο να μπει σε τοίχο;
Θα το ψάξω.Γαλαζόπετρα ή γυαλόπετρα είναι διάλυμα θεικού χαλκού (γαλάζιου χρώματος εξ ού και γαλαζόπετρα)* που ψεκάζεται στα φύλλα των κλημάτων για προστασία τους. Χρησιμοποιείται και στα γλυκα κουταλιού ΣΥΚΟ ή ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ .
Το θειαφι ειναι κιτρινη σκονη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα το ψάξω.Το θειαφι ειναι η κιτρινη σκονη που ριχνουν στα αμπελια κ θεωρειται βελτιωτικο εδαφους ,αλλα εχει κ δραση μυκητοκτονου ,δρα ομως με διαφορετικο τροπο .Η γαλαζοπετρα ειναι ακριβως αυτο που λεει η λεξη .
Ειναι κ τα δυο ακινδυνα (εννοειται οτι δεν τα τρωμε). τΟ ΘΕΙΑΦΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ οπως ακριβως τα κρεμυδια -μολις εμαθες γιατι κλαιμε οταν καθαριζουμε κρεμυδια -τον χαλκο η γαλαζοπετρα τον διαλυουμε στο νερο κ ραντιζουμε τα δενδρα σε ποσοστο 2,3/1000 για να καταπολεμησουμε την μαυριλα (μουχλα )
Το νερο που πινεις εχει μια μικρη δοση -
Γιώργο γαλαζόπετρα δεν ήταν και εκείνο που ρίχναμε στα χταπόδια για να βγουν από τις φωλιές παλιά?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Γιώργο γαλαζόπετρα δεν ήταν και εκείνο που ρίχναμε στα χταπόδια για να βγουν από τις φωλιές παλιά?Ακριβως, μονο που εγω δεν εριχνα ,ουτε ριχνω
-
Όταν ήμουν μικρός (δημοτικό) είχα ρίξει μερικές φορές. Έκτοτε μόνο με το ψαροτούφεκο και μόνο μεγάλα κομμάτια.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]