-
μπάφιασμα στο σπίτι
Δεν μας κάνει η κεροζάν. Χρειαζόμαστε και ζεστό νερό. Άλλωστε υπάρχουν ήδη έτοιμες όλες οι σωληνώσεις απλά πετιέται το παλιό και μπαίνει καινούργιο.
-
Όχι εντάξει, δεν λέω... κάνει ωραίο κεφάλι η άτιμη, αλλά εντάξει δεν λεει... χίλιες φορές χορταράκι του θεου, που ειναι και πιο φθηνό...
Η αλήθεια να λέγεται... -
Για το εξοχικό μιλάς τώρα;
-
Ναι.
-
Χμ... έχεις σκεφτεί την λύση Sleeping bags ;
(με επένδυση απο χορταράκι )
Υ.Γ.: Ναι με έχει πιάσει η μαλακία μου πάλι...
-
Για το εξοχικό ίσως να συμφέρει η ηλεκτρική θέρμανση.
Μεγάλο κόστος λειτουργίας αλλά μικρό κόστος κτήσης και μηδαμινή συντήρηση. -
Ρε θείο, γιατί μου το χαλάς τώρα!
Απο ταινία του Βέγγου
-
Λεωνίδα υπάρχουν ήδη ακριβοπληρωμένα σώματα παντού και σωληνώσεις ζεστού νερού στα μπάνια και στην κουζίνα οπότε είναι κρίμα να πάνε χαμένα.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Πάντως... μην κάνεις κανένα αστείο και βάλεις καμπιά σόμπα τύπου κεροζάν...
Γιατί παίζει την επόμενη φορά να μην ψάχνεις το Μαστορέματα στο σπίτι, αλλα το Μαστουρόματα στο σπίτι...Έχω στην αποθήκη (αρκετά χρόνια) σόμπα υγραερίου.
Σε κλειστό χώρο δεν μπορείς να την λειτουργήσεις - μόνο στο ύπαιθρο.
Έχει αλλάξει φιάλη μόνο μια φορά και είναι ακόμα γεμάτη. -
Χρόνια ολόκληρα την είχαμε βγάλει με σόμπα πετρελαίου... Δεν λέει...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:lol:Λεωνίδα υπάρχουν ήδη ακριβοπληρωμένα σώματα παντού και σωληνώσεις ζεστού νερού στα μπάνια και στην κουζίνα οπότε είναι κρίμα να πάνε χαμένα.
sunk cost
-
Κάτι που θυμήθηκα. Η εταιρία θέρμανσης που μας πρότεινε τα kiturami ως λύση για την περίπτωσή μας πρότεινε να βάλουμε καλοριφέρ με λέβητα χάλκινο ως πιο αντοχής.
-
- Άλλαξε την κεντρική σωλήνα που ενώνει τον λέβητα με το δίκτυο διανομής θέρμανσης, με πλαστική.
- Βάλε μαγνήσιο.
Δεν θα χαλάσει ποτέ.
εντιτ
3. Μόνωσε την καπνοδόχο να μην επιστρέφουν συμπυκνώματα.
4. Μη δουλεύεις τον λέβητα κάτω από 60-70 βαθμούς. -
Ηλεκτρόλυση?
Και οι χάλκινοι φθείρονται?
-
Βάλε και χάλκινα σώματα.
Βάλε την πλαστική σωλήνα και 2 μαγνήσια, ένα για τον λέβητα και ένα για τα χαλύβδινα σώματα. Δυστυχώς τώρα μόνο με ανόδια μπορείς να προστατεύσεις την εγκατάσταση.
-
Δεν πολυκαταλαβαίνω γιατί δεν κατέχω το θέμα
Θα μου τα πεις από κοντά Λεωνίδα τα επιστημονικά.
Στην τελική ελπίζω ο υδραυλικός που θα κάνει την εγκατάσταση να το κατέχει το θέμα. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Στην τελική ελπίζω ο υδραυλικός που θα κάνει την εγκατάσταση να το κατέχει το θέμα.
-
ναι, ειδικά άμα του μιλήσεις για ηλεκτρολυση θα σου κατεβάσει τον περιοδικό πίνακα
είσαι υπερβολικός μιραγε
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ναι, ειδικά άμα του μιλήσεις για ηλεκτρολυση θα σου κατεβάσει τον περιοδικό πίνακαείσαι υπερβολικός μιραγε
+1
Αλλα και ο Κωνσταντίνος υπερβολικός είναι. Μετά από αυτά που άκουσα (από υποψηφιους εγκαταστάτες) αλλα και είδα από μαστοριά (της εταιρείας που επιλέχθηκε ως η πλέον σοβαρή και με τηνπειστικότερη και μελετημένη λύση) στην εγκατάσταση φυσικού αεριου νομίζω ότι δικαιούμαι να είμαι και λίγο καυστικός...Το αποκορύφωμα όλων ήταν το τρύπημα του σωλήνα συμπυκνωμάτων του καυστήρα για να μην στάζει...Ο σωλήνας ήταν τις Buderus ειδικά μελετημένος για τον καυστήρα αυτόν (ενεργειακός συμπυκνωμάτων) και φυσικά το πρόβλημα δεν ήταν του σωλήνα (να δω τι άλλο θα βγάλουνε για να μας παιδεύουνε δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα, η άποψη του 'μάστορα' ενώ τρύπαγε με το Black and Decker) η τις Buderus αλλα του 'μάστορα' που δεν κούμπωσε καλά ένα έννομα του σωλήνα το οποιο είναι τόσο απλό που και το τρίχρονο ανιψάκι που δεν έχω θα μπορούσε να το έχει κάνει σωστά. Η λύση ο αφεντικός (δεν ασχολούμαι με απλά προβλήματα θα στείλω έναν μάστορα) Mηx-Mη x χρεώθηκε έναν καινούργιο σωλήνα και έστειλε άλλον μάστορα (μα καλά ποσο μαλάκας ήταν ο X που δεν είδε ότι δεν είχε κουμπώσει καλά) για να τον αντικαταστήσει. Το πρόβλημα επισημάνθηκε στον αφεντικό από εμενα όταν κατέβηκα Ελλάδα... -
φιλαράκι άμα συνεχάς να γράφεις έτσι μόνο τα μαστόρια θα σε καταλαβαίνουν.
το Μηχ-Μηχ είναι είδος υπο εξαφάνιση (στη κυριολεξία μάλλον)το έννομα του σωλήνα είναι μετά το παράνομα?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]