-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πέρα απο τα 2 σποτάκια με τις βάσεις τους, καλώδια, διακόπτη και πρίζα χρειάζεται κάτι άλλο?
Θες και ενα μετασχηματιστη οποιος θα παρεις 230V και θα τα μετατρεψει σε 12v , ειναι παμφηνος
Μόλις προστέθηκε στην λίστα. Ευχαριστώ!
Γιατί δεν περνεις σποτάκια λεντ που είναι 220v για να κάνεις πιο εύκολα την Δουλειά σου.; Είναι και οικονομίας....!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Μπορει να μου πει κανεις πώς σάπισε το αλουμίνιο;Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Τελικά κουφώματα αλουμινίου ή PVC?
Τα 2α λένε πως έχουν πολύ καλλίτερη θερμομόνωση.
Διάρκεια και αντοχή σε χρόνο, διακύμανση θερμοκρασιών και ήλιο?Ο Λεωνίδας τα ξέρει καλά αυτά
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Πόσο δύσκολο είναι να βάλω 2 προβολάκια (χωνευτά) στην ξύλινη οροφή μιας βιτρίνας? Περισσότερο διακοσμητικό ρόλο θα παιζουν παρά χρηστικό.
Πέρα απο τα 2 σποτάκια με τις βάσεις τους, καλώδια, διακόπτη και πρίζα χρειάζεται κάτι άλλο?
Εκείνο που σκέφτομαι μεταξύ άλλων είναι μήπως πρέπει να προσέξω ως προς την θερμότητα που θα εκπέμπουν αφού στα γυαλινα ράφια της μπαινουν κρυστάλλινα είδη. Εχουν να κάνουν με την φωτεινότητα, υπάρχουν 'ειδικά'?(Που πάω και μπλέκω και δεν παίρνω το QQ να δω λίγο χιόνι!!! )
Θες και ενα μετασχηματιστη οποιος θα παρεις 230V και θα τα μετατρεψει σε 12v , ειναι παμφηνος
URL=http://img585.imageshack.us/i/65050455.jpg/]
[/URL]
-
Ευχαριστώ πολύ για την φωτο! Ακριβώς αυτό θέλω να κάνω!
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μπορει να μου πει κανεις πώς σάπισε το αλουμίνιο;
Τελικά κουφώματα αλουμινίου ή PVC?
Τα 2α λένε πως έχουν πολύ καλλίτερη θερμομόνωση.
Διάρκεια και αντοχή σε χρόνο, διακύμανση θερμοκρασιών και ήλιο?Ο Λεωνίδας τα ξέρει καλά αυτά
Αυτα κων. κ καθαρισες δεν χρειαζεσαι εξωφυλλα κ οικονομια με καγκελα βαριας κατασκευης
-
Ξύλινα είναι Γιώργο? Έχουμε βάλει τέτοια στο εξοχικό και είμαστε ικανοποιημένοι με μοναδικό θέμα τα πλαϊνά πατζούρια που τα χτυπάει ήλιος από τη μέση και κάτω και έχουν ξεθωριάσει - ξεφλουδίσει.
Στο σημείο που είναι το σπίτι που θέλουμε να αλλάξουμε τα κουφώματα όλη μέρα το χτυπάει ο ήλιος οπότε πρέπει να μπουν κουφώματα ανθεκτικά σε διακύμανση θερμοκρασιών και ήλιο
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ξύλινα είναι Γιώργο? Έχουμε βάλει τέτοια στο εξοχικό και είμαστε ικανοποιημένοι με μοναδικό θέμα τα πλαϊνά πατζούρια που τα χτυπάει ήλιος από τη μέση και κάτω και έχουν ξεθωριάσει - ξεφλουδίσει.Στο σημείο που είναι το σπίτι που θέλουμε να αλλάξουμε τα κουφώματα όλη μέρα το χτυπάει ο ήλιος οπότε πρέπει να μπουν κουφώματα ανθεκτικά σε διακύμανση θερμοκρασιών και ήλιο
ΞΥΛΙΝΑ ειναι κ ειναι εισαγομενα απο Γερμανια απο ξυλο μεραντι (αψογη συμπεριφορα κ κατα τον ειδικο αθανατα) μηπως τα δικα σας ειναι made in greece κ δεν εχει γινει το σωστο βερνικωμα
Υπαρχει ειδικη αλοιφη που χρειαζεται να τα περνας καθε 10-15 χρονια ,οσα ειναι εκτεθειμενα στις καιρικες συνθηκες -
Δεν ξέρω φίλε Γιώργο τί προέλευσης είναι.
Δεν έχουμε περάσει τπτ.
Υποθέτω την ζητώ σε κουφωματά? -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν έχουμε περάσει τπτ.
Υποθέτω την ζητώ σε κουφωματά?Σύγχρονα ξύλινα κουφώματα
Τα Σύγχρονα Ξύλινα κουφώματα, έπειτα από πολλά χρόνια εξέλιξης, είναι δομικά στοιχεία υπερσύγχρονων προδιαγραφών και τεχνολογίας. Παρέχουν ανάκληση για αερισμό, διπλά και τριπλά κρύσταλλα με περιεκτικότητα ειδικών αερίων argon , kripton συμπεριλαμβάνουν έως και τετραπλή μόνωση (λάστιχο), Βάφονται με υψηλής αντοχής Υδροδιαλυτά οικολογικά βερνίκια εμποτισμού. Δεν χρειάζονται συντήρηση παλαιού τύπου (ξύσιμο βάψιμο), η ξυλεία τους είναι τρικολλητή (τρεις 'φέτες' ξύλου αντίθετα κολλημένες) και οι 'ταμπλάδες' τους πλέον κατασκευάζονται από ειδικό κόντρα πλακέ θαλάσσης υψηλής αντοχής.Τα ξύλα που χρησιμοποιούνται κυρίως είναι meranti, δρυς, τικ, πεύκο τα οποία έχουν υποστεί ξήρανση και απεντομωμένα. Περιλαμβάνουν, επίσης, ρυθμιζόμενους μεντεσέδες και περιμετρικούς μηχανισμούς προηγμένης τεχνολογίας.
[Επεξεργασία] Συντήρηση σύγχρονων ξύλινων κουφωμάτων
Τα Σύγχρονα Ξύλινα κουφώματα Δεν χρειάζονται συντήρηση παλαιού τύπου τύπου (ξύσιμο βάψιμο), αντί αυτού θέλουν απλώς καλό πλύσιμο άφοβα με άφθονο νερό (λάστιχο) και ανα 1-2 χρόνια υπάρχουν υλικά με βάση το νερό με τα ποια μπορούν να εφαρμοστούν με βαμβακερό πανί ι σφουγκαρι στο επίπεδο του καθαρισμού. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν έχουμε περάσει τπτ.
Υποθέτω την ζητώ σε κουφωματά?Αρκεί να βάζει ο άνθρωπος ξύλινα κουφώματα νέου τύπου, όχι να πας σε κανένα παραδοσιακό μάστορα που φτιάχνει πλέον μόνο εσωτερικές πόρτες...καμία σχέση.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ξύλινα είναι Γιώργο? Έχουμε βάλει τέτοια στο εξοχικό και είμαστε ικανοποιημένοι με μοναδικό θέμα τα πλαϊνά πατζούρια που τα χτυπάει ήλιος από τη μέση και κάτω και έχουν ξεθωριάσει - ξεφλουδίσει.
Στο σημείο που είναι το σπίτι που θέλουμε να αλλάξουμε τα κουφώματα όλη μέρα το χτυπάει ο ήλιος οπότε πρέπει να μπουν κουφώματα ανθεκτικά σε διακύμανση θερμοκρασιών και ήλιο
ΞΥΛΙΝΑ ειναι κ ειναι εισαγομενα απο Γερμανια απο ξυλο μεραντι (αψογη συμπεριφορα κ κατα τον ειδικο αθανατα) μηπως τα δικα σας ειναι made in greece κ δεν εχει γινει το σωστο βερνικωμα
Υπαρχει ειδικη αλοιφη που χρειαζεται να τα περνας καθε 10-15 χρονια ,οσα ειναι εκτεθειμενα στις καιρικες συνθηκεςΕξαιρετικό ξύλο. Λίγο ακριβό, αλλά πραγματικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.
Σε όσους πρόκειται να κάνουν οποιαδήποτε ξυλουργική εργασία στο σπίτι: μη συμνπεριφέρεστε στο ξύλο σωβινιστικά. Άλλο το καδρόνι κι άλλο το αρνάκι γάλακτος. Με άλλα λόγια, μη πιστεύετε οτι έχουμε την καλύτερη ξυλεία γιατί ΔΕΝ την έχουμε. Πώς να το κάνουμε, δε γίνεται να συγκριθούν τα ελληνικά ξύλα με τσέχικα, ρώσικα, γερμανικά κτλ...Υπάρχουν και καλά ελληνικά ξύλα, δε λέω οτι είναι κακά, αλλά δεν είναι τα κορυφαία.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για εξηγείστε μου κάτι.
Σε καυστήρα πετρελαίου υπάρχουν 2 θερμοστάτες με περιστροφικό διακόπτη, που πάνω γράφει βαθμούς.
Ο ένας διακόπτης είναι παλιός και υποψιάζομαι ότι έχει αντικατασταθεί από τον άλλο, που δείχνει νεότερος.
Ο νεότερος, ενώ ο καυστήρας λειτουργεί κάνει κάτι παράξενο. Αν μειώσω τη θερμοκρασία, ακούγεται κλικ και θόρυβος από τον καυστήρα, δηλαδή φαίνεται ότι ενεργοποιείται το σύστημα από ένα σημείο ΚΑΙ ΚΑΤΩ. Αν αυξήσω τη θερμοκρασία πέραν του κλικ, ο θόρυβος σταματάει, άρα (λογικά) απενεργοποιείται. Μα αυτό που θέλω εγώ είναι, όταν ενεργοποιείται από το χρονόμετρο που είναι ON/OFF, να μην ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ πάνω από μια θερμοκρασία. Αν καταλάβατε τίποτα ρίξτε καμιά ιδέα.Ο ενας θερμοστατης ειναι του λεβητα και ο αλλος του κυκλοφορητη.
Εσυ λογικα θες να 'πειραξεις' το θερμοστατη του λεβητα και να κατεβασεις τη θερμοκρασια του ώστε οταν φτασει το νερο στην επιθυμητη θερμοκρασια να σβήνει ο λέβητας.
Ό άλλος θερμοστατης βοηθάει στη ρύθμιση του κυκλοφορητη. Δηλαδη, εκει ρυθμιζουμε τη θερμοκρασια νερού απο την οποία και πάνω θα λειτουργει ο κυκλοφορητης και θα στέλνει νερο στο κύκλωμα των σωμάτων μας. Αρα διάλεξε τι θες να κανεις και πείραξε τον αναλογο θερμοστάτη.
Συνηστάτε ομως αν εχεις παρει συντηρητη και συ τα 'εχει βάλει' σε σωστες θερμοκρασιες να μην τα πειραξεις.
Ενδεικτικα ο θερμοστατης λεβητα ειναι μεταξυ 70-80oC ενω του κυκλοφορηρη 35-45oC. -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Γιατί δεν περνεις σποτάκια λεντ που είναι 220v για να κάνεις πιο εύκολα την Δουλειά σου.; Είναι και οικονομίας....!Θα τα δω και αυτά. Ότι είναι πιο εύκολο!
(Μερικές φορές όταν οι γυναίκες κατεβάζουν ιδέες ... οι άντρες να εξαφανίζονται!!! )
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Γιατί δεν περνεις σποτάκια λεντ που είναι 220v για να κάνεις πιο εύκολα την Δουλειά σου.; Είναι και οικονομίας....!
Θα τα δω και αυτά. Ότι είναι πιο εύκολο!
(Μερικές φορές όταν οι γυναίκες κατεβάζουν ιδέες ... οι άντρες να εξαφανίζονται!!! )
Σωστός είσαι.! Απλά με το λεντ θα αποφύγεις την όλη συνδεσμολογία για τον μετασχηματιστη.Επίσης αν θες να βάλεις ντιμερ μπορείς αλλα με ειδικές λεντ Οχι τις απλές.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Για εξηγείστε μου κάτι.
Σε καυστήρα πετρελαίου υπάρχουν 2 θερμοστάτες με περιστροφικό διακόπτη, που πάνω γράφει βαθμούς.
Ο ένας διακόπτης είναι παλιός και υποψιάζομαι ότι έχει αντικατασταθεί από τον άλλο, που δείχνει νεότερος.
Ο νεότερος, ενώ ο καυστήρας λειτουργεί κάνει κάτι παράξενο. Αν μειώσω τη θερμοκρασία, ακούγεται κλικ και θόρυβος από τον καυστήρα, δηλαδή φαίνεται ότι ενεργοποιείται το σύστημα από ένα σημείο ΚΑΙ ΚΑΤΩ. Αν αυξήσω τη θερμοκρασία πέραν του κλικ, ο θόρυβος σταματάει, άρα (λογικά) απενεργοποιείται. Μα αυτό που θέλω εγώ είναι, όταν ενεργοποιείται από το χρονόμετρο που είναι ON/OFF, να μην ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ πάνω από μια θερμοκρασία. Αν καταλάβατε τίποτα ρίξτε καμιά ιδέα.Ο ενας θερμοστατης ειναι του λεβητα και ο αλλος του κυκλοφορητη.
Εσυ λογικα θες να 'πειραξεις' το θερμοστατη του λεβητα και να κατεβασεις τη θερμοκρασια του ώστε οταν φτασει το νερο στην επιθυμητη θερμοκρασια να σβήνει ο λέβητας.
Ό άλλος θερμοστατης βοηθάει στη ρύθμιση του κυκλοφορητη. Δηλαδη, εκει ρυθμιζουμε τη θερμοκρασια νερού απο την οποία και πάνω θα λειτουργει ο κυκλοφορητης και θα στέλνει νερο στο κύκλωμα των σωμάτων μας. Αρα διάλεξε τι θες να κανεις και πείραξε τον αναλογο θερμοστάτη.
Συνηστάτε ομως αν εχεις παρει συντηρητη και συ τα 'εχει βάλει' σε σωστες θερμοκρασιες να μην τα πειραξεις.
Ενδεικτικα ο θερμοστατης λεβητα ειναι μεταξυ 70-80oC ενω του κυκλοφορηρη 35-45oC.Μπορεις να μας τα ξαναπεις αλλη μια φορα ,αργα κ καθαρα γιατι δεν καταλαβαμε
Ορίστε άνθρωπος κ. Γιώργο. Μια χαρά τα κατάλαβε.
Ευχαριστούμε νέε μου, τώρα, αν δε βαριέσαι, εξήγησέ το στον κ. Γιώργο που λόγω ηλικίας δεν τα πιάνει τόσο καλά.
Εδώ με ρωτούσε προχθές αν το μασάζ από γυναίκα είναι καλό για το κρυολόγημα.
-
Συνέχεια της κουβέντας για ξύλινα κουφώματα, παράθυρα, πόρτες κλπ.
Ιδού:
Λοιπόν: Ειναι κατασκευή του 1993, σε ξυλουργό (οχι εταιρείας) και στοιχίζουν όσο και ένα καλό σετ αλουμινίου (οχι pvc).
Για να κρατηθούν σε αυτή την κατάσταση , συμπεριλαμβανομένης της πόρτας εισόδου, βάφονται κάθε 4 χρόνια, αφού μετά τον 2ο χρόνο αρχίζει η σχετική φθορά , στον 3ο ειναι εμφανής και στον 4ο ..... οπότε αποφάσισα ότι δεν θα ξαναβάλω ποτέ σε άλλο σπίτι, διότι:
Αν είσαι μερακλής και θές σπίτι στην πένα, εφόσον πιάνουν τα χέρια σου θα πρέπει να αφιερώνεις 2+ βδομάδες προσωπικής δουλειάς για βάψιμο, αλλιώς 2.000€ (για 7 τεμάχια) κάθε 4 χρόνια, άρα....
ΥΓ: 1/ Τα συγκεκριμένα ειναι έτσι μετά απο βάψιμο τον Σεπ 2009.
2/ Τα τζάμια ειναι 'μπιζουτέ' 2 εκατοστά γύρω-γύρω και επειδή η μπαλκονόπορτα ειναι 'τετραγωνάκια', είχαν στοιχίσει περί τα 150€ για κάθε παράθυρο
3/ Tα πόμολα ειναι απο πλεξιγκλάς, στην τελευταία φωτό φαίνεται και το αντίστοιχο σετ πομολάκια ντουλάπας. Υπάρχουν ακόμα σαν μοντέλο, με 15€ το τεμάχιο μπαλκονόπορτας, 40€ το σετ για πόρτες και 4 € το πομολάκι ντουλάπας.
(Οι φθορές που φαίνονται στα μεταλλικά μέρη με εντυπωσίασαν και εμένα! Πρέπει να φταίει η 'υψηλή ανάλυση' της μηχανής και του internet, αφού ειναι πραγματικά ανεπαίσθητες και δεν φαίνονται με γυμνό μάτι). -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μετά από πολυήμερη αναβολή τοποθετήθηκε σήμερα το εργαλείο...
Υπερβολική ζέστη... Με 2 βαθμούς έξω, έχω ανοιχτό παράθυρο. Δεν καίει σαν τζάκι, και πρέπει να αλλάξω συνήθειες...
Καλόκαυστη!!!
Αυτό με την απόδοση είναι γεγονός , το ζούμε και εμείς ακόμα και με την πιο προτόγωνη εκδοσή της -
Thanks....
Αυτό με τα κουφώματα, εμείς βάλαμε ιρόκο και τα βάψαμε μετά από 10 χρόνια. Σε σπίτι πάνω στο κύμα που η υγρασία είναι εξοντωτική. 'Οταν μπήκαν, όλοι βάζανε σουϊδικό. Ακόμα και σπίτια που είναι 500 μέτρα από τη θάλασσα, τα έχουν αλλάξει 2 φορές από τότε...
Μερικές φορές το φθηνό, είναι πιο ακριβό... -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μετά από πολυήμερη αναβολή τοποθετήθηκε σήμερα το εργαλείο...
Υπερβολική ζέστη... Με 2 βαθμούς έξω, έχω ανοιχτό παράθυρο. Δεν καίει σαν τζάκι, και πρέπει να αλλάξω συνήθειες...
Καλόκαυστη!!!
Αυτό με την απόδοση είναι γεγονός , το ζούμε και εμείς ακόμα και με την πιο προτόγωνη εκδοσή τηςαπο καταναλωση όμως??? Ποσα ξυλα καιει?
Καθε ποτε την 'γεμιζεις'?ΥΣΑ. και ποσο κοστισε?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]