-
Μπααα
ο Θωμάς πρέπει να ξέρει ωσάν μελλοντικός ψυκτικός.
Θωμά είσαι σπίτι ?
-
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Μπαααο Θωμάς πρέπει να ξέρει ωσάν μελλοντικός ψυκτικός.
Θωμά είσαι σπίτι ?
Μισο να δω
EDIT: Ριξε μια πρωτη ματια εδω http://www.ydro-poseyd.gr/TY_Diktya_swlinwn.html -
Το Φ είναι σε χιλιοστά κ οι ίντσες ... σε ίντσες. 1 ίντσα είναι 25,4 χιλιοστά, διαιρείς κ καθάρισες.
1 mm τρυπάνι? Σε τι θα ανοίξεις τρύπα? Δίχως βάση είναι σχεδόν αδύνατον...
-
Ηλια με εσωσες και δεν θυμωμουν ακριβως τα χιλιοστα με την ιντσα (περασε και ενας χρονος αφορου ξαναχρησιμοποιηθηκε σε ασκησεις )
-
Αν χρησιμοποιείς word κ γράψεις πχ '1 in', σου προτείνει αμέσως να σου το μετατρέψει σε mm - κ τούμπαλιν.
-
Στα δύο υπνοδωμάτια, το πρωί, παρατηρώ υγροποίηση από την εσωτερική μεριά του τζαμιού. Έχω βάλει αυτοκόλλητο μονωτικό γύρω γύρω στο κούφωμα. Σημειώστε πως τα κουφώματα είναι παλιά (1974) με μονό τζάμι.
Αυτό σημαίνει πως μέσα το σπίτι έχει πολλή υγρασία?
Αντιμετώπιση με αφυγραντήρα μόνο? -
Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον κουκ ....
Και τα δικά μου κουφώματα είναι ολοκαίνουργα ...
Αφυγραντήρας μάλλον θα μας σώσει ...
-
Η παρουσία υγρασίας στο εσωτερικό παρατηρείται όταν χαμηλώσει η θερμοκρασία του εσωτ. αέρα. Έτσι ο αέρας αυτός παρουσιάζει κορεσμό (σχετική υγρασία RH = 100%), δηλαδή δεν μπορεί να κρατήσει άλλο την περιεχόμενη υγρασία του σε αέρια μορφή και αποβάλλει κάποιο ποσοστό αυτής υγροποιώντας την. Η υγρασία αυτή επικάθεται στις επιφάνειες με θερμοκρασία ίση ή χαμηλότερη από την θερμοκρασία κορεσμού που έχει ο αέρας εκείνη τη στιγμή, και συνήθως είναι τα τζάμια και τα κουφώματά τους καθότι οι πλέον ψυχρές του χώρου.
Μια λύση (η καλύτερη) είναι να αλλαχθούν τα κουφώματα με άλλα πιο σύγχρονα με διπλό τζάμι και με θερμοδιακοπτόμενο κούφωμα, το οποίο έχει καλύτερες μονωτικές ιδιότητες από το απλούν. Πρόχειρα 1.000+ ευρώπουλα για κάθε μπαλκονόπορτα.Ο αφυγραντήρας δεν είναι καλή λύση για τη γενική περίπτωση. Ένας αφυγραντήρας είναι ουσιαστικά ένα κλιματιστικό που λειτουργεί σε ειδικές συνθήκες. Η κατανάλωσή του είναι μεγάλη, κάνει θόρυβο, χρειάζεται ακριβή αυτοματισμό, καθώς και αποχέτευση. Επίσης κάθε χώρος πρέπει να έχει από ένα, γι' αυτό ενδείκνυται μόνο σε μεγάλους ενιαίους χώρους π.χ. εσωτερικές πισίνες ή εργοστάσια.
Αν υπάρχουν ήδη διπλά κουφώματα τα πράγματα δυσκολεύουν. Μία λύση είναι να ανέβει λίγο η θερμοκρασία του χώρου που παρουσιάζει υγροποίηση, και αυτό γίνεται με ένα κλιματιστικό ή να μπει η κεντρική θέρμανση για λίγο.
-
Αφυγραντηρα μαλλον εννοουν το συστημα με την σκονη.
-
Το πυρίτιο? Αυτό είναι για κανένα συρτάρι. Υπάρχει κι' άλλο?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το πυρίτιο? Αυτό είναι για κανένα συρτάρι. Υπάρχει κι' άλλο?Δεν κανει για δωματια αυτο;(δεν ξερω αν υπαρχει κατι αλλο)
-
Αν υπάρχουν ήδη διπλά κουφώματα τα πράγματα δυσκολεύουν. Μία λύση είναι να ανέβει λίγο η θερμοκρασία του χώρου που παρουσιάζει υγροποίηση, και αυτό γίνεται με ένα κλιματιστικό ή να μπει η κεντρική θέρμανση για λίγο.
Αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα σε εμένα καινούργια κουφώματα με διπλά τζάμια ... Αυτό που παρατήρησα επίσης είναι ότι το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο όταν οι κουρτίνες είναι συνθετικές ...
-
Ανεβαστε λιγο την θερμοκρασια κ ολα θα λυθουν ως δια μαγειας ,με 10 η 12 βαθμους ολα τα σπιτια κανουν υγρασια κ οσο περισσοτερο πλαστικο υπαρχει στο χωρο τοσο το χειροτερο .
-
Μιλάμε για 22 με 23 βαθμούς ...
-
Για ποιά περιοχή μιλάμε, τι ώρα και σε τι διαφορά εσωτ./εξωτ. θερμοκρασιών?
Επίσης το προβληματικό δωμάτιο τι προσανατολισμό έχει? -
Το σπίτι (πατρικό) δεν θερμαινόταν σωστά για πολλά χρόνια! Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν ανάψω κάποια ηλεκτρικά σώματα που πήρα για να κάνω υποφερτές τις συνθήκες. Δηλαδή, όταν ανεβάσω την θερμοκρασία του δωματίου.
Τα δωμάτια είναι και τα δό βορεινά. Μέσα βλέπω περίπου 17 βαθμούς και έξω έχει 11. Βόρεια προάστεια της Αθήνας.Η λύση προφανώς θα είναι να αλλάξω τα κουφώματα. Αλλά υπολόγισα περίπου €3500-€4000 για δύο μπαλκονόπορτες και δύο παράθυρα, για αλουμίνια ή πλαστικά κουφώματα σε καφέ χρώμα!! Δεν είναι καιρός για τέτοια έξοδα....
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Μιλάμε για 22 με 23 βαθμούς ...Σιγουρα δεν απλωνετε ρουχαλακια στα σωματα του καλοριφερ ,δικα σας η του μωρου ???? ,ο τοιχος δεν εχει βαφτει με πλαστικο ,δεν υπαρχουν φυτα (πολλα) που θελουν συχνο ποτισμα ,δεν ειναι διπλα σε μπανιο που δεν αεριζεται καλα ,κ ο χωρος δεν ειναι γεματος με πλαστικες επιφανειες ????????????????????
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Μιλάμε για 22 με 23 βαθμούς ...
Σιγουρα δεν απλωνετε ρουχαλακια στα σωματα του καλοριφερ ,δικα σας η του μωρου ???? ,ο τοιχος δεν εχει βαφτει με πλαστικο ,δεν υπαρχουν φυτα (πολλα) που θελουν συχνο ποτισμα ,δεν ειναι διπλα σε μπανιο που δεν αεριζεται καλα ,κ ο χωρος δεν ειναι γεματος με πλαστικες επιφανειες ????????????????????
Στην δική μου περίπτωση, τίποτα από όλα αυτά
-
Και σε εμένα τπτ από όλα αυτά επίσης ...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]