-
και εγω ξερω οτι η εξαερωση γινεται με αναμμένο το καλοριφερ και αυτο εφαρμοζω καθε χρονο , ο καυστηρατζης νομιζω ειχε πει οτι πρεπει να γινεται με αναμμενο το καλοριφερ ουτως ωστε να ζεσταθει το συστημα και ο αερας να φυγει με την πιεση που δημιουργείτε.
Βαζω μπροστα το καλοριφερ και αφηνω να τρεξει νερο σε ενα λεκανακι. -
Η εξαέρωση γίνεται με αναμμένα τα σώματα και αφότου έχουν φτάσει την υψηλότερη θερμοκρασία. Μόνο έτσι θα αυξηθεί η πίεση και ο εγκλωβισμένος αέρας θα πιεστεί το επάνω μέρος του σώματος.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Η εξαέρωση γίνεται με αναμμένα τα σώματα και αφότου έχουν φτάσει την υψηλότερη θερμοκρασία. Μόνο έτσι θα αυξηθεί η πίεση και ο εγκλωβισμένος αέρας θα πιεστεί το επάνω μέρος του σώματος.Το παραδοξο ειναι ,οτι το υποστηριζουν κ ολοι οι υδραυλικοι -ειδικοι -καυστηρατζηδες .....κ ομως ειναι λαθος .
Εξαερωση γινεται με κρυα σωματα κ με την πιεση του δικτυου ,αρκει να λειτουργει η βαλβιδα πληρωσης κ να υπαρχει πιεση στο δικτυο . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Η εξαέρωση γίνεται με αναμμένα τα σώματα και αφότου έχουν φτάσει την υψηλότερη θερμοκρασία. Μόνο έτσι θα αυξηθεί η πίεση και ο εγκλωβισμένος αέρας θα πιεστεί το επάνω μέρος του σώματος.
Το παραδοξο ειναι ,οτι το υποστηριζουν κ ολοι οι υδραυλικοι -ειδικοι -καυστηρατζηδες .....κ ομως ειναι λαθος .
Εξαερωση γινεται με κρυα σωματα κ με την πιεση του δικτυου ,αρκει να λειτουργει η βαλβιδα πληρωσης κ να υπαρχει πιεση στο δικτυο .http://www.odp.gr/index.php?option=com_ ... &Itemid=32
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
@glf βάλε
Για πλακάκια το βλέπω κ γω αλλά με μάστορα γιατί με τον ελεύθερο χρόνο μου θα τα χω τελειώσει σε κανά μήναXene καλό είναι το b&d
έκανα ένα ιστορικό με φωτογραφίες. άσε που τα κοιτάω και χαίρομαι. όλο το γκαράζ είπα ότι θα το κάνω μόνος.. χωρίς μάστορα...
http://www.galfas.gr/upload/spiti/
θα δεις όλες τις φάσεις. αστάρωμα τσιμεντοκονίας (είπαμε, σπεσιαλ περίπτωση για διόρθωση της τσιμεντοκονίας), πλακάκια, αρμολόγηση, αστάρωμα τοίχων, βάψιμο και τελικό αποτέλεσμα...
σκέψου ότι έτριψα και τους τοίχους με τριβείο σοβάδων για να μην είναι άγριο
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
@glf βάλε
Για πλακάκια το βλέπω κ γω αλλά με μάστορα γιατί με τον ελεύθερο χρόνο μου θα τα χω τελειώσει σε κανά μήναXene καλό είναι το b&d
έκανα ένα ιστορικό με φωτογραφίες. άσε που τα κοιτάω και χαίρομαι. όλο το γκαράζ είπα ότι θα το κάνω μόνος.. χωρίς μάστορα...
θα δεις όλες τις φάσεις. αστάρωμα τσιμεντοκονίας (είπαμε, σπεσιαλ περίπτωση για διόρθωση της τσιμεντοκονίας), πλακάκια, αρμολόγηση, αστάρωμα τοίχων, βάψιμο και τελικό αποτέλεσμα...
ωραία δουλειά
οι τοίχοι μου είναι έτοιμοι φρεσκοβαμμένοι δε παίζει να τους ξαναβάψω
-
Κάποτε έκανα εξαέρωση και όλο αέρας έβγαινε αλλά νερό δεν ερχότανε....
Το από πάνω διαμέρισμα δεν είχε πρόβλημα και το άλλο διαμέρισμα στον ίδιο όροφο ήταν κενό και κλειστό.
Τελικά το από πάνω διαμέρισμα είχε ανεξάρτητο κύκλωμα και εγώ ήμουν το πιο ψηλά διαμέρισμα που έπαιρνε από το άλλο κύκλωμα στο οποίο είχε πέσει η στάθμη του νερού! -
Ο χρήστης glf έγραψε:
@glf βάλε
Σε ζήλεψα (Με την καλη την έννοια) Χαίρομαι να βλεπω μερακλήδικες δουλειες
edit:Το πορτοκαλί σπιράλ είναι αναμονή για την ηλεκρική γκαραζόπορτα? -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Το παραδοξο ειναι ,οτι το υποστηριζουν κ ολοι οι υδραυλικοι -ειδικοι -καυστηρατζηδες .....κ ομως ειναι λαθος .
Εξαερωση γινεται με κρυα σωματα κ με την πιεση του δικτυου ,αρκει να λειτουργει η βαλβιδα πληρωσης κ να υπαρχει πιεση στο δικτυο .Μπορείς σε παρακαλώ να το τεκμηριώσεις αυτο.
Που το στηρίζεις αυτό απο τεχνικής αποψής ? -
Ο χρήστης glf έγραψε:
έκανα ένα ιστορικό με φωτογραφίες. άσε που τα κοιτάω και χαίρομαι. όλο το γκαράζ είπα ότι θα το κάνω μόνος.. χωρίς μάστορα... http://www.galfas.gr/upload/spiti/
σκέψου ότι έτριψα και τους τοίχους με τριβείο σοβάδων για να μην είναι άγριοΠολύ καλό φαίνεται.κάποια στιγμή έμοιαζε τέλειο για playroom ή home theater αλλά μετά με τα κόκκινα μαύρα φάνηκε ότι πάει αλλού.
Μεταλλικά ράφια θα ήταν πιο in tune με την ιδέα του γκαράζ.
Επίσης θα βόλευε εφόσον σκοπεύεις να βάζεις αυτοκίνητο μέσα (είπαμε στην αρχή το είδα πολύ χλιδάτο για κάτι τέτοιο) οι αρμοί σου να ήταν σκούροι για να μην βρωμίζουν.
Συγχαρητήρια πάντως δείχνει κουκλί! -
@glf βάλε
ωραία δουλειά
οι τοίχοι μου είναι έτοιμοι φρεσκοβαμμένοι δε παίζει να τους ξαναβάψω
τι πάχους πλακάκια έβαλες? αντέχουν το βάρος του αυτοκινήτου? πόσο το μαλλί?
-
Πήρα το b&d 500w. Είναι και σε ωραίο χρώμα!
(θα του βάλω κ 2 προβολάκια )
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πολύ καλό φαίνεται.κάποια στιγμή έμοιαζε τέλειο για playroom ή home theater αλλά μετά με τα κόκκινα μαύρα φάνηκε ότι πάει αλλού.
Μεταλλικά ράφια θα ήταν πιο in tune με την ιδέα του γκαράζ.
Επίσης θα βόλευε εφόσον σκοπεύεις να βάζεις αυτοκίνητο μέσα (είπαμε στην αρχή το είδα πολύ χλιδάτο για κάτι τέτοιο) οι αρμοί σου να ήταν σκούροι για να μην βρωμίζουν.
Συγχαρητήρια πάντως δείχνει κουκλί!καλή παρατήρηση για τους αρμούς. ελπίζω βέβαια να το κρατάω καθαρό με λάστιχο (όπως πχ κάνουμε τα τζάμια) στα γρήγορα.
έτσι κι αλλιώς, μια μικρή tft βλέπω να μπαίνει με καμιά πολυθρόνα
το πορτοκαλί σπιράλ έρχεται από τον.. κατανεμητή και θα φέρει ethernet και κεραία τηλεόρασης..
τα ράφια προχθές τα μοντάραμε.. δεν ήθελα μεταλικό ράφι και ας ξέρω ότι τα ξύλινα θα φθαρούν σιγά σιγά αφού θα έχουν αμορτισέρ δισκόφρενα και άλλα ανταλλακτικά...εκεί θα έχω και ένα μεταλλικό πάγκο εργασίας, τα εργαλεία και... κλείσαμε.
-
τι πάχους πλακάκια έβαλες? αντέχουν το βάρος του αυτοκινήτου? πόσο το μαλλί?
είναι τα ίδια που έβαλα και στο μπαλκόνι, τα πήρα 14ευρώ το τετραγωνικό και είναι εξαιρετικά ανθεκτικά. ιταλικό πορσελανάτο. αμάν έκανα όταν τα έκοβα. πιο βολικό μου ήρθε να τα κόβω με τροχό
θα μου πεις υπερβολικό για γκαράζ; ε τα έβγαλα από τα μαστορικά.. καλύτερα να τα χαλάω στα υλικά..πχ στον αρμόστοκο έβαλα και πρόσθετο υγρό που δίνει ελαστικότητα (το ίδιο που βάλαμε και στους αρμούς της υποδαπέδιας)
από βάρος δεν καταλαβαίνουν τίποτα. φυσικά παίζει ρόλο και το πέρασμα ε, να μην έχει κενά η κόλλα από κάτω!
τώρα που μιλάμε και στο κέντρο έχει κάτσει μια παλέτα 400 κιλά.. και είπαμε είναι πάτωμα με κλίσεις στο κέντρο, άρα η παλέτα δεν πατάει σωστά...
-
ωραίο του glf και μερακλίδικο, αλλά ειδικά για τη περίπτωση του γκαράζ (και δει μάχιμου) θα σκεφτόμουν τη λυση του αυτοεπιπεδούμενου.(εκτός αν κάνω λάθος και δεν λέγεται έτσι το υλικό σαν πολύ χοντρό πλαστικό που βλέπουμε και σε ορισμένα κλειστά γήπεδα μπάσκετ-βόλευ.)
δεν ξέρω με τις κλίσεις αν και πως θα γινόταν αλλά δεν θα είχε το θέμα με τους αρμούς, συν οτι με μια μεγάλη σκούπα που προσομοιάζει αυτή που κάνουμε τα τζάμια, το περνάς μια και τα μαζεύει όλα, στεγνώνει και πολύ γρήγορα. -
glf@ είμαι περίεργος να δω τί έκανες στο σπίτι σου
-
το αυτοεπιπεδούμενο το συζητήσαμε και νωρίτερα, και το είχα σκεφτεί και γω, αλλά δεν.. δίνει κλίσεις γιατί είναι.. επίπεδο !
το ρίχνεις σαν υγρό και αυτό στέκεται όπως το νερό...εγώ έχω δύο σιφώνια στο γκαράζ, το ένα είναι στο κέντρο της εισόδου, εκεί που θα παρκάρει το αυτοκίνητο και είναι κυρίως για το χειμώνα, όταν θα μπαίνει βρεγμένο/χιονισμένο το αυτοκίνητο για να στραγγίζει, οπότε δεν ήταν λύση για μένα
τώρα δεν ξέρω πως δίνουν κλίσεις πχ στο βιομηχανικό δάπεδο αλλά σαφώς ξεφεύγει από τα ερασιτεχνικά μας όρια (πχ θέλει 'ελικοπτεράκι' για το στρώσιμο της επιφάνειας)αλλά το υλικό που στρώνουν σε γήπεδα είναι άλλο νομίζω... όπως είπαμε υπάρχει και η λύση του πλαστικού πατώματος
-
Πρέπει να βρω ένα τρόπο να ζεστάνω ένα χώρο, 3 δωματίων, συνολικής επιφάνειας περίπου 60 μ2.
Μια λύση ήταν με ηλεκτρικά σώματα. Με 3 που χρειάζομαι, και κατανάλωση 1500w/hr, η συνολική κατανάλωση ρεύματος, μάλλον θα τσούξει (1500Χ3Χ6ώρες=27kwh/ημέρα!!!).
Ξέρει κάποιος το κόστος καυσίμου και την κατανάλωση ανά ώρα της KEROSAN? Για να δω μήπως είναι πιο συμφέρουσα σαν λύση? -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πρέπει να βρω ένα τρόπο να ζεστάνω ένα χώρο, 3 δωματίων, συνολικής επιφάνειας περίπου 60 μ2.
Μια λύση ήταν με ηλεκτρικά σώματα. Με 3 που χρειάζομαι, και κατανάλωση 1500w/hr, η συνολική κατανάλωση ρεύματος, μάλλον θα τσούξει (1500Χ3Χ6ώρες=27kwh/ημέρα!!!).
Ξέρει κάποιος το κόστος καυσίμου και την κατανάλωση ανά ώρα της KEROSAN? Για να δω μήπως είναι πιο συμφέρουσα σαν λύση?Επειδη εχω Kerosun στο χωριο την εχω βαλει στο διαδρομο και ζεσταινονται και τα δωματια μαζι με φουλαρισμενο το ντεποζιτο βγαζω 4 ημερες συνεχους λειτουργιας και μεσα ειναι παρα πολυ ωραια
Νομιζω πως ειναι 80m2 ο χωρος θα ρωτησω την μητερα μου για περισσοτερα -
Το πρόβλημα με αυτές τις σόμπες (και του υγραερίου) είναι ότι δεν έχουν καπνοδόχο και αναπνέεις τα προϊόντα της καύσης. Όσο τέλεια καύση κι αν γίνεται σίγουρα δεν βγαίνει μόνο νερό και διοξείδιο του άνθρακα.
Αν οι πόρτες ανοίγουν συχνά (πχ κατάστημα) ή αν έχεις ταυτόχρονα τζάκι στο χώρο μπορείς να έχεις τέτοια σόμπα.
(χάρισα μια σόμπα υγραερίου Delonghi 5 ετών αλλά αχρησιμοποίητη)Μπορείς να θερμαίνεις τον ένα χώρο και να ντύνεσαι καλά στο υπόλοιπο σπίτι.
Χωρίς καλή μόνωση είτε θα πληρώνεις πολλά ή θα κρυώνεις.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]