-
Επειδή όπως είπα tsopanis level, τώρα μου ζητάς να ξαναχτίσω το Ναό του Σολωμώντα σε 3 μέρες...
Πάντως στη φάση που είναι όταν το ανοίγω δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα. Το φωτάκι της οθόνης πορτοκαλί (όχι πράσινο), η οθόνη δεν δείχνει τίποτα και γενικά δεν κάνει τίποτα. Δεν τίθεται θέμα δηλαδή να μπαίνει στα windows και να έχει πρόβλημα μόνο η οθόνη.
Αυτή τη στιγμή μετά από αρκετά restart που δεν είχαν αποτέλεσμα το έχω κλείσει από πίσω. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Επειδή όπως είπα tsopanis level, τώρα μου ζητάς να ξαναχτίσω το Ναό του Σολωμώντα σε 3 μέρες...
Πάντως στη φάση που είναι όταν το ανοίγω δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα. Το φωτάκι της οθόνης πορτοκαλί (όχι πράσινο), η οθόνη δεν δείχνει τίποτα και γενικά δεν κάνει τίποτα. Δεν τίθεται θέμα δηλαδή να μπαίνει στα windows και να έχει πρόβλημα μόνο η οθόνη.
Αυτή τη στιγμή μετά από αρκετά restart που δεν είχαν αποτέλεσμα το έχω κλείσει από πίσω.α οκ
αυτό ως επί το πλείστον είναι πρόβλημα hardware με πιο πιθανές αιτίες μητρική/τροφοδοτικό/επεξεργαστή. βέβαια δοκίμασε πρώτα να κάνεις ένα reset το BIOS/CMOS (οδηγίες θα βρεις στο manual της μητρικής, αλλά κι αν δε βρεις είναι απλό. ανοίγεις το κουτί, βγάζεις το καλώδιο από πίσω από τον υπολογιστή ή κλείνεις τον διακοπτη του τροφοδοτικού από πίσω αν έχει, εντοπίζεις στη μητρική κάρτα κάτι pin που λέει JCC και μετατοπίζεις στιγμιαία το πλαστικό που πιάνει 2 καρφάκια απ'τα 3, στα 2 διπλανά. δλδ αν είναι πιασμένες οι θέσεις 1-2, το βάζεις για 1-2 δευτερόλεπτα στη θέση 2-3 και το επαναφέρεις στην 1-2 ή ανιστρόφως. ΠΡΟΣΟΧΗ να το επαναφέρεις εκεί που ήταν). Αν δε λειτουργήσει ούτε αυτό, τότε με κλειστό το ρεύμα πάλι, κούνα λίγο την κάρτα γραφικών στην μητρική κάρτα μήπως δε πιάνει καλά, και τις μνήμες επίσης, μήπως υπάρχει κάποιο μπόσικο. Αν ούτε αυτό, τότε βγάζε μία μία συσκευή και δοκίμαζε αν ανοίγει κανονικάαν όχι πας είτε για μητρική είτε για τροφοδοτικό. πιο σπάνια απ'τα 3 είναι ο επεξεργαστής. το πιο εύκολο φυσικά είναι να δοκιμάσεις για άλλο τροφοδοτικό παρά να ξηλώνεις μητρικές και ιστορίες
καλή τύχη
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
το πιο εύκολο φυσικά είναι να δοκιμάσεις για άλλο τροφοδοτικόή να πάρεις mac
καλά ψώνια
-
Απο το να εντοπησεις μια πολυ απλη βλαβη, που για να αποκατασταθει θελει απο 5 μεχρι 45 λεπτα, καποιοι γνωστοι εγκαθετοι σου συστηνουν να παρεις Mac.... και να αναγκαστεις να πεταξεις ενα καρο λεφτα σε κατι που πρεπει να το μαθεις απο την αρχη και που ουτε πασιεντζα δεν εχει....
Οποτε την επομενη φορα που σκασει καποιο λαστιχο και δεν ξερεις που ειναι το κοντηνοτερο βουλκανηζατερ, πηγαινε στην πλησιεστερη αντιπροσωπια Bentley.... και παρε μια Continental GT
-
Διόλου ατυχής ο παραλληλισμός σου, ειδικά προερχόμενος από χρήστη windows
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
ουτε πασιεντζα δεν εχει....O Μοντιέ! Και αναρωτιόμουν γιατί δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου σαν άνθρωπος με το MBP.
Μην δίνεται σημασία στον Αλέξανδρο, deep down at heart είναι ήδη converted to the mac, απλά δεν θέλει να το παραδεχτεί και ο ίδιος ακόμα. Σαν τον Corsair ένα πράγμα.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Διόλου ατυχής ο παραλληλισμός σου, ειδικά προερχόμενος από χρήστη windowsΕχω iPod στη κατοχη μου, ειχα και Mac Book Pro και Mac Book Air για test drive απο ανθρωπους που πιστεψαν οτι θα με κανουν να παρω Mac, αλλα ατυχησαν οικτρα!
Πρωτη ερωτηση που εκανα σε Apple store οταν ειδα εναν 22 iMac ηταν αν μπορω να του περασω XP
Ο πωλητης με κοιταζε λες και του πα κατι για την μαμα του....ουτε πασιεντζα δεν εχει....
O Μοντιέ! Και αναρωτιόμουν γιατί δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου σαν άνθρωπος με το MBP.
Μην δίνεται σημασία στον Αλέξανδρο, deep down at heart είναι ήδη converted to the mac, απλά δεν θέλει να το παραδεχτεί και ο ίδιος ακόμα. Σαν τον Corsair ένα πράγμα.
Τωρα που βγαινουν τα 7...... Σιγα μην παρω Mac
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Θέλω λίγο βοήθεια!Θέλω να πάρω ένα laptop. Το θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα τι! Δεν θέλω πολύ καλό, γιατί περισσότερο χαζεύω στο νετ. Απλά θέλω το portability και εντάξει να μην είναι για φούντο από καινούριο! Έλεγα για κάνα netbook, αλλά στα χρήματα που παίζουν νομίζω παίρνω ένα 15'αρι να κάνω τη δουλειά μου. Επιθυμητά προσόντα: cpu (κάτι celeron/amd/κλπ απορρίπτονται τελείως?), hdd (κανά 250άρι), μνήμη (min 2gb). Σχετικά με τα laptopάκια που δεν έχουν καθόλου κάρτα γραφικών τι λένε? Μην τρώει κολλήματα. Θα έχει και τπτ βίστα, οπότε να μην σκαλώνει.
Αυτά τα ολίγα! Για πείτε καμμιά ιδέα...
υγ. Να ψάξω τώρα? Παίζει καμμιά έκπτωση ή μούφες?
Καμμιά πρόταση?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Θέλω λίγο βοήθεια!
Θέλω να πάρω ένα laptop. Το θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα τι!
..........
Καμμιά πρόταση?Αυτό που περιγράφεις είναι πολύ γενικό και δύσκολο να έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Μεταξύ netbook και 15άρι η διαφορά είναι μεγάλη και οι χρήσεις τους/απαιτήσεις εντελώς διαφορετικές. Και τα μεν και τα δε έχουν + και -. Έχοντας στο παρελθόν 15άρι και τώρα ένα 13άρι και ένα netbook θα σου πρότεινα ένα 12άρι. Είναι η χρυσή τομή, κατά τη γνώμη μου, μεταξύ φορητότητας και λειτουργικότητας.
Απόλυτο μηχάνημα ΔΕΝ υπάρχει. Με βάση αυτά που λες πως θες ίσως μια καλή λύση, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι κάτι τέτοιο.
Ανάλυση οθόνης όση και σε 15άρι, επεξεργαστής Core 2 Duo στα 2.0GHz, με 3GB ram, νορμάλ κάρτα γραφικών και όλα τα 'απαραίτητα'. Ο δίσκος βέβαια είναι σχετικά μικρός, αλλά κάπου εκεί παίζει η χωρητικότητα σε όλα τα 'μικρά'. Με ένα εξωτερικό για τα 'χωροβόρα' αρχεία είσαι οκ.
Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο μοντέλο, η πρόταση είναι καθαρά βλέποντας μέγεθος/τιμή/χαρακτηριστικά. Ίσως πρέπει να προσανατολιστείς σε μια τέτοια λύση. Με τις απαιτήσεις σου, τουλάχιστον εγώ, κάτι τέτοιο θα έπαιρνα.
-
Xenos, για τι λεφτά μιλάμε;;
Το ποιο απλό που μπορείς να κανείς είναι να μπεις στη σελίδα του πλαισίου και να ψάξεις από κει.
Έχει πολλά κριτήρια αναζήτησης και θα σε διευκολύνει.
Όταν διαλέξεις 3-4 μοντέλα που να ανταποκρίνωντε στις ανάγκες σου, το συζητάμε πάλι
μακριά από τα τερατουργήματα του σατανα, που ακούνε στο όνομα Mac!!!!
Θα πάρεις μισό PC χωρίς λειτουργικό, λειτουργικό σύστημα. -
Νομίζω καλό μέγεθος είναι περίπου 13'.
Έλεγα να δώσω μέχρι ~500€. Απλά αν υπήρχε κανένα σε πρόσφορα που να γνώριζε κάποιος θα ταν καλύτερα μιας και είναι δύσκολη περίοδος.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Νομίζω καλό μέγεθος είναι περίπου 13'.Έλεγα να δώσω μέχρι ~500€. Απλά αν υπήρχε κανένα σε πρόσφορα που να γνώριζε κάποιος θα ταν καλύτερα μιας και είναι δύσκολη περίοδος.
Acer Timeline 3810T λιγο κατω απο 600€
Η μοναδικη σειρα της Acer που προτεινω.
Καλοριζικο και σε καλη μερια... περιμενουμε εντυπωσεις
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Θέλω λίγο βοήθεια!
Θέλω να πάρω ένα laptop. Το θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα τι! Δεν θέλω πολύ καλό, γιατί περισσότερο χαζεύω στο νετ. Απλά θέλω το portability και εντάξει να μην είναι για φούντο από καινούριο! Έλεγα για κάνα netbook, αλλά στα χρήματα που παίζουν νομίζω παίρνω ένα 15'αρι να κάνω τη δουλειά μου. Επιθυμητά προσόντα: cpu (κάτι celeron/amd/κλπ απορρίπτονται τελείως?), hdd (κανά 250άρι), μνήμη (min 2gb). Σχετικά με τα laptopάκια που δεν έχουν καθόλου κάρτα γραφικών τι λένε? Μην τρώει κολλήματα. Θα έχει και τπτ βίστα, οπότε να μην σκαλώνει.
Αυτά τα ολίγα! Για πείτε καμμιά ιδέα...
υγ. Να ψάξω τώρα? Παίζει καμμιά έκπτωση ή μούφες?
Καμμιά πρόταση?
Τα περι celeron AMD που κολλανε
Turion λεγονται οι cpu της AMD που φορανε τα laptop
για fanboy σε κοβωTεσπα στα του θεματος.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906316
Με αυτα τα λεφτα φτιαχεις πολυ καλυτερο desktop(laptop+500e+vista32=σερναμενο πατινι)
. -
Ο χρήστης madox έγραψε:
Με αυτα τα λεφτα φτιαχεις πολυ καλυτερο desktop(laptop+500e+vista32=σερναμενο πατινι)
.Αυτο ειναι φτηνιαρικο μπαουλακι... by Fujitsu Siemens... οχι φορητο!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
μια χαρουλα για νετ-πασιεντζα ειναι (στα 500 που εθεσε σαν οριο ειναι καλουτσικο και με οικονομικο σε καταναλωση cpu)
γιατι τα αλλα ειναι καλυτερα... μην τρελαθουμε ολα πανω κατω CTDuo και σερναμενους HDD φορανε
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
μια χαρουλα για νετ-πασιεντζα ειναι (στα 500 ειναι καλουτσικο)
γιατι τα αλλα ειναι καλυτερα... μην τρελαθουμε ολα πανω κατω CTDuo και σερναμενους HDD φορανε
ο φίλος ζητά όμως portability.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
μια χαρουλα για νετ-πασιεντζα ειναι (στα 500 ειναι καλουτσικο)
ο φίλος ζητά όμως portability.
το link σε laptop παραπεμπει
τα σχολια απο κατω ειναι ασχετα -
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900458
με λιγα παραπανω πας σε αυτο που εχει πολυ καλυτερα specs
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Κοιτα... μπορεις να παρεις ενα BULKY super παχυ και βαρυ 15αρι με κανα τονο bezel γυρω απο την οθονη... και να εχει το μεγεθος 17αριου.... και μπορεις να παρεις ενα thin n light 13αρι με καλυτερα υλικα κατασκευης και το μισο βαρος...
Το ιδιο ακυρο ειναι και το DV5... Α-φορητο και επιπροσθετα με χαλια οθονη & cpu!
δεν ειναι καθολου το ιδιο αμα πρεπει να τα κουβαλας... και ασε τον τους Λαππες να λενε πως τα 15αρια τους ειναι φορητα
*την πεταξα την μπιχτη μου στον Λαππα και σημερα... νοιωθω καλυτερα τωρα
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Κοιτα... μπορεις να παρεις ενα BULKY super παχυ και βαρυ 15αρι με κανα τονο bezel γυρω απο την οθονη... και να εχει το μεγεθος 17αριου.... και μπορεις να παρεις ενα thin n light 13αρι με καλυτερα υλικα κατασκευης και το μισο βαρος...
Το ιδιο ακυρο ειναι και το DV5... Α-φορητο και επιπροσθετα με χαλια οθονη & cpu!
δεν ειναι καθολου το ιδιο αμα πρεπει να τα κουβαλας... και ασε τον τους Λαππες να λενε πως τα 15αρια τους ειναι φορητα
*την πεταξα την μπιχτη μου στον Λαππα και σημερα... νοιωθω καλυτερα τωρα
πασο σε αυτο αλλα αμα ξημεροβραδιαζεται στο σερφαρισμα θα χρειαστει αργα ή γρηγορα οφθαλμιατρο με την 13αρα οθονη(οχι πως με λιγο μεγαλυτερη θα σωθει η κατασταση)
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]