-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ!
To οτι ειναι 64bit δεν σημαινει οτι δεν παιζουν 32bit εφαρμογες!Ναι, θεωρητικά θα έπρεπε να τρέχουν όλες, έλα όμως που δεν ισχύει πάντα αυτό...
Ασχολούμαι καθημερινά με συγκεκριμένα προγράμματα που ΔΕΝ τρέχουν σε 64bit συστήματα και η υποστήριξή τους αναμένεται (αυτή την ενημέρωση έχουμε από τον κατασκευαστή), ενώ πρόκειται για προγράμματα που κυκλοφόρησαν μόλις πριν από 1 χρόνο και κοστίζουν και πολλά λεφτά...
Αντίστοιχα, σε XP 64-bit υπήρχαν πολλά παιχνίδια που δεν έπαιζαν. Το γιατί δεν το ξέρω, ξέρω απλά ότι δεν έτρεχαν. Κάποια προγράμματα πάντως χρησιμοποιούν ενσωματωμένα προγράμματα οδήγησης 32 bit, εξού και το γιατί δεν τρέχουν σε 64 bit συστήματα.Επίσης μου έχει συμβεί πολλές φορές να πάω να εγκαταστήσω κάποιο driver που δεν είναι digitally signed από τη Microsoft. Αυτό επιτρεπόταν στα 32-bit Vista, στα 64-bit Vista απ' την άλλη όλοι οι driver πρέπει να είναι digitally signed για να εγκατασταθούν.
Τέλος, όσο κουλό και αν θα ακουστεί εφαρμογές σχεδιασμένες για 32 bit συστήματα είναι πιθανόν να τρέχουν πιο αργά σε 64 bit συστήματα.
Απ' την άλλη βέβαια 64 bit εφαρμογές σε 64 bit OS είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τρέχουν από λίγο έως πολύ γρηγορότερα από τις αντίστοιχες 32 bit εκδόσεις τους. Το λίγο αφορά προγράμματα τύπου Word, Browser, κτλ και το πολύ εφαρμογές τύπου CAD, προγράμματα επεξεργασίας βίντεο, κτλ
Υ.Γ. ΔΕΝ ξέρω τι παίζει με τα 64 bit Windows 7.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και η κρίσιμη ερώτηση (δεν θυμάμαι αν την έχω ξανακάνει):
υπάρχει κάποιο κέρδος σε επιδόσεις; Ανοίγουν γρηγορότερα τα προγράμματα, τρέχουν καλύτερα βαριές εφαρμογές;το κέρδος είναι σε προγράμματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν/εκμεταλλευτούν μεταβλητές 64bit και φυσικά να έχεις ποιο πολυ μνήμη που δεν είναι ποτε αρκετή και αν τρέχεις 'βαριές' εφαρμογές (CAD CAE decoding κλπ) χρειάζεται
το πόσο γρήγορα θα ανοίγει έχει να κάνει (χωρίς να είμαι σίγουρος) με το πόσος κώδικας χρειάζεται να εκτελεστεί για να δείς/αρχίσει η εφαρμογή
υπάρχουν άπειρα άρθρα για το θέμα στα googles
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μα και γω σε επίπεδο απλού χρήστη είπα ότι πιστεύω ότι είναι νωρίς ακόμα για να κάνει κανείς τη μετάβαση.
Να πω την αλήθεια βέβαια δε ξέρω τι υποστήριξη έχουν τα Windows 7 όσον αφορά τους drivers...Από κει και πέρα πάντως ο απλός ο χρήστης δε θα μπορέσει π.χ. να χρησιμοποιήσει πολλά παιχνίδια. Προσωπικά δεν παίζω παιχνίδια πλέον, σίγουρα όμως θα νοιάζει πολύ κόσμο. Ειδικά αν δε σκόπευα να αγοράσω υπολογιστή με >4GB RAM.
Τεσπα, όντως κυκλοφορούν όλο και περισσότερα 64bit laptop κυρίως στην αγορά, εγώ θα περίμενα τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα μέχρι να γίνω κάτοχος ενός τέτοιου υπολογιστή.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ!
To οτι ειναι 64bit δεν σημαινει οτι δεν παιζουν 32bit εφαρμογες! Και τα Win 7 τα ειχα βαλει σκεπτικός... θυμόμουν τα Xp 64bit.... Ε, καμια σχεση! Σε οσα συστηματα το εβαλα δεν υπηρξε κανενα προβλημα και κανεις δεν καταλαβε καποια διαφορα η συναντησε δυσκολια! Απλα δούλεψαν ολα ομορφα και ωραια. Αν κατι ηταν περιεργο (αυτο εχει να κανει ποιο πολυ με τα Win7 και οχι τα bit...) το γυρνας σε compatibility και ουτε γατα, ουτε ζημια!το θεμα ειναι οι drivers (αυτοι πρεπει να ειναι 64-bit που βρισκεις ανετα πλεον σε ολα τα καινουρια μηχανηματα
τα 32μπιτα προγραμματα τα τρεχει οχι ως 64μπιτο, αλλα εξομοιωνοντας τα 32μπιτα
στην ερωτηση του ελτεο πριν τι διαφορα εχουν , απλα ειναι πιο γρηγορα σαν λειτουργικο και σου επιτρεπουν να εχεις παραπανω μνημη (θεωρητικα 128 γιγα απο και που τα 32μπιτ μπορουν 4 )επισης για να τα τρεξεις θες και καταλληλο cpu..ο pentium 4 πχ δεν τα τρεχει τα τρεχουν ολοι οι διπυρηνοι και απο παλιοτερους ο athlon 64
επρεπε εδω και χρονια να παμε στα 64 bit αλλα ολοι τον παιζουν.. τωρα με τη ram πιστευω οτι θα παμε επιτελους εστω και με το ζορι
με τα παιχνιδια δε νομιζω οτι υπαρχει προβλημα , αν και επειδη με απασχολει κι εμενα πολυ, θα το ελεγξω καλα πριν κανω τη μεταβαση
4 γιγα μονο σε 64μπιτα θυμιζω... αλλιως 3 γιγα ram το πολυ...
4 Giga σε 32 bit Windows, περισσότερα από 4 Giga σε 64 bit Windows... αν και μπορεί να γίνει και μερική αξιοποίηση μνήμης >4 Giga και σε 32 bit Windows (ενεργοποίηση PAE http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 85%29.aspx ).
4 γιγα συνολο, οχι 4 γιγα ram
αυτο δε γινεται..σε υπολογιστη σπιτιου τουλαχιστον
το λεω και το ξαναλεω για να μην παει κανεις και σκασει τα λεφτακια του να παρει και 4ο γιγα DDR3 ή δε ξερω και γω τι αλλο πανακριβο και μετα να χαιρεται οτι εχει στο 32μπιτο 4 γιγα ram επειδη ετσι γραφει στα Properties η ms
δεν εχει τα λεφτα πηγαν χαμενα και αν θελει να χρησιμοποιησει τη μνημη του ας βαλει 64, αλλιως θα μπορουσε να παρει τα λεφτα και να πεταξει κατευθειαν στα σκουπιδια αντι να τα κανει ram και να τη βαλει πανω στη μητρικη του..δεν υπαρχει διαφορα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τα 32μπιτα προγραμματα τα τρεχει οχι ως 64μπιτο, αλλα εξομοιωνοντας τα 32μπιτα
στην ερωτηση ενος φιλου πριν τι διαφορα εχουν , απλα ειναι πιο γρηγορα σαν λειτουργικο και σου επιτρεπουν να εχεις παραπανω μνημη (θεωρητικα 128 γιγα απο και που τα 32μπιτ μπορουν 4 )Έτσι. Βασικά όταν εγκαθιστάς μια καινούρια εφαρμογή, αν είναι 32μπιτη την πετάει στο φάκελο Program Files (x86) ενώ τις 64μπιτες στο Program Files.
Προσωπικά με τα 64μπιτα σέβεν δέν έχω κανένα πρόβλημα. Μέχρι και τους αρχαίους drivers για το dial-up modem μου δέχτηκαν.
-
χτυπησα με δυναμη το ποντικι και η γραμμη εργασιων απο κατω που ηταν,πηγε πανω αριστερα.
πως θα την κανω να παει στην θεση της; -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
:slap:χτυπησα με δυναμη το ποντικι και η γραμμη εργασιων απο κατω που ηταν,πηγε πανω αριστερα.
πως θα την κανω να παει στην θεση της;χαιδέυεις το ποντίκι και αμα ξεθυμώσει μπορεί να την πάει πίσω μόνο του
-
καμια αλλη λυση υπαρχει;
-
Κλικ παρατεταμένο πάνω της και τη σέρνεις κάτω. Πρόσεξε μόνο να μην είναι 'κλειδωμένη' -που λογικά δεν είναι- (δεξί κλικ πάνω της και απενεργοποίηση 'κλειδώματος').
Τον ξμαρρ μην τον ακούς, δεν χρησιμοποιεί λειτουργικό.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
:slap:
χτυπησα με δυναμη το ποντικι και η γραμμη εργασιων απο κατω που ηταν,πηγε πανω αριστερα.
πως θα την κανω να παει στην θεση της;χαιδέυεις το ποντίκι και αμα ξεθυμώσει μπορεί να την πάει πίσω μόνο του
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κλικ παρατεταμένο πάνω της και τη σέρνεις κάτω. Πρόσεξε μόνο να μην είναι 'κλειδωμένη' -που λογικά δεν είναι- (δεξί κλικ πάνω της και απενεργοποίηση 'κλειδώματος').Τον ξμαρρ μην τον ακούς, δεν χρησιμοποιεί λειτουργικό.
σευχαριστω καλε μου ανθρωπε.
-
Ξέρει κανείς τι έγινε με το Helmug; Το καλοκαίρι δέχτηκαν επίθεση Τούρκων hacker, αλλά έχουν περάσει μήνες 5 και το site δεν έχει ανέβει.
Chrome for Mac Beta Nearly Matches Safari in JavaScript Benchmarking
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ξέρει κανείς τι έγινε με το Helmug; Το καλοκαίρι δέχτηκαν επίθεση Τούρκων hacker, αλλά έχουν περάσει μήνες 5 και το site δεν έχει ανέβει.Μηπως ηταν καμια επιθεση τουρκικου καφε πανω στον Apple server...?
-
-
Δεν ξέρω, πάντως απ' ότι φαίνεται ο Χασάν τους έπεσε βαρύς.
Και είναι και ανορθόγραφοι. Comming Soon! (?!? )
-
μάλλον αλλού είναι το λάθος της ορθογραφίας
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
μάλλον αλλού είναι το λάθος της ορθογραφίας -
Πρόβλημα στο λαπ τοπ
Υπάρχει ένα site το οποίο είναι μόνιμα ανοιχτο. Δεν σβήνει ούτε αν πατήσω το χ πάνω δεξιά, ούτε αν κάνω δεξί κλίκ κάτω στο κουτάκι.
Πώς το ξεφορτώνομαι? -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πρόβλημα στο λαπ τοπΥπάρχει ένα site το οποίο είναι μόνιμα ανοιχτο. Δεν σβήνει ούτε αν πατήσω το χ πάνω δεξιά, ούτε αν κάνω δεξί κλίκ κάτω στο κουτάκι.
Πώς το ξεφορτώνομαι?το site αυτό είναι σε ένα παράθυρο μόνο του ή σε tab ?
αν είναι το πρώτο, τότε πάτα Alt+F4, διαφορετικά Ctrl+F4 -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πρόβλημα στο λαπ τοπ
Υπάρχει ένα site το οποίο είναι μόνιμα ανοιχτο. Δεν σβήνει ούτε αν πατήσω το χ πάνω δεξιά, ούτε αν κάνω δεξί κλίκ κάτω στο κουτάκι.
Πώς το ξεφορτώνομαι?το site αυτό είναι σε ένα παράθυρο μόνο του ή σε tab ?
αν είναι το πρώτο, τότε πάτα Alt+F4, διαφορετικά Ctrl+F4Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά.
Είναι ένα site που νάλιστα βλέπω ότι έχει και 3 καρτέλες - δε ξέρω πώς αλλιώς τις λένε - οι οποίες ούτε αυτές ανοίγουν. Πάντως ούτε με αυτα που μου είπες κλεινει.
Απογοήτευση -
Ένα walkie talkie (pmt είναι ο πιασάρικος όρος; δεν ξέρω) που στα χαρτιά γράφει ότι πιάνει σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, μέσα σε πόλη πόσο πιάνει; 200 μέτρα;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]