-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αλήθεια, πώς την παλεύετε με τα λαπτοπάκια σας σαν μοναδικό μηχάνημα? Πώς βλέπετε στην οθονίτσα, πώς γράφετε στο πληκτρολογιάκι και πώς ακούτε απο τα μπιπεράκια?
Και το κυριότερο πώς μπορείτε με ένα λειτουργικό για το οποίο δέν τρέχουν το 99,9% των προγραμάτων εκεί έξω?
Με οθόνη 15 ιντσών με απίστευτη φωτεινότητα και ανάλυση 1440χ900, δεν χρειάζεται να παλέψουμε, έχουμε πολύ φιλική σχέση.
Το πληκτρολόγιο είναι απλά υπέροχο, πραγματικά δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο. Μπορείς να το διαπιστώσεις και με τα μάτια/δάχτυλα σου σε οποιοδήποτε κατάστημα έχει apple.
Ο επεξεργαστής είναι μια χαρά για τις ανάγκες μου (Core 2 Duo @2.66GHz με 4GB RAM DDR3 - επεκτάσιμη στα 8 ) και με GeForce 9400M και GeForce 9600M GT, είμαι απόλυτα καλυμμένος για τα επόμενα 3-4 χρόνια, ή μέχρι να το βαρεθώ. Άλλωστε τα προγράμματα που χρησιμοποιώ πολύ συχνά και συνήθως ταυτόχρονα (Photoshop, iMovie, iPhoto, lightroom, iWork, Safari, iTunes, iCal, Adium και Mail) δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τον υπολογιστή, τουλάχιστον στο OS-X. Το παλιό μου Desktop όντως γονάτιζε με το photoshop και κόλλαγε ακόμα και με το Outlook.
Τα ηχεία του είναι αρκετά καλά, αλλά όταν έχω όρεξη για μεγαλύτερη ένταση, συνδέω ένα σετάκι από αυτά που είχα πάρει πριν χρόνια. Τα ενσωματωμένα επαρκούν πάντως για να κάνω listening σε τάξη με 5-10 παιδιά και τα παράθυρα ανοιχτά.
Δεν έχει υπάρξει πρόγραμμα που να χρειάζομαι και να μην μπορώ να βρω για OS-X. Και δεν με χαλάει διόλου ότι το 99% των χρηστών χρησιμοποιεί άλλο λειτουργικό, αυτοί κάνουν την δουλειά τους και εγώ την δική μου.
πόσο το αγόρασες ; 1700...1800...1899; ούτε καν 1900
-
Έχει κανείς εμπειρία απο τα ακουστικά Logitech G35?
http://www.logitech.com/index.cfm/webca ... 5&cl=us,en
-
Καλά χρυσά τα λαπτοπ αλλα αν εισαι addict δεν υπάρχει περίπτωση να μεινεις ικανοποιημένος μ ενα λαπτοπ για πάνω απο μήνα (παθών).
Για μένα η καλύτερη λύση ειναι ενα φθηνό νετμπουκ που ουσιαστικά κανει τα πάντα (ιντερνετ, ταινιούλες, μουσικές κλπ) και ενα καλό ντεσκτοπ για σοβαρή χρήση.
Βέβαια εγώ ειμαι και στο άλλο άκρο... (3 desktops). Αλλα εντάξει ειμαι σπασίκλας τι να κάνουμε... :Ρ
-
Θα μου απαντήσει επιτέλους ένας χριστιανός (ας είναι και μουσουλμάνος στην τελική) τι σκατά εννοούμε όταν λέμε σοβαρή χρήση γμτ;;;;
-
Φυσικά.
Gaming, file serving, media archiving, video editing, Photoshop και αρκετά άλλα...
Σίγουρα υπάρχουν λαπτοπ που μπορούν να τα καταφέρουν κουτσά στραβά, αλλα ειναι τοσα τα λεφτά και οι συμβιβασμοι που καλύτερα ενα desktop για να κανει κανεις τη δουλειά του.
Ειδικά οταν βλέπω κατι 17άρια λάπτοπ με ηχεια Bose και οθόνες 1900χ1200, RAID HDDs και SLI κάρτες γραφικών με πιάνουν τα γέλια...
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Θα μου απαντήσει επιτέλους ένας χριστιανός (ας είναι και μουσουλμάνος στην τελική) τι σκατά εννοούμε όταν λέμε σοβαρή χρήση γμτ;;;;Άθεος σου κάνει?
Ένα δείγμα σοβαρής χρήσης: Στη δουλειά έχω 5 υπολογιστές. Ένας είναι file server με διάταξη RAID 1 και επίσης έχει modem και λαμβάνει τα φαξ, δύο είναι POS, ο ένας είναι του λογιστηρίου και ο τελευταίος είναι ο προσωπικός μου.
Οπότε έχουμε και λέμε: Με laptop δέν έχεις δυνατότητα για RAID, τα σύγχρονα δέν έχουν κάν dial-up modem για λήψη φάξ, ενώ στα POS χρειάζεται οπωσδήποτε αριθμητικό πληκτρολόγιο (κανένα laptop δεν έχει) ενω και τα πληκτρολόγια χαλάνε και θέλουν αλλαγή μετά απο 2-3 χρόνια. Στο παλιό μου laptop όταν χάλασε το πληκτρολόγιο για αλλαγή ήθελε πιό πολλά χρήματα απο την αγοραία αξία του. Επίσης λόγω της διαμόρφωσης του χώρου στα POS το πληκτρολόγιο είναι απομακρυσμένο απο την οθόνη.
Τώρα στο σπίτι: Με 1200 ευρώ αγόρασα υπολογιστή που απλά σε laptop δέν υπάρχει αντίστοιχο του, όσα λεφτά και να δώσεις.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Φυσικά.Gaming, file serving, media archiving, video editing, Photoshop και αρκετά άλλα...
Σίγουρα υπάρχουν λαπτοπ που μπορούν να τα καταφέρουν κουτσά στραβά, αλλα ειναι τοσα τα λεφτά και οι συμβιβασμοι που καλύτερα ενα desktop για να κανει κανεις τη δουλειά του.
Ειδικά οταν βλέπω κατι 17άρια λάπτοπ με ηχεια Bose και οθόνες 1900χ1200, RAID HDDs και SLI κάρτες γραφικών με πιάνουν τα γέλια...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Φυσικά.Gaming, file serving, media archiving, video editing, Photoshop και αρκετά άλλα...
Ακομα και το netbook μου τα κανει αυτα.. πλην του video editing, Gaming... Γενικως ενα μεσο laptop τα καταφερνει ανετα στα παραπανω (με μονη εξαιρεση το gaming οπου ερχεται σε συγκρουση με την φυση και την ιδεα ενος φορητου), το θεμα ειναι σε τι επιπεδο τα θες. Για τον average Joe... η απαντηση ειναι πως δεν θα εχει παραπονο ποτε... Αν αποφασισει πως δεν του κανει... και γω θα πω με την σειρα πως το desktop δεν κανει.... και θελω dedicated racks.... γι αυτο μην το τραβατε παλιο-τεμεκ ψαγμενοι pc users...
-
σας ελειψα...;
corsair ολα καλα...;
το Μαγικο Ποντικι ακομα δεν το συνηθησα εγω...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Φυσικά.
Gaming, file serving, media archiving, video editing, Photoshop και αρκετά άλλα...
Ακομα και το netbook μου τα κανει αυτα.. πλην του video editing, Gaming... Γενικως ενα μεσο laptop τα καταφερνει ανετα στα παραπανω (με μονη εξαιρεση το gaming οπου ερχεται σε συγκρουση με την φυση και την ιδεα ενος φορητου), το θεμα ειναι σε τι επιπεδο τα θες. Για τον average Joe... η απαντηση ειναι πως δεν θα εχει παραπονο ποτε... Αν αποφασισει πως δεν του κανει... και γω θα πω με την σειρα πως το desktop δεν κανει.... και θελω dedicated racks.... γι αυτο μην το τραβατε παλιο-τεμεκ ψαγμενοι pc users...
Με αυτη τη λογικη, για τον average Joe, δε χρειαζονται ουτε τα συγχρονα εξελιγμενα λειτουργικα (και με win98 βολευεται), ουτε τα συγχρονα εξελιγμενα κινητα (htc,iphone) κοκ.
Kαι φυσικα αυτο ισχυει για τα περισσοτερα καταναλωτικα αγαθα που καλυπτουν επικτητες αναγκες. Ρουχα, αμαξια, φωτογραφικες μηχανες, τηλεορασεις...
Αν μπορεις, παρακολουθησε τα 4 μερη του παρακατω ντοκυμαντερ:
http://www.tvxs.gr/v235
και θα καταλαβεις... -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ένα δείγμα σοβαρής χρήσης: Στη δουλειά έχω 5 υπολογιστές. [...] δύο είναι POSPiece of Shit?
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ένα δείγμα σοβαρής χρήσης: Στη δουλειά έχω 5 υπολογιστές. [...] δύο είναι POS
Piece of Shit?
http://en.wikipedia.org/wiki/Point_of_sale
Φανταζομαι οτι ειναι σε συνδεση με ταμειακη μηχανη. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ένα δείγμα σοβαρής χρήσης: Στη δουλειά έχω 5 υπολογιστές. [...] δύο είναι POS
Piece of Shit?
http://en.wikipedia.org/wiki/Point_of_sale
Φανταζομαι οτι ειναι σε συνδεση με ταμειακη μηχανη.Βασικά είναι κάτι αρχαία Celeron οπότε και οι δύο ορισμοι ταιριάζουν
-
Για κατι τετοια (POS) γραφαμε σημερα στην uml !
Οποιος το εγραψε να βγει η Μπακογιαννη και να ειναι υπαιτιος -
Το νέο μου παιχνίδι:
Archos 5 120GB.
-
τι ειναι αυτο καλε;
-
Τί μου θύμισες τώρα! Στο στρατό ένα παλικάρι είχε ένα Archos (παλιότερο μοντέλο βέβαια) και ήταν ΤΙΓΚΑ στη τσόντα. Πλακονώμασταν στο ξύλο για το ποιός θα το πρωτοπάρει
Για ακουστικά 5.1 καμιά πρόταση?
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
τι ειναι αυτο καλε;Internet media tablet όπως λέει και η εταιρεία.
http://www.archos.com/products/imt/arch ... ru&lang=en
-
Με γεια angel !
Συμπαθητικα τα archos αλλα πρεπει να βολευτεις με το μεγεθος
Ειναι να το κουβαλας all day ;Στο θεμα Internet πως τα παει ;
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Με γεια angel !
Συμπαθητικα τα archos αλλα πρεπει να βολευτεις με το μεγεθος
Ειναι να το κουβαλας all day ;Στο θεμα Internet πως τα παει ;
Ευχαριστώ.
Δεν έχω πρόβλημα με το κουβάλημα. Έχω μεγάλο τσαντάκι!
Από το λίγο που το δοκίμασα είναι αρκετά καλό. Ανοίγει αρκετά τις σελίδας και λόγω μεγέθους και ανάλυσης διαβάζεται άνετα.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]