-
σιγα ρε παιδια που κανουν τα λαπτοπ τα παντα και ειναι κραυγες απελπισιας η υπερασπιση των desktop
ενταξει και γω εχω λαπτοπ και σχετικα δυνατο ακομα και σημερα , αλλα ηταν μ@λακια μου που το πηρα πιο δυνατο γιατι τελικα δε μου χρησιμευει , αφου ψηνεται..
ναι τα παιχνιδια ισως ειναι τα πιο απαιτητικα προγραμματα και ναι εχω ελευθερο χρονο να παιζω παιχνιδια..
περιεργα μαθηματικα (ή καλυτερα στατιστικη) εκανα και με τα χρεπια της σχολης και με χιλιαδες δεδομενα στο spss ..σιγα την ισχυ που θελουνη 9600 gt που αναφερθηκε ειναι καλη (καμια σχεση ομως ακομα και με 8αρα desktop, μονο τους πυρηνες να δει καποιος και τις ταχυτητες) , αλλα οχι οταν φτανει τους 88 βαθμους στο ενα τεταρτο πραγματικα κλαιω που εδωσα λεφτα για να εχω καλη καρτα στο λαπτοπ..
επισης τις αναβαθμισεις πού τις βαζετε?
τα πολυ περισσοτερα λεφτα που δινεις για να παρεις κατι τεχνολογικα χειροτερο μονο και μονο επειδη ειναι φορητο και μικροτερο πού το βαζετε?
οσο για την αξιοπιστια , θελετε να μιλησουμε για τους σκληρους των laptop και ποσο ευκολα μπορει να χτυπηθουν?
(και παρα μα παρα πολλα αλλα που δε συμβαινουν σε ενα σταθερο υπολογιστη)
θελετε να μιλησουμε για το τι κανεις οταν σου χαλασει το λαπτοπ ?εγω δεν εχω παει ποτε στο service το pc μου και δεν εχω μεινει ουτε μια μερα χωρις υπολογιστη
ο,τι χαλαει το βρισκω αμεσα και το παω εγω ο ιδιος για αντικατασταση , βεβαια ειμαι αργοσχολος και απλα μου αρεσει να συναρμολογω ταιβανεζικα προιοντα
οχι οτι απλα θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο και να μην περιμενω ανικανους τεχνικους να με χρεωσουν , να με ταλαιπωρησουν και τελικα να μη μου βρουν τι εχω..ειπαμε καλα ειναι να τα παιρνεις μαζι σου και να μπαινεις στο ιντερνετ αλλα μεχρι εκει.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
η 9600 gt που αναφερθηκε ειναι καλη (καμια σχεση ομως ακομα και με 8αρα desktop, μονο τους πυρηνες να δει καποιος και τις ταχυτητες) , αλλα οχι οταν φτανει τους 88 βαθμους στο ενα τεταρτο πραγματικα κλαιω που εδωσα λεφτα για να εχω καλη καρτα στο λαπτοπ..
Ίσα-ίσα που εγώ την 9600 δεν την ανέφερα για καλή, αλλά για μέτρια, για τα desktop δεδομένα. Αυτή λοιπόν η 'μέτρια' κάρτα μού κάνει τη δουλειά μου και με το παραπάνω
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εδώ αφήνω και μου το περιεργάζονται όλες οι μαθήτριες, στον Corsair ( ) θα αρνηθώ;Στους μαθητές ;;;
-
Με 500€ προυπολογισμο για desktop, αγοραζεις:
19'' LG TFT
E6300 Dual Core
2GB RAM
VGA 4650 1GB
250GB HDD
DVD-RW X16
Αληθινο, full πληκτρολογιο
Αξιοπρεπη ηχεια
Αξιοπρεπη μητρικη (για μελλοντικες αναβαθμισεις κτλ)Ποσα € θα ηθελε κανεις για ενα αντιστοιχων δυνατοτητων laptop?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Με 500€ προυπολογισμο για desktop, αγοραζεις:19'' LG TFT
E6300 Dual Core
2GB RAM
VGA 4650 1GB
250GB HDD
DVD-RW X16
Αληθινο, full πληκτρολογιο
Αξιοπρεπη ηχεια
Αξιοπρεπη μητρικη (για μελλοντικες αναβαθμισεις κτλ)Ποσα € θα ηθελε κανεις για ενα αντιστοιχων δυνατοτητων laptop?
Μα το μηχανάκι που περιγράφεις έτσι κι αλλιώς δεν είναι αντιστοίχων δυνατοτήτων με το laptop, γιατί όσα λεφτά και να σκάσεις, δεν θα έχει μία και πολύ σημαντική ιδιότητα: τη φορητότητα
Με λίγα ευρώ παραπάνω πάντως, αγοράζεις αυτό: http://www.dps-eshop.gr/website/product ... cts_id=210
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
η 9600 gt που αναφερθηκε ειναι καλη (καμια σχεση ομως ακομα και με 8αρα desktop, μονο τους πυρηνες να δει καποιος και τις ταχυτητες) , αλλα οχι οταν φτανει τους 88 βαθμους στο ενα τεταρτο πραγματικα κλαιω που εδωσα λεφτα για να εχω καλη καρτα στο λαπτοπ..
Ίσα-ίσα που εγώ την 9600 δεν την ανέφερα για καλή, αλλά για μέτρια, για τα desktop δεδομένα. Αυτή λοιπόν η 'μέτρια' κάρτα μού κάνει τη δουλειά μου και με το παραπάνω
εγω λοιπον οταν τη πηρα ηταν ισως ο,τι καλυτερο υπηρχε σε λαπτοπ και μολις πηγα να παιξω κατι παραπανω απο counter strike , τη μια φορα δε τη παλευε καν και την αλλη φορα στο call of juarez αν θυμαμαι καλα εφτασε τους 88 βαθμους, η εικονα αρχισε να κανει παγωματα και να κινουνται ολα αργα και απο τοτε το πιο πολυπλοκο πραγμα που κανει ειναι να παιζει ταινιες
δε λεω να εχεις high end συστημα , το δικο μου ηταν high end οταν πρωτοβγηκαν οι c2d πριν 3 χρονια, ομως ακομα κανει αξιοπρεπεστατα τη δουλεια του.
ουτε καμια τερατωδη καρτα εχω (8800 gt απο αναβαθμιση κατι που δεν κανουν τα λαπτοπ και μαλιστα με λιγα ευρω ) η οποια επισης δεν ηταν κατι κορυφαιο οταν αγοραστηκε , ομως ακομα και σημερα παιζει τα παντα αρκετα ικανοποιητικα , κατι που δεν εκανε η 9600 ακομα και οταν ηταν κορυφαια.και με τη γιγαντια ψυκτρα που εχει επανω , ακομα και στρεσαρισμενη δεν ξεπερναει τους 46-47 βαθμους.. αλλα και να μου καει, απλα την πεταω και παιρνω με ελαχιστα λεφτα μια καλυτερη , δεν κλαιω τη μοιρα μου και τρεχω στα σερβις
-
Και οι φωτο που υποσχέθηκα
Motherboard και PSU τοποθετημένα στο κουτί:
Κάρτα γραφικών τοποθετημένη:
Πρόβλημα! Η κάρτα γραφικών είναι τόσο φαρδιά που δέν χωράει η κάρτα ήχου
Λύση: Αφαιρούμε το καπάκι της κάρτας ήχου (στηρίζεται σε 4 βίδες) και πλέον οριακά χωράει
Όλα τοποθετημένα και έτοιμο για να πάρει μπρός για πρώτη φορά:
Ναί! Δουλεψε με την πρώτη χωρίς προβλήματα Πολύ μπλέ και κόκκινο LEDάκι. Μέχρι και οι υποδοχές στο πίσω μέρος της μητρικής είναι φωτιζόμενες
-
τι τερας ειναι τουτο
καρτα ηχου παντως δεν ειναι λιγο ανουσια λεφτα?
(εκτος αν ασχολεισαι σοβαρα με ηχο και εχεις γαματα ηχεια)βαλε και καλυτερη ψυκτρα στη cpu και overclock-αρε στο θεο
-
@dogτι τερας ειναι τουτο
καρτα ηχου παντως δεν ειναι λιγο ανουσια λεφτα?
(εκτος αν ασχολεισαι σοβαρα με ηχο και εχεις γαματα ηχεια)Η κάρτα ήχου περιλαμβάνεται στη συσκευασία σε αυτή τη μητρική. Δέν έχει ενσωματωμένη.
Κατα τα άλλα συμφωνώ, οι κάρτες ήχου είναι για το μέσο χρήστη πεταμένα λεφτά, πόσο μάλλον για μένα που έχω κάτι ηχεία ΓΤΠ
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
corsair betrayer
RXriste,
μπορείς να κάνεις άφοβα restorerestore εννοεις μεσα απο το μενου F8 ετσι?
Σε ευχαριστώ για την αποκρισή σου.
αν δε λειτουργήσει η επιλογή προηγούμενης έκδοσης που τρέχει σωστά, τότε μπες σε Safe Mode και τρέξε το system restore των windows σε μια προηγούμενη ημερομηνία. πάλι δε χάνεις τίποτα, το πολύ να μετακινηθεί κανα shortcut
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Μα το μηχανάκι που περιγράφεις έτσι κι αλλιώς δεν είναι αντιστοίχων δυνατοτήτων με το laptop, γιατί όσα λεφτά και να σκάσεις, δεν θα έχει μία και πολύ σημαντική ιδιότητα: τη φορητότητα
Με λίγα ευρώ παραπάνω πάντως, αγοράζεις αυτό: http://www.dps-eshop.gr/website/product ... cts_id=210
Ok, αναδιατυπωνω: αντιστοιχης υπολογιστικης ισχυος λοιπον.
Η φορητοτητα που λες, απ'οτι φαινεται, στοιχιζει. Εαν ειναι απαραιτητη, τοτε δινεις αρκετα παραπανω €. Σε ποιος ομως ειναι τοσο απαραιτητη?
Το laptop Που παραθετεις, εχει ουτε 15'' οθονη και δισκο 5400rpm (που κατα κυριο λογο αποτελει bottleneck για τα συγχρονα pcια...)
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Η κάρτα ήχου περιλαμβάνεται στη συσκευασία σε αυτή τη μητρική. Δέν έχει ενσωματωμένη.
Κατα τα άλλα συμφωνώ, οι κάρτες ήχου είναι για το μέσο χρήστη πεταμένα λεφτά, πόσο μάλλον για μένα που έχω κάτι ηχεία ΓΤΠ
αυτη τη μητρικη , αν δε κανω λαθος την ειχε φιλος μου και αυτο που θυμαμαι ειναι οτι ενω ειναι κτηνος (για oc , ταχυτητα μνημων , fsb) , δεν εχει διαφορα 'καλουδια' και εμενα αυτο μου ειχε κακοφανει
εμενα ειχε δηλαδη wifi (το οποιο το χρησιμοποιω μαλιστα) , 7.1 καρτα ηχου , τηλεκοντρολ (αχρηστο βεβαια αν εχεις ασυρματο ποντικι)
ενταξει βασικα μονο το wifi ειναι χρησιμο..
η καρτα ηχου παντως και για μενα θα ηταν προβλημα γιατι κοιτα λιγο την ψυκτρα της gpu μου...
θα μου πεις με λιγες πατεντες ολα γινονταιθελει παλι ξεσκονισμα
-
Η φορητοτητα που λες, απ'οτι φαινεται, στοιχιζει. Εαν ειναι απαραιτητη, τοτε δινεις αρκετα παραπανω €. Σε ποιος ομως ειναι τοσο απαραιτητη?
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ?
Ακομα και για home use.... το παιρνω βολτα στην κουζινα, στο σαλονι, στο δωματιο, στον κηπο.... στην τουαλετα
Τι κουλα θα ακουσουμε ακομα? Αντε... αντε μεγαλωστε λιγακι... δεν ειμαστε στα 90s για να ασχολουμαστε ακομα με desktops... λες και ειμαστε μικρα παιδια.@ Qsis:
Αν αγόραζες σωστο φορητο... δεν θα χες προβληματα! Δεν σε φταιει κανεις... -
+Allienware
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
@ Qsis:
Αν αγόραζες σωστο φορητο... δεν θα χες προβληματα! Δεν σε φταιει κανεις...στον σωστο φορητο δεν ψηνονται τα παντα? ή θα καθομαι να παιρνω βασεις με ανεμιστηρες
αν ειναι ετσι γιατι να μην κατσω σπιτι μου να παιξω ?
σιγα μη δωσω μια περιουσια για να παρω 'σωστο' λαπτοπ που παντα θα ειναι χειροτερο απο το σταθερο..
αλλωστε τα 800 που εδωσα για μενα ειναι και παραειναι πολλα λεφτα..ποσα πρεπει να δωσω? 2χιλαρο? με 800 σε σταθερο σου φτιαχνω τερας και με 2χιλιαρο σου φτιαχνω υπολογιστη που θα σου κρατησει 4+ χρονιαοχι πανω απο 500 ευρω για λαπτοπ..
δεν ειμαι παντως καθολου κατα του λαπτοπ πολλες φορες σου λυνει τα χερια, αλλα ειναι για μη απαιτητικες δουλιτσες
οτιδηποτε σοβαρο θελω να κανω, μονο και μονο για λογους αξιοπιστιας θα γινει στο σταθεροτο συμπερασμα ειναι να εχεις λαπτοπ γιατι οντως ειναι εξυπηρετικο, αλλα οχι πανω απο 500 ευρω..
αν θες σοβαρο μηχανημα καλο ειναι να επενδυσεις σε σταθερο..
αλλωστε και δουλεια σοβαρη να θες να κανεις , δε νομιζω να τρεχεις στην εξοχη για να την κανεις , ουτε να την παιρνεις μαζι σου στην τουαλετα και στη κουζινα την ωρα που τρως -
Μιλάς στον Corsair.
-
στον σωστο φορητο δεν ψηνονται τα παντα? ή θα καθομαι να παιρνω βασεις με ανεμιστηρες
αν ειναι ετσι γιατι να μην κατσω σπιτι μου να παιξω ?
σιγα μη δωσω μια περιουσια για να παρω 'σωστο' λαπτοπ που παντα θα ειναι χειροτερο απο το σταθερο..
αλλωστε τα 800 που εδωσα για μενα ειναι και παραειναι πολλα λεφτα..ποσα πρεπει να δωσω? 2χιλαρο? με 800 σε σταθερο σου φτιαχνω τερας και με 2χιλιαρο σου φτιαχνω υπολογιστη που θα σου κρατησει 4+ χρονιαοχι πανω απο 500 ευρω για λαπτοπ..
δεν ειμαι παντως καθολου κατα του λαπτοπ πολλες φορες σου λυνει τα χερια, αλλα ειναι για μη απαιτητικες δουλιτσες
οτιδηποτε σοβαρο θελω να κανω, μονο και μονο για λογους αξιοπιστιας θα γινει στο σταθεροτο συμπερασμα ειναι να εχεις λαπτοπ γιατι οντως ειναι εξυπηρετικο, αλλα οχι πανω απο 500 ευρω..
αν θες σοβαρο μηχανημα καλο ειναι να επενδυσεις σε σταθερο..
αλλωστε και δουλεια σοβαρη να θες να κανεις , δε νομιζω να τρεχεις στην εξοχη για να την κανεις , ουτε να την παιρνεις μαζι σου στην τουαλετα και στη κουζινα την ωρα που τρωςsimply LOL
απο που να σε πιασω δεν ξερω.... Δεν υπαρχει επαφη με την πραγματικοτητα!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μιλάς στον Corsair.Ναι οντως στον Corsair μιλαει! Τσακαλι εισαι...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ?
Ακομα και για home use.... το παιρνω βολτα στην κουζινα, στο σαλονι, στο δωματιο, στον κηπο.... στην τουαλετα
Τι κουλα θα ακουσουμε ακομα? Αντε... αντε μεγαλωστε λιγακι... δεν ειμαστε στα 90s για να ασχολουμαστε ακομα με desktops... λες και ειμαστε μικρα παιδια.@ Qsis:
Αν αγόραζες σωστο φορητο... δεν θα χες προβληματα! Δεν σε φταιει κανεις...Δεν κανω πλακα ρε χαμενε. Εσυ απλα εισαι fashion victim.
Aκου εκει laptop στον κηπο... Μηπως απλα θες να μας πεις πως εχεις κηπο?Εγω χρησιμοποιω και τα 2 (desktop/laptop) αναλογα με τη χρηση. Πιο πολυ ομως γουσταρω το 'θηριο'.
Ασε που στο desktop μπορεις να σπασεις το πληκτρολογιο εαν τσατιστεις, ενω στο laptop... -
Ασε που στο desktop μπορεις να σπασεις το πληκτρολογιο εαν τσατιστεις, ενω στο laptop...Mouse Μετράω τρία Λες αν πάρω λαπ τοπ να σωθούν;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]