-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
αφου τον θες και για ταξίδια αυτό που είπε ο avel13'-14' το πολύ και εξωτερικά πληκτρολόγια ποντίκια οθόνες όταν είσαι στο σπιτι
+1
-
Πάρε το φτηνό 15άρι MacBook Pro. Σε μέγεθος θα είσαι περίπου εκεί που οι άλλοι είναι με 13άρα οθόνη. Αν θέλεις, του περνάς και windows 7 και θα τα τρέχει πολύ καλύτερα από τα περισσότερα windows laptops.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πάρε το φτηνό 15άρι MacBook Pro. Σε μέγεθος θα είσαι περίπου εκεί που οι άλλοι είναι με 13άρα οθόνη. Αν θέλεις, του περνάς και windows 7 και θα τα τρέχει πολύ καλύτερα από τα περισσότερα windows laptops.Αν είναι να πάρει μεγάλη οθόνη για το σπίτι γτ να μην πάρει το δυνατό 13άρι; Δεν θα του βγαίνει και η μέση στη μεταφορά στα ταξίδια. Κερδίζει 200± €.
-
Γιατί με το 15άρι δεν θα χρειάζεται εξωτερική οθόνη.
-
γιατί θα πάρει mac έχετε την εντύπωση
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
γιατί θα πάρει mac έχετε την εντύπωσηΑυτός χάνει
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Αν είναι να πάρει μεγάλη οθόνη για το σπίτι γτ να μην πάρει το δυνατό 13άρι; Δεν θα του βγαίνει και η μέση στη μεταφορά στα ταξίδια. Κερδίζει 200± €.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά διαστάσεων και βάρους μεταξύ του 13αριού και του 15αριού MBP. Παιδεύτηκα πολύ να καταλήξω ποιο θα αγοράσω, και δεν έχω μετανιώσει στιγμή την επιλογή του μεγαλύτερου. Ειδικά αν το μηχανάκι προορίζεται κατά κύριο λόγο για οικιακή χρήση, η μεγαλύτερη οθόνη είναι κάτι που εκτιμάται σε καθημερινή βάση, ενώ οι μικρότερες δταστάσεις θα εκτιμηθούν στην προκειμένη περίπτωση σπανίως.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
γιατί θα πάρει mac έχετε την εντύπωση
Αυτός χάνει
Γιατί με το 15άρι δεν θα χρειάζεται εξωτερική οθόνη.
Όντως, ίσως το λέω επειδή έχω συνηθίσει την 24άρα μου.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά διαστάσεων και βάρους μεταξύ του 13αριού και του 15αριού MBP. Παιδεύτηκα πολύ να καταλήξω ποιο θα αγοράσω, και δεν έχω μετανιώσει στιγμή την επιλογή του μεγαλύτερου. Ειδικά αν το μηχανάκι προορίζεται κατά κύριο λόγο για οικιακή χρήση, η μεγαλύτερη οθόνη είναι κάτι που εκτιμάται σε καθημερινή βάση, ενώ οι μικρότερες δταστάσεις θα εκτιμηθούν στην προκειμένη περίπτωση σπανίως.
Όλα είναι ρευστά. Εγώ που έχω 24άρι αν έπαιρνα (ίσως στο απώτερο μέλλον) λάπτοπ θα έπαιρνα 13άρι για φορητότητα. Αυτό είναι η μία εκδοχή.
Αν πάλι έπαιρνα μόνο λαπτοπ, χωρίς το υπάρχον δηλαδή, θα έπαιρνα 13άρι με εξωτερική οθόνη (δεν το έκανα γιατί δεν μου χρειάζεται ακόμα λαπτοπ). Αυτό είναι η δεύτερη εκδοχή που υποστηρίζω.Άλλοι παίρνουν τεράστια λαπτοπ για το σπίτι 17, 18,4... Αυτό για μένα δεν έχει νόημα γιατί σου βγαίνει η πίστη να τα κουβαλήσεις έστω και για πολύ λίγο.
Το 15 είναι πολύ μπάσταρδο, να το πω απλά, και ούτε αρκετά φορτητό είναι ούτε έχει (αρκετά) μεγάλη οθόνη.Αυτή είναι η άποψη μου. Γι' αυτό όπως είπα και πριν 13 + εξωτερική οθόνη. Ανάλογα με τα οικονομικά του ο καθένας αποφασίζει
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
αυτη την μαλακια με το pin this program, δεν την χωνεψα! Δεν μου αρεσει. Προτιμουσα το κλασσικο quick launch... U can't teach an old new tricks...
+1
Ηταν πολυ ποιο χρισημο απο αυτη τη βλακεια!+1
προτείνω το 13.3 toshiba που έχω κι εγώ, είναι άψογο. παίρνει και μια μεγαλύτερη μπαταρία από ebay και είναι άρχοντας. και ταινία βλέπεις άνετα και τη δουλειά σου κάνεις και απ'όλα
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
αυτη την μαλακια με το pin this program, δεν την χωνεψα! Δεν μου αρεσει. Προτιμουσα το κλασσικο quick launch... U can't teach an old dog new tricks...
Get used to it, it's the way forward.
Πέρα από την πλάκα πάντως, το ότι τα περισσότερα νέα features είναι αντιγραφή από το OS-X δεν είναι κακό, οι καλές ιδέες πρέπει να υιοθετούνται από όλους. Σύμφωνα με αυτό το review, τα W7 έχουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που το επόμενο λειτουργικό της apple καλά θα έκανε να ενσωματώσει. It works both ways.
-
Πάρε το φτηνό 15άρι MacBook Pro. Σε μέγεθος θα είσαι περίπου εκεί που οι άλλοι είναι με 13άρα οθόνη.LIES LIES LIES...
γενικευεις ασυστολα και τα 15αρια ειναι φορητα μονο στον μικροκοσμο σου ποταπε Λαππα -
εγω πιστευω οτι ειναι φορητα...
και αποτελουν και την χρυση τομη....
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
εγω πιστευω οτι ειναι φορητα...και αποτελουν και την χρυση τομη....
Χρυση τομη... ενα 15αρι?
Τα εχετε χαλασμενα με την εννοια 'φορητος' I guess... Ουτε χρυση τομη ειναι, ουτε καν φορητα δεν ειναι... desktop replacement ειναι σε αυτα τα μεγεθη και βαρη. Οι φορητοι ξεκινουν απο 13 και κατω! (και παλι οχι ολα τα 13αρια, γιατι εχει κατι bulky βλακειες)
-
Χαίρετε
Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός netbook.
Είδα προχθές στα παιταχτά κάποιους, ωστόσο ένας μονάχα μου άρεσε κάπως. Έβγαινε στα 450 ευρώ, 11+ ίντσες οθόνη, με 1 γίγα ραμ.
Τι θα μου προτείνατε εσείς;
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Χρυση τομη... ενα 15αρι?Τα εχετε χαλασμενα με την εννοια 'φορητος' I guess... Ουτε χρυση τομη ειναι, ουτε καν φορητα δεν ειναι... desktop replacement ειναι σε αυτα τα μεγεθη και βαρη. Οι φορητοι ξεκινουν απο 13 και κατω! (και παλι οχι ολα τα 13αρια, γιατι εχει κατι bulky βλακειες)
Επί 2,5 χρόνια μεταφέρω το MBP από ιδιαίτερο σε ιδιαίτερο και από τάξη σε τάξη (not to mention, από καφέ σε καφέ στην πλατεία του χωριού ) χωρίς κανένα πρόβλημα. ΟΚ, αν έπρεπε να περπατήσω με την τσάντα του στον ώμο για 1-2 χιλιόμετρα, θα το έβλεπα διαφορετικά. Όπως έχουν όμως τα πράγματα, ναι, το θεωρώ χρυσή τομή.
και μιλάω πάντα για το υλισμικό (μπορείς να κοπανιέσαι όσο θέλεις, εμένα η λέξη μου αρέσει ) της apple που είναι μικρό και σχετικά ελαφρύ.
-
Εντάξει, εξαρτάται τι τσάντα έχει όρεξη να κουβαλάει μαζί του ο καθένας. Το boss εταιρίας με την οποία συνεργάζομαι κουβαλάει μια τσάντα (...) που μπορείς να την πάρεις μαζί σου και σε ταξίδι και να βάλεις μέσα ρούχα κλπ, η οποια έχει ροδάκια από κάτω και retractable χερούλι για να τη σέρνεις. Α, και μόνο 1-2 μέρες έρχεται στο γραφείο με αμάξι, τις άλλες πάει με τρένο και μετρό.
Για τις δικές μου ανάγκες ιδανικός φορητός είναι αυτός που ζυγίζει κάπου 1.5 kg ή λιγότερο, με οθόνη 11'-13' (με λογική ανάλυση, όχι 1024 χ...) και decent processing power. Αν ήμουν ο Hulk μπορεί να θεωρούσα 'φορητό' και 18άρι με διπλούς σκληρούς & κάρτες γραφικών και δε συμμαζεύεται.
-
Η δικιά μου τσάντα είναι αυτή και είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από τον ίδιο τον υπολογιστή... σε βαθμό που αναρωτιέμαι αν θα χωράει το καινούργιο που είναι πιο φαρδύ κατά μισό πόντο.
-
και μιλάω πάντα για το υλισμικό (μπορείς να κοπανιέσαι όσο θέλεις, εμένα η λέξη μου αρέσει ) της apple που είναι μικρό και σχετικά ελαφρύ.
try again... τα υλισμικα της apple ουτε μικρα ειναι, ουτε ελαφρια... εχεις μεινει λιγακι πισω στις εξελιξεις
-
εγω Χρηστο επειδη δεν ειμαι τοσο σοβαρος...
εχω αυτη
corsair δεν εχεις αδικο...οντως το καλυτερο θα ηταν ενα macbook Air με καλητερη ram.
απο εκει και περα ο καθενας προσπαθει να βρει μια λυση αναλογα και με το τι κανει...
για μενα το 15αρι ΤΩΡΑ ειναι ιδανικο γιατι μπορω να εχω ΤΑ ΠΑΝΤΑ μαζι μου ...στο μελλον ομως οταν εγκατασταθω μονιμα Ελλαδα στο σπιτακι μου τοτε για φορητο ενα 13αρι ειναι το σωστο...
-
Παντως φαινεται πως το Air ξεκινησε μοδα
http://www.anandtech.com/mobile/showdoc.aspx?i=3654
και με το ζηλο που εχουν οι κατασκευαστες να επενδυουν σε νεα trends περιμενω κι αλλα
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]