-
Είχα γράψει από την περίπτωση του αδερφού μου ότι το memtest δεν βρίσκει πάντα λάθη. Γιατί δεν τις πας εκεί που τις αγόρασες να στις ελέγξουν;
-
θα δοκιμάσω να ξαναπεράσω τα γουίντοζ, αν συνεχίσουν οι βλακείες με φρέσκο install τότε πραγματικά πρόκειται περί προβλήματος hardware
-
δες το event viewer λεει ξεκαθαρα τι προβλημα εχεις και που..
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
θα δοκιμάσω να ξαναπεράσω τα γουίντοζ, αν συνεχίσουν οι βλακείες με φρέσκο install τότε πραγματικά πρόκειται περί προβλήματος hardwareΤο γεγονός ότι έγιναν corrupt τα windows οφείλεται στη μνήμη. Δοκίμασέ το απλά για να το επιβεβαιώσεις, αλλά να ξέρεις ότι φταίει η μνήμη.
@ cabala10: Δυστυχώς, δεν το πιάνει ο event viewer.
-
Ξέρουμε κανένα αξιόπιστο internetικό κατάστημα που να πουλάει RAM για το MacBook Pro? Θέλω να διπλασιάσω τα 4GB που έχω αυτή τη στιγμή. Η Crucial από την οποία είχα αγοράσει την μνήμη για το προηγούμενο MBP μου και συνεπώς εμπιστεύομαι έχει ένα εξαιρετικό system scanner που σου λέει ακριβώς τι μπαίνει στο μηχάνημα σου, και καλές τιμές, αλλά δυστυχώς είναι out of stock.
-
Παιδια υπαρχει καποιο προγραμμα που να μετατρεπει .flac σε .mp3 διατηρωντας την ποιοτητα των flac ?Ισως κανω χαζη ερωτηση γιατι εξ ορισμου το mp3 ειναι ενα φορμα συμπιεσης αλλα καλου κακου ρωταω
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Παιδια υπαρχει καποιο προγραμμα που να μετατρεπει .flac σε .mp3 διατηρωντας την ποιοτητα των flac ?Ισως κανω χαζη ερωτηση γιατι εξ ορισμου το mp3 ειναι ενα φορμα συμπιεσης αλλα καλου κακου ρωταωΑυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ γιατί το mp3 χρησιμοποιεί απωλεστικό αλγόριθμο. Το πιο κοντινό, αλλά όχι το ίδιο είναι το mp3 στα 320 Kbps, αναλόγως του προγράμματος που θα χρησιμοποιήσεις για τη μετατροπή, βέβαια.
-
Commodity μνήμη είναι. Σημειώνεις τον τύπο που χρειάζεται:
Memory Type: DDR3 PC3-8500, DDR3 (non-ECC) Maximum Memory: 8GB Currently Installed Memory: 4GB Total Memory Slots: 2 Available Memory Slots: 0
στην περίπτωση σου είναι SODIMM DDR3 PC3-8500
και ψάχνεις:
http://www.visionstudio.gr/prodlist.asp ... =undefinedΠρόσεξε μόνο, ότι όπως γράφει, το Macbook σου έχει μόνο 2 slots, που είναι ήδη κατειλλημένα. Οπότε θα χρειαστεί να αγοράσεις 2 μνήμες χ 4GB, και αυτές που έχει ήδη να τις δώσεις κάπου.
-
@Χρήστο: αυτές π.χ.: 2X http://www.skroutz.gr/s/294374/Corsair- ... 66MHz.html
Στο you.gr υπάρχει απόθεμα. Αν είναι κοντά σου τις παίρνεις και είσαι έτοιμος με 44€.
Τις παλιές τις πουλάς/ χαρίζεις.edit: zorz
-
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο. Μια τελευταία χαζή ερώτηση. Η Crucial είχε οδηγίες τοποθέτησης. Να ελπίζω ότι θα έχουν και αυτές, ή μπα;
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Παιδια υπαρχει καποιο προγραμμα που να μετατρεπει .flac σε .mp3 διατηρωντας την ποιοτητα των flac ?Ισως κανω χαζη ερωτηση γιατι εξ ορισμου το mp3 ειναι ενα φορμα συμπιεσης αλλα καλου κακου ρωταω
Αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ γιατί το mp3 χρησιμοποιεί απωλεστικό αλγόριθμο. Το πιο κοντινό, αλλά όχι το ίδιο είναι το mp3 στα 320 Kbps, αναλόγως του προγράμματος που θα χρησιμοποιήσεις για τη μετατροπή, βέβαια.
οκ αρα σωστα το σκεφτηκα..Για 320 kbps δε με ενδιαφερει,υπαρχουν μερικα κομματια που αξιζουν να τα εχω σε flac ποιοτητα και το κωλοipod δε τα παιζει σε αντιθεση με το απλο τρανσεντακι μου των 60 ευρω που δινει ρεστα σε ηχο και ποιοτητα
-
Αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ γιατί το mp3 χρησιμοποιεί απωλεστικό αλγόριθμο. Το πιο κοντινό, αλλά όχι το ίδιο είναι το mp3 στα 320 Kbps, αναλόγως του προγράμματος που θα χρησιμοποιήσεις για τη μετατροπή, βέβαια.
οκ αρα σωστα το σκεφτηκα..Για 320 kbps δε με ενδιαφερει,υπαρχουν μερικα κομματια που αξιζουν να τα εχω σε flac ποιοτητα και το κωλοipod δε τα παιζει σε αντιθεση με το απλο τρανσεντακι μου των 60 ευρω που δινει ρεστα σε ηχο και ποιοτητα
Υπάρχει το Apple Lossless (alac) που είναι μη-απωλεστικό (όπως το flac, δηλαδή) και παίζει σε iPod και έτσι κάνω rip τα cd μου στο Mac. Ίσως να μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το max σε mac για μετατροπή. Επίσης σε mac υπάρχει κι ένα plugin για iTunes που κάνει τη μετατροπή, όταν τα προσθέτεις στη βιβλιοθήκη του.
-
Χρήστο, αυτό δεν έχεις; MacBook Pro (15-inch, 2.53GHz Mid 2009)
Δες, εδώ: http://support.apple.com/kb/ht1270#link4Σωκράτη, τί ακουστικά έχεις;
-
@ernani,το apple lossless στα αρχεια εχει καταληξη .m4a?Γιατι εχω μερικα τετοια.
Αρη,Εχω κατι ψιλοπαλια in ear yamaha που τα ειχα παρει 40 ευρω πριν χρονια.Βαρανε επικυνδινα καλα -
@ernani,το apple lossless στα αρχεια εχει καταληξη .m4a?Γιατι εχω μερικα τετοια.Ναι.
-
Αρη,Εχω κατι ψιλοπαλια in ear yamaha που τα ειχα παρει 40 ευρω πριν χρονια.Βαρανε επικυνδινα καλαΩ ναι...
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Χρήστο, αυτό δεν έχεις; MacBook Pro (15-inch, 2.53GHz Mid 2009)
Δες, εδώ: http://support.apple.com/kb/ht1270#link4Έχω το 2.66, αλλά προφανώς είναι το ίδιο σασί. Ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
θα δοκιμάσω να ξαναπεράσω τα γουίντοζ, αν συνεχίσουν οι βλακείες με φρέσκο install τότε πραγματικά πρόκειται περί προβλήματος hardware
Το γεγονός ότι έγιναν corrupt τα windows οφείλεται στη μνήμη. Δοκίμασέ το απλά για να το επιβεβαιώσεις, αλλά να ξέρεις ότι φταίει η μνήμη.
Corrupt τα windows μπορεί να γίνουν από τυχαίο/περιστασιακό ή ακόμα και μόνιμο πρόβλημα στον σκληρό ή από χαλασμένο αρχείο/driver ή ακόμα και από διακύμανση της τάσης του ρεύματος, δεν είναι απαραίτητο ότι φταίει πάντα η μνήμη...
Τα πολλά και άσχετα κολλήματα προϊδεάζουν συνήθως για προβληματική μνήμη αφού ότι πάει να φορτωθεί στο χαλασμένο bank καταλήγει να χαλάει και να κολλάει και το σύστημα.
Όμως το παραπάνω ΔΕΝ καταστρέφει απαραίτητα την ίδια την εγκατάσταση του o/s στον σκληρό δίσκο...Δεν έχω υπόψιν μου την περίπτωση του προβλήματος που ανέφερες για τον αδερφό σου αλλά ο λόγος που λέμε ότι πρέπει να τρέχει πολλές ώρες το Memtest είναι για να καλυφθούν και τέτοιες περιπτώσεις.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Το γεγονός ότι έγιναν corrupt τα windows οφείλεται στη μνήμη. Δοκίμασέ το απλά για να το επιβεβαιώσεις, αλλά να ξέρεις ότι φταίει η μνήμη.
Corrupt τα windows μπορεί να γίνουν από τυχαίο/περιστασιακό ή ακόμα και μόνιμο πρόβλημα στον σκληρό ή από χαλασμένο αρχείο/driver ή ακόμα και από διακύμανση της τάσης του ρεύματος, δεν είναι απαραίτητο ότι φταίει πάντα η μνήμη...
Τα πολλά και άσχετα κολλήματα προϊδεάζουν συνήθως για προβληματική μνήμη αφού ότι πάει να φορτωθεί στο χαλασμένο bank καταλήγει να χαλάει και να κολλάει και το σύστημα.
Όμως το παραπάνω ΔΕΝ καταστρέφει απαραίτητα την ίδια την εγκατάσταση του o/s στον σκληρό δίσκο...Δεν έχω υπόψιν μου την περίπτωση του προβλήματος που ανέφερες για τον αδερφό σου αλλά ο λόγος που λέμε ότι πρέπει να τρέχει πολλές ώρες το Memtest είναι για να καλυφθούν και τέτοιες περιπτώσεις.
Σωστά τα λες. Απλά στην περίπτωση του αδερφού μου ήταν η μνήμη που προκάλεσε το πρόβλημα στο λειτουργικό. Για το μόνο που διατηρώ επιφυλάξεις είναι το πόσες φορές έτρεξε το memtest (δηλαδή, αν ήταν παραπάνω από μια). Αλλά και πάλι το πρόβλημα βρέθηκε ότι ήταν στις μνήμες, βγάζοντας κάθε φορά ένα module.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο. Μια τελευταία χαζή ερώτηση. Η Crucial είχε οδηγίες τοποθέτησης. Να ελπίζω ότι θα έχουν και αυτές, ή μπα;Είμαστε σχετικά κοντά οπότε αν δεν βγάλεις άκρη πώς θα αλλάξεις τις μνήμες ή αν το φοβάσαι ρίξε μου ένα pm και θα πεταχτώ να σε βοηθήσω. (κόστος, ένας καφές )
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]