-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
γ) Το ubuntu που είχα δοκιμάσει να στήσω dual boot, είτε σε cd είτε σε dvd (η 64αρα εκδοχή) μου κόλλησε 3-4 φορές στα πρώτα λεπτά εγκατάστασης. Από το ελληνικό site το κατέβασα. Καμιά αξιόπιστη τοποθεσία για κατέβασμα ubuntu;
ΑΤΙ κάρτα έχεις; LiveCD δοκίμασες;
ATI radeon 1150, η ον-μπορντ κάρτα είναι. Έκανα απεγκατάσταση και εγκατάσταση ξανά και δεν πέτυχε. Το LiveCD όμως θα ήθελα να μάθω τι παίζει...
@λεωνάιντας
Μια μνήμη έχω και δεν έχω πειράξει το BIOS σε κάτι. Επίσης, τονίζω ότι δεν το κάνει κάθε φορά.Ti πρόβλημα ακριβώς σου παρουσιάζει?
Απ ότι βλέπω το ποιό πιθανό είναι να αντιμετωπίζεις προβλήματα με τους ανύπαρκτους οδηγούς της ΑΤΙ καθότι θα περιμένεις πολύ πολύ ακόμα για drivers. -
funky, τα 2 dimmakia είναι ολόιδια? ίδιας εταιρείας/σειράς/χρονισμού? Μήπως δε τα υποστηρίζει η μητρική σου? κοίτα στο site της για περαιτέρω πληροφόρηση. κάνε και ένα load defaults στο BIOS
-
Μια γενική παρατήρηση που είναι απόσταγμα κάμποσων ετών ενασχόλησης με τα πισιά: η ΑΤΙ δεν είναι για όσους θέλουν να βλέπουν το μηχάνημά τους να λειτουργεί 100%, ακόμα και μετά από αναβάθμιση λειτουργικού ή μετά από κάποια σοβαρή εξέλιξη στις τεχνολογίες απεικόνισης γραφικών.
Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι μια nVidia Viper V330 4MB και μια nVidia Riva TNT 16MB που είχα βγήκαν από το PC μόνο όταν δεν τράβαγαν πια καθόλου λόγω ισχύος, όχι επειδή δεν είχα οδηγούς. Και η πρώτη (PCI) υπάρχει ακόμα και τη χρησιμοποίησα πριν 1 χρόνο, όταν τα έπαιξε η AGP κι ήθελα να κάνω κάποιες δουλίτσες γραφείου πριν αναβαθμίσω τον υπολογιστή. Μια χαρά.
H ATI δημιουργεί σταθερά προβλήματα σε πολλούς κατόχους στα καλά καθούμενα, πχ μετά από αναβάθμιση οδηγών. Έχει παραδοσιακά (όχι πάντα όμως) καλύτερη ποιότητα γραφικών, καλύτερο χρώμα, αλλά μόνο αν το ψειρίσεις το πράγμα, κάτι που δεν με ενδιαφέρει όταν επιζητώ κυρίως τη σταθερότητα. Ειδικά μάλιστα στα laptop, όπου ούτε οδηγοί βγαίνουν συχνά, ούτε είναι δυνατή η αναβάθμιση κάρτας γραφικών, η επιλογή μιας κάρτας/κυκλώματος γραφικών ΑΤΙ είναι μη ενδεδειγμένη.
Αυτά δεν αφορούν το πρόβλημα του funky, είναι γενική αναφορά. -
Δεν ξέρω στα windows τι παίζει με τις κάρτες αλλά στο linux οι ΑΤΙ είναι ρώσικη ρουλέτα
-
ATI radeon 1150, η ον-μπορντ κάρτα είναι. Έκανα απεγκατάσταση και εγκατάσταση ξανά και δεν πέτυχε. Το LiveCD όμως θα ήθελα να μάθω τι παίζει...
Ρίξε μια ματιά εδώ και αν θα βρεις και τίποτα άλλο με τον φίλο μας Google...
Τα LiveCD σε βάζουν (boot-άρεις από LiveCD) σε γραφικό περιβάλλον ΧΩΡΙΣ να εγκαταστήσεις τίποτα... Εαν καταφέρεις να μπεις σε γραφικό περιβάλλον έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχής εγκατάστασης της τρέχουσας διανομής ...
Ποια διανομή δοκίμασες; Την 9.04; Δες και την Kubuntu 8.04.2..
Θα κατεβάσεις τις Desktop (όχι Alternate)!
Εδώ θα τις βρεις :
Kubuntu - Releases -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
funky, τα 2 dimmakia είναι ολόιδια? ίδιας εταιρείας/σειράς/χρονισμού? Μήπως δε τα υποστηρίζει η μητρική σου? κοίτα στο site της για περαιτέρω πληροφόρηση. κάνε και ένα load defaults στο BIOSΤα 2 dimmάκια είναι ολόιδια, αλλά έχω μόνο το ένα μέσα. Οπότε, από τη μνήμη δεν πρέπει να παίζει πρόβλημα. Με το 1, το pc λειτούργησε μήνες, οπότε μάλλον η μνήμη μου είναι καθαρή και ελέφαντα.
Θα δοκιμάσω αυτό που λες για το βιός μου. Αλλά με προβληματίζει ότι δεν γίνεται σε κάθε εκκίνηση ρε γμτ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα επανέλθω αν έχω κάτι καινούριο. Ή απλώς από καινούριο format!
-
Η διανομή linux έχει έλεγχο μνήμης (κάτω-κάτω όταν μπουτάρει από το CD).
Αν κολλήσει στον έλεγχο μνήνης, πούλα το pc στον corsair.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η διανομή linux έχει έλεγχο μνήμης (κάτω-κάτω όταν μπουτάρει από το CD).Αν κολλήσει στον έλεγχο μνήνης, πούλα το pc στον corsair.
Θααααα....το σκεφτώ!
-
Η διανομή linux έχει έλεγχο μνήμης (κάτω-κάτω όταν μπουτάρει από το CD).
Αν κολλήσει στον έλεγχο μνήνης, πούλα το pc στον corsair.
Θααααα....το σκεφτώ!
Δεν είναι αρκετά ακριβό για τον corsair!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η διανομή linux έχει έλεγχο μνήμης (κάτω-κάτω όταν μπουτάρει από το CD).o οποίος είναι ΓΤΠΚ. Ετσι είχα ταλαιπωρηθεί κ εγώ αν θυμάστε τότε που σας έπρηζα από τα παγώματα και τις επανεκκινήσεις.
Ειχα κάνει τα memtest κ είχαν βγει μια χαρά. Αλλά το ένα dimmακι που είχα πάρει μετά κ έβαλα (ένα Transcend μάλλον χύμα απο σακκούλα ήταν) ακριβώς ίδιο με αυτό που το είχα αγοράσει είχε πρόβλημα. Μετά από 3 λουμπάγκα σηκωνε-ανοιγε-κλεινε-ξαναβάλε στην θέση το ασήκωτο tower το διαπίστωσα. Αγόρασα 2 corsair ( ) με ψύξεις και αρ-κουδίσια πάνω και δεν ξανασχολήθηκα. -
Δοκίμασα να βάλω τη 2η μνήμη μέσα και σταμάτησε να ακούει (να ανοίγει δηλαδή) η οθόνη στο boot.
Την έβγαλα και επιστρέψαμε στα βασικά...με 2 μόνο κολλήματα και restart. -
Service HP CUE DeviceDiscovery Service hung on starting.
Πρόβλημα που μου εμφανίζεται συχνά, το έψαξα με τα εργαλεία των Windows. Αφορά το δικτυακά εγκατεστημένο πολυμηχάνημα. Στο κλείσιμο του υπολογιστή ένα hpqscp...κάτι μου βγάζει error. Αυτό είναι το hpqddsvc που αναφέρεται στο πρόβλημα. Λέτε να είναι αυτό;
Αυτή τη στιγμή είμαι ξανά on, με ένα system restore που με γύρισε πίσω στις 23/4. Χρόνια πολλά στους Γιώργηδες λοιπόν!
-
Tα freezαρισμαστα δεν τα είχες πριν χώσεις το πολυμηχάνημαν;
-
Το πολυμηχάνημα παίζει από τις αρχές Μαρτίου όπου σίγουρα δεν τα είχα αυτά. Έκτοτε όμως έπαιξαν μπόλικες αλλαγές και κυρίως κάνα εκατομμύριο updates!
-
Πολύ χάλι αυτά τα πολυπρογράμματα της ΗΡ για τα πολυμηχανήματα της
-
Οντως, θέλει οπωσδήποτε .net και τρέχα γύρευε...
Δεν είναι μόνο για πολυμηχανήματα, και σε έναν φτηνό laser που εγκατέστησα τις προάλλες, πάλι τα ίδια.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Οντως, θέλει οπωσδήποτε .net και τρέχα γύρευε...Το .net framework καλώς ή κακώς είναι πλέον απολύτως απαραίτητο, αφού όποια εφαρμογή έχει φτιαχτεί στο Visual Studio από το 2003 και μετά το απαιτεί.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το .net framework καλώς ή κακώς είναι πλέον απολύτως απαραίτητο, αφού όποια εφαρμογή έχει φτιαχτεί στο Visual Studio από το 2003 και μετά το απαιτεί.
Δαγκώνω τα δάχτυλά μου.... αλλά δεν γίενται τπτ
Μιλάς για Γλώσσα Προγραμματισμού ή για κάτι τραβεστί πράγματα που απλώς φτιάχνουν τραβεστί εκτελέσιμα ;
εγώ πάντως δεν είχα πρόβλημα να φτιάξω εκτελέσιμα που να μην χρειαζόσαντο [ ] .ksys frameworks. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το .net framework καλώς ή κακώς είναι πλέον απολύτως απαραίτητο, αφού όποια εφαρμογή έχει φτιαχτεί στο Visual Studio από το 2003 και μετά το απαιτεί.
Δαγκώνω τα δάχτυλά μου.... αλλά δεν γίενται τπτ
Μιλάς για Γλώσσα Προγραμματισμού ή για κάτι τραβεστί πράγματα που απλώς φτιάχνουν τραβεστί εκτελέσιμα ;
εγώ πάντως δεν είχα πρόβλημα να φτιάξω εκτελέσιμα που να μην χρειαζόσαντο [ ] .ksys frameworks.Kοίτα φίλε μου μγιάκοβε ( ), εγώ δεν είμαι προγραμματιστής ή Μηχανικός Η/Υ ΜΟΝΟ, είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και κάτι...ψιλά από Η/Υ, οπότε ΔΕΝ ξέρω, είναι η απάντησις...
Διαφώτισέ μας όμως...
Βλέπω και τον rx8_drifter να καίγεται από αγωνία εκεί πάνου που βρίσκεται...Πιο σοβαρά τώρα, δεν έχω πολύ επαφή με .net framework γιατί ακόμη κυρίως δουλεύουμε απλή πιο απλή δεν γίνεται VB6 (μπλιάχ... ).
-
.net suckz big time
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]