-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
ασυναρτησιες εννοω περι ληστειας στο σπιτι κτλ.Λάθος μου, αλλά και πάλι ασυναρτησίες δεν είναι...
-
συγκρινεις το αυτονοητο (προστασια ζωης περιουσιας) με το αντικειμενο που 'ψαχνουμε'.
-
Δε συγκρίνω τίποτα. Οι νόμοι είναι νόμοι, άσχετα από το αντικείμενο. Βγάλε το παράδειγμα και εστίασε σε αυτό:
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σου εξήγησαν πιο πάνω ότι κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νόμοι που να τα καλύπτουν, απλά ότι οι χρήστες ενός forum δεν είναι υποχρεωμένοι να τους γνωρίζουν για να αποδείξουν στοιχειώδη πράγματα.
Όλα αυτά βέβαια σε ένα ευνομούμενο κράτος είναι άνευ ουσίας. Όποιος κάνει παρανομία υφίσταται τις κυρώσεις με συνοπτικές διαδικασίες (ή τουλάχιστον ξέρει ότι έχει καλές πιθανότητες να τις υποστεί) και τελειώνει το θέμα. Στην Ελλάδα του 'κάνω ότι θέλω γιατί είμαι μάγκας' καθόμαστε και το συζητάμε, ενώ οι παρανομούντες κάνουν και αστειάκια για τα χρήματα που γλίτωσαν εις βάρος των φορολογούμενων.
Πού είναι οι ασυναρτησίες;
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
οι νομοι αυτοι,βγηκαν μετα απο καποιο καιρο.αρα μεχρι τοτε δεν ηταν παρανομος.
Γιατί γράφεις ανακρίβειες; Φυσικά και ήταν και τότε παράνομο να περνάς χωρίς να πληρώνεις διόδια.
βασει ποιου νομου?
Βασική αρχή της συζήτησης λέει ότι, επειδή εσύ έκανες την αρχική τοποθέτηση: 'Μέχρι τότε δεν ήταν παράνομος', εσύ είσαι που υποχρεούσαι να την αποδείξεις, όχι ο άλλος να σου αποδείξει ότι έχεις λάθος. Αρα 'γιατί δεν ήταν παράνομος' ?
εισαι αθωος μεχρι αποδειξεως του αντιθετου.και οχι το αναποδο.οποτε εσυ πρεπει να μου αποδειξεις οτι αυτος που περναγε ηταν παρανομος.
Οχι αγαπητέ, αυτό που λες ισχύει σε δικαστήριο αλλά στο πλαίσιο συζήτησης είσαι υποχρεωμένος να αποδεικνύεις τα λεγόμενά σου.
Τέλος πάντων, ο νόμος που ζητάς είναι ο 3046/27.
γιατι δε το βρισκω πουθενα αυτο?
Γιατί δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς το Google ίσως ?
Μήπως τώρα θα είχες την ευχαρίστηση να συζητήσεις αντί να αποδεικνύεσαι τυπικός δεμπληρώνωείμαιτζάμπαμάγκας ?
-
Εγώ λέω πάλι καλά που γράφει και o ninja και ανεβαίνει λίγο το επίπεδο της συζήτησης.
-
Εχει και λίγο δίκιο ο κακομοίρης ο nintza εγώ έκανα λάθος ο νόμος είναι ο 3406/27 (από το 1927 προβλέπει διόδια στις εθνικές οδούς και αντίστοιχα πρόστιμα 'ουχί κατώτερον του πενταπλασίου ουδ' ανώτερον του εικοσαπλασίου του παρ' αυτών οφειλόμενου ποσού' θυμάστε τα 20πλάσια πρόστιμα από εκεί βγαίνουν ) και όχι ο 3046/27
Βέβαια ισχύει ότι δεν ξέρει να χρησιμοποιεί το Google καθώς και γω με το Google το βρήκα
(Εκεί στην Ουλαν-Μπατόρ δεν έχουμε τι να κάνουμε τις μακριές νύχτες του χειμώνα και σερφάρουμε στο Internet πίνοντας τσάι από την έρημο Γκόμπι με γάλα καμήλας) -
Έχω να παρατηρήσω ότι οι αγων είναι άνισος.
Οι φασιστικές-δοσίλογες δυνάμεις (υπερ διοδίων) έχουν ενισχυθεί ενώ το λάβαρο της επανάστασης βαστάει μόνο ο νίντζας με επιλεκτικές guest star εμφανίσεις του junior.Ή θα αρχίσει ο Λάππας (πχ) να γράφει υπερ των ΔΕΝΠΛΗΡΩΝΩ ή να κλειδωθεί...
-
ε ναι.επειδη εσυ δε ξερεις να γραψεις 4 νουμερα στη σειρα,σου φταει o nintza και το google.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
.....................................................................
Τέλος πάντων, ο νόμος που ζητάς είναι ο 3046/27.
Μπααα. Μογγολισμος και αυτος...
ειδες που ηταν μογγολισμος
-
Τον απασχολουσε η καμηλα και μπερδευτηκε.......
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
οι νομοι αυτοι,βγηκαν μετα απο καποιο καιρο.αρα μεχρι τοτε δεν ηταν παρανομος.Γιατί γράφεις ανακρίβειες; Φυσικά και ήταν και τότε παράνομο να περνάς χωρίς να πληρώνεις διόδια
ο νόμος είναι ο 3406/27 (από το 1927 προβλέπει διόδια στις εθνικές οδούς και αντίστοιχα πρόστιμα 'ουχί κατώτερον του πενταπλασίου ουδ' ανώτερον του εικοσαπλασίου του παρ' αυτών οφειλόμενου ποσού' θυμάστε τα 20πλάσια πρόστιμα από εκεί βγαίνουν )
Τώρα που το λύσαμε αυτό, έστω και με τον δικό μας ιδιόμορφο τρόπο της στέπας, θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σου, nintza. Πλέον ξέρεις ότι και τότε ήταν παράνομο να μην πληρώνεις διόδια. Προειδοποιήσεις υπήρχαν και στους σταθμούς διοδίων (άλλωστε όπως είπες και μόνος σου ο πολίτης δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια του νόμου). Κάποιοι παρόλα αυτά προέτρεπαν τον κόσμο να παρανομήσει διαβεβαιώνοντας τον ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες.
Τώρα που υπάρχουν συνέπειες (πρόστιμα) αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη, δεν νιώθουν καν την ανάγκη να ζητήσουν ένα συγνώμη, μόνο κάποιοι υπερηφανεύονται για το πόσα χρήματα εξοικονόμησαν εις βάρος των φορολογούμενων. Πως σου φαίνεται; Καλό;
-
Μογγολο.....
-
καποιοι μαλλον ελπιζουν να διαγραψει τα προστιμα το Συριζα
-
ακομα ψαχνω τον νομο,να βρω τι ακριβως γραφει...δε τον βρηκα ακομα...
εστω οτι ηταν απο τοτε,γιατι δεν ειχε ερθει κανενα προστιμο σε κανεναν απο αυτους που περνουσαν?
γιατι αναγκαστηκαν και αλλαξαν 3 φορες τον νομο και φεραν τον νομο βοριδη αφου απο τοτε ηταν παρανομο το να μη πληρωνεις διοδια οπως λες?
και περιεργως, προειδοποιησεις για προστιμα δεν εχω δε σε κανενα σταθμο διοδιων,περα απο την υποθαλασσια σηραγγα,η οποια ειναι κρατικη,οποτε fail.επισης πινακιδες που δεν ειναι της τροχαιας δεν εχουν καμια αξια. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
ακομα ψαχνω τον νομο,να βρω τι ακριβως γραφει...δε τον βρηκα ακομα...εστω οτι ηταν απο τοτε,γιατι δεν ειχε ερθει κανενα προστιμο σε κανεναν απο αυτους που περνουσαν?
γιατι αναγκαστηκαν και αλλαξαν 3 φορες τον νομο και φεραν τον νομο βοριδη αφου απο τοτε ηταν παρανομο το να μη πληρωνεις διοδια οπως λες?
και περιεργως, προειδοποιησεις για προστιμα δεν εχω δε σε κανενα σταθμο διοδιων,περα απο την υποθαλασσια σηραγγα,η οποια ειναι κρατικη,οποτε fail.επισης πινακιδες που δεν ειναι της τροχαιας δεν εχουν καμια αξια.περιεργως ουτε εγω εχω δει πινακιδα πως δεν πρεπει να σκοτωνουμε οποιον δε μας αρεσει η φατσα του.
-
αρα δεν ειναι παραβαση της τροχαιας.
-
-
παραδεξου το,ηταν καλο
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
αρα δεν ειναι παραβαση της τροχαιας.αρα αν το κανω με το αυτοκινητο μου δεν θα μπορει να με συλλαβει η τροχαια
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
ακομα ψαχνω τον νομο,να βρω τι ακριβως γραφει...δε τον βρηκα ακομα...Ρε παλικάρι, αφού δεν το 'χεις... Τον έχω μπροστά μου το νόμο (τον βρήκα με 30'' Google ) και σε βεβαιώνω ότι δεν θα σ' αρέσει αυτό που θα διαβάσεις... (όταν το βρεις... είναι και σε άπταιστη καθαρεύουσα)
Θα παραδεχτείς τις μαλακίες που έγραψες και θα συζητήσεις τώρα επί τη βάσει της ανέκαθεν (ΟΚ... από το 1927) παρανομίας του να μην καταβάλεις διόδια και του συνεπαγόμενου πρόστιμου ή θα συνεχίσεις να πετάς τη μπάλα έξω από το γήπεδο ?
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!