-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Παναγιωτη καπου απο τα νευρα σου εχεις χασει την μπαλλα.
Αν ο καθενας μας εκτιμουσε με τη δικη του λογικη ποιες πληρωμες μας προς το κρατος ειναι δικαιες και ποιοι πρεπει να πληρωνουν,ποτε και ποσο.ε....τοτε δεν θα ειχαμε τη παραμικρη κρατικη μεριμνα για οτιδηποτε μιας και το ταμειο θα ειχε μονο αραχνες.....άσε τα θεωρητικά τις παρομοιώσεις, μεταφορές για το Λάππα . συγκεκριμένα!και τι να κάνουμε? να πληρώνουμε κάτι που είναι άδικο 100%, κ το έχουμε ακουσει αυτό, απο τα χείλη των ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝΣτο θεμα των διοδιων ΟΛΟΙ αναγνωριζουμε οτι οι αυξησεις που εγιναν ειναι αδικες .Μερικοι αποφασισαν για να καταπολεμησουν αυτη την αδικια,να καταργησουν ΤΕΛΕΙΩΣ τα διοδια και προσπαθουν να πεισουν το κοσμο οτι ΑΥΤΗ η πραξη τους ειναι δικαια ..
Το οτι δεν εχει γινει σωστη χρεωση ανα χιλιομετρο και αυτο ειναι αδικο αλλα το ειχαμε απο τη εναρξη υπαρξεως Ε.Ο. και διοδιων.Τοσο καιρο το δεχομαστε,τωρα γινηκαμε μαγκες και δεν θα πληρωνουμε μεχρι ο κρατικος μηχανισμος να το αλλαξει.Καληνυχτα Μαργαριτα.....
Υ.Γ. Προσωπικη μου γνωμη,δεν θεωρω το κολλητηρι μαγκια...Αν μπορεις να το κανεις ΜΠΡΟΣΤΑ σε μπατσικο και να παραδεχτεις οτι ηθελημενα δεν θελεις να πληρωσεις ,τοτε αλλαζει.Ναι εισαι λεβεντης και μπραβο σου.ε καλά τώρα, όποιος κάνει το τελευταίο, μαλάκας είναι κ όχι λεβέντης Δε ζούμε-κινουμαστε για πλάκα με τα λεφτά του μπαμπα... με το μπουρδελοδίπλωμα κ τις πινακίδες παμε στη δουλειά μας ξέρεις, ενω το 300αρι ευρώ συνήθως δεν είναι αυτό που περισσεύει τέλος του μήνα, αλλά αυτό που λείπει.
βρε πατέρα, δε το κάνω για μαγκιά. μακάρι το κίνημα των οδηγών στη ελλάδα να ηταν πιο οργανωμένο κ να βρίσκαμε αλλιώς το δίκαιο μας, όπως με τους φόρους πολυτελείας, τα τέλη κ τα τεκμήρια. Τελικά όμως μόνο για κανά κράξιμο στο νετ κ στα κεφενεία είμαστε, ενώ από θεωρητικολογεία
Τουλάχιστον με όλο αυτό το αντάρτικο εμείς κάνουμε κάτι κ δεν είμαστε ΑΛΛΗ μια φορά ο μαλάκας που πληρώνει κερατιάτικα κ άδικα (διατυπωμένο με τον πιο επίσημο τρόπο, επαναλαμβάνω). Κ μαλάκας μάλιστα που ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ εδώ κ πολλούς μήνες!!! Μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία -
Προς chemic.
Δυο ενστασεις στο παραπανω.Τα διοδια ΔΕΝ ειναι αδικα....Η ΑΥΞΗΣΗ ειναι αδικη.Και αντι να αρνουμεθα την πληρωμη της αυξησης ,δεν πληρωνουμε καθολου. Τετραγωνη λογικη.
Οι αποψεις μας για την λεβεντια ειναι μη συγκλινουσες.(Ειδες στυλ γραψιματος; ).Αφου το πιστευω οτι η πληρωμη ειναι αδικη ας μη πληρωνω κατω απο οποιοσδηποτε συνθηκες,οχι να το διαλαλω και να κομπορημονω οπου δεν με βλεπει ο νομος και οταν ειναι το μπατσικο κανω την κοττα.Οσον αφορα το χρηματικο....Αν δεν εχεις το 300αρι μη πας απο τα διοδια,απλο.Υ. Γ. Χαθηκαμε ρε συ.
-
Καταρχην το προστιμο δεν ειναι 300 αλλα 200
κατα δευτερον σε κολητηρι ειναι πολυ δυσκολο να σε παρουν χαμπαρι οι μπατσοι και αν σε τσιμπησουν ειδικα σε μεγαλα διοδια.
Αφουτ ο ιδιο το κρατος παιζει κλεφτοπολεμο με εμας,δυστηχως θα κανουμε οπου μπροουμε και εμεις το ιδιο.
Αυτα περι ζημειας κοινωνικου συνολου ειναι παπαριες φτηνες δικαιολογιες για να δικαολογηθουν τα αδικαιολογητα των πολιτικων και των μεγαλοερργολαβων.
καμια ζημεια δεν γινεται στο κοικωνικο συνολο απο εμας,εκτος αν θελετε να μας πειτε μερικοι εδω οτι τα εργα που σταματησαν φταιμε εμεις και δεν θα γινουν,αλλα τα διοδια να πληρωνονται κανονικα ε?τι ωραια λογικη!
Φυσικα και το να κλεβεις τον φουκαρα τον μαγαζατωρα που δεν σε εχει βλαψει,και ουσιαστικα δεν τον εχεις πληρωσει ουδεποτε στο παρελθον οπως και διαφορα συναφη παραδειγματα δενε χει καμια σχεση με τα διοδια και τους ακριβοπληρωμενους απο εμα ςτους οδηγους δρομους με ενα σκασμο φορους-τελη και εισφορες και με συνεχη αυξηση κατα το δοκουν των διοδιων χωρις να υπαρχει σε πολλες περιπτωσεις εναλακτικη διαδρομη αρα μιλαμε για μονοπωλειο και σιγουρα κερδη στις πλατες μας... -
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχεις τα @@ να σηκώσεις μόνος σου την μπάρα με τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό. Μπορείς να μου απαντήσεις ή θα φλυαρείς περί κακών εργολάβων-κράτους πάλι?
-
Θα σου εξηγησω ευθεις αμεσως γιατι,γιατι καποιες εταιριες τις εχουν βιδωσει μονιμα με αποτελεσμα να μην σπρωχνονται,καποιες αλλες τις κρατανε επιτηδα κλειστες και δεν σεαφηνουν να της ανοιξεις και ολα αυτα για να κερδισουν χρονο μεχρι να ερθουν οι μπατσοι,η να σε αναγκασουν να πληρωσεις εμ τον τροπο τους.
ε οχι δεν θα τους κανω την χαρη να λογομαχω συνεχως μαζι της και να χανω τον χρονο μου τσαμπα εστω και 3-4 λεπτα στον γκισε.Οπως λοιπον κανουν οι εταιριες την μια παρανομια μετα την αλλη(υπαρξη μπαρων,βιδωμενες παρανομα,μη εκδοση πιστωτικου οπω ς προβλεποταν κλπ)και η κυβερνηση με την νομοθετηση σε μια νυχτα βαζοντας την μη πληρωμη διοδιων μεσα στον κοκ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ,ετσι λοιπον παρανομω και εγω εις γνωσην μου και οτι βγει.
μηδενικη ανοχη ,και οποις εχει αντιριση θα τον ξαναρωτησω μολις θα αρχισουν να ερχονται τα ραβασακια της εφοριας τωρα το σεπτεμβρη να μου πει την γνωμη του.. -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχεις τα @@ να σηκώσεις μόνος σου την μπάρα με τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό. Μπορείς να μου απαντήσεις ή θα φλυαρείς περί κακών εργολάβων-κράτους πάλι?Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που και εσύ (όπως και όλοι) όταν βλέπεις μπλόκο ταχύτητας κόβεις, περνάς από μπροστά τους με το όριο και μετά ξαναπλακώνεσαι. Ή μήπως εσύ που απ'ότι φαίνεται είσαι πιο @@ατος περνάς από μπροστά τους μαλλιά με τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό???
-
-
Νταξ, τώρα συγκρίνουμε την άρνηση να συμμετέχεις στα έξοδα για τις φθορές που εσύ προκαλείς σε δρόμο που εσύ χρειάζεσαι με... τις υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας!
Οι τσιγγάνοι που παίρνουν παράνομα ρεύμα από την ΔΕΗ χωρίς ρολόι τώρα έχουν την UBER δικαιολογία ( ) και όσο δεν τηρούμε τα όρια ταχύτητας δεν μπορούμε να τους πούμε τίποτα. Να δω ζεφυριώτη να βάζει post με owned εδώ μέσα και τι στον κόσμο.
Πάντως τις τελευταίες μέρες βλέπω συνεχώς αυτοκίνητα σταματημένα μετά τα διόδια από περιπολικά που γράφουν.
-
βρε Λαππα για παραβασεις του ΚΟΚ λέει ο άνθρωπος κ για μια τακτικη που κάνουμε όλοι μας, που κολλαει η κλοπη
-
E ναι, δε συγκρίνονται οι 2 παραβάσεις μεταξύ τους, όπως έγραψα και σε παλιότερο ποστ είναι πιο επικίνδυνο να περάσεις τα διόδια χωρίς να πληρώσεις, από το να πας στην Κωνσταντινουπόλεως με 70 αντί για 50. Γι' αυτό εξάλλου έχει και πιο πολλές κυρώσεις...
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που και εσύ (όπως και όλοι) όταν βλέπεις μπλόκο ταχύτητας κόβεις, περνάς από μπροστά τους με το όριο και μετά ξαναπλακώνεσαι. Ή μήπως εσύ που απ'ότι φαίνεται είσαι πιο @@ατος περνάς από μπροστά τους μαλλιά με τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό???ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι επειδή εγώ έχω
δεν κόβω. Με σταματάνε στο επόμενο. -
Ούτε εγώ κόβω στα μπλόκα αλλά μιλάμε για πολλά κιλά @@.
Λίγοι έχουμε τόσο μεγάλα. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Νταξ, τώρα συγκρίνουμε την άρνηση να συμμετέχεις στα έξοδα για τις φθορές που εσύ προκαλείς σε δρόμο που εσύ χρειάζεσαι με... τις υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας!Οι τσιγγάνοι που παίρνουν παράνομα ρεύμα από την ΔΕΗ χωρίς ρολόι τώρα έχουν την UBER δικαιολογία ( ) και όσο δεν τηρούμε τα όρια ταχύτητας δεν μπορούμε να τους πούμε τίποτα. Να δω ζεφυριώτη να βάζει post με owned εδώ μέσα και τι στον κόσμο.
Πάντως τις τελευταίες μέρες βλέπω συνεχώς αυτοκίνητα σταματημένα μετά τα διόδια από περιπολικά που γράφουν.
Δεν συνέκρινα τίποτα. Απαντώ στο απίστευτα αφοπλιστικό και ευφυές επιχείρημα ότι όποιος έχει @@ πρέπει να κατεβαίνει να ανοίγει τις μπάρες, να τον τσιμπάνε, να του παίρνουν το δίπλωμα και να πληρώνει και 200 ευρώ.
Έχε βέβαια υπ'όψη σου ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα και με τέτοιες λογικές περί νομιμοφροσύνης και περί (μη) αντίδρασης στο πιο προφανές (ότι δηλ. δε δικαιούσαι να πληρώνεσαι για κάτι που δεν προσφέρεις όσους νόμους και να φτιάξουν οι ημέτεροι γι'αυτό), ρεύμα δε θα κλέβουν μόνο οι αθίγγανοι αλλά πάρα πολύς κόσμος γιατί πολύ απλά δε θα μπορεί να το πληρώσει.
Και όχι μόνο ρεύμα αλλά και καύσιμα, και νερό και τρόφιμα. Και δε θα κλέβει μόνο από τη ΔΕΗ αλλά θα μπουκάρει και σε σπίτια, μαγαζιά, βενζινάδικα, εφορίες κλπ.
Και τότε να δω κάποιους που μέσα από το γιάλινο κόσμο τους κόπτονται για την τήρηση της νομιμότητας γιατί πολύ απλά είναι η νομιμότητα που φτιάχτηκε από το σύστημα στα μέτρα τους πέρα από κάθε έννοια κοινής λογικής, ηθικής και κοινού περί δικαίου αισθήματος.
Θα μου πεις αυτοί θα πάρουν τον γιάλινο κόσμο τους και την ηθική τους και έτοιμα όπως τα βρήκαν θα την κάνουν για άλλες παραλίες ή για άλλες πλαγιές.
Αλλοίμονο στους υπόλοιπους..... -
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Νταξ, τώρα συγκρίνουμε την άρνηση να συμμετέχεις στα έξοδα για τις φθορές που εσύ προκαλείς σε δρόμο που εσύ χρειάζεσαι με... τις υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας!
Οι τσιγγάνοι που παίρνουν παράνομα ρεύμα από την ΔΕΗ χωρίς ρολόι τώρα έχουν την UBER δικαιολογία ( ) και όσο δεν τηρούμε τα όρια ταχύτητας δεν μπορούμε να τους πούμε τίποτα. Να δω ζεφυριώτη να βάζει post με owned εδώ μέσα και τι στον κόσμο.
Δεν συνέκρινα τίποτα. Απαντώ στο απίστευτα αφοπλιστικό και ευφυές επιχείρημα ότι όποιος έχει @@ πρέπει να κατεβαίνει να ανοίγει τις μπάρες, να τον τσιμπάνε, να του παίρνουν το δίπλωμα και να πληρώνει και 200 ευρώ.
Έχε βέβαια υπ'όψη σου ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα και με τέτοιες λογικές περί νομιμοφροσύνης και περί (μη) αντίδρασης στο πιο προφανές (ότι δηλ. δε δικαιούσαι να πληρώνεσαι για κάτι που δεν προσφέρεις όσους νόμους και να φτιάξουν οι ημέτεροι γι'αυτό), ρεύμα δε θα κλέβουν μόνο οι αθίγγανοι αλλά πάρα πολύς κόσμος γιατί πολύ απλά δε θα μπορεί να το πληρώσει.
Και όχι μόνο ρεύμα αλλά και καύσιμα, και νερό και τρόφιμα. Και δε θα κλέβει μόνο από τη ΔΕΗ αλλά θα μπουκάρει και σε σπίτια, μαγαζιά, βενζινάδικα, εφορίες κλπ.
Και τότε να δω κάποιους που μέσα από το γιάλινο κόσμο τους κόπτονται για την τήρηση της νομιμότητας γιατί πολύ απλά είναι η νομιμότητα που φτιάχτηκε από το σύστημα στα μέτρα τους πέρα από κάθε έννοια κοινής λογικής, ηθικής και κοινού περί δικαίου αισθήματος.
Θα μου πεις αυτοί θα πάρουν τον γιάλινο κόσμο τους και την ηθική τους και έτοιμα όπως τα βρήκαν θα την κάνουν για άλλες παραλίες ή για άλλες πλαγιές.
Αλλοίμονο στους υπόλοιπους.....Ρε παιδιά απλά τα πράγματα: Δεν γίνεται να νομοθετείς όρους τους οποίους γνωρίζεις και παραδέχεσαι δημόσια ότι είναι άδικοι και ανήθικοι και να περιμένεις ότι ο κόσμος θα υποκύψει στη νομοθεσία σου αδιαμαρτύρητα.
Δε μπορείς να βρεις λύση στην αδικία ή την ανηθικότητα; Κάνε έστω αυτό το καλό για τον τόπο σου: Παραιτήσου από πολιτικός και γλύτωσέ μας από την ανικανότητά σου, άσε κάποιον που θέλει και μπορεί να το κάνει.
Τα περί νομιμοφροσύνης και άκριτης υπακοής στο κάθε νομοθέτημα είναι.. 'παπάκια' μάντολες. Όποιος έχει τη στοιχειώδη μόρφωση και ικανότητα να κρίνει έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μην υπακούσει στους άδικους νόμους. Δεν λέω να κάνει ο καθένας το χαβά του και να υπακούει κατά το δικό του ατομικό συμφέρον. Αλλά είναι κάποια πράγματα τα οποία είναι ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ λάθος.
Φυσικά και τα διόδια στην Κορίνθου-Πατρών είναι άδικα. Φυσικά και τα τεκμήρια, οι έκτακτες εισφορές, τα τέλη επιτηδεύματος, τα τέλη κυκλοφορίας, ο ΦΠΑ οσομουγουστάρειτοιςεκατό, η επιδότηση των ΜΚΟ για την πρόσληψη ανέργων, είναι Α-Δ-Ι-Κ-Α. Και φυσικά να μην υπακούσει κανείς, είτε έχει να τα πληρώσει είτε όχι.
Και μην ακούσω ότι 'δεν γίνεται αλλιώς' γιατί υπάρχουν πάρα πολλά επιχειρήματα ότι γίνεται ενώ η κυβέρνηση έχει σαν μόνο επιχείρημα ότι 'θα μας κάνουν ντα ντα οι αγορές', δεν έχει αντιπαρατάξει ΚΑΝΕΝΑ λογικό επιχείρημα για τίποτα από τα παραπάνω ούτε μας έχει παρουσιάσει κάποιο έγγραφο, έστω ένα, για να δούμε τουλάχιστον ότι έχει επεξεργαστεί κάποια άλλη πιθανή λύση.
Είναι δωρεάν, δε θα σας κοστίσει τίποτα, διαβάστε να θυμηθείτε την Αντιγόνη του Σοφοκλέους (ή μήπως θα μας πείτε ότι και η Αντιγόνη μια παραστασούλα του κώλου ήτανε κι αυτή) http://viotikoskosmos.wikidot.com/antigoni-metafrasi
-
χμ δυσκόλεψε το πράγμα . Πολλά μαζεμένα επιχειρήματα που δύσκολα μπορούν να απαντηθούν.Τι θα κάνουμε τώρα;Λίγο δύσκολο να γελάσουμε και να κοροϊδέψουμε γιατί παρασοβάρεψε το κλίμα.Το βρήκα,θα πούμε τη γνωστή ατάκα 'ναι αλλά αν είναι ο καθένας να κρίνει τους νόμους από τη δική του πλευρά και να τους εφαρμόζει όταν πιστεύει οτι πρέπει , θα οδηγηθούμε σε αναρχία κτλ κτλ μπλα μπλα μπλα ' .
Αν δεν το έγραφα θα είχε απόδοση 1,20 τώρα που το έγραψα ανέβηκε η απόδοση , μαλλον θα δοθεί μια διαφορετική απάντηση .
-
Ταύρε, το να μην πληρωνεις διοδια οπουδηποτε δεν είναι μια απλή τροχαία παράβαση. Απο ηθικής άποψης θα την έβαζα στην ίδια κατηγορία με όσους δεν κοβουν αποδείξεις. Σε μια εποχή δύσκολη για όλους μας, κάποιοι αποφασίζουν ότι δεν θα συμμετέχουν στα έξοδα που αυτοί δημιουργούν. Μπορούμε να βρούμε άπειρες δικαιολογίες για αυτο, όπως και εγώ μπορώ να σου βρω άπειρες δικαιολογίες γιατί είναι άδικη η φορολογία που μου βάζει το κράτος και για αυτο δεν πρέπει να δηλώνω τα εισοδήματα μου.
Komis, αν μιλούσαμε για την Πατρών Κορίνθου θα ήταν απλο το πράγμα. Εδω υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια πουθενά, ούτε στην Αττική Οδό, ούτε στον Αθηνών Λαμίας, ούτε στον Αθηνών Κορίνθου, ούτε στον Κορίνθου Τρίπολης, ούτε στην γέφυρα Του Ρίου. Όλοι αυτοί είναι αυτοκινητόδρομοι ολοκληρωμένοι που έχουν τεράστια έξοδα συντήρησης και επιμελειας. Αν δεν τους πληρώνει ο χρήστης, ποιος θα τους πληρώνει;
Η Δυτική Εγνατία που ήδη έχει κακό οδόστρωμα σε παρα πολλα σημεία είναι ένας δρόμος με τεράστιες ανάγκες για συντήρηση. Απο ποιανού τσέπη πρέεπει να πληρώνονται αυτά τα έξοδα; Γιατί πρέπει ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει εξ ολοκληρου την συντήρηση δρόμων που άλλοι χρησιμοποιούν και φθειρουν;
-
Ταύρε, το να μην πληρωνεις διοδια οπουδηποτε δεν είναι μια απλή τροχαία παράβαση. Απο ηθικής άποψης θα την έβαζα στην ίδια κατηγορία με όσους δεν κοβουν αποδείξεις. Σε μια εποχή δύσκολη για όλους μας, κάποιοι αποφασίζουν ότι δεν θα συμμετέχουν στα έξοδα που αυτοί δημιουργούν. Μπορούμε να βρούμε άπειρες δικαιολογίες για αυτο, όπως και εγώ μπορώ να σου βρω άπειρες δικαιολογίες γιατί είναι άδικη η φορολογία που μου βάζει το κράτος και για αυτο δεν πρέπει να δηλώνω τα εισοδήματα μου.Komis, αν μιλούσαμε για την Πατρών Κορίνθου θα ήταν απλο το πράγμα. Εδω υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια πουθενά, ούτε στην Αττική Οδό, ούτε στον Αθηνών Λαμίας, ούτε στον Αθηνών Κορίνθου, ούτε στον Κορίνθου Τρίπολης, ούτε στην γέφυρα Του Ρίου. Όλοι αυτοί είναι αυτοκινητόδρομοι ολοκληρωμένοι που έχουν τεράστια έξοδα συντήρησης και επιμελειας. Αν δεν τους πληρώνει ο χρήστης, ποιος θα τους πληρώνει;
Η Δυτική Εγνατία που ήδη έχει κακό οδόστρωμα σε παρα πολλα σημεία είναι ένας δρόμος με τεράστιες ανάγκες για συντήρηση. Απο ποιανού τσέπη πρέεπει να πληρώνονται αυτά τα έξοδα; Γιατί πρέπει ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει εξ ολοκληρου την συντήρηση δρόμων που άλλοι χρησιμοποιούν και φθειρουν;
Χρήστο, δεν έχεις άδικο. Όμως όσο τα τέλη κυκλοφορίας και η βενζίνη είναι στο θεό, πολλοί θα θεωρούν ότι ήδη έχουν πληρώσει και παραπληρώσει τους δρόμους αυτούς (εν μέρει δικαιολογημένα). Επίσης όσο δεν ελέγχονται ορισμένες ύποπτες συμβάσεις αλλά και το κέρδος των κατασκευαστών / διαχειριστών από αυτές, δικαιολογημένα ο κόσμος θα είναι καχύποπτος (π.χ. υπάρχουν, κατά τα φαινόμενα, πολλές ενδείξεις ότι η ΑΟ έπρεπε να έχει παραδοθεί εδώ και χρόνια και αντιθέτως με διάφορα λογιστικά τρικ, η εταιρεία συνεχίζει να την εκμεταλλεύεται). Ένα τελευταίο παράδειγμα είναι ο παροπλισμός του συστήματος ελέγχου διελεύσεων ώστε να συγκεντρώνονται αδιαμφισβήτητα στοιχεία από τα διόδια (κάτι που θα ήταν προς όφελος του δημοσίου, το οποίο θα έπρεπε να ελέγχει τις διελεύσεις για να διασφαλίζει τα έσοδά του).
Όταν βλέπεις αυτά τα πράγματα, λογικό δεν είναι να πεις ότι δεν θα είσαι ο μαλάκας που θα πληρώνει συνέχεια;
Αν όντως υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία από την κυβέρνηση ότι 3,10 είναι τα διόδια γιατί αλλιώς δεν θα έχετε δρόμο, τότε όλοι θα πλήρωναν αδιαμαρτύρητα. Απεναντίας τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι η υπόθεση βρωμάει από παντού, από το κόστος κατασκευής, μέχρι τους όρους συνεκμετάλλευσης και το κόστος συντήρησης. Λοιπόν, ποιός έχει βγεί επίσημα να πει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα; Ίσα ίσα που βγαίνουν και μας λένε ότι όντως άδικα πληρώνουμε. Μετά τι περιμένεις;
Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να επιμένεις στο θέμα γιατί ο κόσμος επί της ουσίας διαμαρτύρεται για την άγρια και αναίτια αφαίμαξη από παντού, όχι μόνο από το κράτος αλλά και από κάθε είδους λαμόγια που βρήκαν την ευκαιρία να δικαιολογήσουν τις απίστευτες χρεώσεις.
-
Με το συμπαθειο δηλαδή, αλλά και εγώ θεωρώ ότι έχω πληρώσει αρκετούς φόρους, υπεραρκετους μαλιστα, ιδιαίτερα αν τους συγκρίνεις με τις παροχές που παίρνω απο το κράτος, αλλά αυτο δεν μπορεί να μου δίνει δικαιολογία για να φοροδιαφευγω απο εδω και εμπρός. Εκτός αν συμφωνήσουμε ως χώρα ότι το κράτος δικαίου απέτυχε και το κλείσουμε το μαγαζί. Ο καθένας να πληρώνει τα δικά του (νοσοκομεια οταν ειναι αρρωστος, σχολεια οταν εχει παιδια) και τέλος.
Απο την στιγμή που αποφασίζουμε όμως ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικα άνθρωποι χωρίς να τσονταρουν σε ένα κοινό ταμείο, δεν είναι δυνατό να αποφασίζουμε απο μόνοι μας τι θα πληρώνουμε και τι όχι. Κανείς δεν λέει ότι παρανομίες απο εταιρίες ή πολιτικούς θα πρέπει να γίνονται αποδέκτες και να μένουν ατιμώρητες, αλλά απο αυτο μέχρι το να λέμε ότι δεν πληρώνουμε για ένα αγαθό που ξέρουμε πολυ καλά ότι στοιχίζει πολλα και αν δεν το πληρώσουμε εμείς θα αναγκαστούν να το πληρώσουν μόνο οι άλλοι (που μπορεί να μην το χρησιμοποιούν καν), ε, νομίζω ότι υπάρχει διαφορά.
-
Με το συμπαθειο δηλαδή, αλλά και εγώ θεωρώ ότι έχω πληρώσει αρκετούς φόρους, υπεραρκετους μαλιστα, ιδιαίτερα αν τους συγκρίνεις με τις παροχές που παίρνω απο το κράτος, αλλά αυτο δεν μπορεί να μου δίνει δικαιολογία για να φοροδιαφευγω απο εδω και εμπρός. Εκτός αν συμφωνήσουμε ως χώρα ότι το κράτος δικαίου απέτυχε και το κλείσουμε το μαγαζί. Ο καθένας να πληρώνει τα δικά του (νοσοκομεια οταν ειναι αρρωστος, σχολεια οταν εχει παιδια) και τέλος.Απο την στιγμή που αποφασίζουμε όμως ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικα άνθρωποι χωρίς να τσονταρουν σε ένα κοινό ταμείο, δεν είναι δυνατό να αποφασίζουμε απο μόνοι μας τι θα πληρώνουμε και τι όχι. Κανείς δεν λέει ότι παρανομίες απο εταιρίες ή πολιτικούς θα πρέπει να γίνονται αποδέκτες και να μένουν ατιμώρητες, αλλά απο αυτο μέχρι το να λέμε ότι δεν πληρώνουμε για ένα αγαθό που ξέρουμε πολυ καλά ότι στοιχίζει πολλα και αν δεν το πληρώσουμε εμείς θα αναγκαστούν να το πληρώσουν μόνο οι άλλοι (που μπορεί να μην το χρησιμοποιούν καν), ε, νομίζω ότι υπάρχει διαφορά.
Με την 1η παράγραφο έρχεσαι στα λόγια μου από άλλο thread viewtopic.php?f=13&t=42830&start=17805#p2300391. Με το 2ο συμφωνώ απόλυτα αλλά αυτό που λέω είναι ότι αυτό δε μπορεί να γίνει με χρεώσεις του στυλ 'τόσο κάνει γιατί τόση μίζα θέλω εγώ και τόσα θέλω να βγάλει ο κολλητός μου ο ανάδοχος'. Σ'αυτό το τελευταίο αντιδράει ο κόσμος γιατί απλά έχει παραγίνει το κακό τόσα χρόνια και σαν να μην έφτανε αυτό, βλέπουμε ότι τώρα που έπρεπε να σοβαρευτούμε ΟΛΟΙ και να σταματήσουν τέτοιες πρακτικές, όχι μόνο υπάρχει πλήρης αμνηστία, αλλά συνεχίζονται ακριβώς τα ίδια (βλ. Μυτηλινόσημο κτλ).
Για μένα ας μην πληρώσει κανείς τίποτα, ας διαλυθεί το σύμπαν για μερικά χρόνια (ήδη ξεκινήσαμε από την Ολυμπία οδό) μέχρι να ξεκαθαρίσει η μούργα από τον τόπο και να στήσουμε το σύστημα ΔΙΚΑΙΑ για όλους, ακριβώς με τον τρόπο που λες ότι θα έπρεπε να γίνεται. Αλλά να συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε ένα ΑΔΙΚΟ σύστημα νομίζω ότι είναι επιεικώς χαζό. Ζούσαμε και χωρίς υπερ-αυτοκινητόδρομους και παλιότερα, μπορούμε να αντέξουμε λίγα παραπάνω χρόνια.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!