-
κανουμε ανα σελιδες κυκλους.... και λεμε τα ιδια...
η ΑΟ ειχε μια ειδοπιο διαφορά. Πρωτα ολοκληρωθηκε και ΜΕΤΑ δωθηκε στην κυκλοφωρια καθοτι δεν υπηρχε πριν.
κι αλλη μια επεισεις. Μπορεις αν θες να ΜΗΝ την χρησιμοποιησεις.η ιδια λογικη επρεπε να εχει εφαρμοστει και στις εθνικές οδους
Μπαινει ο εργολάβος, φτιαχνει και αφου τελειώσει, ανα κομμάτια, στα ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ μπαινουν πανακριβα ακομα ακομα διοδια, και ΒΕΒΑΙΩΣ να υπαρχει ασφαλής εναλλακτικη.τα αλλα εχουν ειπωθει 800 φορες...
-
κι επειδη καπου αναθερθηκε, διαδρομες τυπου 'μπραλος' δεν μπορουν να θεωρηθουν διαδρομες 'μετακινησης' με την εννοια να παω απο το ενα σημειο Α στο Σημειο Β. Ως διαδρομες 'ευχαριστησης', βεβαιως...
Χαριτολογόντας
Εχω βγαλει διαδρομή Αθηνα Θεσσαλονικη μεσ ΜΟΝΟ χωματοδρομων... κι αυτο ειναι μια.... εναλλακτική της Εθνικης οδου διαδρομη..... -
Δηλαδή οι διαδρομές τύπου εθνικής οδού στο εξωτερικό , διαφέρουν από τις τύπου Μπράλου ?
τι νομίζετε μερικοί ότι πρέπει να φτιαχτούν δύο δρόμοι με 2+2 η 3+3 λωρίδες και ΛΕΑ , μία με διόδια και μία γιά τζαμπατζήδες ?Οι εθνικοί δρόμοι είναι 1+1 λωρίδα , χωρίς ΛΕΑ , με ισόπεδες διαβάσεις και διελεύσεις από οικισμούς και με όρια από 40-90 χαω . Κάτι σαν το Αντίρριο-Γιάννενα , τους δρόμους της Ευβοιας και της Κρήτης και πολλούς άλλους .
-
Στον δρόμο Αντίριο Γιάννενα είδες τίποτα διόδια πουθενά? Απο την άλλη τον θεωρείς ασφαλές δρόμο αυτόν (εχουν γίνει τερατα απο ατυχήματα κι εκεί). Εκεί είναι ενα κομάτι που δεν μπορείς να υπολογίσεις ούτε πόσο θα κάνεις. Επειδή ήμουν Γιάννενα 2 χρόνια περίπου αυτο ήταν το κομάτι που όλοι έλεγαν το κάνεις απο πχ. απο 3 ως 5 ωρες. Αν βρείς μια νταλίκα μπροστά σε πάρι καροτσάκι ....
-
Αυτό ακριβώς λέω .
Αυτοί οι δρόμοι δεν έχουν διόδια .
Οι άλλοι είναι δύσκολοι και ακριβοί και πρέπει να τους πληρώσουν οι χρήστες τους .
Αλλά οι τζαμπατζήδες των Κιούρκων θέλουν να πηγαινουν κυριλέ γιατί είναι νεόπλουτοι και έκαναν το σπιτάκι στην οικοπεδάρα τους .Οταν θα γίνει η ιονία , ας μην πληρώνουν να πάνε από τον παλιό .
Γιά τα όρια που έχει μιά χαρά ασφαλής είναι .
Αμα θες να πας γρήγορα και τζάμπα είναι το πρόβλημα . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
τι νομίζετε μερικοί ότι πρέπει να φτιαχτούν δύο δρόμοι με 2+2 η 3+3 λωρίδες και ΛΕΑ , μία με διόδια και μία γιά τζαμπατζήδες ?Δεν καταλαβες τι εννοω..
Αστο - δεν εχει νοημα...
-
Ο χρήστης zamc έγραψε:
Στον δρόμο Αντίριο Γιάννενα είδες τίποτα διόδια πουθενά? Απο την άλλη τον θεωρείς ασφαλές δρόμο αυτόν (εχουν γίνει τερατα απο ατυχήματα κι εκεί). Εκεί είναι ενα κομάτι που δεν μπορείς να υπολογίσεις ούτε πόσο θα κάνεις. Επειδή ήμουν Γιάννενα 2 χρόνια περίπου αυτο ήταν το κομάτι που όλοι έλεγαν το κάνεις απο πχ. απο 3 ως 5 ωρες. Αν βρείς μια νταλίκα μπροστά σε πάρι καροτσάκι ....Ήμαρτον με τις τερατολογίες σ' αυτό το τόπικ.
Τον δρόμο τον κάνω συνέχεια, φυσικά δεν είναι αυτοκινητόδρομος, αλλά πλέον με την παράκαμψη του Αγρινίου, το Αντίρριο - Γιάννενα γίνεται και 2 ώρες αρκετά άνετα, αν έχεις απλώς ένα σβέλτο αυτοκίνητο. Οι 2:30 ώρες βγαίνουν πανεύκολα.
Και φυσικά, ο δρόμος είναι ένα χάλι, αλλά αυτό έχουν οι δρόμοι που δεν συντηρούνται συνέχεια. Ειδικά σε κάποια σημεία πρέπει να κάνεις ανελέητο ζιγκ-ζαγκ για ν' αποφύγεις τις λακούβες.
Προφανώς, αν θέλεις την Ιόνια Οδό, θα πρέπει να πληρώσεις, αν δεν θέλεις, πας από τον παλιό. Η διαφορά θα είναι σχεδόν διπλάσιος χρόνος (γιατί δεν θα χρησιμοποιείς τότε τις νέες παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας... ), αλλά κάπως πρέπει να φτιαχτεί και να συντηρηθεί ο καινούριος αυτοκινητόδρομος.
Η μόνη λύση είναι τα λογικά διόδια, τα υπόλοιπα, είναι κούφια λόγια.
Κανένας δεν υποστηρίζει το μπάχαλο που έχει δημιουργεί με τα διόδια κάθε λίγο και λιγάκι και κανένας δεν θέλει να πληρώνει ακριβά μια υπηρεσία.
Αλλά και το δωρεάν, είναι εξίσου παράλογο. Γιατί από κάπου πρέπει να έλθουν τα χρήματα. -
Ξεκαρφωτο απο την συζητηση, θα γινει ποτε αυτη η Ιονια??
-
Κανείς δεν είπε τσάμπα φίλε μου. Η κίνηση του δεν πληρώνω διόδια δεν νομίζω να εννοούν δεν θέλουν να πληρώνουν καθόλου. Ομως άλλο να πληρώνεις ενα λογικό κόστος και άλλο να σε ληστεύουν. Άλλωστε δεν είπαμε πως στις άλλες χώρες είναι τσάμπα. Πουθενα δεν ειναι τσάμπα. Ομως άλλο να πληρώνεις 40 ευρώ για ενα χρόνο χρήσης των δρόμων και άλλο 40 ευρώ για μια διαδρομή πήγαινε έλα. Αλλωστε και στο εξωτερικό που πληρώνουν λιγότερα φτιάχνουν δρόμους. Αρα εχουν βρεί μάλλον εναν τρόπο να τους κατασκευάζουν πολύ καλύτερα και να μην τους χρησοπληρώνουν οι χρήστες. Αυτο μάλλον είναι κάτι πολύ δύσκολο που έχουν καταφέρει γιατί εδώ στην Ελλάδα πέρασαν και δεν ακούμπησαν.
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ξεκαρφωτο απο την συζητηση, θα γινει ποτε αυτη η Ιονια??Εννοείται και θα γίνει φίλε μου! Αμέσως μόλις τελειώσει πχ. η υποθαλάσσια και το μετρό στη Θεσσαλονίκη.
-
Ο Θωμάς είναι μικρός και θα την προλάβει. Αλοίμονο σε εμάς.
-
Η κίνηση του δεν πληρώνω διόδια δεν νομίζω να εννοούν δεν θέλουν να πληρώνουν καθόλου
http://2.bp.blogspot.com/_SecS7HdN560/T ... 01_Pa1.jpg
guess again...
Διάβασε και το σημείο που προτρέπουν τον κόσμο να μυνήσει τους εργαζόμενους στα διόδια... (τραγικό)
Μου αρέσει που έχουν το θράσος να το βάζουν στις βασικές επιδιώξεις τους. Να ξηλωθούν τα διόδια στην Αττική και μετάαααααααα να εξεταστεί η ελεύθερη (=τζάμπα) μετακίνηση σε όλη την Ελλάδα. Για την Αθηνών-Πατρών ΜΟΚΟ.
Το πλέον τραγικό είναι ότι πάνε και βρίσκουν απ' ότι κατάλαβα 5-10 άτομα σε κάθε περιοχή και αυτοχαρακτηρίζονται ως επιτροπές πολιτών, citizens' patrol κλπ. -
Ο χρήστης zamc έγραψε:
Κανείς δεν είπε τσάμπα φίλε μου. Η κίνηση του δεν πληρώνω διόδια δεν νομίζω να εννοούν δεν θέλουν να πληρώνουν καθόλου. Ομως άλλο να πληρώνεις ενα λογικό κόστος και άλλο να σε ληστεύουν.Λάθος, αυτό ακριβώς εννοούν, δε θέλουν να πληρώνουν τίποτα και πουθενά.
να εχει συμβολικα διοδια 20 λεπτα η να εχει τις ωρες αιχμης μονο?....
Πολλά θα μπορούσαν να κάνουν, ειδικά στην Α.Ο. Πχ διόδια 2€ ώρες αιχμής, 1€ το βράδυ και 0,5€ στις εξόδους ή τις ημέρες χωρίς κίνηση ή συνδυασμούς αυτών ή προπληρωμένες κάρτες με 50€ / έτος κτλ. Τα αντίστοιχα και στους άλλους δρόμους.
Και με βάση αυτό σκέφτομαι το εξής: Έχω e-pass και πληρώνω κάθε διέλευση 2,52€ αντί για 2,80€. Γιατί και στους άλλους δρόμους δεν υπάρχει αυτή η έκπτωση, παρά μόνο το εύκολο πέρασμα από την ειδική λωρίδα;
Ευχαριστώ.
σιγουρα θα μπορουσαν να ειχαν δωρεαν για της μηχανες
να ειχαν εκπτωσεις για φοιτητες,και τα βραδυα μετα τις 12 να ειναι δωρεαν ωστε να κοιμουνται και οι υπαλληλοιΑν γίνουν όλα αυτά που προτείνετε θα ξεκινήσετε να πληρώνετε;
κατοπιν εορτης?οχι βεβαια.
ας τα κανανε αυτα 10 χρονια πριν.
τωρα δε θα μεινει τιποτα ορθιο -
Καλά ας μην παμε απο το ενα άκρο στο άλλο! Εγώ δεν είπα οτι συμφωνώ απόλυτα μαζί τους. Αλλά θα ξαναπώ πως η παραχώρηση της εκμετάλευσης σε ιδιώτες είναι κλοπή και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Εχουν δικαίωμα να αυξάνουν τις τιμές στα διοδια κάθε χρόνο. Θα τα πουμε σε κανενα 2 χρόνια που θα θές Αθήνα Θεσσαλονίκη και πίσω κανα 65αρι ευρώ. (50 είναι τώρα).
Και οσο για το αν μιλάνε αυτοι για Κορινθο Πάτρα μιλάνε φίλε μου μπές στο blog να δείς. Είπαμε μη γίνουμε των άκρων αλλα...
Και για να καταλάβω συμφωνεί κάποιος ενα ταξίδι πχ Αθήνα Θεσσαλονίκη να κοστίζει μόνο σε διόδια 52 ευρώ? (Τόσο είναι κατένηκα απο Θεσσαλονίκη Αθήνα και πίσω για τις γιορτές). Το βρίσκετε λογικό αυτο? Αν νομίζει κάποιος πως τόσο πρεπει να πληρώνει για την χρήση ενός δρόμου και για μία μόνο διαδρομή τότε οκ ας είναι. Απλά το οτι γελάνε όι άλλες χώρες μαζί μας ε γελάνε πως θα το κάνουμε
-
Nαι γελάνε . Ιδίως οι Γάλλοι και οι Ιταλοί με τα τζάμπα διόδια
Το κίνημα να μην πληρώνουμε , μπορεί να περιλάβει και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα , γιατί εκτός από τους αμύνης , ασφαλείας , υποδομών και παιδείας , δηλαδή 300.000 περίπου δεν θέλω να πληρώνω κανένα από τους υπόλοιπους 800.000 .
Επίσης να απαγορευτούν οι διορισμοί παρά μόνο γιά αντικατάσταση των πιό πάνω 300.000 όταν αυτοί συνταξιοδοτούνται στα 65 τους όπως όλοι οι υπόλοιποι . -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ο Θωμάς είναι μικρός και θα την προλάβει. Αλοίμονο σε εμάς.Καταλαβα, θα μεγαλωσω και θα το λεω στην επομενη γενια
Παντως το ολο 'κινημα' των διοδιων ξεκινησε απο τους κατοικους των Αφιδνων και περιχωρων. Και αυτο που με ενοχλει ποιο πολυ ειναι οτι δεν ασχολουνται με την ΕΟ Κορινθου-Πατρων -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Και αυτο που με ενοχλει ποιο πολυ ειναι οτι δεν ασχολουνται με την ΕΟ Κορινθου-Πατρωνασχολήσου εσύ. τι περιμένεις? να στο φέρουν στο πιάτο.
τα whatever gif τα έχεις βούτυρο στο ψωμί αλλά για να κάνεις κάτι στο πραγματικό κόσμο δεν σε βλέπω πολύ πρόθυμο -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Και αυτο που με ενοχλει ποιο πολυ ειναι οτι δεν ασχολουνται με την ΕΟ Κορινθου-Πατρων
ασχολήσου εσύ. τι περιμένεις? να στο φέρουν στο πιάτο.
τα whatever gif τα έχεις βούτυρο στο ψωμί αλλά για να κάνεις κάτι στο πραγματικό κόσμο δεν σε βλέπω πολύ πρόθυμοΘα περασω με το LADA Και θα παρω παραμαζωμα τα κιοσκια στους σταθμους διοδιων
-
το πόσο δραστικές ή παθητικές θα είναι οι προσεγγίσεις σου εσύ το αποφασίζεις. είσαι ενήλικος πλήρης δικαιωμάτων πολίτης. αυτό σημαίνει οτι τα εξασκείς όπως νομίζεις και επωμίζεσαι τις ευθύνες που προκύπτουν.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το πόσο δραστικές ή παθητικές θα είναι οι προσεγγίσεις σου εσύ το αποφασίζεις. είσαι ενήλικος πλήρης δικαιωμάτων πολίτης. αυτό σημαίνει οτι τα εξασκείς όπως νομίζεις και επωμίζεσαι τις ευθύνες που προκύπτουν.Προσωπικα ΜΟΝΟ στα διοδια της ΕΟ Κορινθου-Πατρων σταματησα να πληρωνω με ενα παρολιγον τροχαιο που πηγα να παθω επειδη μια βγηκε εκτος ελεγχου απο το αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας. Ζμπρωχνω την μπαρα. Μην θυμηθω αλλες φορες που μας στελνουν μεσω Παλαιας ΕΟ οποτε οσες φορες ειχα πληρωσει το καλοκαιρι εκλαιγα και τα €υρωπουλα γιατι αμα ηταν ετσι ηξερα να το κανω και μονος μου.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Nαι γελάνε . Ιδίως οι Γάλλοι και οι Ιταλοί με τα τζάμπα διόδιαΤο κίνημα να μην πληρώνουμε , μπορεί να περιλάβει και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα , γιατί εκτός από τους αμύνης , ασφαλείας , υποδομών και παιδείας , δηλαδή 300.000 περίπου δεν θέλω να πληρώνω κανένα από τους υπόλοιπους 800.000 .
Επίσης να απαγορευτούν οι διορισμοί παρά μόνο γιά αντικατάσταση των πιό πάνω 300.000 όταν αυτοί συνταξιοδοτούνται στα 65 τους όπως όλοι οι υπόλοιποι .Τώρα μάλλον ή δεν κατάλαβες τί ακριβώς είπα ή απλά δεν εχεις κανένα πρόβλημα με τα διόδια που πληρώνεις. Εκτός βέβαια και αν σου φαίνεται λογικό να πληρώνεις τόσα, οπότε με όλα τα παραπάνω πάω πάσο!
Και η σύγκριση με τους δημοσίους υπαλλήλους είναι άτυχη. Δέν εχει καμία σχέση. Είναι θέμα επιλογών. Είναι θέμα το αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι για κάτι που το θεωρεί άδικο ή υπερβολικό.
Εχουμε όλοι βολευτεί με οτι μας πασάρουν πως πρεπει να πληρώνουμε άσχετο αν το εχουμε χιλιοπληρώσει ή ακριβοπληρώσει. Εκτός πάλι αν θεωρήσουμε πως αυτά που πληρώνουμε για διόδια ειναι λογικά οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα!Οταν όμως βρεθείτε να περνατε διόδια και κάποιοι άλλοι τα έχουν ανοίξει για να διαμαρτηρηθούν μήν περάσετε τσάμπα, σταματήστε να πληρώσετε.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!