-
Ίδού το ερώτημα και είναι σοβαρό, οπότε όσο γίνεται ας μπορέσουμε να κάνουμε καλό διάλογο μαζί με καλαμπούρι βέβαια.
Λοιπόν είναι ένα θέμα παιδιά που με απασχολεί εδώ και λίγο καιρό αρκετά δλδ πολύ περισσότερο από πρωτύτερα που δεν μ'απασχολούσε καθόλου .
Να ξεκαθαρίσω το εξής, είμαι 32 ετών, έχω την δουλίτσα μου, χωρίς δανειακές υποχρεώσεις, ένα εισόδημα ικανοποιητικό για μένα και γενικά ζω σχετικά άνετη ζωή καλύπτοντας τα έξοδά μου και έχοντας και λίγα στην άκρη για τα χόμπυ μου.
Επίσης είμαι χωρίς σχέση εδώ και μερικούς μήνες. Και σκέφτομαι το εξής. Ας πούμε ότι γνωρίζω μια κοπέλα και είμαστε μαζί και συννενοούστε και όλα πηγαίνουν καλά. Μετά από ένα διάστημα που γίνεται το αλληλοτσεκάρισμα του ανθρώπου αν μπορεί το ζευγάρι να 'κάνει χωριό' τί κάνουμε?
Παντρευόμαστε?
Συζούμε?
Ή ζούμε εργένικη ζωή τσιμπώντας γενικα?Δεν ξέρω αλλά φοβάμαι πολύ το γάμο. Βλέπω συνομίληκους που έχουν παιδιά ή είναι απλά παντρεμένοι και δεν πιστεύω ότι μπορώ να είμαι έτσι Δεν βγαίνουν, δεν ξενυχτούν πέφτει παντόφλα, έχουν υποχρεώσεις οικονομικές πολλές, καναπέδες, πάνες, χαλιά, χάλια μαύρα κλπ κλπ κλπ με αποτέλεσμα να κόβουν έξοδα καλοπέρασης που εγώ τα δίνω απλόχερα και με γεμίζουν χαμόγελο. Προς τί λοιπόν τόσο ακριβά ένα μαμήσι με την ίδια?
Οκ αγάπη και έρωτες κλπ. καλά..... βλέπω διαζύγια λόγω δουλειάς πολλά πάρα πολλά και καταστάσεις τραγικές. Εν τω μεταξύ στο δικαστικό σώμα είναι πλέον 80% γυναίκες. Άντε να χωρίσεις να φας αγωγή για αξίωση στα αποκτήματα και διατροφή και να σε δικάζει γυναίκα καλλίτερα να σου κάνουν καταγγελία στη ΔΟΥΑν συζείς είσαι γενικά χαλαρά και ψυχολογικά νιώθεις πιο ελεύθερος ασχέτως αν δεν είσαι και η κοπέλα δεν νιώθει ότι έδεσε το γάϊδαρο - πολύ σημαντικό αυτό. Επιπλέον αν μείνει στη σχέση ενώ ξεκαθαρίσεις ότι δεν θέλεις γάμο κλπ τραγικά πανυγήρια, δεξιώσεις, σημαίνει μάλλον ότι πραγματικά θέλει εσένα και όχι τον γάμο - δέσιμο - κρεμάλα.
Εργένικη ζωή μήπως? Άρχοντας, αραχτός, χτυπάει το τηλέφωνο όποτε θες εσύ τριγυρνάς με τα φιλαράκια εργένηδες τα σπάτε, κάνετε χαβαλέ, δουλεύεις και τρως εσύ τα κέρδη σου όπως θες, δεν στα πρήζει καμία και γενικά είσαι james bond
Άκρως προβληματισμένος
-
Ίδού το ερώτημα και είναι σοβαρό, οπότε όσο γίνεται ας μπορέσουμε να κάνουμε καλό διάλογο μαζί με καλαμπούρι βέβαια.
Λοιπόν είναι ένα θέμα παιδιά που με απασχολεί εδώ και λίγο καιρό αρκετά δλδ πολύ περισσότερο από πρωτύτερα που δεν μ'απασχολούσε καθόλου .
Να ξεκαθαρίσω το εξής, είμαι 32 ετών, έχω την δουλίτσα μου, χωρίς δανειακές υποχρεώσεις, ένα εισόδημα ικανοποιητικό για μένα και γενικά ζω σχετικά άνετη ζωή καλύπτοντας τα έξοδά μου και έχοντας και λίγα στην άκρη για τα χόμπυ μου.
Επίσης είμαι χωρίς σχέση εδώ και μερικούς μήνες. Και σκέφτομαι το εξής. Ας πούμε ότι γνωρίζω μια κοπέλα και είμαστε μαζί και συννενοούστε και όλα πηγαίνουν καλά. Μετά από ένα διάστημα που γίνεται το αλληλοτσεκάρισμα του ανθρώπου αν μπορεί το ζευγάρι να 'κάνει χωριό' τί κάνουμε?
Παντρευόμαστε?
Συζούμε?
Ή ζούμε εργένικη ζωή τσιμπώντας γενικα?Δεν ξέρω αλλά φοβάμαι πολύ το γάμο. Βλέπω συνομίληκους που έχουν παιδιά ή είναι απλά παντρεμένοι και δεν πιστεύω ότι μπορώ να είμαι έτσι Δεν βγαίνουν, δεν ξενυχτούν πέφτει παντόφλα, έχουν υποχρεώσεις οικονομικές πολλές, καναπέδες, πάνες, χαλιά, χάλια μαύρα κλπ κλπ κλπ με αποτέλεσμα να κόβουν έξοδα καλοπέρασης που εγώ τα δίνω απλόχερα και με γεμίζουν χαμόγελο. Προς τί λοιπόν τόσο ακριβά ένα μαμήσι με την ίδια?
Οκ αγάπη και έρωτες κλπ. καλά..... βλέπω διαζύγια λόγω δουλειάς πολλά πάρα πολλά και καταστάσεις τραγικές. Εν τω μεταξύ στο δικαστικό σώμα είναι πλέον 80% γυναίκες. Άντε να χωρίσεις να φας αγωγή για αξίωση στα αποκτήματα και διατροφή και να σε δικάζει γυναίκα καλλίτερα να σου κάνουν καταγγελία στη ΔΟΥΑν συζείς είσαι γενικά χαλαρά και ψυχολογικά νιώθεις πιο ελεύθερος ασχέτως αν δεν είσαι και η κοπέλα δεν νιώθει ότι έδεσε το γάϊδαρο - πολύ σημαντικό αυτό. Επιπλέον αν μείνει στη σχέση ενώ ξεκαθαρίσεις ότι δεν θέλεις γάμο κλπ τραγικά πανυγήρια, δεξιώσεις, σημαίνει μάλλον ότι πραγματικά θέλει εσένα και όχι τον γάμο - δέσιμο - κρεμάλα.
Εργένικη ζωή μήπως? Άρχοντας, αραχτός, χτυπάει το τηλέφωνο όποτε θες εσύ τριγυρνάς με τα φιλαράκια εργένηδες τα σπάτε, κάνετε χαβαλέ, δουλεύεις και τρως εσύ τα κέρδη σου όπως θες, δεν στα πρήζει καμία και γενικά είσαι james bond
Άκρως προβληματισμένος
-
Παντρευόμαστε?
Συζούμε?
Άκρως προβληματισμένος
-
Συζεις, μια στο δικο σου σπιτι και μια στο δικο της.Αν ολα πανε καλα,μενετε στο δικο της..
-
Αφου δεν εχεις σχεση τωρα γιατι βασανιζεις το μυαλο σου;Μπαινει και καλοκαιρι τωρα
Εκτος αν ακους το βιολογικο σου ρολοι να χτυπα καμπανακι (κοσμοπολιταν σελ 132)!!! -
Ξέχασα να πω πως καλό θα ήταν ο καθένας που απαντά να λέει και την ηλικία του για να δούμε πώς πρπ κινούνται ηλικιακά οι επιλογές.
-
Τι σημασια εχει η ηλικια; Μερικοι ειμαστε πιο ωριμοι απο την ηλικια μας και στα λεμε χυμα και σταρατα.
Απ την αλλη,πρεπει να συμφωνησω με τον bill33,οχι για την φουκαριαρα τη μανα του,ουτε επειδη τα λεει καλα (μλκιες λεει βασικα.. ) αλλα επειδη ειναι γαυρος.Ρε γμτ ολο ξεκιναω να απαντησω σοβαρα σ αυτο το θεμα αλλα μετα θυμαμαι οτι απανταω σε προβληματισμο δικο σου και με πιανουν τα δικα μου.. epic fail.
-
Ενας κακος γαμος σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο,ειναι ισως οτι χειροτερο.
Ενα σπιτι οπου δεν υπαρχει κανεις να μιλησεις επισης δεν ειναι οτι καλυτερο.
Να συζεις και 50 ανθρωποι και απο τα δυο σογια να ρωτανε 'ποοοοτε θα παντρευτειιιιιίτεεεεε;'επισης δεν ειναι οτι καλυτερο.Δεν υπαρχει μια τελεια λυση για ολους...αλλα προσωπικα συστηνω τον γαμο.Βεβαια οταν παντρευτηκα δεν ειχα αφησει απωθημενα...ειχα κανει ηδη πολλα πραγματα.Πλεον με ευχαριστει να ειμαι σπιτι με την συζυγο μου,δεν χρειαζομαι κατι αλλο και σιγουρα οχι νυχτερινη διασκεδαση σε clubs.Ειμαι 32 και παντρεμενος 2 χρονια τωρα.Ο γαμος δεν ειναι ουτε καταδικη,ουτε φυλακη ουτε τιποτα τετοιο,ομως τα παιδια ειναι
-
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς την ερώτηση...
Για εμένα το ερώτημα είναι κάνω παιδί/δεν κάνω παιδί.
...και θεωρώ δεδομένο πως γάμος = παιδί αλλιώς ποιό το νόημα.
Πέραν του ότι μπορεί να υπάρξει παιδί και χωρίς γάμο βέβαια! -
Βρες πρωτα το γκομενι που θα ταιριαζετε και τα αλλα ερχονται μονα τους. Οσοι γνωστοι μου πηγαν με νοοτροπια 'σκοπος ο γαμος' πηραν dick in da mouth. vathia milaw.
-
και βεβαια να παντρευτεις!!! εγω εχω δεχτει τη μοιρα μου...
με πολιτικο γαμο ομως
η μονη λυση να γλιτωσω το γαμο ειναι να συνεχιζω να καπνιζω πολυ με την ελπιδα καποια στιγμη να μεινω στειρος.ετσι λογικα ουτε η τωρινη μου κοπελα, αλλα ουτε και καμια αλλη θα με θελει για γαμο και ετσι θα μπορεσω να επικεντρωθω στο σχεδιο μου να μαζεψω ολα μου τα λεφτα και να παρω carrera turbo
(μενοντας σε γκαρσονιερα φυσικα )αν εμενα και ανικανος η επιτυχια του σχεδιου μου θα ηταν ακομα πιο σιγουρη!
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Οκ αγάπη και έρωτες κλπ. καλά..... βλέπω διαζύγια λόγω δουλειάς πολλά πάρα πολλά και καταστάσεις τραγικές. Εν τω μεταξύ στο δικαστικό σώμα είναι πλέον 80% γυναίκες. Άντε να χωρίσεις να φας αγωγή για αξίωση στα αποκτήματα και διατροφή και να σε δικάζει γυναίκα καλλίτερα να σου κάνουν καταγγελία στη ΔΟΥΑναφορικά με το γάμο, εμείς οι δύο επαγγελματικά έχουμε την ακριβώς την αντίθετη σκοπιά. Εγώ ασχολούμαι με την αρχή, κι εσύ με το τέλος!
Είχα στο μυαλό μου να απαντήσω πέρι friends with benefits, εκείνο το τραγουδάκι των Ζιγκ-Ζάγκ κλπ αλλά ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά πριν γίνει το θρεντ νεο 'Θεωρίες κοινωνικής συμπεριφοράς' (αν και νομοτελειακά εκεί το βλέπω να καταλήγει).
Στατιστικά είσαι στην 'επικίνδυνη ζώνη' ηλικιακά. Το θέμα για μένα είναι να μην παντρεύεται κανείς πολύ νωρίς, πριν 'ξεδώσει' κάνοντας ορισμένα πράγματα, να έχει κατασταλάξει κάπως στο τι είναι και τι θέλει από τη ζωή του και να είναι συνειδητή του (ή της) απόφαση. Έχω δει αρκετές φορές την ιστορία 'γάμος λόγω αδράνειας', του στυλ γνωρίζονται μερικά χρόνια, συζούν για κάποιο διάστημα, κάπου η κατάσταση μπαίνει σε autopilot και κάποια στιγμή έρχεται μια εγκυμοσύνη από λάθος ή δόλο (το οποίο παρεμπιπτόντως το θεωρώ ίσως τη χειρότερη μορφή πτανιάς, το να εμπλέξεις ένα τρίτο άνθρωπο που δεν φταίει σε τίποτα για να 'εκβιάσεις' προωθώντας τις προσωπικές σου φιλοδοξίες, ήτοι να δέσεις το γάιδαρο. ΙΜΟ τα παιδιά πρέπει να είναι το τελικό στάδιο ήδη αφότου έχει μεσολαβήσει γάμος για κάποιο σοβαρό διάστημα*) και ακολουθεί περίπου ο εξής διάλογος:
Γ: Ξέρεις, είμαι έγκυος.
Α: (πολύ πολύ μακριά, άβολη παύση)...Και τι κάνουμε τώρα;
Γ: Ξέρω 'γω, και δεν παντρευόμαστε; Τόσο καιρό είμαστε μαζί.
Α: Μάλλον... Έ, ας παντρευτούμε.(συνέχεια αύριο)
-
το τραγούδι, το λέει ξεκάθαρα:
θα ζήσω ελεύθερο πουλί, κι όχι κορόιδο στο κλουβί !Εγω, μετά απο 25 χρονια γαμου, πιστεύω ότι ήμουν κορόιδο !
κανόνας: αν βρεις γυναίκα που είναι ορφανή , και δεν ειχει αδέλφια, ανήψια, θείες, θείους, δεν εχει κόλυμμα με την δουλειά της- δηλαδή είναι ελεύθερη να ασχοληθεί με σένα και με τις ανάγκες σου ,τοτε να συζήσεις !
δεν συζητάω για γάμο, γιατί μετά το δέσιμο του ....γάιδαρου, αρχίζουν οι εκπτώσεις..στην συμπεριφορά και η άνοδος των τιμών στα ΘΕΛΩ !
ΑΝ τωρα, αποκτήσεις παιδί, ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΑ ΔΕΊΣ ΌΛΑ !
ΘΑ γυρίζεις στο σπίτι, όπως αν ήσουν εργένης ,με την διαφορά ότι θα έχεις να ασχοληθείς, ΄με τοσα πράγματα - όχι πάντα ευχάριστα- και τις περισσότερες φορές ψυχοφθόρα...
Η αποσταση ασφαλείας απο την πεθερά και τα υπόλοιπα λαμόγια -συγγενείς- πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 έτη φωτός, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!ΠΙΣΤΕΎΩ να σου φανούν χρήσιμα , όσα σου γράφω.
-
Εμένα γιατί κάτι μου λεει οτι θα ξαναέκανες το ίδιο λάθος;
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Εμένα γιατί κάτι μου λεει οτι θα ξαναέκανες το ίδιο λάθος;ΤΟ ΔΙΣ, ...........
τωρα, αν σου έδωσα την εντύπωση, ότι δεν μαθαίνω απο τα λάθη μου.......... -
Oι παντρεμμένοι , οι 'εργατικοί' και οι συνειδητοποιημένοι ψηφίζουνε το 3 μονοκούκι
Οι ελεύθεροι το 2
και οι απελπισμένοι οι 'τεμπέληδες' και οι αισιόδοξοι το 1.Αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οπως και να έχει την ψυχή θα σου βγάλουν.
-
Δεν υπάρχει συγκεκριμμένη απάντηση . Απλά ο γάμος είναι το τίμημα που πληρώνεις γιά να νοιώσεις την χαρά να είσαι πατέρας . Κάποιος πρίν πολλά χρόνια είχε πεί ότι 'ο γάμος είναι ένα βαρέλι γεμάτο σκατά που πάνω-πάνω έχει μιά στρώση μέλι . Πρέπει να το ανακατέψεις πρώτα και μετά να το φάς γιατί αν φάς πρώτα το μέλι μετά θα τρώς τα σκατά σκέτα' . και ένα άλλο ' ο γάμος είναι ένα κάστρο σε πολιορκία . Αυτοί που είναι έξω θέλουν να μπούν μέσα και αυτοί που είναι μέσα θέλουν να βγούν έξω' . Το βασικό είναι να βρείς μιά γυναίκα που να πατάει στη γή και όχι να παίρνει εντολές από πύργο ελέγχου και γιά μένα αυτό είναι πολύ δύσκολοοοοοο .
-
' Ο γαμος ειναι ρουλετα. Σ'αυτην, οι μεν αντρες παιζουν την ελευθερια τους, οι δε γυναικες την ευτυχια τους'
Μπερναρντ Σο'Τα κοριτσια δε θελουν τιποτα αλλο απο ενα συζυγο. Μολις ομως τον αποκτησουν, τα θελουν ολα'
Γουιλιαμ Σαιξπηρ'Ο γαμος ειναι η αρχη της φθορας για τον αντρα και το σημειο εκκινησης για τη γυναικα'
Πλατων -
Eπρεπε να μπει και η επιλογή 'Μου αρέσει η ασκητική ζωή'...
-
Καλύτερα να κάνει καθένας ό,τι τον γεμίζει. Το να πεταχτεί ο καμένος/η καμένη από μια σχέση ή ένα γάμο και να πει ότι 'όλες είναι πουτάνες' ή 'όλοι είναι γουρούνια' στον αναποφάσιστο είναι λάθος (ως και ζηλοφθονία που κάποιος ίσως επιτύχει εκεί που ο ίδιος/η ίδια απέτυχε).
Ο γάμος και οι σοβαρές σχέσεις γενικότερα είναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Όσο καλύτερα κάνεις την επιλογή, όσο περισσότερη προσοχή επιδείξεις, όσο προσπαθήσεις να στηρίξεις αυτό που επέλεξες, τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες να επιτύχεις. Αν ο νέος ή η νέα ξεκινήσουν με την εντύπωση ότι ο άλλος θα του/της κάνει τα χατιράκια σαν τη μαμά και τον μπαμπά, ότι θα συνεχίσει να ζει όπως πριν αδιαφορώντας για το τι αισθάνεται ο άλλος, ότι είναι αυτός/αυτή και κανείς/καμιά άλλος/άλλη, τότε η αποτυχία είναι εξασφαλισμένη.
Να παντρευτείς, να συζείς ή να είσαι εργένης?