-
Volvo = 19600 €
- Ποιότητα κατασκευής, Ηχομόνωση, 10 χρόνια δωρεάν service, prenium κατηγορία, αξιοπιστία
- Πόρτα φόρτωσης πορτμπαγαζ, κατανάλωση, ίσως ακριβά ανταλλακτικά, επιδόσεις, κινητήρας ford
Civic = 18700 €
- Κατανάλωση, επιδόσεις, 6τάχυτο
- μικρός χώρος φόρτωσης, Σαρακάκης, ακριβά ανταλλακτικά
Corolla = 18400 €
- αξιοπιστία, τιμές service
- θορυβώδες κινητήρας, όχι τόσο καλή ποιότητα κύλισης όπως τα άλλα.
Αυτοί λοιπόν είναι οι προβληματισμοί μου... με τη σειρά όπως θα το σκέφτομαι για αγορά!
Οι τιμές ισχύουν σίγουρα μέχρι τέλος του μήνα, μετά θα αρκεστούν όλοι λογικά μόνο στην μείωση των τελών, γιατί πήγαν καλά μέχρι τώρα...
Γενικά θέλω ένα αμάξι με καλό κινητήρα, όχι για κόντρες, αλλά για αξιοπρεπείς προσπεράσεις ακόμη και φορτωμένο, ταξιδιάρικο, με μικρή κατανάλωση και μεγαλούτσικους χώρους, φτηνά service, αλλά και φυσικά να μπορώ να κινηθώ μέσα στη πόλη (για αυτό αποκλείεται το ΜΑΖΔΑ 6...)
Τις γνώμες σας παρακαλώ!!!
-
Volvo = 19600 €
- Ποιότητα κατασκευής, Ηχομόνωση, 10 χρόνια δωρεάν service, prenium κατηγορία, αξιοπιστία
- Πόρτα φόρτωσης πορτμπαγαζ, κατανάλωση, ίσως ακριβά ανταλλακτικά, επιδόσεις, κινητήρας ford
Civic = 18700 €
Corolla = 18400 €
Αυτοί λοιπόν είναι οι προβληματισμοί μου... με τη σειρά όπως θα το σκέφτομαι για αγορά!
Οι τιμές ισχύουν σίγουρα μέχρι τέλος του μήνα, μετά θα αρκεστούν όλοι λογικά μόνο στην μείωση των τελών, γιατί πήγαν καλά μέχρι τώρα...
Γενικά θέλω ένα αμάξι με καλό κινητήρα, όχι για κόντρες, αλλά για αξιοπρεπείς προσπεράσεις ακόμη και φορτωμένο, ταξιδιάρικο, με μικρή κατανάλωση και μεγαλούτσικους χώρους, φτηνά service, αλλά και φυσικά να μπορώ να κινηθώ μέσα στη πόλη (για αυτό αποκλείεται το ΜΑΖΔΑ 6...)
-
Volvo = 19600 €
Civic = 18700 €
Corolla = 18400 €
-
Αν το S40 ειναι το 1.8.....δεν υπαρχει συγκριση με τα αυτοκινητα που αναφερεις! Μονο πραγματικο μειωνεκτημα απο αυτα που αναφερεις ειναι το μικρο ανοιγμα του πορτμπαγαζ
-
Όντως είναι το 1.8. Το συμπλήρωσα
Άλλα αρνητικά - θετικά που μπορεί να έχουν αυτά τα ατοκίνητα? Για να τα συμπληρώνω και στην αρχή
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Αν το S40 ειναι το 1.8.....δεν υπαρχει συγκριση με τα αυτοκινητα που αναφερεις! Μονο πραγματικο μειωνεκτημα απο αυτα που αναφερεις ειναι το μικρο ανοιγμα του πορτμπαγαζ+1
To s40 είναι άλλης κατηγοορίας γιατι μπερδευύεσε. Και ως brandname και ως κατασκευή είναι μακράν καλύτερο.
Αν οι ανάγκες σου όμως σου ζητούν 5η πόρτα κοίτα την σειρά V50. -
To V50 δε μου αρέσει καθόλου...
Γενικότερα τα station...Σίγουρα πολύ καλύτερο λογικά το S40.
Μήπως όμως βγαίνει το καινούριο και θέλει να κσεστοκάρει? Η κατανάλωση δεν είναι μεγαλούτσικη? Οι επιδόσεις δεν είναι μικρές για 1.8? Γιατί να πας τότε σε 1.8 με πολύ μεγάλο ενδεχόμενο την άυξηση ασφαλίστρων-φόρων στα μεγαλύτερα (η μείωση των τελών κάπου εκεί θα οδηγήσει την κυβέρνηση)... -
Σε κάποιες αντιπροσωπίες έχουν δωρεάν service , για ψάξε λίγο.
αν θες 1,4t πιστεύω ότι γνωρίζεις το group και τα μοντέλα του .
Ολα έχουν υπέρ και κατά . -
Όταν μιλάς για 1.4, μιλάς για TSI προφανώς.
Αλλά μου φάινεται κοροιδία να δώσω τα ίδια λεφτά πχ για skoda και να είναι 1.4 !!!!!!!!
Αν το σκούντα ήταν 3.000 πιο κάτω περίπου δλδ στα 15.000 θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, όπως επίσης και το jetta. -
Volvo ..... διαφορετικά, κάποιο μικρομεσαίο Τurbo του ομίλου VAG πχ Octavia5/Leon 1.4/1.8Tsi
δεν παίζει ρόλο, μόνο πόσα cc έχει ο κινητήρας .... αλλά και πως πάει το αμάξωμα ....
πόσο καλύτερες είναι οι επιδόσεις του corrola, Civic, σε σχέση με του S40 (200χαω , 11sec). To δικό μου
V50 1,8 έχω κατανάλωση 9,3λτ/100 με το 90% των χλμ μέσα στην πόλη .... με τα ιαπωνικά πιστεύω ότα θα είσαι 1λτ κάτω .... αλλά μήπως αυτή η διαφορά δεν αντισταθμίζεται από το free service. -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Volvo ..... διαφορετικά, κάποιο μικρομεσαίο Τurbo του ομίλου VAG πχ Octavia5 1.4/1.8TsiΤα άλλα δύο γιατί τα αποκλείεις?
-
Προστέθηκε δημοψήφισμα (προετοιμασία για τις ευρωεκλογές :Ρ)
-
Ψήφισα 1ος! Το Volvo φυσικά... για όλους τους λόγους που αναφέρουν και οι φίλοι πιο πάνω... ποιότητα κατασκευής, ποιότητα κύλισης, φίρμα, κατηγορία...
-
Ο χρήστης selemeles έγραψε:
Volvo ..... διαφορετικά, κάποιο μικρομεσαίο Τurbo του ομίλου VAG πχ Octavia5 1.4/1.8Tsi
Τα άλλα δύο γιατί τα αποκλείεις?
με την προηγούμενη corrola (την έχει ο πατέρας μου), έχω γράψει χιλιάδες χλμ. Καμιά σχέση με το πάτημα και την ποιότητα κύλισης του Volvo. Για τα honda τώρα .... πόσο κάνει αλήθεια το Civic ? Αν οπτικά του αρέσει .... (τα πίσω του φώτα μου φαίνονται μεγάλα και ασύμμετρα) δεν είναι κακή επιλογή.... Αλλά αν κατέληγα σε honda, θα έπαιρνα κάποιο από τα 2 υβριδικά της.
-
Παρα πολυ χαλαρα το Volvo απο αυτα που εχεις σταμπαρει!
Βεβαια αν επαιζαν τπτ Jetta-Golf TSI / Bravo-Delta TJET... θα ειχαν την ψηφο μου ως ακομα ποιο ολοκληρωμενα συμφωνα με τις προτιμησεις σου.
-
Όσον αφορά λοιπόν το civic πρόσθεσα ότι είναι και 6ταχυτο...
Εμφανισιακά δε με χαλάει καθόλου
Τα υβριδικά της βγαίνουν πιο ακριβά, είναι μικρά σε κυβισμό (=αυτοκίνητα πόλης) και φυσικά είναι νέα τεχνολογία και με τα τζιμάνια των service που υπάρχουν το φοβάμαι...Όσον αφορά το jetta το εξήγησα νομίζω
Τα άλλα είναι FIAT και τα ιταλίκά τα έχω αποκλείσει λόγο ονόματος στην αξιοπιστία! (προσωπική άποψη...) -
το βολβο ειναι στην δικη του κλαση....
-
κάνε τεστ drive και τα 2, άντε 3 .... να σεις ποιο θα σου κάνει click. Test drive όμως, όχι βόλτα τετραγώνου !!! το civic πόσα αστέρια έχει στα crash tests ?
-
Εγω δεν δινω τοσο βαση στα αστερια του euroncap...Η εταιρεια εχει παραδοση στην ασφαλεια και διαφορετικη προσεγγιση εδω και χρονια...αληθεια ποσα αυτοκινητα εχουν συστημα προστασιας κατα των οπισθιων συγκρουσεων (WHIPS) ή αυτοματη ρυθμιση υψους των ζωνων ασφαλειας ή αισθητηρες προσδιορισμου βαρους υψους επιβατων για την ρυθμιση της εντασης των προεντατηρων και των αεροσακων? Υπενθιμιση για ζωνες ασφαλειας πισω? Και ολα αυτα στον στανταρ εξοπλισμο ακομα και της πιο φθηνης εκδοσης? Μην κοροιδευομαστε στον τομεα ασφαλεια απλα δεν υπαρχει αντιπαλος!
Παντως οπως λεει και ο johnkyr κανε ενα test drive και θα δεις μονος σου αν στους αλλους τομεις που σε ενδιαφερουν συμφωνεις με αυτα που εγραψαν οι περισσοτεροι εδω ή οχι.
-
Ψήφισα το Volvo. Αν και θα ήμουν και υπέρ της Corolla.
Σαν σχήμα/εμφάνιση, ποιότητα, τιμή αγοράς το S40 είναι πολύ καλό (έχοντας εμπειρία πριν λίγα χρόνια με S60R φίλου με μόνη ένσταση ... τις γνώσεις και την επάρκεια των τεχνικών εδω πάνω στο R μοντέλο).
Κάνε μια έρευνα στο aftersales της Volvo σχετικά με το S40.
Απο εμπειρία πάντως με την Toyota θέλω να πιστευω ότι σε ποιότητα και κόστος aftersales απέχει έτη φωτός απο τους υπόλοιπους εν Ελλάδι.
Το 4θυρο Civic, ασυμπάθητο ως σχήμα, θα προτιμούσα το 'συνεταιρικό' Lancer, ο δε Σαρακάκης ας κάνει κάτι για την φήμη του και μάλλον και για τις τιμές του (230 ευρώ +εργασία για τα 4 τακάκια του Jazz ζητάει) και μετά βλέπουμε.
Volvo S40 1.8 Kinetic - Civic 4d 1.8 LS - Corolla 1.6 SOL