-
@Exhorder, ποια ορεινή διαδρομή κάνεις;
@Yaso , πιστεύω ότι δεν υπάρχουν καλές οι κακές επιλογές ... το θέμα είναι αν το αυτοκίνητο ταιριάζει για την χρήση που θες και ένας μεγάλος παράγοντας επίσης είναι η τιμή.
φαντάζομαι κοιτάς το clio, επειδή οι ανταγωνιστές (σε αυτή την κατηγορία) δεν παρέχουν αυτόματο κιβώτιο diesel;
το πως θα φανεί στον καθένα το αυτοκίνητο, έχει να κάνει και με προηγούμενες εμπειρίες ...... τι οδηγούσες πριν; ποιες παραγνωρίσεις είσαι διατεθειμένος να κάνεις μπροστά στα πλεονεκτήματα που έχει (χαμηλή κατανάλωση, εξ.εμφάνιση κτλ)
Για το '(προσπεράσεις, επιταχύνσεις, κρατήματα κλπ)', από την δική μου εμπειρία έχω να πω ότι ....
-ο ανοιχτός δρόμος, δεν είναι το στοιχείο του , αλλά δεν θα πει όχι ... αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι δεν έχεις γκάζι μετά τα 120+, υποφέρει από πλάγιους ανέμους, όπως όλα τα μικρά αυτοκινητάκια.
-Τα δυναμικά του χαρακτηριστικά τα στηρίζει το χαμηλό του, βάρος.
- αν μείνεις κάτω από τα 120χαω, μπορείς να δεις καταναλώσεις κοντά στα 4λτ/100 ή ακόμα και πιο κάτω.
- πολύ μικρή αντίσταση κύλισης, από τα (ελαστικά/μετάδοση).
-το κράτημα του τώρα, είναι ασφαλές. Κάποιες φορές, αισθάνομαι ότι θα με πουλήσουν τα EcoContact5 στο βρεγμένο, ενώ κάποιες άλλες φορές θα ήθελα καλύτερη απόσβεση από τις ανωμαλίες, ειδικά στον πίσω άξονα.
-
Τα EcoContact είναι θέμα σε αίσθηση. Πάντως τα clio iv ανά παρτίδα και άλλα λάστιχα έχουν.
-
Είναι διαφορετικά ακόμη και σε ίδια έκδοση και ζάντα.
-
Παιδιά ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Εγώ οδηγώ ένα Q5 με σειριακό (βενζίνη) και η γυναίκα εδώ και 11 χρόνια ένα Getz με αυτόματο κιβώτιο (το οποίο βγήκε σκυλί). Όντως στη κατηγορία ενός τέτοιου μικρού σε πετρέλαιο με αυτόματο κιβώτιο δεν έχει πολλές επιλογές. Εάν τελικά κάνω την αγορά έχω καταλήξει σε clio 90hp πετρέλαιο ή το καινούριο corsa το οποίο έρχεται και αυτό σε πετρέλαιο με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Από τα Γιαπωνέζικα (όσο έχω ψάξει, γιατί μηχανικά πιστεύω είναι πιο αξιόπιστα) δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
Το Clio πλέον διατίθεται και ως επαγγελματικό με τον 1.5 DCi 75 hp.
Νομίζω με τιμή καταλόγου κάπου στα 13.500, άρα με απόσυρση κλπ κάπου πάνω από τα 12. -
Γνωρίζει κανείς αν το Clio diesel αυτόματο κιβώτιο (dci 90 EDC) είναι κατάλληλη επιλογή αποκλειστικά για μέσα στην Αθήνα; (καθόλου έξω προς το παρόν άρα όχι >70χαω)
Ρωτώ κυρίως για το φίλτρο σωματιδίων και την αναγέννησή του, που έχω ακούσει/διαβάσει ότι αντιμετωπίζει διαφορετικά το Clio αυτό το θέμα σε σχέση με άλλα dieselάκια άλλων εταιριών.
Θα μπορούσε όντως να αναγεννηθεί σε συνθήκες Αθηνας και κίνησης;
Ευχαριστώ θερμά.
-
Ο χρήστης Valder έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν το Clio diesel αυτόματο κιβώτιο (dci 90 EDC) είναι κατάλληλη επιλογή αποκλειστικά για μέσα στην Αθήνα; (καθόλου έξω προς το παρόν άρα όχι >70χαω)Ρωτώ κυρίως για το φίλτρο σωματιδίων και την αναγέννησή του, που έχω ακούσει/διαβάσει ότι αντιμετωπίζει διαφορετικά το Clio αυτό το θέμα σε σχέση με άλλα dieselάκια άλλων εταιριών.
Ευχαριστώ θερμά.
Αν και πράγματι η διαδικασία αυτοκαθαρισμού στα ρενώ είναι πιο εύκολη συγκριτικά με άλλους κατασκευαστές, αν το αυτοκίνητο προορίζεται αποκλειστικά για εντός πόλης, θα βάλεις πιθανά προβλήματα στο κεφάλι σου κατά τη γνώμη μου. Και ανάλογα με το πόσα θα είναι τα χιλιόμετρα που θα κάνεις, πιθανόν και η απόσβεση συγκριστικά με ένα 1000cc turbo βενζινοκίνητο να σου έρθει πααρα πολύ αργά. Θα σε προέτρεπα να ξαναδείς τις αναγκες σου και τα χιλιόμετρα που υπολογίζεις να βγάζει το αυτοκίνητο ώστε να δεις αν σε συμφέρει και οικονομικά, και ότι αφορά πιθανούς 'πονοκεφάλους' αργότερα.
-
Ο χρήστης tsabasid έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν το Clio diesel αυτόματο κιβώτιο (dci 90 EDC) είναι κατάλληλη επιλογή αποκλειστικά για μέσα στην Αθήνα; (καθόλου έξω προς το παρόν άρα όχι >70χαω)
Ρωτώ κυρίως για το φίλτρο σωματιδίων και την αναγέννησή του, που έχω ακούσει/διαβάσει ότι αντιμετωπίζει διαφορετικά το Clio αυτό το θέμα σε σχέση με άλλα dieselάκια άλλων εταιριών.
Ευχαριστώ θερμά.
Αν και πράγματι η διαδικασία αυτοκαθαρισμού στα ρενώ είναι πιο εύκολη συγκριτικά με άλλους κατασκευαστές, αν το αυτοκίνητο προορίζεται αποκλειστικά για εντός πόλης, θα βάλεις πιθανά προβλήματα στο κεφάλι σου κατά τη γνώμη μου. Και ανάλογα με το πόσα θα είναι τα χιλιόμετρα που θα κάνεις, πιθανόν και η απόσβεση συγκριστικά με ένα 1000cc turbo βενζινοκίνητο να σου έρθει πααρα πολύ αργά. Θα σε προέτρεπα να ξαναδείς τις αναγκες σου και τα χιλιόμετρα που υπολογίζεις να βγάζει το αυτοκίνητο ώστε να δεις αν σε συμφέρει και οικονομικά, και ότι αφορά πιθανούς 'πονοκεφάλους' αργότερα.
Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου,
Θέλω να επιμείνω μόνο στο τεχνικό κομμάτι εντός πόλεως. Με λίγα λόγια, αν και πιό εύκολος ο αυτοκαθαρισμός, με ταχύτητες Μεσογείων και Αλεξάνδρας, τι 'πονοκεφάλους' πιθανόν να αντιμετώπιζε ο οδηγός ενός Clio Diesel;
Δεν υποτίθεται ότι η λύση της Renault θα έλυνε τα χέρια στον οδηγό και δεν θα τον ανάγκαζε να τρέχει σαν παλαβός πχ. στην Αττική οδό με 100 χαω για 15'; Εκτός αν δεν έχω καταλάβει καλά κάτι και δεν μπορεί να γίνει η δουλειά καν αστικά, ούτε έτσι.
Βεβαίως αργότερα θα πατηθεί και εκτός πόλεως αλλά προς το παρόν αυτό δε θα είναι δυνατόν.
-
Πλήρως τεκμηριωμένη απάντηση δε νομίζω να πάρεις ότι αφορά το τεχνικό κομμάτι. Ίσως μόνο κάποιες εμπειρίες από οδηγούς που το οδηγούν σε παραπλήσιες συνθήκες. Το ζήτημα είναι ότι όπως και να χει οι βέλτιστες συνθήκες αναγέννησης είναι σε σταθερά υψηλόστροφη οδήγηση για κανένα δεκάλεπτο με τέταρτο σε ταχύτητες άνω των 70χαω. Αν οι κινητήρες της Ρενώ το έχουν εξελίξει τόσο το ζήτημα που μπορούν σε αμιγώς αστικές συνθήκες να αναγεννούν συστηματικά και επιτυχώς το φίλτρο τότε είναι σημαντικό βήμα μπροστά. Επειδή από Αττική δεν ξέρω καθόλου, για τους δρόμους που ανάφερες θα περιμένεις κάποιον άλλο.
Οι πονοκέφαλοι που μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι ότι θα πρέπει να είσαι σε εγρήγορση γενικά για το πότε θα κάνει αναγεννήσεις ώστε να το βοηθάς, και φυσικά ένα πιθανό βουλωμένο φίλτρο.
-
Επίσης, λάβε υπόψιν, ότι δυστυχώς δεν μπορείς να προβλέψεις πότε θα κάνει αναγέννηση το αυτοκίνητο. έχει τύχει σε μένα να κάνω διαδρομή αυτοκινητόδρομο 250 χλμ,και να ξεκινήσει την αναγέννηση στα τελευταία 2 λεπτά πριν πάρω την έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο για το σπίτι μου. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι ακόμη και αν πεις πως το αμάξι θα οδηγείται αποκλειστικά εντός, αλλά θα το παίρνω μια φορά στο τόσο για ένα 20λεπτο σε πιο ανοιχτό δρόμο να κάνω και τη βόλτα μου, δεν είναι εγγυημένο ότι θα συμβεί αναγέννηση στο διάστημα που εσύ επιθυμείς.
Αυτό που θα σε προέτρεπα να κάνεις είναι να μιλήσεις με κάποιον ενημερωμένο μηχανικό της Renault, και να μάθεις ακριβώς τις παραμέτρους που πρέπει να πληρούνται ώστε να κάνει επιτυχείς αναγεννήσεις το αυτοκίνητο. Συνθήκες έναρξης, διάρκεια, όταν αποτύχει μια αναγέννηση πόσο συχνά ξαναπροσπαθεί κλπ. Με όσο μεγαλύτερη λεπτομέρεια μπορείς. Αυτό για να εκτιμήσεις εσύ πόσο θα μπορείς να συντηρείς σωστά το αυτοκίνητο. Αν και πιστεύω δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να σου παρέχει τόσο ενδελεχή ενημέρωση.
-
Κι όμως Θάνο βοήθησες μ αυτά που μου είπες και σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Δεν αποκλείεται αν δεν με καλύψει η φιλοσοφία του πετρελαιοκίνητου, να κατευθυνθώ στη βενζίνη και να τελειώνει το πράγμα. Κρίμα που όπως βλέπω δεν έχει αυτόματο κιβωτιάκι σε βενζίνη η Κλειώ.
Θα ρωτήσω δεξιά κι αριστερά κι αν δεν, το σφυρίζω το ματσάκι!
-
Εχει το 1.2 TCe GT σε αυτόματο.
-
Kαλημέρα ...θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.... Εγώ έχω το clio εδώ και ενάμιση χρόνο... τι είναι η αναγέννηση; Πώς την καταλαβαίνεις; Και γιατί είναι σημαντική... πρέπει εγώ να την κάνω;
-
Ο χρήστης athan77 έγραψε:
Kαλημέρα ...θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.... Εγώ έχω το clio εδώ και ενάμιση χρόνο... τι είναι η αναγέννηση; Πώς την καταλαβαίνεις; Και γιατί είναι σημαντική... πρέπει εγώ να την κάνω;Αφορα μόνο τους diesel κινητήρες και το φίλτρο DPF που αυτοί διαθέτουν. Είναι κάτι που κάνει αυτόματα το αυτοκίνητο και γενικά δεν απασχολεί τον οδηγό. ΑΠλά σε extreme συνθήκες, όπως 100% οδήγηση εντός πόλης ο αυτοκαθαρισμός του φίλτρου μπορεί να καταστεί προβληματικός. Αν είσαι ενάμιση χρόνο απροβλημάτιστος δε χρειάζεται να ανυσηχείς υποθέτω.
-
Diesel έχω και εγώ... το κυκλοφορώ και εντός και εκτός πόλης... γράφει κάτι την ώρα που το κάνει; Και τι εννοείς απροβλημάτιστη; Θα έβγαζε μήνυμα λάθους; Ευχαριστώ..
-
Diesel έχω και εγώ... το κυκλοφορώ και εντός και εκτός πόλης... γράφει κάτι την ώρα που το κάνει; Και τι εννοείς απροβλημάτιστη; Θα έβγαζε μήνυμα λάθους; Ευχαριστώ..Δεν έχω Clio να σου πω συγκεκριμένα, αλλά στα περισσότερα δεν εμφανίζει κάτι την ώρα της αναγέννησης. Ειδικά στο Clio η λειτουργία αναγέννησης είναι από τις πιο απροβλημάτιστες.
Το συχνότερο ζήτημα που εμφανίζουν αυτοκίνητα με DPF είναι ότι δεν ολοκληρώνονται οι αναγεννήσεις και αυτό οδηγεί σε πρόωρο βούλωμα του φίλτρου και άλλες παρενέργειες, όπως είσοδο πετρελαίου στα λιπαντικά κλπ. Αλλά αυτά που σου λέω είναι γενικά πράγματα. Στο Clio από όσο ξέρω προβλήματα με DPF είναι πολύ σπάνιο να εμφανιστουν. Μπορείς να δεις το εγχειρίδιο κατόχου για το αν υπάρχει σχετική προειδοποιητική λυχνία.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το DPF μπορείς να διαβάσεις εδώ:
viewtopic.php?f=6&t=53132 -
Diesel έχω και εγώ... το κυκλοφορώ και εντός και εκτός πόλης... γράφει κάτι την ώρα που το κάνει; Και τι εννοείς απροβλημάτιστη; Θα έβγαζε μήνυμα λάθους; Ευχαριστώ..όταν το πήρες δεν σε ενημέρωσε καποιος για το τι είναι αυτό? πχ ο πωλητής ή στο συνεργείο?
μυρωδιά δηλαδή? -
Δεν το κατέχω το θέμα και πολύ... απορώ... κανένας δεν μου έχει πει τίποτα, και προειδοποιητική λυχνία δεν μου έχει ανάψει ποτέ. Έχω τώρα 20.000 και κάτι, οπότε νομίζω πρέπει να ανησυχώ...και ανησυχώ απλά μήπως αυτό κάνει αναγέννηση και εγώ δεν το καταλαβαίνω και ίσως σβήνω το αυτοκίνητο... νομίζω θα ρωτήσω την αντιπροσωπεία. ... αν και δεν της έχω ιδιαίτερη εκτίμηση...
-
Δεν το κατέχω το θέμα και πολύ... απορώ... κανένας δεν μου έχει πει τίποτα, και προειδοποιητική λυχνία δεν μου έχει ανάψει ποτέ. Έχω τώρα 20.000 και κάτι, οπότε νομίζω πρέπει να ανησυχώ...και ανησυχώ απλά μήπως αυτό κάνει αναγέννηση και εγώ δεν το καταλαβαίνω και ίσως σβήνω το αυτοκίνητο... νομίζω θα ρωτήσω την αντιπροσωπεία. ... αν και δεν της έχω ιδιαίτερη εκτίμηση...Δηλαδή από όσα σου έγραψα κατάλαβες ότι πρέπει να ανυσηχείς; Μαζί μιλάμε χώρια καταλαβαίνουμε....
Αν θες να το ψάξεις ώστε να είσαι ενήμερος για την τεχνολογία του αυτοκινήτου σου καλώς, αλλά λογικά όπως σου είπα ειδικά με Clio, πολύ σπάνιο το να αντιμετωπίσεις τέτοιου είδους πρόβλημα.
-
Παιδια καλησπερα!
Στην θεσσαλονικη χθες βραδυ ο οδηγος ενος citroen παραβιασε στοπ με αποτελεσμα να χτυπησουμε.
Ευτυχως δεν επαθε κανενας τιποτα. Τα βρηκαμε - συμφωνηςαμε με τον αλλο οδηγο. Ηρθαν οι αςφαλιςτικες και η τροχαια και ο ανθρωπος παραδεχτηκε οτι εφταιγε. Οποτε σ αυτο ειμαςτε οκ νομιζω..
Το clio χτυπησε το εμπρος μερος. Μονο προφυλακτηρα εμπρος (ολοκληρο το εμπρος μερος) ο οποιος απ οτι καταλαβαινω χρηζει αλλαγης. + παρελκομμενα (βλ επανατοποθετηση φτερων γιατι ξεκουμπωσαν, οι βασεις φαναριων πρεπει να εσπασαν γιατι κουνιουνται...)
Σκεφτομουν να το παω στην λαιον που εκανα και το τελευταιο σερβις. Εχει κανεις εμπειρια σε λαμαρινοδουλεια στην Θεσσαλονικη;
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Renault Clio IV