-
Ο χρήστης Rg1985 έγραψε:
καλησπερα παιδια,
εχει αναφερθει καθολου εδω προβλημα συνδεσης με το media-nav μεσω bluetooth??
τους πρωτους 1-2 μηνες που το χρησιμοποιουσα κυριως να το δοκιμασω δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα,τωρα (6ος μηνας) και ενω εχω κανα 2μηνο να το χρησιμοποιησω το δοκιμαζα απτο πρωι αλλα δε μπορουσε να συνδεθει ή μαλλον καλυτερα ελεγε οτι συνδεοταν αλλα τελικα ουτε πολυμεσα επαιζαν ουτε τηλεφωνα.
το κινητο δε νομιζω να φταιει (samsung SIII mini) γιατι οπως ειπα επαιζε κανονικα παλια...
εχουμε καμια ιδεα???Τα περισσότερα bt κινητών της Samsung, δεν δουλεύουν σωστα με τα bt της Renault. Μεγάλο και γενικευμένο πρόβλημα, και τι δεν έχω δοκιμάσει με το δικό μου και το Note 2. Ενδέχεται σε kitkat να έχει διορθωθεί, γιατί σύνδεσα πρόσφατα tablet (Note 10.1) και έπαιζε άψογα τα πάντα. Μπορεί όμως και να οφείλεται σε διαφορετικό chip bt της S. Πέρνα απο εξουσιοδοτημένο να σου κάνει αναβάθμιση και βλέπεις. Αλλιώς δοκιμάζεις custom rom στο S3 mini. Κοίτα απο cyanogenmod αν υπάρχει κάτι σε kitkat
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
καλησπερα παιδια,
εχει αναφερθει καθολου εδω προβλημα συνδεσης με το media-nav μεσω bluetooth??
τους πρωτους 1-2 μηνες που το χρησιμοποιουσα κυριως να το δοκιμασω δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα,τωρα (6ος μηνας) και ενω εχω κανα 2μηνο να το χρησιμοποιησω το δοκιμαζα απτο πρωι αλλα δε μπορουσε να συνδεθει ή μαλλον καλυτερα ελεγε οτι συνδεοταν αλλα τελικα ουτε πολυμεσα επαιζαν ουτε τηλεφωνα.
το κινητο δε νομιζω να φταιει (samsung SIII mini) γιατι οπως ειπα επαιζε κανονικα παλια...
εχουμε καμια ιδεα???Τα περισσότερα bt κινητών της Samsung, δεν δουλεύουν σωστα με τα bt της Renault. Μεγάλο και γενικευμένο πρόβλημα, και τι δεν έχω δοκιμάσει με το δικό μου και το Note 2. Ενδέχεται σε kitkat να έχει διορθωθεί, γιατί σύνδεσα πρόσφατα tablet (Note 10.1) και έπαιζε άψογα τα πάντα. Μπορεί όμως και να οφείλεται σε διαφορετικό chip bt της S. Πέρνα απο εξουσιοδοτημένο να σου κάνει αναβάθμιση και βλέπεις. Αλλιώς δοκιμάζεις custom rom στο S3 mini. Κοίτα απο cyanogenmod αν υπάρχει κάτι σε kitkat
βασικα μου χει κανει εντυπωση γιατι τους πρωτους μηνες που το δουλευα συνεχεια κυριως για να το τεσταρω δουλευε τελεια και τωρα που ειχα κανα 2μηνο να το χρησιμοποιησω ειχα αυτο το προβλημα.
βεβαια μετα απο διαφορες δοκιμες που εκανα και με αλλα κινητα αλλα και με ενα αντιστοιχο SIII mini δεν ειχαν το ιδιο προβλημα αρα κατι δε παει καλα αποκλειστικα με το δικο μου.
επισης παρατηρησα σημερα μολις οτι το κανει αυτο το κολλημα οταν παταω αποδοχη στο να διαβαζει το media nav τον τηλ καταλογο μου.
αν παταω ακυρο εκει και τα πολυμεσα και το τηλεφωνο δουλευουν κομπλε,απλα δεν εχω τις λιστες των τηλεφωνων.
τωρα δε ξερω πραγματικα σε τι μπορει να οφειλετε αυτο.... -
Φίλοι συμφορουμιτες καλησπερα. Θα παρω λισινγκ τριετές τον επόμενο χρονο και ειμαι ανάμεσα στα εξής δυο!!kia rio. 1.1 uptown και clio 1.5 75hp authentic. Το προβλημα μου ειναι πτι δεν μπορω να βρω πουθενά πληροφορίες για τον κινητήρα Ρένο με τα 75 άλογα μόνο με τα 90. Σαν να μην υπάρχει ενα πράγμα!! Μπορει καποιος κάτοχος να με ενημερώσει για το αν ειναι σχετικά δυνατός και με καλη καταναλωση όπως εκθειάζουν τα περιοδικά τον 90αρι;ποσο πολυ υπολείπεται;;
-
έχει -15Hp, το αν σε καλύπτει δεν μπορεί να στο πει κανεις, αν δεν κάνεις ο ίδιος test drive. H κατανάλωση, είναι ΙΔΙΑ με αυτή του 90Hp.
https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2
πόση διαφορά $$$ έχει με το 90ρι ?
Από το RIO 1,1D είναι πιο γρήγορο 0-100
14,3sec vs 16,1sec
για αυτά τα αυτοκίνητα, πόσα €€ το μήνα, θα σου στοιχίζει το leasing ? απεριόριστα χλμ ?
πόσα χλμ κάνεις το χρόνο ? -
Ο χρήστης anastasis_k13 έγραψε:
Φίλοι συμφορουμιτες καλησπερα. Θα παρω λισινγκ τριετές τον επόμενο χρονο και ειμαι ανάμεσα στα εξής δυο!!kia rio. 1.1 uptown και clio 1.5 75hp authentic. Το προβλημα μου ειναι πτι δεν μπορω να βρω πουθενά πληροφορίες για τον κινητήρα Ρένο με τα 75 άλογα μόνο με τα 90. Σαν να μην υπάρχει ενα πράγμα!! Μπορει καποιος κάτοχος να με ενημερώσει για το αν ειναι σχετικά δυνατός και με καλη καταναλωση όπως εκθειάζουν τα περιοδικά τον 90αρι;ποσο πολυ υπολείπεται;;Ρε συ ανασταση κριμα ειναι να παρεις αυτο με τα 75αλογα.
Δεν υπαρχουν πολλες πληροφοριες γιατι αυτοι που ασχολουνται λιγο τον προσπερνανε αυτον τον κινητηρα.Δεν αξιζει. Η δυναμη ποτε δεν ενοχλησε κανεναν. Η απουσια δυναμης απο την αλλη ενοχλει πολλους κ μπορει να αποβει κ επικυνδυνη σε προσπερασεις.
Οχι οτι το 90αρι εχει αρκετη δυναμη, απλως ειναι ικανοποιητικο για αυτοκινητο πολης, αλλα το 75αρι φανταζομαι θα ειναι νωχελικο. Δωσε κατι παραπανω κ παρε το 90αρι αν καταληξεις στο ρενο.
Για το ΚΙΑ δεν εχω αποψη, αλλα για να λες 1.1 κινητηρας θα ειναι μαλλον 3κιλινδρο κ αδυναμο.
Παρε κατι να σε βγαζει ασπροπροσωπο. Θα περνας ωρες εκει μεσα κ θα εμπιστευεσαι τη ζωη σου σε αυτο.
Ας ειναι κατι αξιοπρεπες τουλαχιστον. -
Αν πάντως υπάρχει περιορισμός από εργοδοσία στο leasing και το δίλημμα είναι Rio 1.1 ή Clio, κατ' εμέ το 2ο είναι πιο ολοκληρωμένο και σε κινητήρα και συνολικά σαν αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
έχει -15Hp, το αν σε καλύπτει δεν μπορεί να στο πει κανεις, αν δεν κάνεις ο ίδιος test drive. H κατανάλωση, είναι ΙΔΙΑ με αυτή του 90Hp.https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2
πόση διαφορά $$$ έχει με το 90ρι ?
Από το RIO 1,1D είναι πιο γρήγορο 0-100
14,3sec vs 16,1sec
για αυτά τα αυτοκίνητα, πόσα €€ το μήνα, θα σου στοιχίζει το leasing ? απεριόριστα χλμ ?
πόσα χλμ κάνεις το χρόνο ?Εχω κανει αιτηση για test drive και για τα 2.Κανω περιπου 20κ τον χρονο με το 10% αυτων μακρινα ταξιδια.Ξερω οτι μεσα στην πολη ο 1.1 θα ειναι οκ αλλα νομιζω οτι την ανηφορα της τριπολεως στα τουνελ με 3 ατομα βαλιτσες και κλιματισμο θα την ακουσει.Για το ριο το λισινγκ ειναι περιπου στα 300 και το κλιο στα 350.εχω ζητησει προσφορα και για τα αντιστοιχα 90αρια
-
Ο χρήστης giteart έγραψε:
Φίλοι συμφορουμιτες καλησπερα. Θα παρω λισινγκ τριετές τον επόμενο χρονο και ειμαι ανάμεσα στα εξής δυο!!kia rio. 1.1 uptown και clio 1.5 75hp authentic. Το προβλημα μου ειναι πτι δεν μπορω να βρω πουθενά πληροφορίες για τον κινητήρα Ρένο με τα 75 άλογα μόνο με τα 90. Σαν να μην υπάρχει ενα πράγμα!! Μπορει καποιος κάτοχος να με ενημερώσει για το αν ειναι σχετικά δυνατός και με καλη καταναλωση όπως εκθειάζουν τα περιοδικά τον 90αρι;ποσο πολυ υπολείπεται;;
Ρε συ ανασταση κριμα ειναι να παρεις αυτο με τα 75αλογα.
Δεν υπαρχουν πολλες πληροφοριες γιατι αυτοι που ασχολουνται λιγο τον προσπερνανε αυτον τον κινητηρα.Δεν αξιζει. Η δυναμη ποτε δεν ενοχλησε κανεναν. Η απουσια δυναμης απο την αλλη ενοχλει πολλους κ μπορει να αποβει κ επικυνδυνη σε προσπερασεις.
Οχι οτι το 90αρι εχει αρκετη δυναμη, απλως ειναι ικανοποιητικο για αυτοκινητο πολης, αλλα το 75αρι φανταζομαι θα ειναι νωχελικο. Δωσε κατι παραπανω κ παρε το 90αρι αν καταληξεις στο ρενο.
Για το ΚΙΑ δεν εχω αποψη, αλλα για να λες 1.1 κινητηρας θα ειναι μαλλον 3κιλινδρο κ αδυναμο.
Παρε κατι να σε βγαζει ασπροπροσωπο. Θα περνας ωρες εκει μεσα κ θα εμπιστευεσαι τη ζωη σου σε αυτο.
Ας ειναι κατι αξιοπρεπες τουλαχιστον.Συμφωνω και επαυξανω,ειδικά με το οτι περνάω πολλες ωρες εκει μεσα!!Το κακο με τα λισινγκ ειναι οτι εχουν καποια μοντελα τα οποια ειναι εμπορικα και σχετικα ετοιμοπαραδοτα.αν ζητησεις κατι αλλο που δεν το εχουν ετοιμο η στα σκαρια το μισθωμα ειναι δυσαναλογα παραπανω και το χρονος αναμονης το ιδιο.θα σας απαντησω οταν εχω προσφορα και για το 90αρι.μπορει να ειναι και +60-70 το μισθωμα!!!ειδομεν!!Ωστόσο τώρα έχω το fiat bravo tjet που έχει αρκετη δυναμη και φοβάμαι οτι με τα ντισελ που συζηταω μια ψυχρολουσια θα την φαω!!!οποτε προσπαθω οσο μπορω να την περιορίσω
-
θα την φας .... --- το clio 90Hp, για τις δικές μου απαιτήσεις, μέχρι τα 130χαω είναι μια χαρά ... από κι και πάνω, δεν με εμπνέει να το πιέσω παραπάνω. Μιας και κάνεις τα περισσότερα χλμ σε πόλη, δες τι παίζει και με τις αναγεννήσεις των dpf σε αυτά τα μοντέλα και τι προβλήματα έχουν βγάλει έως τώρα.
-
πόσο αξιόπιστο είναι ? που φαντάζομαι ότι είναι στο ΤC η ένδειξη fuel used .....
για 800χλμ (απο full), έγραψε 36,6lt used
αλλά το πρατήριο κατάφερε να βάλει 41,4ltτο επόμενο γέμισμα, σε άλλο πρατήριο
-
Προτιμησε τα εταιρικά πρατήρια των εταιρειών καυσίμων.
-
την επόμενη θα δοκιμάσω V-power .....
-
την επόμενη θα δοκιμάσω V-power .....για καποιο λογο, δεν μου κανει εντυπωση οτι υπηρξε διαφορα στα λιτρα.
τα 5(!) λιτρα ομως ειναι μεγαααααααλη αποκλιση στα 36+ που 'ζητησε' το trip σου!!
η ευκολη λογικη ειναι οτι βγαζουν τη χασουρα απο τις 'υπερβολικα' χαμηλες τιμες (αληθεια, εφτασε το 1,1?)
αν του εκανες κουβεντα του στυλ '...μα το trip δειχνει οτι εκαψε 36 λιτρα, πως ειναι δυνατον να πηρε 41...?' προφανως θα σου εβγαζε αγιο τον μετρητη της αντλιας...παντως και εγω δοκιμασα πριν κανα-δυο μηνες ενα φτηνο πρατηριο (για βενζινη μιλαω) και μου ζητησε για πληρες φουλαρισμα -απο λαμπακι- περιπου 10 με 12 ευρω παραπανω απο το προσδοκωμενο! φυσικα και δεν με ξαναειδε και μαλιστα παρατηρω οτι η κινηση στο συγκεκριμενο πρατηριο εχει πεσει αισθητα.
btw
υπαρχει τροπος να τους κανεις τσακωτους κατι τετοιους εξυπνους και να τους χωσεις απο τσουχτερα προστιμα μεχρι και λουκετο? -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
η ευκολη λογικη ειναι οτι βγαζουν τη χασουρα απο τις 'υπερβολικα' χαμηλες τιμεςΠοιά χασούρα; Αγοράζουν από το διυλιστήριο Χ και πουλάνε Χ+Ψ, όπου Ψ είναι το κέρδος τους. Και 10 λεπτά το λίτρο να πάει η τιμή, το κέρδος δεν αλλάζει.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
η ευκολη λογικη ειναι οτι βγαζουν τη χασουρα απο τις 'υπερβολικα' χαμηλες τιμες
Ποιά χασούρα; Αγοράζουν από το διυλιστήριο Χ και πουλάνε Χ+Ψ, όπου Ψ είναι το κέρδος τους. Και 10 λεπτά το λίτρο να πάει το κέρδος δεν αλλάζει.
χασουρα εννοω οτι τα ΑΠ πανε -λογικα και για να ειναι ανταγωνιστικα- για το ελαχιστο δυνατο κερδος, μιας και αυτο φανταζομαι πως ποικιλει.
ε, αυτο το ελαχιστο δυνατο κοστος, πανε να το...εμπλουτησουν με διαφορα κολπα οπως -εν προκειμενω?- με κλεψιμο στην αντλια.
στον johnkyr δηλαδη να φανταστω οτι εκει που περιμενε 36 λιτρα, και η αντλια συνεχισε και εγραφε μεχρι τα 41, προφανως τα επιπλεον 5 λιτρα θα πρεπει να επεσαν στον δρομο! -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
την επόμενη θα δοκιμάσω V-power .....
για καποιο λογο, δεν μου κανει εντυπωση οτι υπηρξε διαφορα στα λιτρα.
τα 5(!) λιτρα ομως ειναι μεγαααααααλη αποκλιση στα 36+ που 'ζητησε' το trip σου!!
η ευκολη λογικη ειναι οτι βγαζουν τη χασουρα απο τις 'υπερβολικα' χαμηλες τιμες (αληθεια, εφτασε το 1,1?)
αν του εκανες κουβεντα του στυλ '...μα το trip δειχνει οτι εκαψε 36 λιτρα, πως ειναι δυνατον να πηρε 41...?' προφανως θα σου εβγαζε αγιο τον μετρητη της αντλιας...παντως και εγω δοκιμασα πριν κανα-δυο μηνες ενα φτηνο πρατηριο (για βενζινη μιλαω) και μου ζητησε για πληρες φουλαρισμα -απο λαμπακι- περιπου 10 με 12 ευρω παραπανω απο το προσδοκωμενο! φυσικα και δεν με ξαναειδε και μαλιστα παρατηρω οτι η κινηση στο συγκεκριμενο πρατηριο εχει πεσει αισθητα.
btw
υπαρχει τροπος να τους κανεις τσακωτους κατι τετοιους εξυπνους και να τους χωσεις απο τσουχτερα προστιμα μεχρι και λουκετο?Η πλάκα είναι, ότι κάτι 'παίζει' με την αντλία..... την είχα και στο προηγούμενο γέμισμα, αλλά δεν ήμουν 100% σίγουρος, αφού είχα κάνει πολλά reset στο TC (βέβαια δεν θυμάμαι πάνω από 5λτ/100, δεν είχε δείξει σε οποιοδήποτε reset) .... και το αυτοκίνητο είναι καινούριο, οπότε δεν το ξέρω ....
Το βαρέλι, έχει πέσει στο 59,43$
αμα ανέβει και λίγο το € σε σχέση με το $
θα δούμε ακόμα χαμηλότερες τιμές ....φαίνεται όμως, ότι μέσα σε αυτή την εφορία, κάποιοι ....
**
στα δικά σας clio, το TC είναι ακριβές ; .....** λτ/100 , fuel used -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
.........btw
υπαρχει τροπος να τους κανεις τσακωτους κατι τετοιους εξυπνους και να τους χωσεις απο τσουχτερα προστιμα μεχρι και λουκετο?Το πρατήριο ισχυρίστηκε, ότι του κάνουν έλεγχο 2φορές την εβδομάδα και ότι έχει σύστημα εισροών-εκροών.
Στο επόμενο γέμισμα (Αλλού) θα βγάλω μια άκρη .....
Καυσιμα
ΕκτύπωσηΗ Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στα πλαίσια του Ν.2251/94 «Προστασία Καταναλωτών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, επιβάλλει, με στόχο την προστασία της υγείας και ασφάλειας των καταναλωτών, κυρώσεις για διάθεση στην αγορά μη ασφαλών καυσίμων.
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Η διάθεση στην αγορά μη ασφαλών καυσίμων εμπίπτει στις διατάξεις:
• Του Ν.2251/94 «Προστασία Καταναλωτών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (άρθρα 7 «Υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών» και 13α «Κυρώσεις»).
• Της ΚΥΑ Ζ3-2810/2004 «Γενική Ασφάλεια Προϊόντων» (ΦΕΚ 1885/Β/20-12-2004).ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Οι καταναλωτές για παράπονα - καταγγελίες μπορούν να απευθύνονται:
• Στη Γραμμή του Καταναλωτή – 1520
• Για θέματα ελέγχου ποιότητας που αφορούν την Αττική στην Διεύθυνση Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΔΕΔΑΚ) του ΥΠΕΚΑ Τηλ: 210 6969887 - 2106969891 – 210 6969749
• Για θέματα τιμών καυσίμων στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου - Παρατηρητήριο Τιμών τηλ. 210 3893308 – 210 3815317 -
Το πρατήριο ισχυρίστηκε, ότι του κάνουν έλεγχο 2φορές την εβδομάδα και ότι έχει σύστημα εισροών-εκροών.
ok αυτο δειχνει να σοβαρευει λιγο τα πραγματα, εξαλλου εαν δεν ειχε μαλλον θα ειχε κλεισει οπως εχουν κανει δεκαδες πρατηρια γυρω γυρω τα οποια μαλλον δεν...ηθελαν να ενταχθουν!
οταν πας σε αλλο πρατηριο τσεκαρε το θεμα αυτο.
σε εμενα παντως -megane 10ετιας- ειναι αρκετα ακριβες. αντε να παιξει 1-1,5 λιτρο max και αυτο επειδη ο βενζινας εχει τον...ζηλο να το ζορισει και να γεμισει μαχρι τα μπουνια (οκ μερικες φορες τον προτρεπω εγω αν ειναι για ταξιδι) -
αν τον άφηνα να το ξεχειλίσει (όπως έκανα την προηγούμενη φορά), το έλλειμμα ... θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο ....
-
Παιδιά S.O.S. Δυστυχώς μου έκλεψαν την μία ρόδα! Άκουσον άκουσον! Με τσιμεντόλιθο στήριξαν το αμάξι και πάει το ζαντολάστιχο!!!! Φοράω την 16 άρα την ασημί. Τώρα να ρωτήσω αν πουλάει κανείς, μάλλον περιττό είναι έ; Όποιος μπορεί να με βοηθήσει, έστω αν ξέρει κάτι θα το εκτιμούσα. Προσπαθώ να γλιτώσω το φέσι της αντιπροσωπίας.
Renault Clio IV