-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
ΥΓ Να αρχίσω να μετράω λεπτά κύριοι mod ή όχι ακόμα?
Και τι είναι οι μοντ γιατροί, για να σου πούνε πόσο θα ζήσεις?
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Υ.Γ.2 σαν άνθρωπος που έμαθε οδήγηση και έκανε τα πρώτα του χειρόφρενα με ενα ηρωικό skoda favorit το οπόιο το δώσαμε μετα απο 300.000χλμ
Σώπα ρε!!! Μπράβο...
Μπράβο που το κρατήσανε 300.000χλμ, μπράβο που το αμάξι άντεξε τόσα χλμ ή μπράβο που καταφέρανε και το πουλήσανε με τόσα χλμ;;;
Γιατί και τα 3 είναι αξιέπαινα!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Υ.Γ.2 σαν άνθρωπος που έμαθε οδήγηση και έκανε τα πρώτα του χειρόφρενα με ενα ηρωικό skoda favorit το οπόιο το δώσαμε μετα απο 300.000χλμ
Σώπα ρε!!! Μπράβο...
Μπράβο που το κρατήσανε 300.000χλμ, μπράβο που το αμάξι άντεξε τόσα χλμ ή μπράβο που καταφέρανε και το πουλήσανε με τόσα χλμ;;;
το συγκεκριμένο είχε έρθει οδικώς απο τσεχία με 3 άτομα και φορτωμένα με τόσα πράγματα που στο τελωνείο δε πίστευαν στα μάτια τους!
πάντως ήταν σκυλι.. αθάνατο αμάξι.. πάντα είχαμε την εντύπωση πως επειδή το φέραμε απο τσεχία ήταν πιο καλό απο τα 'ντόπια'.. γενικά για τόσα χιλιόμετρα έβγαλε ψίχουλα..
α.. το δώσαμε πολύ εύκολα.. ας είναι καλά οι αλλοδαποί φίλοι μας!!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Σώπα ρε!!! Μπράβο...
Μπράβο και για τα 3!!!
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
...
πάντως ήταν σκυλι.. αθάνατο αμάξι....Τα Favorit ηταν/ειναι ή του υψους ή του βαθους.
Ξερω Favorit με περισσοτερα απο 300.000 χλμ (απο τα πρωτα τα μη καταλυτικα) που εχει αλλαξει δυο φορες δισκοπλατο + τα αναλωσιμα και περαν αυτων ουδεν.
Παντως σαν αυτοκινητα δεν ηταν τοσο ασχημα για την εποχη τους.
Δια χειρος Βertone και καλη οδικη συμπεριφορα ειχαν, και επιδοσεις στο μεσο ορο της κατηγοριας τους, και χωρους.
Το βασικο τους μειονεκτημα ηταν το φινιρισμα και η ποιοτητα των πλαστικων.
Παρόλα αυτα το Favorit με περισσοτερες απο 1.000.000 μοναδες (σε ολες τις εκδοσεις του) στα 8 χρονια παραγωγης του ('87-'95), κρατησε την εταιρεια 'ζωντανη' στα δυσκολα χρονια της καταρρευσης των παντων στην Αν.Ευρωπη. -
Μια και αρχίσαμε την κουβέντα για τα σκυλιά, μεγάλωσα μέσα σε ένα σκόντα 110 (εξ'ού και αρκετά προανθρώπινα χαρακτηριστικά μου).
Μόνο όποιος τα έζησε αυτά μπορεί να καταλάβει το ΤΙ χωρούσαν (βασικό στοιχείο της 'κουλτούρας' σκόντα που συνεχίζει η οκτάβια), και το ΤΙ άντεχαν...Θυμάμαι μεγάλα τουρ-εκδρομές ανά την Ελλάδα, την δεκαετία του εβδομήντα και λίγο ογδόντα, με το σκόντα, με 'μόσχοβιτς', με σιμκα, με πάλαι ποτέ έσκορτ..., όλα μαζί. Πότε το ένα άναβε, πότε το άλλο κλάταρε...
Μεγάλο σκυλί το 110... -
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Θυμάμαι μεγάλα τουρ-εκδρομές ανά την Ελλάδα, την δεκαετία του εβδομήντα και λίγο ογδόντα, με το σκόντα, με 'μόσχοβιτς', με σιμκα, με πάλαι ποτέ έσκορτ..., όλα μαζί. Πότε το ένα άναβε, πότε το άλλο κλάταρε...
Μεγάλο σκυλί το 110...Τι μου θύμισες ... το Mitsubishi Galand του μπαμπά και γύρισε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Της μόδας τότε για τους βόρειους, ο γύρος της Πελοποννήσου που έγινε παρέα και με το Skoda φίλου μας (το μοντέλο που άνοιγε το μπροστά καπό (χώρος αποσκευών) στα πλάγια ... δεν θυμάμαι μοντέλο ... μόνο την αντοχή και τον θόρυβο του κινητήρα του).
ΥΓ. Λίγο αργότερα το αντικατέστησε με το Simca Horizon ... που τον τάραξε στα προβλήματα και το νοσταλγούσε. ... σήμερα έχει το προηγούμενο Suberb. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Θυμάμαι μεγάλα τουρ-εκδρομές ανά την Ελλάδα, την δεκαετία του εβδομήντα και λίγο ογδόντα, με το σκόντα, με 'μόσχοβιτς', με σιμκα, με πάλαι ποτέ έσκορτ..., όλα μαζί. Πότε το ένα άναβε, πότε το άλλο κλάταρε...
Μεγάλο σκυλί το 110...Τι μου θύμισες ... το Mitsubishi Galand του μπαμπά και γύρισε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Της μόδας τότε για τους βόρειους, ο γύρος της Πελοποννήσου που έγινε παρέα και με το Skoda φίλου μας (το μοντέλο που άνοιγε το μπροστά καπό (χώρος αποσκευών) στα πλάγια ... δεν θυμάμαι μοντέλο ... μόνο την αντοχή και τον θόρυβο του κινητήρα του).
ΥΓ. Λίγο αργότερα το αντικατέστησε με το Simca Horizon ... που τον τάραξε στα προβλήματα και το νοσταλγούσε. ... σήμερα έχει το προηγούμενο Suberb.Μήπως ήταν το Skoda Target; Μπροστά είχε τον χώρο αποσκευών...δεν το θυμάμαι όμως να ανοίγει στα πλάγια...
-
Τα παλιά σκοντα (100, 110) είχαν χώρο αποσκευών μπροστά, και επίσης ανάμεσα στην πλάτη των πίσω καθισμάτων και τον (πισω ευρισκόμενο) κινητήρα... ΠΟΛΛΑ 'λίτρα'...
Άντε, και χρόνια πολλά, του Αγίου Χριστοφόρου* σήμερα
*προστάτη των ταξιτζήδων...
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Μήπως ήταν το Skoda Target; Μπροστά είχε τον χώρο αποσκευών...δεν το θυμάμαι όμως να ανοίγει στα πλάγια...Όχι. 4θυρο, κόκκινο, πορτ μπαγκάζ μπροστά, κινητήρας πίσω και άνοιγμα καπό απο πλάγια. Πάνε χρόνια από τότε, δεν θυμάμαι σχήμα αλλά απο τις φώτο που είδα του ταξιδιού γράφουν Αυγουστος του 1979.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μήπως ήταν το Skoda Target; Μπροστά είχε τον χώρο αποσκευών...δεν το θυμάμαι όμως να ανοίγει στα πλάγια...
Όχι. 4θυρο, κόκκινο, πορτ μπαγκάζ μπροστά, κινητήρας πίσω και άνοιγμα καπό απο πλάγια. Πάνε χρόνια από τότε, δεν θυμάμαι σχήμα αλλά απο τις φώτο που είδα του ταξιδιού γράφουν Αυγουστος του 1979.
Λογικά θα είναι κάποιο από αυτά που είναι σε αυτή τη σελίδα της wikipedia
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Škoda_AutoΜάλλον το 105. Δεν το θυμάμαι.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Škoda_105/120/125
Αυτο θυμαμαι και εγω να κυκλοφορει στην Ελλαδα.
Φωτο με ανοιγμενο καπω http://imcdb.org/images/110/796.jpg -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Škoda_105/120/125
Αυτο θυμαμαι και εγω να κυκλοφορει στην Ελλαδα.Ρε παιδιά...αυτό δεν το έλεγαν και Target; Ή κάνω λάθος;
-
Δεν ειμαι σιγουρος, το target κατι μου θυμιζει.Ισως ηταν ελληνικη ονομασια;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν ειμαι σιγουρος, το target κατι μου θυμιζει.Ισως ηταν ελληνικη ονομασια;Μπορεί... τα έκαναν κάτι τέτοια οι 'δικοί' μας εδώ τότε!
-
target ονομαζοταν νομιζω το 125...οχι τα υπολοιπα..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
target ονομαζοταν νομιζω το 125...οχι τα υπολοιπα..Και εγώ αυτό νομίζω. Το μοντέλο που αντικαταστάθηκε απο το Favorit ήταν το Target.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Για μένα, το να κερδίσεις μερικά φίνα μωράκια αντί τόσο μικρού ποσού, είναι ευκαιρία και αυτό η Skoda φαντάζομαι το έχει δει στις έρευνές τις και απευθύνεται κυρίως σε οικογενειάρχες των ύστατων -άντα και κυρίως των -ήντα....
πάντως στην Ινδία τα μωράκια πέφτουν με Škoda..
While Škoda cars in India have been praised for their performance, comfort, efficiency, technological innovation and driving experience, they have been reported to be expensive to own and maintain (Wikipedia)
-
edit [kouk]
SKODA FORUM