-
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
εύγε, νέε μου !
εμεις στην ηλικία σου, σκεπτομαστε, να πάμε όλο και πιο γρήγορα.......
κανε τον κόπο όμως, να μας γράψεις, πως σε αντιμετοπίζουν οι συνομηλικοί σου!
σίγουρα θα σε λένε φυτό,ή κάτι αντίστοιχο-δυστυχώς έχω χάσει επεισόδια-και δεν καταλαβαίνω τις ξένες γλωσσες που μιλάει η νεολαία....[/quote]
Ευτυχως οι φιλοι μου κινουνται στο ιδιο μηκος κυματος με μενα και δεν ειναι καγκουρες,για τους αλλους ψευτομαγκες δεν ξερω,οταν καταλαβω οτι ειναι τετοιοι απλα δεν συζηταω μαζι τους για οδηγηση.
Και μενα μ αρεσει η ταχυτητα αλλα σε λογικα πλαισια.Αν βρεθω σε δρομο με στροφες που τον ξερω και ειμαι μονος(και στο αμαξι αλλα και χωρις αλλα αυτοκινητα γυρω μου) θα παω καπως γρηγορα αλλα χωρις να το παρακανω,το ιδιο και σε μια ευθεια,οχι ομως με τη λογικη να πατησω για να πω οτι εφτασα τα ταδε χιλιομετρα,αν εχω την ανεση θα τρεξω. -
ΓΟΥΣΤΑΡΩ !
εεεε?ετσι δεν το λένε?
΄ -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
φίλε μου ευχαριστώ πολύ...
αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε...δεν θα έλεγα πως είναι κάτι που δεν έχει στιγματίσει την ζωή μου...
Δεν θα το έγραφα όλο αυτό...αν δεν έβλεπα το 'καμάρι' μερικών για τις 'τελικές' που έχουν πιάσει... και εγώ πάω γρήγορα... δεν πάω αργά... ούτε έχω αργό αυτοκίνητο... αλλά αν 'χρειαστεί' να παρανομήσω... (γιατί καμιά φορά, έτσι όπως είναι οι δρόμοι, ή τα όρια, αναγκάζεσαι να παρανομήσεις!)... δεν θα το κάνω και 'καμάρι' μου!Φιλε μου ειλικρινα λυπαμαι για τον αδικο χαμο του πατερα σου,αλλα τα σχολια σου περι ''καποιων που καμαρωνουν για τις τελικες'' νομιζω οτι φωτογραφηζεις εμενα και ισως καποιους αλλους.
Δεν ''καμαρωνω'' για την τελικη μου,ειναι κατι που το εχω κανει λιγες φορες σε συνθηκες ασφαλη για εμενα και τους γυρω μου.Ειδα το τοπικο και απαντησα....μηπως δεν επρεπε?Επρεπε να το κρυψω φοβουμενος αντιδρασεις? η χουντα και η λογοκρισια εχει περασει ανεπιστρεπτι για μενα.Παντα ετρεχα γιατι μου αρεσε,αλλα παντα υπο ορους και οταν το επιτρεπουν οι συνθηκες.
Και εγω εχω κινδινεψει απο πολλους που δεν τρεχουν ποτε,αλλα εκαναν αναστροφη στην εθνικη στα τυφλα βραδιατικα μετα απο στροφη.Εχω σωθει στο παραπεντε απο πιωμενο που πηγαινε με 40 αλλα δεν ''ειδε'' το στοπ και το περασε οπως ερχοταν.Πιστεψε με οι πιο πολλοι σκοτωνονται γιατι δεν ξερουν να οδηγουν και εχουν αγνοια κινδυνου,και οχι γιατι τελικιασαν...
οι 40 νεκροι του πασχα δεν ηταν με τελικες!Χαιρετω και παλι λυπαμαι για τον αδικοχαμενο πατερα σου.
-
όχι δεν είναι παντού και πάντα επικίνδυνα, ΑΛΛΑ, δεν ξέρεις ! ειδικά αν έχεις πιεί και΄λίγο, ή έχεις και το κορίτσι σου δίπλα, και θέλεις να αποδείξεις ότι είσαι σουμάχερ ...
ΚΑΝΤΕ ΜΕ ξανα 25 χρονων, και θα βλεπατε, πως είχα τελείως διαφορετικές αποψεις, στο περί ταχύτητας ζήτημα...
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕΝ ΠΡΟΘΥΜΟΝ ...!!οπως βλεπεις.....
ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ φιλε μου, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει, λαβαίνοντας υπ όψιν του,όμως, και την ελευθερία των άλλων.
περαν τουτου ουδέν!Ποτέ δεν είμαι μοναχός, μέσα στην μοναξιά μου !! .irou37
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε...δεν θα έλεγα πως είναι κάτι που δεν έχει στιγματίσει την ζωή μου...
Δεν θα το έγραφα όλο αυτό...αν δεν έβλεπα το 'καμάρι' μερικών για τις 'τελικές' που έχουν πιάσει... και εγώ πάω γρήγορα... δεν πάω αργά... ούτε έχω αργό αυτοκίνητο... αλλά αν 'χρειαστεί' να παρανομήσω... (γιατί καμιά φορά, έτσι όπως είναι οι δρόμοι, ή τα όρια, αναγκάζεσαι να παρανομήσεις!)... δεν θα το κάνω και 'καμάρι' μου!Φιλε μου ειλικρινα λυπαμαι για τον αδικο χαμο του πατερα σου,αλλα τα σχολια σου περι ''καποιων που καμαρωνουν για τις τελικες'' νομιζω οτι φωτογραφηζεις εμενα και ισως καποιους αλλους.
Δεν ''καμαρωνω'' για την τελικη μου,ειναι κατι που το εχω κανει λιγες φορες σε συνθηκες ασφαλη για εμενα και τους γυρω μου.Ειδα το τοπικο και απαντησα....μηπως δεν επρεπε?Επρεπε να το κρυψω φοβουμενος αντιδρασεις? η χουντα και η λογοκρισια εχει περασει ανεπιστρεπτι για μενα.Παντα ετρεχα γιατι μου αρεσε,αλλα παντα υπο ορους και οταν το επιτρεπουν οι συνθηκες.
Και εγω εχω κινδινεψει απο πολλους που δεν τρεχουν ποτε,αλλα εκαναν αναστροφη στην εθνικη στα τυφλα βραδιατικα μετα απο στροφη.Εχω σωθει στο παραπεντε απο πιωμενο που πηγαινε με 40 αλλα δεν ''ειδε'' το στοπ και το περασε οπως ερχοταν.Πιστεψε με οι πιο πολλοι σκοτωνονται γιατι δεν ξερουν να οδηγουν και εχουν αγνοια κινδυνου,και οχι γιατι τελικιασαν...
οι 40 νεκροι του πασχα δεν ηταν με τελικες!Χαιρετω και παλι λυπαμαι για τον αδικοχαμενο πατερα σου.
Την γνωστή παροιμία ίσως την ξέρεις... όποιος έχει την μυγα...μυγιάζεται... Τέλος πάντων...δεν έγραψα για συγκεκριμένα άτομα (ούτε 'φωτογράφισα' εσένα',αν ήταν έτσι θα στο έγραφα χωρίς περιστροφές)...γιατί δεν είναι δύο,τρία για να αναφέρω ονόματα αλλά πολύ περισσότερα. Επίσης κάτι δεν κατάλαβες...αν το διάβαζες όλο καλά θα έβλεπες ότι αυτή η φράση μου πιο πάνω για 'τις τελικές' ήταν μόνο η αφορμή! Στο κείμενό μου γράφω και για άλλους λόγους, για ανθρώπους που έχουν πιεί, που έχουν προβλήματα ,που παίρνουν φάρμακα κτλ...(Αν και η 'δική μου' περίπτωση ήταν λόγω ταχύτητας). Έχουμε δημοκρατία,μπορείς να εκφράσεις φυσικά ελεύθερα την γνώμη σου για το θέμα...αλλά δεν πάει να πεί αυτό πως θα την δεκτώ (το ίδια φυσικά ισχύει και για τις δικές μου απόψεις προς εσένα).
Ευχαριστώ πολυ. -
Την γνωστή παροιμία ίσως την ξέρεις... όποιος έχει την μυγα...μυγιάζεται... Τέλος πάντων...δεν έγραψα για συγκεκριμένα άτομα (ούτε 'φωτογράφισα' εσένα',αν ήταν έτσι θα στο έγραφα χωρίς περιστροφές)...γιατί δεν είναι δύο,τρία για να αναφέρω ονόματα αλλά πολύ περισσότερα. Επίσης κάτι δεν κατάλαβες...αν το διάβαζες όλο καλά θα έβλεπες ότι αυτή η φράση μου πιο πάνω για 'τις τελικές' ήταν μόνο η αφορμή! Στο κείμενό μου γράφω και για άλλους λόγους, για ανθρώπους που έχουν πιεί, που έχουν προβλήματα ,που παίρνουν φάρμακα κτλ...(Αν και η 'δική μου' περίπτωση ήταν λόγω ταχύτητας). Έχουμε δημοκρατία,μπορείς να εκφράσεις φυσικά ελεύθερα την γνώμη σου για το θέμα...αλλά δεν πάει να πεί αυτό πως θα την δεκτώ (το ίδια φυσικά ισχύει και για τις δικές μου απόψεις προς εσένα).
Ευχαριστώ πολυ.Συμφωνοι,απλα θα περιμενα να σου δωσουν ερεθισμα η συντριπτικη πλειοψηφια των αιτιων των θανατηφορων τροχαιων ατυχηματων και οχι η μειοψηφια.
-
Κοίτα το δέντρο και χάσε το δάσος... τίποτα άλλο...
(εγώ τουλάχιστον ξέρω τί σκότωσε τον πατέρα μου... σύμφωνα με την αστυνομία ήταν κάποιος που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα...ίσως να νόμιζε και αυτός πως 'ξέρει πού τον παίρνει'...δεν μπορώ να τον βρώ και να τον ρωτήσω γιατί το έκανε... και η ιστορία μου σε αυτό αναφέρεται)
Προειδοποίησα και στην αρχή του κειμένου μου ότι αυτό κάποιους ίσως τους ενοχλήσει, και εσύ μάλλον είσαι ένας από αυτούς.Δεν πειράζει... ίσως κάποια στιγμή καταλάβεις το 'γενικό νόημα' της ιστορίας μου, που θα μπορούσε να είναι και η ιστορία πολλών χιλιάδων ακόμα.
Υπάρχουν άτομα μέσα από το φόρουμ που προς τιμήν τους διατήρησαν την ανωνυμία τους (το σέβομαι αυτό) καιι μου έστειλαν pm για να μου πούν συγνώμη εάν αυτά που έχουν γράψει κατά καιρούς για 'μαγκιές' που έχουν κάνει στον δρόμο με έχουν ενοχλήσει... τους ευχαριστώ πολύ και να ξέρουν πως δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους και εδώ είμαστε για να γράφουμε τα δικά μας, να ενημερωνόμαστε και να διασκεδάζουμε τις 'βαρετές' ώρες του γραφείου. -
Κοίτα το δέντρο και χάσε το δάσος... τίποτα άλλο...
(εγώ τουλάχιστον ξέρω τί σκότωσε τον πατέρα μου... σύμφωνα με την αστυνομία ήταν κάποιος που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα...ίσως να νόμιζε και αυτός πως 'ξέρει πού τον παίρνει'...δεν μπορώ να τον βρώ και να τον ρωτήσω γιατί το έκανε... και η ιστορία μου σε αυτό αναφέρεται)
Προειδοποίησα και στην αρχή του κειμένου μου ότι αυτό κάποιους ίσως τους ενοχλήσει, και εσύ μάλλον είσαι ένας από αυτούς.Δεν πειράζει... ίσως κάποια στιγμή καταλάβεις το 'γενικό νόημα' της ιστορίας μου, που θα μπορούσε να είναι και η ιστορία πολλών χιλιάδων ακόμα.
Υπάρχουν άτομα μέσα από το φόρουμ που προς τιμήν τους διατήρησαν την ανωνυμία τους (το σέβομαι αυτό) καιι μου έστειλαν pm για να μου πούν συγνώμη εάν αυτά που έχουν γράψει κατά καιρούς για 'μαγκιές' που έχουν κάνει στον δρόμο με έχουν ενοχλήσει... τους ευχαριστώ πολύ και να ξέρουν πως δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους και εδώ είμαστε για να γράφουμε τα δικά μας, να ενημερωνόμαστε και να διασκεδάζουμε τις 'βαρετές' ώρες του γραφείου.Το ποιος χανει το δεντρο και το ποιος χανει το δασος θα το καταλαβεις οταν δεις σε τι ποσοστο επι των θανατηφορων τροχαιων ευθυνεται η υπερβολικη ταχυτητα και ποσο ευθυνονται αλλες αιτιες που γινονται θανατηφορες ακομα και κατω απο το καθε οριο ταχυτητος.
και ενας θειος μου με κραζει που τρεχω,αλλα εχει ζησει απο δυο ολικες καταστροφες με δικια του υπαιτιοτητα(εθνικη παει με 90) και η θεια μου ειναι σχεδον σιδερενια απο τις επεμβασεις.
το νοημα σου το εχω πιασει,αλλα διαφωνω οτι αυτο που σου εδωσε το ερεθισμα εχει να κανει με τις λιγοτερες θανατηφορες αιτιες.
Εγω παντως δεν αισθανομαι οτι πρεπει να σου ζητησω συγγνωμη γιατι επιασα 300.
Καληνυχτα. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Το ποιος χανει το δεντρο και το ποιος χανει το δασος θα το καταλαβεις οταν δεις σε τι ποσοστο επι των θανατηφορων τροχαιων ευθυνεται η υπερβολικη ταχυτητα και ποσο ευθυνονται αλλες αιτιες που γινονται θανατηφορες ακομα και κατω απο το καθε οριο ταχυτητος.
και ενας θειος μου με κραζει που τρεχω,αλλα εχει ζησει απο δυο ολικες καταστροφες με δικια του υπαιτιοτητα(εθνικη παει με 90) και η θεια μου ειναι σχεδον σιδερενια απο τις επεμβασεις.
το νοημα σου το εχω πιασει,αλλα διαφωνω οτι αυτο που σου εδωσε το ερεθισμα εχει να κανει με τις λιγοτερες θανατηφορες αιτιες.
Καληνυχτα.Ποιες ειναι οι αλλες αιτιες???Το αλκοολ???Συμφωνω αλλα η κυρια αιτια ειναι η ταχυτητα.Οταν λεν οτι καποιος εχασε τον ελεγχο του αυτοκινητου και βγηκε εκτος πορειας πως νομιζεις οτι το επαθε???Απο υπερβολικη ταχυτητα.
Και μενα μ αρεσει η ταχυτητα αλλα παντα με ορια και καλα εκανες και επιασες 300 με τη προυποθεση οτι ησουν μονος στον δρομο και οχι να τους περνουσες ολους συριζα με τοσα χιλιομετρα. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Το ποιος χανει το δεντρο και το ποιος χανει το δασος θα το καταλαβεις οταν δεις σε τι ποσοστο επι των θανατηφορων τροχαιων ευθυνεται η υπερβολικη ταχυτητα και ποσο ευθυνονται αλλες αιτιες που γινονται θανατηφορες ακομα και κατω απο το καθε οριο ταχυτητος.
Καληνυχτα.Ποιες ειναι οι αλλες αιτιες???Το αλκοολ???Συμφωνω αλλα η κυρια αιτια ειναι η ταχυτητα.Οταν λεν οτι καποιος εχασε τον ελεγχο του αυτοκινητου και βγηκε εκτος πορειας πως νομιζεις οτι το επαθε???Απο υπερβολικη ταχυτητα.
Και μενα μ αρεσει η ταχυτητα αλλα παντα με ορια.Το αλκοολ σου ηρθε μονο στο μυαλο?
η παραβιαση κοκκινου σηματοδοτη? ποσες φορες εχεις δει να το σφαζουν το κοκκινο με και να περναει εστω και με 20 χλμ? το θεωρεις λιγοτερο επικυνδινο απο το να πιασεις 200χλμ ?
η προσπεραση σε στροφη με 80 χλμ σε επαρχιακο την θεωρεις πιο επικυνδινο απο τα Χ χλμ/ωρα?
η προσπεραση νταλικας με 100χλμ πατωντας διπλη γραμμη την θεωρεις λιγοτερο επικυνδινη ή θεωρεις οτι σκοτωνονται λιγοι απο τετοια αιτια καθε χρονο?Οι μετωπικες που γινονται στην κορινθου-πατρων πιστευεις οτι ολοι πηγαιναν με 200?
Πιστευεις οτι ο μεσος ελληνας οδηγος για να χασει τον ελεγχο του αυτοκινητου του πρεπει να τρεχει?
πως να μην τον χασει αφου τα λαστιχα ειναι φλιδες,τα αμορτισερ τα παρατηρεις απο το δικο σου αυτοκινητο οτι αναπηδουν σαν μπαλακι του πιγκ πογκ σε αστειες ανωμαλιες,και συνηθως καποιο ελαστικο ειναι εμφανεστατο οτι εχει την μιση πιεση απο τα αλλα? Αυτος που στην πρωτη βροχη θα πεσει πανω σου γιατι ουτε φρεναρει το ρημαδι του,ουτε μπορει να στριψει δεν χρειαζεται να πηγαινει με 300.Και με 50 στην πηρε την ζωουλα.
Για τα ορια που λες δεν αντιλεγω Πανο,και εγω τα ιδια ειπα, δεν ειπα οτι τα 200 και τα 300 ειναι για να πας στην δουλεια σου και να παρεις τσιγαρα.Αλλο το ενα ομως και αλλο ο αφορισμος του οποιος τρεχει ειναι φονιας.
Με αυτη την λογικη να βγει νομος με κοφτη στα αυτοκινητα μας στα 120 χλμ/ωρα.Πιστευεις οτι δεν θα εξακολουθουσαν να αποδεκατιζομαστε με αυτο το μετρο? -
κι ομως οι στατιστικες αν δε κανω λαθος δεν εχουν την ταχυτητα σαν πρωτη αιτια..
πολυ περισσοτερα ατυχηματα συμβαινουν επειδη αποσπαται η προσοχη του οδηγου ή επειδη ο οδηγος ειναι κουρασμενος..
και για να ειμαστε δικαιοι, οταν καποιος τρεχει (και μαλιστα πολυ) ειναι στη τσιτα και προσεχει και το παραμικρο.
εχω κανει καμποσα ατυχηματα κατα το παρελθον, κανενα ομως καθως ετρεχα με εξαιρεση το πιο σοβαρο μου στο οποιο δεν εφταιγα εγω (μου εκοψε ενας πιωμενος καθετα το δρομο παραβιαζοντας απαγορευτικο και επεσα πανω του με 110+).
θα μου πειτε προσεχεις εσυ , αλλα δε ξερεις τι μυαλο κουβαλανε οι αλλοι που κυκλοφορουν εξω.
θα συμφωνησω για αυτο οποτε επιλεγω πλεον να τρεξω το κανω σε τελειως αδειους δρομους -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Και μενα μ αρεσει η ταχυτητα αλλα παντα με ορια.Το αλκοολ σου ηρθε μονο στο μυαλο?
η παραβιαση κοκκινου σηματοδοτη? ποσες φορες εχεις δει να το σφαζουν το κοκκινο με και να περναει εστω και με 20 χλμ? το θεωρεις λιγοτερο επικυνδινο απο το να πιασεις 200χλμ ?
η προσπεραση σε στροφη με 80 χλμ σε επαρχιακο την θεωρεις πιο επικυνδινο απο τα Χ χλμ/ωρα?
η προσπεραση νταλικας με 100χλμ πατωντας διπλη γραμμη την θεωρεις λιγοτερο επικυνδινη ή θεωρεις οτι σκοτωνονται λιγοι απο τετοια αιτια καθε χρονο?Οι μετωπικες που γινονται στην κορινθου-πατρων πιστευεις οτι ολοι πηγαιναν με 200?
Πιστευεις οτι ο μεσος ελληνας οδηγος για να χασει τον ελεγχο του αυτοκινητου του πρεπει να τρεχει?
πως να μην τον χασει αφου τα λαστιχα ειναι φλιδες,τα αμορτισερ τα παρατηρεις απο το δικο σου αυτοκινητο οτι αναπηδουν σαν μπαλακι του πιγκ πογκ σε αστειες ανωμαλιες,και συνηθως καποιο ελαστικο ειναι εμφανεστατο οτι εχει την μιση πιεση απο τα αλλα? Αυτος που στην πρωτη βροχη θα πεσει πανω σου γιατι ουτε φρεναρει το ρημαδι του,ουτε μπορει να στριψει δεν χρειαζεται να πηγαινει με 300.Και με 50 στην πηρε την ζωουλα.
Για τα ορια που λες δεν αντιλεγω Πανο,και εγω τα ιδια ειπα, δεν ειπα οτι τα 200 και τα 300 ειναι για να πας στην δουλεια σου και να παρεις τσιγαρα.Αλλο το ενα ομως και αλλο ο αφορισμος του οποιος τρεχει ειναι φονιας.
Με αυτη την λογικη να βγει νομος με κοφτη στα αυτοκινητα μας στα 120 χλμ/ωρα.Πιστευεις οτι δεν θα εξακολουθουσαν να αποδεκατιζομαστε με αυτο το μετρο?αυτο που θα ήθελα να προσθέσω, σε αυτά, έχει να κάνει με το πια ηλικία έχουν αυτοί που τρέχουν:
το έγραψα και πιο πάνω, πως δεν έχω πρόβλημα-τοσο- με την μεγαλη ταχύτητα,και πως αν ήμουν 25 , θα ήμουν και γω απο τους γρήγορους!
συμφωνω πως υπάρχουν χιλιάδες μαλ..ίες που μπορεί να σε φέρουν σε δύσκολη θέση ενω οδηγείς! ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ,ΤΟ STOP,OI ανεγκέφαλοι των 60 χλμ , στην αριστερή, και το προσπέρασμα στην στροφή, ειναι κάποια απο αυτά.
οι νέοι όμως που σίγουρα διαβάζουν , ότι γράφομε, συνηθίζουν να τρέχουν -υπερβολικά πολλες φορες, για να δείξουν,ίσως ότι είναι άτρωτοι.!
και δεν νομίζω, ότι έζησαν όλη την ζωή τους, στα 25 χρόνια τους, και ΄θελουν να πεθάνουν!
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΤΩΡΑ:σαν οδηγος φορτηγού το έζησα αυτο,και
δεν μπορείτε να φανταστείτε, ποσο επικίνδυνο είναι -την ώρα που οδηγείς και πηγαίνεις με 80 χλμ, και προσπαθεις να προσπεράσεις....= το ένα σου μάτι να είναι στο κοντέρ,και το άλλο στον δρόμο,γιατι ο κοφτης επεμβαίνει κάπου στα 90 ! ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ , αφου δεν μπορείς να τερματίσεις=με ασφαλεια -τον ελιγμο, και να έρθεις δεξια.
φτανεις αγχωμένος τα 90 , βρίσκεσαι αριστερά, πίσω σου είναι και κάποιος γρήγορος , που σου ανάβει φώτα, και συ να είσαι κρεμασμένος απο τον κόφτη.
ξέρω ότι πολλοί, τον βγάζουν εκτός-με μαιμουδιά- για να είναι ασφαλεις στον δρόμο,και τον συνδέουν μόνο στο ΚΤΕΟ, και μονο για εκείνη την ημέρα!
ουτε αυτό, είναι λύση!
αν σκεφτει κάποιος να βαλει κόφτη, θα πρέπει να είναι στην βλακεία που μας δέρνει, και οχι στο αυτοκίνητο!
φιλικά πάντα
Ισίδωρος -
Κάποιος είπε κάποτε... ένας θάνατος είναι τραγωδία... χιλιάδες θάνατοι είναι απλά 'στατιστική' (ο Στάλιν το είπε αλλά δεν έχει σημασία...). Τελικά είχε δίκιο... για όποιον έχει ζήσει τον θάνατο δικού του προσώπου είναι πράγματι τραγωδία...για όλους τους άλλους που ακούνε για τους θανάτους 'των άλλων' στους δρόμους είναι απλά στατιστική (μέχρι ίσως να συμβεί και σε αυτούς κάτι παρόμοιο)... Δεν περίμενα να καταλάβετε όλοι τα γραφόμενα...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κι ομως οι στατιστικες αν δε κανω λαθος δεν εχουν την ταχυτητα σαν πρωτη αιτια..πολυ περισσοτερα ατυχηματα συμβαινουν επειδη αποσπαται η προσοχη του οδηγου ή επειδη ο οδηγος ειναι κουρασμενος..
και για να ειμαστε δικαιοι, οταν καποιος τρεχει (και μαλιστα πολυ) ειναι στη τσιτα και προσεχει και το παραμικρο.
εχω κανει καμποσα ατυχηματα κατα το παρελθον, κανενα ομως καθως ετρεχα με εξαιρεση το πιο σοβαρο μου στο οποιο δεν εφταιγα εγω (μου εκοψε ενας πιωμενος καθετα το δρομο παραβιαζοντας απαγορευτικο και επεσα πανω του με 110+).
θα μου πειτε προσεχεις εσυ , αλλα δε ξερεις τι μυαλο κουβαλανε οι αλλοι που κυκλοφορουν εξω.
θα συμφωνησω για αυτο οποτε επιλεγω πλεον να τρεξω το κανω σε τελειως αδειους δρομουςΦίλε μου, 'τελείως άδειος δρόμος' και μάλιστα ΕΟ, ήταν όταν ένας συγγενής μου πάτησε χελώνα που προσπαθούσε να περάσει το δρόμο (με αποτέλεσμα να καταστραφεί σχεδόν όλο το μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου και να βρεθεί στα χωράφια,ευτυχως χωρίς τα χειρότερα)...'τελείως άδειος δρόμος' ήταν, όταν από το πουθενά πετάχτηκε ένας σκύλος (που κηνηγούσε μία γάτα) και καρφώθηκε με το κεφάλι στην πόρτα του συνοδηγού μου (αν είχε πεταχτεί μπροστά μου θα ήταν πολύ χειρότερα τα αποτελέσματα)... και πόσες άλλες φορές δεν είναι 'τελείως άδειος ο δρόμος' όταν μπροστά μας βρίσουμε ξαφνικά ένα καφάσι (από κάποιο άλλο ζώο που πέρασε από εκεί) ή κάποιο άλλο 'σκουπίδι' ή ένα νεκρό ζώο ή έναν π@π@ρα που πετάχτηκε ξαφνικά με το αγροτικό του ή το τρακτέρ του μέσα από τα χωράφια κτλ κτλ. Υπάρχουν και αστάθμιτοι παράγοντες... εκεί μπορείς να κάνεις τίποτα; Μπορείς πάντα να προλάβεις να αντιδράσεις; Όλα σχεδόν τα Γερμανικά αυτοκίνητα έχουν 'ηλεκτρονικό κόφτη' στα 250χλμ/ω ...και ας έχουν εκεί τις Autoban... εδώ πολλοί έξυπνοι πάνε και τον 'ακυρώνουν¨...γιατί άραγε; Δεν τους φτάνουν ούτε τα 250;
Στο 'Ζώα,Ζώα,Ζώα...' αναφέρονται πολλές τέτοιες περιπτώσεις...
Επίσης για το θέμα για το εάν είναι πιο επικίνδυνοι κάποιοι που πάνε αργά και κάνουν άλλες παρανομίες στον δρόμο (παραβίαση κόκκινου ή stop, αναστροφή κτλ), δυστυχώς έχω πετύχει στον δρόμο, πολλοί από αυτούς να είναι τα ίδια άτομα που κάποια άλλη στιγμή με πέρασαν κάνοντας σφήνες με 150+ στην Συγγρού ή στην παραλιακή (όταν περνάς κάθε μέρα την ίδια ώρα από τους ίδιους δρόμους...κάποια στιγμή γίνεσαι... 'γνωστός' με όλους αυτούς που κάνουν την ίδια διαδρομή κάθε μέρα!)...οπότε αυτό το επιχείρημα...δεν σώζει τις 'στατιστικές'...Υπάρχει βέβαια και το 'θέμα' των 'παππούδων' που οδηγούν... Εκεί το κράτος (ποιό;;;) θα έπρεπε να μεριμνήσει να πρέπει να γίνεται ανανέωση του διπλώματος πιό συχνά, και να γίνονται και ιατρικές εξετάσεις...και όχι να δίνουν ένα δίπλωμα το οποίο όταν λήξει ο κάτοχός του δεν θα μπορεί κάν να περπατήσει με ασφάλεια...πόσο μάλλον να οδηγήσει! -
TI NA προσθεσω , εγω τώρα , μεκαλύπτεις κατα 99 %,
ακόμη και αυτο με τον σκύλο που το εζησα και τα αποτελέσματά του τα βιώνω ακόμη.......
και εκει ένας άδειος δρόμος ήταν 5,30 το πρωί ήταν δεν περίμενα να βρώ 2 ποδο ζωο.....
ΕΠΕΣΑ ΣΕ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ !
αν έχεις τύχη ΄διαβαινε και ριζικό περπάτα!
Και να σκεφτείς πως έχω σκυλιά στο σπίτι μου, τα αγαπω πολύ,εδω και 35 χρόνια....!!! -
Πρώτη αιτία θνησιμότητας στις ηλικίες 15 - 25 ετών, είναι τα τροχαία ατυχήματα. Είναι αυτό το Need for Speed που λέμε...
Η 'υπερβολική ταχύτητα' δεν είναι συγκεκριμένος αριθμός, είναι μια εξαρτημένη μεταβλητή με μονάδες km/h η οποία παίρνει τιμές από ένα πλήθος ανεξάρτητων μεταβλητών (χρόνος, τόπος, κατάσταση οδοστρώματος, κλίση στροφής, κατάσταση οδηγού, κρίση οδηγού...).
Σε μια απόλυτη άδεια ευθεία, με οδόστρωμα χωρίς ανωμαλίες, με επακρή πρόσφυση, με καλό καιρό, με κατάλληλο όχημα και οδηγό που είναι 1000% ΕΚΕΙ, τα 300 km/h είναι παιχνιδάκι. Τα 200 km/h στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, ακόμη και την ώρα που κοιμούνται όλοι, άπτεται τον ορισμό της αυτοκτονίας.
Υπήρξαν πολλές φορές που παραβίασα την 'υπερβολική ταχύτητα'. Σε αρκετές από αυτές τις φορές, όταν η αδρεναλίνη επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα και κάθισα και σκέφτηκα τι είχα κάνει, διαπίστωσα πως κατά τύχη επιβίωσα και πως μια από τις παραμέτρους που περιέγραψα πιο πάνω να άλλαζε έστω και λίγο, ίσως να μην βρισκόμουν εδώ τώρα.
Έχω εδώ και ένα - ενάμισι χρόνο περίπου που κάνω τουμπεκί ψιλοκομμένο στον δρόμο και κινούμαι απλώς σβέλτα (αν και που και που παθαίνω κάτι εξάρσεις, να ξεκαπνίζει και το μοτέρ, ευτυχώς εκεί που με παίρνει 100%). Δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής, δεν είχα τίποτα το σόβαρο ούτε για το όχημα, ούτε φυσικά για εμένα.Κατανοώ απόλυτα τον stanfromgreece και τον irou37 οι οποίοι έχουν ζήσει τον πόνο και την απώλεια του τροχαίου ατυχήματος.
Βέβαια δεν θα κάτσω να αφορίσω όποιον δηλώνει πόσα έχει πιάσει, μιας και είμαι καλόπιστος και θεωρώ πως έχουν και την ικανότητα και την απόλυτη κρίση να λαμβάνουν υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους που κάνουν την 'ταχύτητα', 'υπερβολική ταχύτητα'. -
θαύμαζα τον ayrton senna, ήταν και στην ηλικία μου,πίστευα πως ήταν μεγάλος οδηγός....
και δεν νομίζω να υπήρχαν καλλίτερες συνθήκες , απο αυτες που εχουν πιστες στην f1 ! -
Νταξ... ας μη τα κανουμε όλα κουλουβάχατα. Ο Σέννα και κάθε οδηγός F1 και αγώνων κατ επέκταση θέτει τον εαυτό του σε ένα κίνδυνο τον οποίο έχει αποδεχτεί γιατι είναι το έπάγγελμά του.
Για εμένα, η μέγιστη σοφία, και κανόνας ειναι αυτό που είπε ο Alexel. Η 'υπερβολική ταχύτητα' δεν είναι κάποια σταθερά, αλλα μεταβλητή. Στον δρόμο μου, κανονική ταχύτητα ειναι τα 30, και τα 40 για μένα ειναι υπερβολική.
Στην Συγγρου, τα 90 ειναι ΟΚ, τα 110 (κατ εμέ) ειναι υπερβολική με τις συνθήκες που επικρατουν πλέον εκεί. -
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Νταξ... ας μη τα κανουμε όλα κουλουβάχατα. Ο Σέννα και κάθε οδηγός F1 και αγώνων κατ επέκταση θέτει τον εαυτό του σε ένα κίνδυνο τον οποίο έχει αποδεχτεί γιατι είναι το έπάγγελμά του.Για εμένα, η μέγιστη σοφία, και κανόνας ειναι αυτό που είπε ο Alexel. Η 'υπερβολική ταχύτητα' δεν είναι κάποια σταθερά, αλλα μεταβλητή. Στον δρόμο μου, κανονική ταχύτητα ειναι τα 30, και τα 40 για μένα ειναι υπερβολική.
Στην Συγγρου, τα 90 ειναι ΟΚ, τα 110 (κατ εμέ) ειναι υπερβολική με τις συνθήκες που επικρατουν πλέον εκεί.ΚΑΤΙ τετοιο λέω και γώ, αλλά, όλοι μου λένε πως φταίει η ηλικία μου!
.......όταν μεγαλωσω όμως? -
[!!!
Μια μικρή ιστορία...