-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ε δε συγκρινεται ενας 'μαγκας' ιδιωτικου με εναν 'μαγκα' δημοσιου..
ο πρωτος ειναι εξ'ορισμου υπερφλωρος σε σχεση με τον αλλο.υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις βεβαια αλλα δεν ειναι το ιδιο..
(το μονο ιδιο ειναι οτι ολοι αυτοι ειναι γτπ)
Δεν υφίσταται ο μάγκας του ιδιωτικού Δες και τι έγραψα παραπάνω. 'Μάγκες' ήταν μόνο μεταξύ τους. Όταν έβγαιναν στον πραγματικό κόσμο μάζευαν σφαλιάρες από κάθε κατεύθυνση [το ότι πενθήμερες δεν μας πήγαινεν επί τούτου σε νησιά με άλλα σχολεία δεν είναι ψέμμα ]
Ειναι ανταγωνιστικο το περιβαλλον κ δημιουργει παιδια φιλοδοξα , με καλυτερες προυποθεσεις για την εξελιξη τους
-
Κι εγώ σε ιδιωτικό σχολείο πήγα, από τα λεγόμενα 'καλά'.
Απο πλευράς μόρφωσης, σίγουρα σου έδινε μεγαλύτερη βοήθεια (εγκαταστάσεις, όχι χαμένες ώρες, κλπ), αλλά είναι δεδομένο ότι συναναστρέφεσαι άπειρα ψώνια, παιδιά 'καλών' οικογενειών, κλπ. Απο εκεί και πέρα είναι αποκλειστικά θέμα οικογένειας: Οι γονείς μου δε με άφησαν ποτέ να πιστέψω πως είμαι 'κάτι διαφορετικό' λόγω του σχολείου, έκανα κανονικά παρέα με τα παιδιά της γειτονιάς, όπως φυσικά και με τα παιδιά στο χωριό.
Λίγο πολύ η οικογένεια παίζει τον κυρίαρχο ρόλο πάντα, και με λύπη μου έβλεπα μεγαλώνοντας ότι το ιδιωτικό ήταν στην ουσία η λύση του γονιού για να 'παρκάρει' το παιδί του. Κρίμα...
Υ.Γ: Υπάρχουν ιδιωτικά που έχουν εξαιρετική επιτυχία στις Πανελλήνιες(από την παρέα μου περάσαμε σχεδόν όλοι στο Πολυτεχνείο), και που βασίζουν το 'όνομα' τους σε αυτές, καθώς και ιδιωτικά που βασίζονται σε γονείς που 'παρκάρουν' τα παιδιά τους και ουσιαστικά αγοράζουν ένα εύκολο απολυτήριο.
-
Τα 'άσχημα' γεγονότα κουκουλώνονται πολύ εύκολα και γρήγορα στα ιδιωτικά. Και για τη φήμη του σχολείου και για τη φήμη της εμπλεκόμενης οικογένειας. Γνωρίζω ιδιωτικό από τα 'καλά' που ο επιστάτης ήταν μικροέμπορος. Αλλά κουκουλώθηκε πολύ γρήγορα και δεν διέρευσε στα ΜΜΕ. Υπήρχε περίπτωση να γίνει το ίδιο σε δημόσιο;; Στο ίδιο σχολείο επίσης έφεραν φυτευτούς μόνο στην 3η λυκείου καλούς μαθητές δημοσίων σχολείων. Και αυτό για να ανεβάσουν τους δείκτες επιτυχίας του σχολείου! Ακόμα και στην αποφοίτηση(αμερικανικού τύπου) τον λόγο τον είπε κάποιος από αυτούς. Και οι επί εξαετίας και πλέον μαθητές γιουχάιζαν... Γιορτές λουλουδιών, άνοιξης, γκαλά χριστουγεννιάτικα, πασχαλιάτικα και φούτσες μπλε. Που αναγκάζουν τους γονείς σε μια ανεξέλεγκτη σπατάλη χρήματος. Έχω παραστεί πριν από 15 χρόνια σχεδόν νομίζοντας ότι ήμουνα στο beverly hill's(ήταν στα φόρτε του τότε η σειρά). Ένα θέατρο του παραλόγου, βλέποντας ανήλικα να μοστράρουν τα prada-cavalli-gucci που τους αγόρασαν οι γονείς για εκείνη τη μέρα. Τους γονείς να μοστράρουν τα κοστούμια-τουαλέτες τους, αυτοκίνητά τους.
Μια ανηψιά μου που τώρα φοιτά σε ιδιωτικό πρήζει τους γονείς της όλη μέρα και αλλάζει κινητό κάθε 3 μήνες!!! Το ίδιο κάνουν και τα περισσότερα 12χρονα παιδάκια της τάξης της!!!Στο θέμα μαγκιάς... Στα ιδιωτικά της εποχής μου πιο μάγκας ήταν ο πιο πλούσιος-επιδιξιομανής-αγενής. Στα δημόσια ο πιο 'αλήτης'.
Αν θα έπρεπε να διαλέξω πάντως, θα διάλεγα τους καθηγητές και τις εγκαταστάσεις των ιδιωτικών και τις 'ζυμώσεις' κατά τη διάρκεια των ετών στο δημόσιο.
-
ΕΛπίζω να έχει καλό δημόσιο σχολείο αν και όταν χρειαστεί να στείλω τα παιδιά μου.
Ειδικά για τις ζημώσεις που λέει ο kyr παραπάνω.
Δυστυχώς το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται, αλλά όπου υπάρχουν καθηγητές με μεράκι, και είχα την τύχη να έχω αρκετούς τέτοιους, ώρα τους καλή, ΔΕΝ συγκρίνεται με κανένα ιδιωτικό, κι ας μην έχεις υπολογιστές τελευταίας γενιάς.Και όσον αφορά τους καθηγητές, δεν είναι σε καμία περίπτωση πανάκεια το ιδιωτικό.
Ίσα ίσα -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Έχω κάτι 'κολλητές' αν ενδιαφέρεσαι για τηλέφωνα [εμπίπτουν χαλαρά στην κατηγορία που περιγράφει ο Qsis, αν και οι φίλες τους εμπίπτουν στη κατηγορία που περιγράφεις εσύ ]
-
Σκέφτεσαι να ξαναγυρίσεις στα θρανεία?
-
Oλα θα εξαρτηθουν απο την contact list του mjacob... Count me in...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σκέφτεσαι να ξαναγυρίσεις στα θρανεία?Ανετα.
-
Θα έχεις και πέραση λόγω ωριμότητας
(λέμε τώρα )
-
σα δε ντρεπόσαστε λέω 'γω να θέλετε να εκμεταλλευτείτε τις σεξουαλικές ανησυχίες των νεανίδων
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Τα 'άσχημα' γεγονότα κουκουλώνονται πολύ εύκολα και γρήγορα στα ιδιωτικά. Και για τη φήμη του σχολείου και για τη φήμη της εμπλεκόμενης οικογένειας. Γνωρίζω ιδιωτικό από τα 'καλά' που ο επιστάτης ήταν μικροέμπορος. Αλλά κουκουλώθηκε πολύ γρήγορα και δεν διέρευσε στα ΜΜΕ. Υπήρχε περίπτωση να γίνει το ίδιο σε δημόσιο;; Στο ίδιο σχολείο επίσης έφεραν φυτευτούς μόνο στην 3η λυκείου καλούς μαθητές δημοσίων σχολείων. Και αυτό για να ανεβάσουν τους δείκτες επιτυχίας του σχολείου! Ακόμα και στην αποφοίτηση(αμερικανικού τύπου) τον λόγο τον είπε κάποιος από αυτούς. Και οι επί εξαετίας και πλέον μαθητές γιουχάιζαν... Γιορτές λουλουδιών, άνοιξης, γκαλά χριστουγεννιάτικα, πασχαλιάτικα και φούτσες μπλε. Που αναγκάζουν τους γονείς σε μια ανεξέλεγκτη σπατάλη χρήματος. Έχω παραστεί πριν από 15 χρόνια σχεδόν νομίζοντας ότι ήμουνα στο beverly hill's(ήταν στα φόρτε του τότε η σειρά). Ένα θέατρο του παραλόγου, βλέποντας ανήλικα να μοστράρουν τα prada-cavalli-gucci που τους αγόρασαν οι γονείς για εκείνη τη μέρα. Τους γονείς να μοστράρουν τα κοστούμια-τουαλέτες τους, αυτοκίνητά τους.
Μια ανηψιά μου που τώρα φοιτά σε ιδιωτικό πρήζει τους γονείς της όλη μέρα και αλλάζει κινητό κάθε 3 μήνες!!! Το ίδιο κάνουν και τα περισσότερα 12χρονα παιδάκια της τάξης της!!!Στο θέμα μαγκιάς... Στα ιδιωτικά της εποχής μου πιο μάγκας ήταν ο πιο πλούσιος-επιδιξιομανής-αγενής. Στα δημόσια ο πιο 'αλήτης'.
Αν θα έπρεπε να διαλέξω πάντως, θα διάλεγα τους καθηγητές και τις εγκαταστάσεις των ιδιωτικών και τις 'ζυμώσεις' κατά τη διάρκεια των ετών στο δημόσιο.
A....η Γ....? Με τον επιστάτη μου τα μπέρδευεις
-
Γ μάλλον.
-
Να πεταχτώ μέχρι το μπακάλικο της γειτονιάς να ψωνίσω?
-
Από ότι φαντάζομαι για Θεσσαλονίκη μιλάει ο kyr...
-
Τότε άκυρο, εγώ ψωνίζω απο Αθηνα κυρίως
-
Για Θεσσαλονίκη μιλούσα. Κ.... το σχολείο με τον επιστάτη
Για να μην τα ισοπεδώνουμε όμως, έχω γνωρίσει και παιδιά ιδιωτικών σχολείων που ήταν και γ@μώ. Απλά και οι ίδιοι κορόιδευαν τις καταστάσεις επίδειξης πλούτου που 'επέβαλε' το σχολείο -
Ρε παιδες, μισο λεπτακι. Σχολιαζουμε τα σχολεια (κ τι προσφερει το ιδιωτικο κ τι το δημοσιο), ή τους μαθητες τους? Για να καταλαβω για τι συζηταμε δηλαδη.
Γιατι κ εμεις ειχαμε πολοουυυυυς μαλακες, ειτε πλουσιοπαιδα ειτε αλητες, αλλα αυτο δεν αλλαζε το ποσο καλυτερο ηταν το σχολειο ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ απο το τοπικο δημοσιο της γειτονιας απο το οποιο περναγα απ΄εξω καθε μερα κ γνωριζα παιδια (μερικοι κ συγγενεις) κ μου ελεγαν για τα χαλια τους.
-
Σχολιάζουμε και τα δύο.
Όπως επίσης και το θέμα ιδιωτικό σχολείο και φροντιστήριο -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ρε παιδες, μισο λεπτακι. Σχολιαζουμε τα σχολεια (κ τι προσφερει το ιδιωτικο κ τι το δημοσιο), ή τους μαθητες τους? Για να καταλαβω για τι συζηταμε δηλαδη.Γιατι κ εμεις ειχαμε πολοουυυυυς μαλακες, ειτε πλουσιοπαιδα ειτε αλητες, αλλα αυτο δεν αλλαζε το ποσο καλυτερο ηταν το σχολειο ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ απο το τοπικο δημοσιο της γειτονιας απο το οποιο περναγα απ΄εξω καθε μερα κ γνωριζα παιδια (μερικοι κ συγγενεις) κ μου ελεγαν για τα χαλια τους.
Σχολιάζουμε τα σχολεία και την ανατροφή που δίνουν στους μαθητές τους. Η συμπεριφορά των μαθητών είναι αποτέλεσμα ΚΑΙ του σχολείου ΚΑΙ της οικογένειας.
Δεν θα έστελνα ποτέ το παιδί μου σε ένα αποστειρομένο περιβάλλον που θα του δημιουργούσε μια εικονική πραγματικότητα. -
Επειδή πάντως το σκηνικό με τον επιστάτη έγινε στο σχολείο μου, όσο ήμουν μαθητής, να πω πως πρώτον δεν κουκουλώθηκε αλλά όλα τα κανάλια έκαναν εισβολή και ακούστηκαν ΟΙ ανακρίβειες (κλασσικά).
Επίσης, τα υπόλοιπα, περί μεταγραφών στην 3η Λυκείου κλπ τα ακούω πρώτη φορά, κι ενώ έχω διατηρήσει επαφές με τους καθηγητές μου και το σχολείο ακόμα και τώρα, αρκετά χρόνια αφότου αποφοίτησα.
Γιορτές, ναι γίνονται 2 το χρόνο με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και βασίζονται καθαρά σε εθελοντική εργασία καθηγητών, μαθητών και γονέων, με πολύ ωραίο κλίμα και σημαντικά έσοδα.
Γενικά, επειδή είμαι 100% ευχαριστημένος από τον τρόπο που μορφώθηκα και κοινωνικοποιήθηκα σε αυτόν τον χώρο, πάντα μου κάνουν εντύπωση διάφορες κακίες που μπορεί να διαδίδονται (δεν πάει σε κανέναν προσωπικά αυτό), επειδή μεταφέρονται από στόμα σε στόμα. Σαφώς κακομαθημένα πλουσιόπαιδα κλπ υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά ίσως λόγω οικογένειας δεν ένοιωσα ποτέ μειονεκτικά, κι ας μην είχα την ίδια οικονομική άνεση.
Αυτά τα λίγα.
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ