-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αλλωστε πλεον αντικειμενικα πρεπει να εισαι αρκετα ανετος οικονομικα για να συντηρεις 2λιτρο+
Σιγά μωρέ 75 ευρώ το μήνα βγαίνει το 2λτ.
Υπερβολές...
προχειρα, για 15000χλμ/χρονο...
650τκ+1000ασφαλεια+400σερβις (και συντηρηση)+2300καυσιμα= 4350 =362 ανα μηνα
χωρις μικροτρακαρισματα, χωρις βλαβες, χωρις πλυσιματα/κερωματα/αρωματισματα, και με απλη 95αρα. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αλλωστε πλεον αντικειμενικα πρεπει να εισαι αρκετα ανετος οικονομικα για να συντηρεις 2λιτρο+
Σιγά μωρέ 75 ευρώ το μήνα βγαίνει το 2λτ.
Υπερβολές...
προχειρα, για 15000χλμ/χρονο...
650τκ+1000ασφαλεια+400σερβις (και συντηρηση)+2300καυσιμα= 4350 =362 ανα μηνα
χωρις μικροτρακαρισματα, χωρις βλαβες, χωρις πλυσιματα/κερωματα/αρωματισματα, και με απλη 95αρα.Δεν το κάνεις σωστά.
Κάνε την ίδια άσκηση για 1600άρη, αφαίρεσέ τα να δεις τη διαφορά και τα ξαναλέμε.
-
καντο εσυ, μη σε τρομαξω
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καντο εσυ, μη σε τρομαξωΤι να με τρομάξεις.
Εμένα μου κοστίζει:
660τκ + 700 ασφάλεια (απλή) + 300 σέρβις + 2.125 βενζίνες = 3.785, 315 το μήνα.
Ένα 1600άρι
262τκ + 600 ασφάλεια (απλή) + 200 σέρβις + 1.360 βενζίνες = 2.422, 201 το μήνα114 το μήνα διαφορά με ΟΛΑ μέσα...κι εγώ αναφερόμουν μόνο σε τέλη.
Δεν είναι κανένα τραγικό ποσό η διαφορά για να πεις ότι πρέπει να είσαι αρκετά άνετος οικονομικά για να το διαθέσεις τη στιγμή που έδωσες πάνω από 25.000 για να το πάρεις.
Να μου πεις για τα 3λτ και πάνω ναι...ίσως να παίζει αυτό που λες.
-
ε ενταξει τοτε, αφου ειναι μονο 114 παραπανω το μηνα, ας μη διαμαρτυρεται κανενας 2λιτρος
-
Εγω διαμαρτυρομαι!!!:-!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ε ενταξει τοτε, αφου ειναι μονο 114 παραπανω το μηνα, ας μη διαμαρτυρεται κανενας 2λιτροςΔεν είπα κάτι τέτοιο και δεν είναι εκεί το θέμα.
Ο καθένας διαμαρτύρεται για διαφορετικό λόγο.
Ακριβά είναι, πανάκριβα ούτε συζήτηση. Έγραψες ότι είναι για 'αρκετά άνετους οικονομικά'. Αυτό ισχύει για υψηλότερα κυβικά με τέλη στο 1500άρι.
Μη ξεχνάς όμως ότι κάποιος έδωσε και 25.000 για το 2λτ. Σχεδόν όσα παίρνει δηλαδή κάποιος που βγάζει 1700 το μήνα καθαρά μέσα σε ένα χρόνο. Οπότε προφανώς και έχεις κάποια άνεση. Εμένα το 'αρκετά' με χάλασε. Εκεί κόλλησα.
-
υπομονη να μπουμε στο 2012 να δουμε αν ειναι πολλα λιγα ή αδιαφορα...
-
ξεχασατε και την εκτακτη εισφορα.
270€ φετος, 440€ το 2012να αλλάξω λιγο την εξίσωση;
Αγροτικο, διπλοκαμπινο με 2500 κυβικα.
τελη 110€ (90 φετος)
ασφαλεια 300€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
15000χιλ*10 / 100 * 1,45€= 2175€ καυσιμα
σερβις 300€Συνολο: 2885 €
το θεμα ειναι οτι τα πολλα του εξοδα ειναι τα καυσιμα.
αν τα χιλιομετρα ειναι λιγα τα εξοδα του ειναι πολυ χαμηλα και να το εχεις στο παρκινκ 'να καθεται' 1 μηνα δε σε πειραζει.
Το Σουμπαρου θελει 140€ το μηνα μονο για να υπαρχει (1100 τελη + 600 ασφαλεια / 12 μηνες)βεβαια δεν ενδείκνυται για πολη, αλλα για επαρχια ειναι καλο και για τη δουλεια και για τις εκδρομες (βαζεις και τα ποδηλατα χωρις σχαρα )
-
Και μία ωραίο πρωία θα μάθουμε ότι τα 4πορτα φορτηγάκια θα πρέπει να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου...
Ικανοί δεν είναι; -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Και μία ωραίο πρωία θα μάθουμε ότι τα 4πορτα φορτηγάκια θα πρέπει να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου...
Ικανοί δεν είναι;χαχα δυστυχώς ναι.
Βρηκα εναν αγοραστη για το Σουμπαρου και με τα χρηματα που μου εδινε επαιρνα διπλοκαμπινο ιδιας χρονολογιας με ιδια χιλιομετρα.
Το σκεφτομουν σοβαρα και μου λεει ενας φιλος: Με τους αλητες που μπλεξαμε εισαι σιγοουρος οτι θελεις να παρεις 2500 κυβικα, εστω και σε 'αγροτικο'; -
παρε αγροτικό χωρίς πινακίδες.... ή πάρει αγροτικό και βάλει στο πλάιο... ΟΠΛΑ 1800 κιλά μεικτό
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
ε ενταξει τοτε, αφου ειναι μονο 114 παραπανω το μηνα, ας μη διαμαρτυρεται κανενας 2λιτρος
Δεν είπα κάτι τέτοιο και δεν είναι εκεί το θέμα.
Ο καθένας διαμαρτύρεται για διαφορετικό λόγο.
Ακριβά είναι, πανάκριβα ούτε συζήτηση. Έγραψες ότι είναι για 'αρκετά άνετους οικονομικά'. Αυτό ισχύει για υψηλότερα κυβικά με τέλη στο 1500άρι.
Μη ξεχνάς όμως ότι κάποιος έδωσε και 25.000 για το 2λτ. Σχεδόν όσα παίρνει δηλαδή κάποιος που βγάζει 1700 το μήνα καθαρά μέσα σε ένα χρόνο. Οπότε προφανώς και έχεις κάποια άνεση. Εμένα το 'αρκετά' με χάλασε. Εκεί κόλλησα.
τα εκτακτα κολπα τους ξεκινησαν εδω και 2-3 χρονια και προφανως ηρθαν για να μεινουν.
πριν απο αυτα τα 2-3 χρονια δεν ηταν αναγκη να βγαζει καποιος 1700 το μηνα για να αγορασει και να συντηρησει, αλλα ακομα και με αρκετα λιγοτερα. παραδειγμα βαζω και τον εαυτο μου που ημουν ετοιμος να τσιμπησω ενα 2λιτρο εστω και με λιγες παραπανω υποχωρησεις. αυτες οι υποχωρησεις ομως σημερα θα ειχαν πολλαπλασιαστει χωρις να το περιμενω ουτε στους χειροτερους μου εφιαλτες. τα εσοδα μου πλεον εχουν και επισημα μειωθει με τα αντιστοιχα μου εξοδα να εχουν αυξηθει εν προκειμενω ντε και καλα σε επιπεδα που να μην μπορω να τα υποστηριξω, ποσο μαλλον και να ειχα να πληρωνω-συντηρω ενα αμαξι που θα με εστελνε αυτοματα στους εχοντες. γιατι οταν εχουν ερθει τοσα χαρατσια και απο του χρονου τα πραγματα θα ειναι ακομα χειροτερα, τοτε το να εχεις στριμωχτει μεσα στο σπιτι σου αλλα να εξακολουθεις να ΕΧΕΙΣ ακομα 2λιτρο+ σημαινει πως τα εχεις. η ουσια ομως ειναι πως δεν τα εχεις....
για πωληση βεβαια ουτε λογος μιας και αφενος εξαιτιας ΤΟΥΣ η αξια θα εχει παει στον βροντο αφετερου το να δωσεις πινακιδες αν και ειναι τιμια(!?) λυση, ωστοσο αν δεν εχεις δευτερο αμαξι δεν δινει λυση. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
....
114 το μήνα διαφορά με ΟΛΑ μέσα...κι εγώ αναφερόμουν μόνο σε τέλη.Δεν είναι κανένα τραγικό ποσό η διαφορά για να πεις ότι πρέπει να είσαι αρκετά άνετος οικονομικά για να το διαθέσεις τη στιγμή που έδωσες πάνω από 25.000 για να το πάρεις...
Παρέλειψες την έκτακτη εισφορά που ανεβάζει τη μηνιαία διαφορά στα 140 ευρώ περίπου. Και βέβαια για κάποιον που έχει μηνιαίο καθαρό μισθό στο 1.000, τα 140 ευρώ το μήνα, κάθε μήνα, έχουν μεγάλη σημασία. Όπως τα 200 ευρώ του καπνίσματος, τα 100 ευρώ του parking, τα 80 ευρώ της ιδιωτικής ασφάλισης, τα 100 ευρώ της διασκέδασης (ποτό ή φαγητό έξω), τα 75 ευρώ των ρούχων, τα 65 ευρώ της συνδρομητικής τηλεόρασης, τα.., τα..
Μήπως όλα αυτά δεν τα έχουν καταστήσει πολυτέλειες με τα μέτρα που λαμβάνουν κάθε μέρα και είναι της λογικής κάτω οι αποδοχές και πάνω όλα τα άλλα? -
Ο χρήστης soch έγραψε:
....
114 το μήνα διαφορά με ΟΛΑ μέσα...κι εγώ αναφερόμουν μόνο σε τέλη.Δεν είναι κανένα τραγικό ποσό η διαφορά για να πεις ότι πρέπει να είσαι αρκετά άνετος οικονομικά για να το διαθέσεις τη στιγμή που έδωσες πάνω από 25.000 για να το πάρεις...
Παρέλειψες την έκτακτη εισφορά που ανεβάζει τη μηνιαία διαφορά στα 140 ευρώ περίπου. Και βέβαια για κάποιον που έχει μηνιαίο καθαρό μισθό στο 1.000, τα 140 ευρώ το μήνα, κάθε μήνα, έχουν μεγάλη σημασία. Όπως τα 200 ευρώ του καπνίσματος, τα 100 ευρώ του parking, τα 80 ευρώ της ιδιωτικής ασφάλισης, τα 100 ευρώ της διασκέδασης (ποτό ή φαγητό έξω), τα 75 ευρώ των ρούχων, τα 65 ευρώ της συνδρομητικής τηλεόρασης, τα.., τα..
Μήπως όλα αυτά δεν τα έχουν καταστήσει πολυτέλειες με τα μέτρα που λαμβάνουν κάθε μέρα και είναι της λογικής κάτω οι αποδοχές και πάνω όλα τα άλλα?Συμφωνώ, με μια μοναδική ένσταση. Κατά την άποψή μου (μπορεί να κάνω και λάθος) κακώς κάποιος με 1.000 ευρώ εισόδημα το μήνα πήρε 2λτ.
-
Νικο υπαρχουν 2λιτρα και 2λιτρα..
-
οτι και να πηρε.... Πρεπει κάποιοι να καταλάβουν ότι το να πηγαινεις στη δουλεια σου με καλό αμάξι εξαρτηργυρώνεται ως εργαλείο. Ακόμα και επαγγελματικά σε ραντεβού (μη μιλήσω για την ασφάλεια)
Ειναι κάτι σαν το αγροτικό της πόλης...
Απλα δεν υπάρχει λύση αν το εχεις το αμάξι όπως και με το ακίνητο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ που να κοστίζει λιγότερο από 10.000 ευρω σε χασούρα
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
οτι και να πηρε.... Πρεπει κάποιοι να καταλάβουν ότι το να πηγαινεις στη δουλεια σου με καλό αμάξι εξαρτηργυρώνεται ως εργαλείο. Ακόμα και επαγγελματικά σε ραντεβού (μη μιλήσω για την ασφάλεια)Ειναι κάτι σαν το αγροτικό της πόλης...
Απλα δεν υπάρχει λύση αν το εχεις το αμάξι όπως και με το ακίνητο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ που να κοστίζει λιγότερο από 10.000 ευρω σε χασούρα
καλο αμαξι για να πηγαινεις στη δουλεια, σε μια πολη που εχει μωτ 15-25χαω;
και καλο σημαινει 2λιτρο;εαν καποιος πιστευει οτι η κατασταση θα διαρκεσει 1-2-3 χρονια (ηδη διαρκει 2 ) κανει υπομονη και το κραταει. Σε διαφορετικη περιπτωση, δεχεται τη χασουρα και προχωραει παρακατω.
-
εξαρτάται.. μια χαρά ειναι το μεγάλο αμάξι γιατί όπως σου είπα εχουμε ένα πλέον. Ειναι χειρότερα να συντηρείς 2
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
εξαρτάται.. μια χαρά ειναι το μεγάλο αμάξι γιατί όπως σου είπα εχουμε ένα πλέον. Ειναι χειρότερα να συντηρείς 2για να συντηρεις 2, σημαινει οτι χρειαζεσαι 2. Αν δε τα χρειαζεσαι, δεν υπαρχει λογος.
ειναι να σα λεει ο κατοχος S500, οτι του ερχεται πιο φθηνα απο το να εχει 4 μικρα
Τέλη κυκλοφορίας