-
τωρα αν είναι θεωρίες του δημοσιογράφου ή του το εχει πει καποιος επισημά (ότι δηλαδή θέλουν να βάλουν στο στόχαστρο τα >100gr) μαλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.
η λογικη όμως λέει ότι δεν μπορεί να μην το γυροφέρνουν... -
Είμαι σίγουρος οτι το έχετε ξανα-κουβεντιάσει αλλά είναι πολλές οι σελίδες ρε παιδάκι μου ...
Ρωτάω εκ'μέρους φίλου, τι παίζει αυτή την στιγμή με ένα υβριδικό ; Ας πούμε οτι είναι ένα Lexus RX ή GS του 2005-2008 οπότε δεν είναι παλαιότερο της 10ετίας. Πληρώνει κανονικά τέλη 3λιτρου ; Πληρώνει τα μισά ; Δεν πληρώνει καθόλου ; Φόρο πολυτελείας έχει κανονικά να φανταστώ ; Δακτύλιο μπαίνει καθημερινά όπως παλιά ή άλλαξε η νομοθεσία ;
Όποιος έχει όρεξη και γνωρίζει, ας μου γράψει επιγραμματικά σε 2 γραμμούλες τι παίζει παρακαλώ.
-
Πληρώνει τα μισά.
Φόρος πολυτελείας κανονικά.
Δακτύλιος δεν ξέρω. Υποθέτω πάει ανάλογα με τις εκπομπές CO2 όπως όλα. -
Καλησπέρα έχω ενα 2λιτρο που οι πινακίδες έχουν κατατεθεί εδώ και 2 χρόνια!Σκέφτομαι να πληρώσω τους υπολοιπους μηνες ωστε να το ξανα βγαλω σε κυκλοφορια.Η ερωτηση μου ειναι αμα παω πχ στις 13 Ιουνιου θα χρειαστώ 385 ή αν παω μετα τις 15 Ιουνιου θα πληρώσω σαν να το κυκλοφόρισα 1 Ιουλιου δηλαδη 330? Ρωταω γιατι το διάβασα σε κανα 2 blog αυτο και δεν ξερω αν ισχυει
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Πληρώνει τα μισά.
Φόρος πολυτελείας κανονικά.
Δακτύλιος δεν ξέρω. Υποθέτω πάει ανάλογα με τις εκπομπές CO2 όπως όλα.Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Είναι σίγουρο αυτό για τα τέλη έτσι ; Απο τι εξαρτάται ; Το ίδιο ισχύει και για ένα παλιό Prius πχ ;
-
Η ημερομηνία πρώτης άδειας είναι το κλειδί.
Αν είναι μέχρι και 31/10/2010: κάτω από 1929cc απαλάσσεται (πχ prius), 1929+, μισό του κανονικού.
Αν είναι μετά: ό,τι ισχύει σε όλα τα αυτοκίνητα, δεν υπάρχει διαχωρισμός στα υβριδικά, πάει με τις εκπομπές CO2. Αν είναι 99gr και κάτω, απαλάσσεται. -
Στο δικό μου θέμα μάλλον δεν θα γνωρίζει κάποιος προφανώς!
-
Ο χρήστης spuris έγραψε:
Στο δικό μου θέμα μάλλον δεν θα γνωρίζει κάποιος προφανώς!Λογικά ο επιμερισμός λειτουργεί όπως και με τα τεκμήρια. Δηλαδή μέχρι τις 14 του μηνός ο μήνας δε μετράει.
Αν ισχύει κάτι ειδικά για τα μερικά τέλη, δεν έχει πάρει κάτι το μάτι μου.
-
Αυτο ηθελα να πω ρε παιδες?
Ειναι επισημο αυτο? Εχει ψηφιστει? -
Αυτό είναι το πιο ξεκάθαρο που βρήκα με γρήγορη αναζήτηση:
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/18396Δηλαδή ναι.
-
Ο χρήστης spuris έγραψε:
Καλησπέρα έχω ενα 2λιτρο που οι πινακίδες έχουν κατατεθεί εδώ και 2 χρόνια!Σκέφτομαι να πληρώσω τους υπολοιπους μηνες ωστε να το ξανα βγαλω σε κυκλοφορια.Η ερωτηση μου ειναι αμα παω πχ στις 13 Ιουνιου θα χρειαστώ 385 ή αν παω μετα τις 15 Ιουνιου θα πληρώσω σαν να το κυκλοφόρισα 1 Ιουλιου δηλαδη 330? Ρωταω γιατι το διάβασα σε κανα 2 blog αυτο και δεν ξερω αν ισχυειΤο 1 με 15 αφορα το τεκμηριο και κατεπεκταση και τον φορο πολυτελειας(αν υπαρχει).
Τα τελη δεν επηρεαζονται.Ειτε 1 ειτε 30 Ιουνη πας θα πληρωσεις 385€. -
Να φρεσκαρω λίγο το νήμα ,σε λίγο θ'αρχίσουν τα γνωστα παπαγαλάκια των ΜΜΕ για ΝΕΑ τέλη κυκλοφοριας μπλα, μπλα,μπλα ,'ημουνα νιος και γερασα'
Υ.Γ πάντως το καλοκαιρι δεν ηταν και λιγα τα τζιπ & ιχ μεγαλου κυβισμου (αθηναικες πινακιδες το 99,99%) παλια και νεα που φιγουραριζαν σε παραλιες και βουνα ,τι γινεται μαμωτο μου ,μονον εμεις αναγκαστήκαμε και τα ακινητοποιήσαμε ? , ήρθε η αναπτυξη στη πρωτεύουσα ? ειναι στραβός ο γιαλός ?, είμαστε μαμακες ?, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ?, τι ακριβώς ? ?
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Να φρεσκαρω λίγο το νήμα ,σε λίγο θ'αρχίσουν τα γνωστα παπαγαλάκια των ΜΜΕ για ΝΕΑ τέλη κυκλοφοριας μπλα, μπλα,μπλα ,'ημουνα νιος και γερασα'Υ.Γ πάντως το καλοκαιρι δεν ηταν και λιγα τα τζιπ & ιχ μεγαλου κυβισμου (αθηναικες πινακιδες το 99,99%) παλια και νεα που φιγουραριζαν σε παραλιες και βουνα ,τι γινεται μαμωτο μου ,μονον εμεις αναγκαστήκαμε και τα ακινητοποιήσαμε ? , ήρθε η αναπτυξη στη πρωτεύουσα ? ειναι στραβός ο γιαλός ?, είμαστε μαμακες ?, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ?, τι ακριβώς ? ?
και το πιο γαματο απο ολα ειναι να βλεπεις συχνα τους ψευτοαγροτες να κλεγοντε οτι δεν εχουν και να κυκλοφορουν με μερσεντεζ και τζιπουρες....
φετινο παραδειγμα στην λευκαδα ειχα δει τουλαχιστων 30-40 αμαξια με αγρινιοτικες πινακιδες....
και εμεις ενα ζευγαρι λαστιχα να βαλουμε το σκεφτομαστε 2-3χρονια. -
...επειδή αυτοί που 'τά 'χουν' εξακολουθούν να είναι αρκετά περισσότεροι από αυτούς που δεν 'τά 'χουν'... (άλλωστε γι' αυτό συνεχίζεται και η άγρια φορολόγηση...).
-
Τι ισχύει με το Φ.πολυτελειας ακινητοποιημενου, αν καποιος σκοπευει να καταβαλλει τα υπολοιπα τελη για το 2014? Οχημα 2L,
-
Για τους μήνες κίνησης πληρώνεις μόνο. Ό,τι ισχύει για τα τεκμήρια δηλαδή.
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Για τους μήνες κίνησης πληρώνεις μόνο. Ό,τι ισχύει για τα τεκμήρια δηλαδή.Ούτως η άλλως ίσχυε ΚΑΤ αυτόν τον τροπο ο φ.π και κατα τις προηγούμενες χρονιές ...
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Να φρεσκαρω λίγο το νήμα ,σε λίγο θ'αρχίσουν τα γνωστα παπαγαλάκια των ΜΜΕ για ΝΕΑ τέλη κυκλοφοριας μπλα, μπλα,μπλα ,'ημουνα νιος και γερασα'
Υ.Γ πάντως το καλοκαιρι δεν ηταν και λιγα τα τζιπ & ιχ μεγαλου κυβισμου (αθηναικες πινακιδες το 99,99%) παλια και νεα που φιγουραριζαν σε παραλιες και βουνα ,τι γινεται μαμωτο μου ,μονον εμεις αναγκαστήκαμε και τα ακινητοποιήσαμε ? , ήρθε η αναπτυξη στη πρωτεύουσα ? ειναι στραβός ο γιαλός ?, είμαστε μαμακες ?, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ?, τι ακριβώς ? ?
και το πιο γαματο απο ολα ειναι να βλεπεις συχνα τους ψευτοαγροτες να κλεγοντε οτι δεν εχουν και να κυκλοφορουν με μερσεντεζ και τζιπουρες....
φετινο παραδειγμα στην λευκαδα ειχα δει τουλαχιστων 30-40 αμαξια με αγρινιοτικες πινακιδες....
και εμεις ενα ζευγαρι λαστιχα να βαλουμε το σκεφτομαστε 2-3χρονια.Να έλεγες Λάρισα Ιωάννινα Πάτρα θα έλεγα ναι όντως ισχύει...
Αγρίνιο μωρέ πως σου ήρθε? που ο πλουσιότερος πεθαίνει τις πεινας...
Αν υπάρχει μια πόλη της Ελλάδας που πραγματικά ψωμολυσσάει είναι το Αγρίνιο..
-
Καλημερα σε ολα τα μελη.
Σε λιγο καιρο θα εχω στην κατοχη μου ενα audi a1 πετραιλαιο. Ο πωλητης αλλα και στο ιντερνετ
αναφερουν οτι το αυτοκινητο δεν πληρωνει τελη κυκλοφοριας. Ισχυει ? -
Αν δεν έχει αυτόματο κιβώτιο ναι.
Τέλη κυκλοφορίας