-
Είμαι βαθιά ακομμάτιστος (όχι απολιτίκ) άνθρωπος. Απέχω από πάσης φύσεως εκλογικές διαδικασίες εδώ και δέκα χρόνια. Όμως αν βρεθεί υπουργός να φτιάξει ένα σωστό σύστημα φορολόγησης των ΙΧ εγώ θα τον ψηφίζω για την υπόλοιπη ζωή μου. Εξακολουθώ να πιστεύω πως τελικά δεν θα αλλάξει τίποτα, τα παλικάρια ούτε μπορούν ούτε θέλουν.
-
το οτι θα καταργησει τα δωρεαν τελη αρκουσε να τον προτεινω για προεδρο της ΕΕ, αν δεν ειχα την υποψια οτι δεν θα ελαφρυνει τα δικα μας μικρα και παλια αυτοκινητα...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
κιεμείςπου το πήραμε με έκπτωση;
θετικο αυτο με το μήνα
να παρεις αμαξι για 3 μηνεςκατι μου λεει οτι θα δουμε πολλα ομορφα πραματα να συμβαινουν σε αυτην την περιπτωση....
-
να πάρουμε Καγιέν για ενα μηνα;
-
'Αν προχωρήσει το νέο σχέδιο, ενδέχεται να μεταβληθούν σημαντικά και τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Ακόμα δεν έχει διαρρεύσει τίποτα συγκεκριμένο, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι τα... μηδενικά τέλη δεν θα κρατήσουν πολύ.
Τέλος, να σημειώσουμε πως οι φήμες θέλουν το θέμα να το έχει αναλάβει προσωπικά ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο υπουργός Οικονομικών σκοπεύει να διορθώσει τα κακώς κείμενα στον κλάδο του αυτοκινήτου'
Ω ρε αυξήσεις που έρχονται ( μηδενικούς και μή ).....
-
ργω ξαναλεω τον Δεκεμωριο να καταθεσουμε ΟΛΟΙ πινακιδες ακομη και τα 1000αρια..ακομη και αυτοι που δεν πληρωνουν τελη. Μονο ετσι θα καταλαβουν. Μην τους εμπιστευεστε ειναι κουτοπονηροι-μπουρτζοβλαχοι και κυριως ο Γιαννης και ο Χαρης.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Όσον αφορά τις τιμές των αυτοκινήτων (καινούργιων και μεταχειρισμένων), η λίστα θα βασίζεται σε τιμές Ευρώπης, τις οποίες ανακοινώνουν ευρωπαϊκοί φορείς και όχι εταιρείες με... πατέντες που δίνουν λανθασμένα στοιχεία.
Ποιοί φορείς είναι αυτοί;
Κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετική τιμή, ακόμη και το ίδιο μοντέλο. Μια 116 full extra μπορεί να φτάσει την τιμή της 5άρας.
Αυτός ο φορέας έχει τιμές οχήματος με κάθε πιθανό extra που έχει κάθε όχημα;οταν αγοραζουμε αυτοκινητο εκδιδεται ενα τιμολογιο με την αξια...ε με αυτο θα γινεται η φορολογηση ειτε αμεσα μεσω ΤΑΞΙΣ η με συμπληρωση σε κουτακι στην δηλωση απο φορολογουμενο. Βασικη προυποθεση η αγοραπωλησια αυτοκινητων να γινεται υποχρεωτικα μεσω τραπεζης η πιστωτικης καρτας για να μην υπαρχουν κομπινες, κυριως μεταξυ ιδιωτων, που μεχρι τωρα καναμε δηλωση και γραφαμε οτι θελαμε.
Οποιος εχει χασει το τιμολογιο μπορει να ζητησει αντιγραφο απο τον εμπορα.
Σιγουρα παντως υπαρχουν τροποι
-
Αν ο πατέρας μου μου χαρίσει ένα αυτοκίνητο δεν θα πληρώνω τίποτα δηλαδή;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Αν ο πατέρας μου μου χαρίσει ένα αυτοκίνητο δεν θα πληρώνω τίποτα δηλαδή;μη σου πω, οτι θα σου ζητησουν και **** ΕΞΤΡΑ φορο 'δωρεας' για την αξια του αυτοκινητου που σου αγορασε η σου χαρισε...
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ργω ξαναλεω τον Δεκεμωριο να καταθεσουμε ΟΛΟΙ πινακιδες ακομη και τα 1000αρια..ακομη και αυτοι που δεν πληρωνουν τελη. Μονο ετσι θα καταλαβουν. Μην τους εμπιστευεστε ειναι κουτοπονηροι-μπουρτζοβλαχοι και κυριως ο Γιαννης και ο Χαρης.Ο Χάρης και ο Πάνος;
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
κιεμείςπου το πήραμε με έκπτωση;Ενώ αυτός που το πλήρωσε με όλο το ποσό, πρέπει να δίνει ακόμα περισσότερα στο κράτος. Δίκαιο, δεν λέω...
-
Όταν η εταιρία στη Ρόδο καταθέσει 1000 πινακίδες το Σεπτέμβριο πάλι δικαίως θα χάσει τα λεφτά το κράτος
Τότε θα σκεφτεί ότι δε το συμφέρει... έτσι δεν είναι? -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
κιεμείςπου το πήραμε με έκπτωση;
Ενώ αυτός που το πλήρωσε με όλο το ποσό, πρέπει να δίνει ακόμα περισσότερα στο κράτος. Δίκαιο, δεν λέω...
Πήδα από το αλεχίπτωτο...
Εγώ θέλω ένα deal. Να μου πει το κράτος πόσα θέλει για τα επόμενα πέντε χρόνια...
Μπορούμε να προτείνουμε να νοικιάσουμε τα αυτοκίνητα στους βουλευτές φτηνότερα από τις εταιρίες ενοικίασεων...
Πώς σου φάινεται...
Εχω κι άλλες ιδές Χρήστο τι λεςΥΓ. Εχεις δίκιο... να μας πάει όπως το autotriti στις τιμές?
-
δηλαδη αυτα που πληρωναν οι διλιτροι θα τα πληρωνουμε εμεις που εχουμε μικροτερου κυβισμου ,αμαξια μεγαλυτερης αξιας αυτην την εποχη...
αρα για να τσιμπησουν παλι την μαζα κανουν οτι κανουν...δεν νοιαστηκαν για την δικαιοσυνη του μετρου...αφουγκραζονται τις αλλαγες στηνα γορα αυτοκινητου και καμακωνουνποσοι δωσανε λεφτα πηραν δανειο για να αφησουν το παλιο αυτοκινητο τους που διναν ενα σωρο λεφτα σε συνεργεια και τελη και να παρουν ενα c3 π.χ αυτοι τωρα θα πληρωσουν αρκουδες! και οχι μονο αυτοι φυσικα..γεια σαν τους μαγκες στα υπουργεια
θα τρεξουν ολοι να αγορασουν νεα αυτοκινητα μικρου κυβισμου diesel ,not...θα δωσουν ανασες στην αγορα αυτοκινητου ετσι.. @@
θα μας κοπουν οι δικες μας στον δρομο με τις μαουνες που θα συνεχιζουν να κυκλοφορουν εξαπολυοντας τα φαρμακια τους με χαμηλο κοστος πια,αλλα ποιος νοιαζεται;
-
τα τέλη κυκλοφορίας, δικαιο κατ'εμε, να υπολογιζονται αναλόγως της βενζινης που καταναλώνεις.
προφανώς, στην τιμη της βενζίνης, να υπάρχει ενα ποσο που πάει για τα τέλη κυκλοφορίας.
θα ακριβυνει μεν, αλλά ουτως η αλλως τα πληρωνουμε. ετσι, οποιος κυκλοφορει πολυ, καιει και αναλογη βενζινη, και αναλογως πληρωνει τελη κυκλοφοριας. τοσο απλο. δεν ειναι απολυτα δικαιο, αλλά ισως το πιο δικαιο.
ουτε κυβικά, ουτε ιπποι , ουτε τιποτα αλλο.
αλλιώς, gps σε ολα τα αυτοκινητα, και ετησια καταμέτρηση στα ΚΤΕΟ των χλμ που εγραψαν, και αναλογα υπολογιζεται και το τελος κυκλοφορίας.
και οι δυο περιπτωσεις, στην ευρωπη εφαρμοζονται απο οσο ξερω σε 2-3χωρες.για τους φορους πολυτελείας, προφανως, ειναι παράλογο να θεωρειται πολυτέλεια ενα αμαξι σχεδον δεκαετίας (και λιγοτερο-5ετιας εστω) 3λιτρων πχ (jag x type πχ) που σημερα οι ασφαλιστικές το ασφαλίζουν μεγιστο 6χιλιάδες με 7χιλιάδες ευρω, και να μην θεωρειται πολυτελεια ενα corsa opc 3ετίας ας πουμε (1.6 δεν ειναι αυτο? δεν ξερω) που σημερα κοστίζει στις ασφαλιστικές διπλά λεφτα απο την Jag. Μου φαίνεται τρομερά παράλογο, να πληρώνω φορο πολυτελειας για την ακριβώς 10ετίας GTA μου, τις ταξεως των 1440ευρω (περαν των 1100ευρω τελών) και να μην πληρωνω φορο πολυτελείας για την ΜΒ 1.8 (ιδιας τιμης με την GTA σχεδόν ως καινουρια), αλλά 5χρονια νεότερη και με διπλή αξια στην αγορά σήμερα...
οπως παράλογο να μου φαίνεται να πληρωνει το αυτοκινητο μου 1100ευρω τελη κυκλοφορίας, οταν 8μηνες του χρονου αυτου-λογω απουσίας μου- ειναι ακινητο χωρις πινακιδες (πληρωμενα τελη ομως), αρα εξ'ορισμου...δεν κυκλοφορεί.
οσο παράλογο ειναι βεβαια, να πληρωνεις τελη κυκλοφορίας, προκαταβολικα για τον επομενο χρονο. λογικα, θα πρεπε να πληρωνεις τον χρονο που κυκλοφορησες, αφου το κανεις..... -
τα παλια αμαξια πολυ σωστα πληρωνουν τελη αυξημενα..αυτο ελειπε!
τα τελη πρεπει να πηγαινουν αναλογικα με τους ρυπους καθε αμαξιου
ο φορος για το αμαξι ειναι κατι αλλο
-
Να συμφωνήσουμε σε κάτι.
αν τα αφήνανε όπως ήταν... το 2009 που τα ξέραμε....
Πόσα εισπράξαμε τότε?προς το eleazar.... οι ρύποι δεν ειναι στην βενζίνη....
ξέρεις τι ρύπους έχω εγω? κάτω από 150.... Αντε πιάσε με... δε θέλει... θέλει με τα κυβικά και την αξία. Αξία δεν υπάρχει
Πάμε στον Σπανό μαζί να δεις την αξία του -
@ eleazar
τα τελη κυκλοφορίας, απο οσο ξερω, αναφέρονται στην χρήση του δρόμου που κάνεις. τι σχέση εχουν οι ρυποι με αυτο??
αλλά...οκ , ποσο ρυπαινει ενα 4λιτρο πχ,που εχει ηδη πληρώσει 1300ευρω τελη και που ειναι ακινητο μισο χρονο επισημως-με κατατεθειμενες πινακιδες (επειδη ειναι καμπριο πχ), και ποσο ενα 1800 οικολογικότερο, που κυκλοφορει ολο το χρόνο και πληρώνει το ενα τέταρτο..?
καλή η οικολογία (προσωπικά δεν με αφορά ιδιαίτερα, γνωριζοντας οτι το impact της αυτοκινησης στην παγκοσμια ρυπανση ειναι απειροελάχιστο συγκριτικά με αλλες πηγες) αλλά στα τέλη κυκλοφορίας δεν βλέπω πως εμπλέκεται... -
Ούτε το μηδέν είναι σωστό... ούτε το 1100 για μας. Αν μας πάνε στα 800 και ανεβάσουν και τα audi mercedes κάτι πάει κι έρχετε.... Να ανεβάσουν ένα audi 1400 που κάνει 28,000 το βλέπω δύσκολο αν και τελικά είναι μέσα στο σκεπτικό της πολυτέλειας....
Για μένα είναι σωστό γιατί κάνει τα ίδια λεφτά με το δικό μου (320) στην αγορά όταν τα αγοράσαμε μαζί
-
Τέλη κυκλοφορίας