-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Αλλάζει ο τρόπος διάθεσης των σημάτων Τελών Κυκλοφορίας στο τέλος του 2012.Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ημερησία” καταργούνται τα αυτοκόλλητα που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων ή στις μοτοσικλέτες και πλέον οι ιδιοκτήτες όλων των τύπων οχημάτων θα καταβάλουν το αντίτιμο μόνο στις τράπεζες.
Το κόστος αποστολής των ειδοποιητηρίων αλλά και των αυτοκόλλητων σημάτων κοστίζει στο κράτος 80 εκατομμύρια ευρώ και το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη. Η διαδικασία είναι πολύ απλή καθώς κάποιος που διαθέτει δύο ή περισσότερα ΙΧ φρόντιζε να καταβάλει τα τέλη στο όχημα που είχε το μικρότερο κινητήρα ή τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Στη συνέχεια μετά από 10 ή 20 μέρες πήγαινε στην εφορία προσκομίζοντας την απόδειξη καταβολής των Τελών του ΙΧ του με την αιτιολογία πως καταστράφηκε το παρμπρίζ όπου είχε βάλει το αυτοκόλλητο και έπαιρνε καινούργιο μόνο με 3 ευρω και το έβαζε στο όχημα που δεν είχε πληρώσει τα τέλη!
Το νέο σύστημα για να πάρουμε τα Τέλη Κυκλοφορίας θα είναι απλό και όπως αναφέρει η “Ημερησία” οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πηγαίνουν στην τράπεζα με τη φορολογική τους δήλωση αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους ώστε οι υπάλληλοι να μη χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν είναι καινούργιο.
Έτσι θα βάλουν τέλος και στις ουρές χιλιομέτρων που παρατηρούνται στις εφορίες τις τελευταίες μέρες διάθεσης των τελών καθώς οι ιδιοκτήτες θα μπορούν πληρώσουν είτε μέσω πιστωτικής είτε μέσω e-banking. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο κάτοχος έχει δηλώσει ψευδή στοιχεία για τον κυβισμό του οχήματος του τότε θα εμπλέκεται η εφορία που θα “μπλοκάρει” την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης.
Μια χαρά!
Πολύ πιο εύκολο το νέο σύστημα!
Ούτε να σπάμε τα νύχια για να ξεκολλήσουμε το σήμα, ούτε σημάδια στο παρ-πριζ ούτε ατέλειωτα αυτοκόλλητα σε αυτοκίνητα από το 500πχ!
Σα να τη γλιτώσαμε εμείς οι 2λτ την έκτακτη εισφορά φέτος.
-
μα και τωρα εχεις αποδειξη ( που δε κοιταει κανενας )
και στην καρτελα της εφοριας φαινεται..θελω να πω οτι ολη αυτη η κινηση περαν της εξοικονομησης των χρηματων αποστολης κ.λ.π. των σηματων, στην παταξη του φαινομενου αυτου καθαυτου δεν προσφαιρει τιποτα παραπανω...
( κατ εμε προσφαιρει λιγοτερα, το σημα κατι παραπανω ηταν, αλλα αυτο ειναι προσωπικη αποψη και δε μπορω να το τεκμηριωσω κι επαρκως οποτε αστο..) -
H επανέκδοση του αυτοκόλλητου αν χαθεί ή καταστραφεί κοστίζει 30 ευρώ, όχι 3.
-
ο εφορας με ενα πατημα του κουμπιου βλεπει ποια αυτοκινητα εχουν πληρωσει τελος και πια οχι.
το ιδιο θα κανει και ο αστυνομικος.
Θα δινει το νουμερο του αυτοκινητου στο κεντρο και σε 1' θα ξερει αν πληρωθηκαν τελη ή οχι.Ελεος! Ειμαστε στο 2012, το χαρτακι ετσι κι αλλιως ειναι αναχρονιστικό και δεν εξυπηρετει πια
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ο εφορας με ενα πατημα του κουμπιου βλεπει ποια αυτοκινητα εχουν πληρωσει τελος και πια οχι.το ιδιο θα κανει και ο αστυνομικος.
Θα δινει το νουμερο του αυτοκινητου στο κεντρο και σε 1' θα ξερει αν πληρωθηκαν τελη ή οχι.Ελεος! Ειμαστε στο 2012, το χαρτακι ετσι κι αλλιως ειναι αναχρονιστικό και δεν εξυπηρετει πια
CSI ....
δε προλαβαίνει αν πατήσει κουμπί... ρίχνουν χειροβομβίδα
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ο εφορας με ενα πατημα του κουμπιου βλεπει ποια αυτοκινητα εχουν πληρωσει τελος και πια οχι.
CSI ....
Εσύ το κοροιδεύεις αλλά όταν σε σταματούν και ζητούν χαρτιά πως νομίζεις ότι σε ελέγχουν; πχ αν είναι κλεμμένο;
Μέσω ασυρμάτου στο κέντρο δίνουν τα στοιχεία σου, δεν είναι και πυρηνική φυσική. Να λέμε για το μπουρδέλο ελληνικό δημόσιο αλλά δεν είναι τόσο όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Ειδικά τώρα που θα ψάχνουν τα πάντα ελέω ελλείψεως ρευστού. -
προχθες με σταματήσαν κ κανανε ελεγχο με ασύρματο, λογικά κ τα τέλη, αλλα η κοπέλα τους απάντησε: δεν ενδιαφέρει (μα τοσο αδιάφορος ειμαι )
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
CSI ....
Εσύ το κοροιδεύεις αλλά όταν σε σταματούν και ζητούν χαρτιά πως νομίζεις ότι σε ελέγχουν; πχ αν είναι κλεμμένο;
Μέσω ασυρμάτου στο κέντρο δίνουν τα στοιχεία σου, δεν είναι και πυρηνική φυσική. Να λέμε για το μπουρδέλο ελληνικό δημόσιο αλλά δεν είναι τόσο όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Ειδικά τώρα που θα ψάχνουν τα πάντα ελέω ελλείψεως ρευστού.Μέσα στα περιπολικά έχω δει κάτι οθόνες, όπως στο Αμέρικα. Μήπως τώρα διασταυρώνουν και με αυτό τον τρόπο;
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Δεν το αποκλείω. Απλά απαντώ στο περιπαικτικό σχόλιο του κογιοτ. Δεν είναι τόσο χάλια όσο μας συμφέρει να νομίζουμε.
-
Εδώ και κάνα χρόνο τσεκάρουν πέρα από το στοιχεία του οχήματος και του οδηγού , και αν χρωστάει στο Δημόσιο.....
-
στο Αμερικα παντως η Νο1 καταγραφή ειναι αν χρωστας διατροφή...
-
Έχω μια πληροφορία μέσα από άνθρωπο στην εφορία η οποία δε ξέρω αν στέκει ή όχι, πάντως καλό είναι να το γνωρίζεται.
Αφορά ΜΟΝΟ τους 2λτ και πάνω.
Φαίνεται ότι η εφορία έχει λάθος στο online σύστημα και δεν έχει μέσα την έκτακτη εισφορά για το αυτοκίνητο. Από Δευτέρα αυτό διορθώνεται. Οπότε όσοι την έχετε σώσει, καταθέστε τη μπας και το γλιτώσετε.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Έχω μια πληροφορία μέσα από άνθρωπο στην εφορία η οποία δε ξέρω αν στέκει ή όχι, πάντως καλό είναι να το γνωρίζεται.Αφορά ΜΟΝΟ τους 2λτ και πάνω.
Φαίνεται ότι η εφορία έχει λάθος στο online σύστημα και δεν έχει μέσα την έκτακτη εισφορά για το αυτοκίνητο. Από Δευτέρα αυτό διορθώνεται. Οπότε όσοι την έχετε σώσει, καταθέστε τη μπας και το γλιτώσετε.
Δεν γίνεται να τα πάρουν από κάποιους και από άλλους να μην τα πάρουν. Αν έχουν κάνει το λάθος, θα τα ζητήσουν και από όσους έχουν ήδη υποβάλει την δήλωσή τους.
Εγώ είχα διαβάσει πάντως παλιότερα πως η πρόβλεψη για την έκτακτη εισφορά στα αυτοκίνητα ήταν για μια χρονιά μόνον και δεν υπήρχε πρόβλεψη στους επόμενους προϋπολογισμούς.
Τώρα, αν αυτό ισχύει ή όχι, μένει να το δούμε. -
εγώ θυμάμαι πως η πρόβλεψη ήταν για 2-3 χρονια, σιγουρα όχι ένα
μακάρι να τη γλυτώσετε, αλλά αμφιβάλλω -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Έχω μια πληροφορία μέσα από άνθρωπο στην εφορία η οποία δε ξέρω αν στέκει ή όχι, πάντως καλό είναι να το γνωρίζεται.Αφορά ΜΟΝΟ τους 2λτ και πάνω.
Νίκο δεν την γλιτώνεις. Θα σου έρθει αναδρομικά ακόμα κι αν το ανακαλύψουν σε 10 χρόνια (που λέει ο λόγος).
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Θα δινει το νουμερο του αυτοκινητου στο κεντρο και σε 1' θα ξερει αν πληρωθηκαν τελη ή οχι.Ο εφοριακός εδώ και χρόνια βλέπει ποιος πλήρωσε και ποιος όχι.... κάνανε κάτι, πιάσανε αυτούς που δεν είχαν πληρώσει;; τους στείλανε γραμματάκι μέσω εφορίας πχ δεν είστε ενήμερος γιατί χρωστάτε το σήμα;;; ΟΧΙ.... οπότε το θέμα δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικό. Πρέπει να παρθεί η απόφαση να ενεργοποιηθούν οι διασταυρώσεις κλπ. Αλλά όταν πχ ένας Σπινέλλης, άτομο εξωπολιτικό, πήγε να τα βάλει μπρος τον έφτασαν να παραιτηθεί... και τον πάνε και δικαστήριο που άφησε να εννοηθεί ότι κάποιοι δυσκολεύουν τις διαδικασίες γκουχ γκουχ κλπ...
Μακάρι να γίνει σωστή χρήση της τεχνολογίας αλλά θα γίνεται πολύ αργά και επιλεκτικά, είναι πολλοί που έχουν πολλά να κρύψουν. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
οι φοροτεχνικοι οι πιο πολλοί είναι πολύ άσχετοι ως προς τι ισχύει η όχι πλέον!το ίδιο ισχύει και για εφοριακούς. Η έκτακτη εισφορά ΓΙΑ ΑΜΑΞΙΑ ΚΑΤΑΡΓΉΘΗΚΕ. ΊΣΧΥΕ για εισοδήματά χρήσης 2010.τέλος.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Μα αυτό λέει το άρθρο. Τέλος το σηματάκι και πλέον θα έχεις κάποιου είδους απόδειξη για κάθε όχημα.
Το να πληρώσεις μόνο για το ένα δε θα σε διασφαλίζει και για το άλλο, στο βαθμό που η απόδειξη θα αναφέρει αριθμό κυκλοφορίας. Άσε που θα φαίνεται στην 'καρτέλα' της εφορίας ποια οχήματα έχουν πληρώσει και ποια όχι...μα και τωρα εχεις αποδειξη ( που δε κοιταει κανενας )
και στην καρτελα της εφοριας φαινεται..θελω να πω οτι ολη αυτη η κινηση περαν της εξοικονομησης των χρηματων αποστολης κ.λ.π. των σηματων, στην παταξη του φαινομενου αυτου καθαυτου δεν προσφαιρει τιποτα παραπανω...
( κατ εμε προσφαιρει λιγοτερα, το σημα κατι παραπανω ηταν, αλλα αυτο ειναι προσωπικη αποψη και δε μπορω να το τεκμηριωσω κι επαρκως οποτε αστο..)Όπως ακριβώς τα λέει ο Φωκίωνας είναι. Όταν πληρώνεις τα τέλη, σου δίνουν και μία απόδειξη. ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ. Το σηματάκι από μόνο του δε σημαίνει τίποτα. Πρέπει μαζί με την άδεια, το χαρτί του ΚΤΕΟ και την ασφάλεια, να τα έχεις μαζί σου. Παρόλα αυτά, απλά οι αστυνομικοί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Οπότε μην ψάχνουμε για δικαιολογίες.
Με αυτό που προτείνουνε, αρχικά μειώνουνε τα έξοδα τους για τις αποστολές των γραμμάτων, και την εκτύπωση των αυτοκολήτων, δίνουν 'εξτραδάκια' στις τράπεζες τώρα που τα έχουνε ανάγκη, και τα τεμπελόσκυλα δε χρειάζεται να σκιστούν στην δουλειά, ούτε για μία βδομάδα το χρόνο.
-
Με την εκτακτη εισφορα τι παιζει;
Ισχυει για 2λιτρα+ μεχρι 10ετιας, σωστα;
Εχει αλλαξει κατι;
Εχουμε ιδεα πως μπορει να κινηθει αυτο το θεμα στο μελλον; -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Με την εκτακτη εισφορα τι παιζει;
Ισχυει για 2λιτρα+ μεχρι 10ετιας, σωστα;
Εχει αλλαξει κατι;
Εχουμε ιδεα πως μπορει να κινηθει αυτο το θεμα στο μελλον;Νομίζω δεν ισχύει φέτος η έκτακτη εισφορά για τα 2λτ.
Δεν μου έχει έρθει κάτι.
Τέλη κυκλοφορίας