-
κανε συγκέντρωση να παμε με τα διλιτρα και οι αλλοι να ειναι άνεργοι.... Δίκιο εχουμε αλλά ειμαστε πνιγμένοι. Ουτε η Νεα Δημοκρατία θα το καταργήσει το μέτρο
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
κανε συγκέντρωση να παμε με τα διλιτρα και οι αλλοι να ειναι άνεργοι....Κάτι μου λέει ότι θα ερχόντουσαν και άνεργοι με 2+λιτρα που δεν πιάνουν ούτε 2 χιλιάρικα αν τα πουλήσουν σήμερα...
Δίκιο εχουμε αλλά ειμαστε πνιγμένοι. Ουτε η Νεα Δημοκρατία θα το καταργήσει το μέτρο
Αν βγει η ΝΔ θα καταργήσει μονομιάς τους αντισυνταγματικούς κεφαλικούς φόρους κι ο κάθε υπουργός της θα δωρίσει τα 2/3 της περιουσίας του για να καλυφθεί το Δημόσιο χρέος. Τα λαμόγια που τα έφαγαν σε μίζες κι ακόμα κυκλοφορούν ανάμεσά μας 'πρώτες μούρες' θα πάνε φυλακή και θα δημευθεί η περιουσία τους με συνοπτικές διαδικασίες. Οι βρώμικοι και οι κηφήνες θα παραιτηθούν από δημόσιες υπηρεσίες, κλπ και θα πάνε σε άλλες χώρες να ζήοουν. Αυτοί που χρωστάνε σε ταμεία κλπ θα τα πληρώσουν όλα μέσα σε 1-2 μήνες. Η αστυνομία θα αρχίσει να κάνει τη δουλειά της με υπερηφάνια, η δικαιοσύη θα αποδίδεται σε χρόνο dt, και οι υπόλοιποι θα στρωθούν στη δουλειά και θα γίνουν οι πλέον παραγωγικοί άνθρωποι στον πλανήτη. Μετά, θα ζήσουν οι κυβερνώντες καλά, κι εμείς καλύτερα.
-
ελα ρε... να το πω στην γυναίκα μου για να με αφήσει να πάρω 3λιτρο
-
Σήμερα ξεκίνησα την διαδικασία απόσυρσης του αυτοκινήτου. **Χρειάζεται βεβαίωση τελών από την εφορία **
Πήγα. Και μου είπαν ότι χρωστάω τα τέλη του 2000.
73 ευρώ+73 το πρόστιμο.Είπα αποκλείεται. Είμαι τυπικότατος.
Ο εφοριακός είπε «Ε, μπορεί να τα πληρώσατε αλλά να έγινε λάθος και να γράφτηκαν σε άλλο νούμερο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξαναπληρώσετε…»
Μην πετάτε τις προηγούμενες αποδείξεις τελών!!!
Οσο άχρηστες και αν φαίνονται, τελικά δεν είναι!!! Στο φοβερά μηχανογραφημένο κράτος μας, κρατάμε και την χαρτούρα!!
(Πάει το mazdaki μου.. 300 ευρώ απόσυρση απο τα οποία 150 πήγαν (ξανά) στα τέλη του 2000. Ε, αυτό δεν το πίστευα! )
-
καλα το θρασος αυτων των ανθρωπων δε λεγεται.Εμενα μου βαλανε προστιμο για εκπροθεσμη καταθεση Ε9 ενω ειχε δωθει παραταση
ειναι αυτοι που τους κοβουν το κινητρο αποδοσης και λοιπα επιδοματα και διαμαρτυρονται -
Ο χρήστης dpap έγραψε:
Σήμερα ξεκίνησα την διαδικασία απόσυρσης του αυτοκινήτου. **Χρειάζεται βεβαίωση τελών από την εφορία **Πήγα. Και μου είπαν ότι χρωστάω τα τέλη του 2000.
73 ευρώ+73 το πρόστιμο.Είπα αποκλείεται. Είμαι τυπικότατος.
Ο εφοριακός είπε «Ε, μπορεί να τα πληρώσατε αλλά να έγινε λάθος και να γράφτηκαν σε άλλο νούμερο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξαναπληρώσετε…»
Συγνώμη, αλλά δε νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε αποδείξεις, βιβλία, κλπ για πάνω από 10 χρόνια - απ' όσο ξέρω (koutsan λαμβάνει? ) έτσι λέει ο Κώδικας Βιβλίων & Στοιχείων. Αν χρωστούσες κάτι από το 2000 μπορούσαν επί 10 συναπτά έτη να σε ειδοποιήσουν (η μήπως είχες εξαφανιστεί από προσώπου γης?!...) για να το εισπράξουν. Από εκεί και πέρα ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ πρόβλημα είναι, ειδικά όταν παραδέχονται ότι μπορεί να έγινε λάθος και να περάστηκαν σε άλλο νούμερο...
Φαντάσου αν έχουν πάρει γραμμή να το κάνουν σε όλους αυτό (όσους έχουν το αμάξι που πάνε να μεταβιβάσουν, να αποσύρουν, κλπ πάνω από 10ετία), και δεν ισχύει ο περιορισμός χρόνου για τον οποίο πρέπει να κρατάς τις αποδείξεις πόσα χρήματα θα τσεπώνουν από πρόστιμα!...
[ΕDIT]
Αν δε βαριέσαι, την άλλη φορά ρώτα τους ΓΙΑΤΙ δε σε είχαν ειδοποιήσει επί 11 χρονια, να δούμε τι απάντηση θα πάρεις... -
ναι ρε συ ΕΛΕΟΣ πια. το ίδιο είχαν κάνει σε συγγενή μου κ είχε πληρώσει κ αυτός κ αν θυμάμαι καλά, 2 χρονιές.
στη θέση σου θά εκανα λίγο σαματα, γιατί δε με ειδοποιησατε κτλ για να το σβήσουν-σου επιστρέψουν τα λεφτά. -
Επιβατικά οι νεκροφόρες για να πληρώνουν πλήρη τέλη!
Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι τα ασθενοφόρα και οι νεκροφόρες πληρώνουν τα κανονικά και όχι μειωμένα τέλη, καθώς δεν θεωρούνται φορτηγά, αλλά επιβατικά οχήματα.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=313101 -
Καποτε οι 4Τ ειχαν κανει ενα χιουμοριστικο τεστ σε μια νεκροφορα,ο τιτλος του αρθρου ηταν ,καπου στο αρθρο ελεγε οπως και ενα αλλο
Ασχετο με τα τελη,αλλα σχετικο με τις νεκροφορες.
-
-
Επειδή πήρα απόφαση να καταθέσω για πρώτη φοά τις πινακίδες της 2λιτρης Merc, παραθέτω τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και για τους λοιπούς ενδιαφερόμενους. Αν κάποιος το έχει ήδη πράξει στο παρελθόν και γνωρίζει περισσότερα, ας τα παραθέσει για διευκόλυνση των ενδιαφερομένων. Τα δικαιολογητικά είναι:
- Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου
- Πινακίδες
- Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.
- Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.
- Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που ζητειται Ε9 που να φαίνεται η θέση στάθμευσης, ή μισθωτήριο συμβόλαιο θέσης στάθμευσης. Αλλιώς,πρέπει να βρει κάποιο συγγενικό του ή φιλικό του πρόσωπο που είναι ιδιοκτήτης θέσης στάθμευσης και να του την παραχωρήσει. Για να γίνει αυτό χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση-παραχωρητήριο από τον ιδιοκτήτη με θεωρημένο γνήσιο της υπογραφής από αστυνομία, μαζί με φωτοτυπία του Ε9 του ιδιοκτήτη στο οποίο αποδυκνείεται η κατοχή της θέση κάτι παραπάνω,νωρίζεις στάθμευσης.
- Ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν ο ίδιος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.
- Εντυπο Αίτησης που διατίθεται και μπορεί να συμπληρωθεί στην εφορία.
Η προθεσμία που έχουν στη διάθεση τους οι ιδιοκτήτες για την κατάθεση των πινακίδων είναι μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους, όπως η προθεσμία για την πληρωμή των τελών της επόμενης χρονιάς.
Για να ξανακινήσει το ΙΧ, πρέπει να παρουσιαστεί στην ΔΟΥ που κατέθεσε τις πινακίδες, μέχρι και την 31 Δεκ του επόμενου έτους (2012), ώστε να πληρώσει το νέο σήμα για το επόμενο έτος (2013).
Αν καθυστερήσει για τον οποιοδήποτε λόγο να τις παραλάβει, πρέπει να βγάλει καινούριες πινακίδες για το αυτοκίνητο, καθόσον όσοι δεν τις παραλάβουν, αυτές καταστρέφονται μετά το 1 έτος, ενώ προφανώς θα βγάλεις και νέα άδεια κυκλοφορίας, όπου θα φαίνονται οι νέες πινακίδες, οπότε και πληρώνεις παράβολα περίπου 30-40 ευρώ.Αυτό που δεν γνωρίζω, για την περίπτωση ακινησίας μόνο για 1 έτος, είναι αν απαιτείται να πληρωθεί κάποιο παράβολο και στην περίπτωση που πας να πάρεις τις πινακίδες που παρέδωσες, αφου θα πληρώσεις το νέο σήμα....
Εdit: Το επικίνδυνο, όπως έγραψε και ο nidosan στην προηγούμενη σελίδα, είναι ότι
-
Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο
Έχω αυλή, άρα ανοικτό ιδιόκτητο χώρο. Δεν δικαιούμαι δηλαδή να ακινητοποιήσω εκεί το αμάξι μου? Πρέπει ντε και καλά να είναι κλειστός?
-
Προφανώς θα εννοεί περιφραγμένο με τον όρο κλειστό φαντάζομαι...
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
χώρια που θα έχουν γίνει οι μισοί Έλληνες απατεώνες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχοντας βαρεθεί να τους πιάνει το κράτος μια ζωή κορόιδα και να μην τιμωρεί αυτούς που τα έφαγαν.. >>Ενώ τώρα είναι τίμιοι.
-
Ερώτηση.
Εάν καταθέσουμε της πινακίδες για το έτος 2012 και δεν πάμε να της πάρουμε μέσα σε ένα χρόνο καταστρέφονται, σωστά;
Όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω που κατάθεσε της πινακίδες, βγάζουν καινούργιες πινακίδες όπως και η άδεια κυκλοφορίας.
Όταν γίνει αυτό, τα τέλη κυκλοφορίας βγαίνουν πάλι σύμφωνα με τα κυβικά η με τους ρύπους;
-
Σύμφωνα με την πρώτη ημερομηνία ταξινόμησης.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Σύμφωνα με την πρώτη ημερομηνία ταξινόμησης.Ευχαριστω
-
Τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 έχουν ανακοινωθεί;
-
-
Ναι έχουν ανακοινωθεί.
Τέλη κυκλοφορίας