-
Τι κάθεσαι και του απαντάς σοβαρά;
Κλικ στο όνομα του, κλικ στο 'Προσθέστε εχθρό', επιβεβαίωση και τέλος. Ξέρεις πώς σκάνε από το κακό τους τα troll όταν δεν τους δίνει κανείς σημασία;Μακάρι να μπορούσαμε να ξεφορτωθούμε και τον Πάγκαλο τόσο εύκολα...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έλεος με το τρολάρισμα έλεος λέμε.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πλέον χρήματα, έχασαν δουλειά με την οποία είχαν αγοράσει ένα αναθεματισμένο 2λιτρο, έχουν παιδιά κλπ δεν το καταλαβαίνεις αυτό?πολυ σωστό..
Φαντάσου αυτόν που πηρε το volvo s40 2.4 για να ειναι τα παιδια ασφαλη.... Ντροπη -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
'Δε βλέπεις οτι έχω μερτσεντές ρε μλκ!'Απνατησε ο πατερας για μενα
-
εδω και δυο μερες περιπου, κατα ενα περιεργο τροπο βλεπω παντου δίλιτρα+
οπου κινουμε παρατηρω τα αυτοκινητα και βλεπω παρα πολλα SUV (ας πουμε μεχρι 10ετιας) που ειναι 2000 κυβικα και πανω.
RAV, CRV, GV, προηγουμενα μοντελα.
Ειναι τελικα πολλα, θα ηθελα να ξερω ποσα θα ειναι του χρονου αφου πλεον ειναι κινουμενα...χιλιαρικαΔεν συζηταω για cherokee και λοιπες δυναμεις, αυτοκινητα που η αποκτηση τους ηταν σχετικα ευκολη και τωρα η διακρατηση τους ειναι απαγορευτική.
Και δε μιλαω μονο για τα τελη και την εκτακτη εισφορα, αλλα αυτο το υπουλο το τεκμηριο απο καποια κυβικα και πανω σε καταστρεφει... -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Απνατησε ο πατερας για μενα
[/quote:grw181t8]
παρακαλω μην κανετε quote στα τρολ, δε φταινε σε τιποτα τα ματακια μας.
ευχαριστω.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Απνατησε ο πατερας για μενα
παρακαλω μην κανετε quote στα τρολ, δε φταινε σε τιποτα τα ματακια μας.
ευχαριστω.[/quote][/quote:2wnyamx4][/quote:2wnyamx4]
Τι θα κερδισω???
Πρεπει να βγαλω τα εξοδα -
Αν κάνεις quote ΚΑΘΕ post μου θα αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά για εκείνη την S250 CDI.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Αν κάνεις quote ΚΑΘΕ post μου θα αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά για εκείνη την S250 CDI. -
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
εδω και δυο μερες περιπου, κατα ενα περιεργο τροπο βλεπω παντου δίλιτρα+οπου κινουμε παρατηρω τα αυτοκινητα και βλεπω παρα πολλα SUV (ας πουμε μεχρι 10ετιας) που ειναι 2000 κυβικα και πανω.
Ειναι τελικα πολλα, θα ηθελα να ξερω ποσα θα ειναι του χρονου αφου πλεον ειναι κινουμενα...χιλιαρικαΔεν συζηταω για cherokee και λοιπες δυναμεις, αυτοκινητα που η αποκτηση τους ηταν σχετικα ευκολη και τωρα η διακρατηση τους ειναι απαγορευτική.
Και δε μιλαω μονο για τα τελη και την εκτακτη εισφορα, αλλα αυτο το υπουλο το τεκμηριο απο καποια κυβικα και πανω σε καταστρεφει...Γνωμη μου είναι πως με τα παραπάνω το πρόβλημα είναι η τιμή της βενζίνης και όχι τα άλλα. Τεκμήριο πχ γιά 4000 κεκ είναι περίπου 30Κ. Δεν μου φαίνεται και τόσο υπερβολικό... η έκτακτη εισφορά είναι μεν π@π@ριά αλλά εδώ που φθάσαμε....
Τα τέλη σηκώνουν μεγάλη συζήτηση... σαν ποσά θεωρώ πως είναι ΟΚ το θέμα έιναι το που πάνε...
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Γνωμη μου είναι πως με τα παραπάνω το πρόβλημα είναι η τιμή της βενζίνης και όχι τα άλλα. Τεκμήριο πχ γιά 4000 κεκ είναι περίπου 30Κ. Δεν μου φαίνεται και τόσο υπερβολικό... η έκτακτη εισφορά είναι μεν π@π@ριά αλλά εδώ που φθάσαμε....
Τα τέλη σηκώνουν μεγάλη συζήτηση... σαν ποσά θεωρώ πως είναι ΟΚ το θέμα έιναι το που πάνε...
to θεμα της βενζινης καπως το λυνεις.
Ειτε βαζεις αεριο, ειτε κανεις λιγα χιλιομετρα, συνηθως κανα ταξιδακι.Οταν ομως εχεις 27000 τεκμηριο ΜΟΝΟ για το (ενα) αυτοκινητο, 6-7000 για ενα μετριο σπιτι και αλλα τουλαχιστον 4000 για το 'μικρο', φτανουμε αισιως στα 38000€ τεκμηριο.
ειναι παρα πολλα.+1350€ εκτακτη εισφορα, + κανα χιλιαρικο τελη.
Κι ολα αυτα (βαση του παραδειγματος για το cherokee που εθεσα) για ενα αυτοκινητο που κοστιζε πριν 3 χρονια κατω απο 35000€ και το εδιναν και με ατοκες δοσεις
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ειτε βαζεις αεριο, ειτε κανεις λιγα χιλιομετρα, συνηθως κανα ταξιδακι.Οταν ομως εχεις 27000 τεκμηριο ΜΟΝΟ για το (ενα) αυτοκινητο, 6-7000 για ενα μετριο σπιτι και αλλα τουλαχιστον 4000 για το 'μικρο', φτανουμε αισιως στα 38000€ τεκμηριο.
Κι ολα αυτα (βαση του παραδειγματος για το cherokee που εθεσα) για ενα αυτοκινητο που κοστιζε πριν 3 χρονια κατω απο 35000€ και το εδιναν και με ατοκες δοσεις
Το ίδιο λέμε... γιά να έχεις πάρει ΙΧ με 35Κ το λογικό είναι να δηλώνες το λιγότερο τα διπλά (70Κ). Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν μορώ να δω την επιλογή ως ορθολογιστική.... το πρόβλημα έγκειται βέβαια (και) στη χρσησιμοποίηση των κυβικών καθώς παραβλέπει την παράμετρο 'αγορά' και επικεντρώνετε στη χρήση.
Όπως και να έχει η ίδια η ύπαρξη τεκμηρίων είναι αποτέλσμα του συνδυασμού:
α)Αδυναμία του κράτους να ελέγχει τους πολίτες
β)Αδυναμία των πολιτών να πληρώνουν τους φόρους -
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Το ίδιο λέμε... γιά να έχεις πάρει ΙΧ με 35Κ το λογικό είναι να δηλώνες το λιγότερο τα διπλά (70Κ). Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν μορώ να δω την επιλογή ως ορθολογιστική.... το πρόβλημα έγκειται βέβαια (και) στη χρσησιμοποίηση των κυβικών καθώς παραβλέπει την παράμετρο 'αγορά' και επικεντρώνετε στη χρήση.
Οχι απεναντίας, εννοω οτι με εισόδημα 30-40000€ μπορεις να παρεις ενα αυτοκινητο των 30-35000, ειδικα αν σου δινεται η δυνατοτητα να το αποπληρωνεις για καμποσα χρόνια.
Αν ειχες 15000 να δωσεις, εδινες και τις αλλες 20000 σε 100 δοσεις (200€ το μηνα).
Δεν νομιζω να ειναι ουτοπικο σεναριο (μιλαμε παντα για το συγκεκριμενο παραδειγμα ΟΚ; )Όπως και να έχει η ίδια η ύπαρξη τεκμηρίων είναι αποτέλσμα του συνδυασμού:
β)Αδυναμία των πολιτών να πληρώνουν τους φόρουςΣυμφωνω απόλυτα, με μια επιφύλαξη για το 'β'
β) Ικανότητα (ή έφεση) των πολιτών να ΜΗΝ πληρώνουν τους φόρους -
Ο χρήστης inimic έγραψε:
οπου κινουμε παρατηρω τα αυτοκινητα και βλεπω παρα πολλα SUV (ας πουμε μεχρι 10ετιας) που ειναι 2000 κυβικα και πανω.
Και δε μιλαω μονο για τα τελη και την εκτακτη εισφορα, αλλα αυτο το υπουλο το τεκμηριο απο καποια κυβικα και πανω σε καταστρεφει...Γνωμη μου είναι πως με τα παραπάνω το πρόβλημα είναι η τιμή της βενζίνης και όχι τα άλλα. Τεκμήριο πχ γιά 4000 κεκ είναι περίπου 30Κ. Δεν μου φαίνεται και τόσο υπερβολικό... η έκτακτη εισφορά είναι μεν π@π@ριά αλλά εδώ που φθάσαμε....
δεν ειναι υπερβολικο να σου στοιχιζει το οποιοδηποτε αυτοκινητο 30000 ευρω ετησιως;;;; ποιο αυτοκινητο (ιχ) το καταφερνει αυτο;
απο τη στιγμη που το εχει αγορασει βασει ποθεν εσχες (ειτε καινουριο, ειτε μτχ) οποιοδηποτε τεκμηριο ειναι λαθος, αφου εξαρταται απο τη χρηση.
οτιδηποτε εκτος απο τελη+ασφαλεια που ειναι παγια εξοδα, δεν μπορει να υπολογιστει. αλλος κανει 200χλμ τη μερα, αλλος 200χλμ το μηνα, δεν υφισταται τεκμηριο
και το αστειο ειναι φυσικα οτι το ιδιο κομμα κατηργησε τα τεκμηρια το 2003 ως αναποτελεσματικα και αδικα
ουτε η 430 του sv2 δεν κοστιζει 30000 το χρονο ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ
το 2ο γελοιο του θεματος ειναι αν εχεις 2 αυτοκινητα (γιατι ετσι) το τεκμηριο υπολογιζεται αθροιστικα, κατι απολυτα λογικο, αφου σαν οδηγος μπορει να κανεις 15000 το χρονο συνολικα, αν εχεις 2 αυτοκινητα θα κανεις 30. θα σερνεις το ενα με το αλλο και τον κινητηρα σε λειτουργια
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Όπως και να έχει η ίδια η ύπαρξη τεκμηρίων είναι αποτέλσμα του συνδυασμού:
β)Αδυναμία των πολιτών να πληρώνουν τους φόρουςε οχι και τα διπλά? αυτά λενε στο υπουργείο....
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Αν μη τι άλλο, τη βενζίνη την καις αξιοποιώντας την (όσο καις τόσο πληρώνεις), ενώ τα τέλη είναι ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ, σου παίρνουν όσα γουστάρουν απλά επειδή έχει τόσα 'κυβικά' η μηχανή του αμαξιού σου.
Αν κάνεις 40.000 χλμ το χρόνο με ένα 1.8Τ, ΟΚ, τα τέλη μπορεί να μην είναι σημαντικό ποσοστό των εξόδων σου, αλλά το κόστος ανα χλμ με ό,τιδήποτε έχει κινητήρα με πάνω από 1928cc είναι τρελό αν κάνεις σχετικά λίγα (όπως εγώ τελευταίο χρόνο που δεν παίρνω αμάξι για να κατέβω στο γραφείο γιατί (1) δεν έχω πια που να παρκάρω εκεί που δουλεύω ['ελεγχόμενη στάθμευση' παντού], και (2) δεν είμαι διατεθημένος να χαρίζω άλλα 1000 ευρώ στο κράτος [τα 2/3 της αξίας της βενζίνης για τα πήγαινε-έλα] το χρόνο, τη στιγμή που μου παίρνουν ένα κάρο λεφτά μέσω 'τελών').
Αν δούλευα 2 χλμ από το σπίτι μου (αντί για 16) με όσα λέγεται ότι θέλουν να πάρουν του χρόνου από τα 2λιτρα σε 'τέλη' και 'εισφορές' συν το κόστος της ασφάλειας μου (λίγο κάτω από 600 το χρόνο) θα μπορούσα να παίρνω ταξί ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, και για να πάω στο γραφείο και για να γυρίζω! Προσωπικά το βρίσκω τραγικό να φτάσουμε εκεί, και τα ΠΑΓΙΑ από μόνα τους (χωρίς βενζίνη, σέρβις, κλπ) να αντιστοιχούν σε κάπου 540 'κούρσες' με ταξί με την ελάχιστη χρέωση [3.1 ευρώ].
Τώρα, για το τεκμήριο.... Το βρίσκω απλά ΑΝΟΗΤΟ να μην έχει καμία σχέση με το ελάχιστο κόστος χρήσης και συντήρησης ενός IX. Τι πάει να πει 'για να έχει 4000cc το αμάξι σου πρέπει να βγάζεις μίνιμουμ ~30Κ? Δηλαδή αν βγάζεις 20Κ δε μπορείς να κάνεις ούτε 5000χλμ το χρόνο με το '4000cc'? Μην τρελαθούμε, σιγά την τρελή διαφορά στη συντήρηση που έχει από 3000cc ή από 2000cc αν δεν κάνεις τις απίστευτες αποστάσεις.
Τη μια συζητούν να υπάρχουν μεν τεκμήρια στα ΙΧ που να μην είναι σχιζοφρενικά και να μην κάνουν πάλι το αυτοκίνητο 'STATUS SYMBOL' αλλά να βρεθεί τρόπος να προσεγγίζουν το **πραγματικό **[ελάχιστο προφανώς, για να μην αδικήσουμε αυτόν που κάνει λίγα χλμ] κόστος χρήσης και συντήρησης τους [διότι αυτό είναι το έξοδο που προσθέτει ένα ΙΧ στον ιδιοκτήτη του ώστε να πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο έσοδο], την άλλη μας τρελαίνουν με 'λογικές' του στυλ 'προστίθενται χίλια διακόσια ευρώ ανά εκατό κυβικά εκατοστά', λες κι έχει την παραμικρή σχέση αυτό με το πραγματικό κόστος χρήσης και συντήρησης ενός αμαξιού.
-
Και βέβαι το τεκμήρια είναι ανόητα... απλά πιστεύω πως δεν είναι υψηλά.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έλεος με το τρολάρισμα έλεος λέμε.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πλέον χρήματα, έχασαν δουλειά με την οποία είχαν αγοράσει ένα αναθεματισμένο 2λιτρο, έχουν παιδιά κλπ δεν το καταλαβαίνεις αυτό?Σε μένα αναφέρεσαι?
-
Όχι είναι ξεκάθαρο νομίζω.
Τέλη κυκλοφορίας