-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
to θεμα της βενζινης καπως το λυνεις.
Ειτε βαζεις αεριο, ειτε κανεις λιγα χιλιομετρα, συνηθως κανα ταξιδακι.Οταν ομως εχεις 27000 τεκμηριο ΜΟΝΟ για το (ενα) αυτοκινητο, 6-7000 για ενα μετριο σπιτι και αλλα τουλαχιστον 4000 για το 'μικρο', φτανουμε αισιως στα 38000€ τεκμηριο.
ειναι παρα πολλα.+1350€ εκτακτη εισφορα, + κανα χιλιαρικο τελη.
Κι ολα αυτα (βαση του παραδειγματος για το cherokee που εθεσα) για ενα αυτοκινητο που κοστιζε πριν 3 χρονια κατω απο 35000€ και το εδιναν και με ατοκες δοσεις
Το ίδιο λέμε... γιά να έχεις πάρει ΙΧ με 35Κ το λογικό είναι να δηλώνες το λιγότερο τα διπλά (70Κ). Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν μορώ να δω την επιλογή ως ορθολογιστική.... το πρόβλημα έγκειται βέβαια (και) στη χρσησιμοποίηση των κυβικών καθώς παραβλέπει την παράμετρο 'αγορά' και επικεντρώνετε στη χρήση.
Όπως και να έχει η ίδια η ύπαρξη τεκμηρίων είναι αποτέλσμα του συνδυασμού:
α)Αδυναμία του κράτους να ελέγχει τους πολίτες
β)Αδυναμία των πολιτών να πληρώνουν τους φόρουςε οχι και τα διπλά? αυτά λενε στο υπουργείο....
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
εδω και δυο μερες περιπου, κατα ενα περιεργο τροπο βλεπω παντου δίλιτρα+
οπου κινουμε παρατηρω τα αυτοκινητα και βλεπω παρα πολλα SUV (ας πουμε μεχρι 10ετιας) που ειναι 2000 κυβικα και πανω.
RAV, CRV, GV, προηγουμενα μοντελα.
Ειναι τελικα πολλα, θα ηθελα να ξερω ποσα θα ειναι του χρονου αφου πλεον ειναι κινουμενα...χιλιαρικαΔεν συζηταω για cherokee και λοιπες δυναμεις, αυτοκινητα που η αποκτηση τους ηταν σχετικα ευκολη και τωρα η διακρατηση τους ειναι απαγορευτική.
Και δε μιλαω μονο για τα τελη και την εκτακτη εισφορα, αλλα αυτο το υπουλο το τεκμηριο απο καποια κυβικα και πανω σε καταστρεφει...Γνωμη μου είναι πως με τα παραπάνω το πρόβλημα είναι η τιμή της βενζίνης και όχι τα άλλα. Τεκμήριο πχ γιά 4000 κεκ είναι περίπου 30Κ. Δεν μου φαίνεται και τόσο υπερβολικό... η έκτακτη εισφορά είναι μεν π@π@ριά αλλά εδώ που φθάσαμε....
Τα τέλη σηκώνουν μεγάλη συζήτηση... σαν ποσά θεωρώ πως είναι ΟΚ το θέμα έιναι το που πάνε...
Αν μη τι άλλο, τη βενζίνη την καις αξιοποιώντας την (όσο καις τόσο πληρώνεις), ενώ τα τέλη είναι ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ, σου παίρνουν όσα γουστάρουν απλά επειδή έχει τόσα 'κυβικά' η μηχανή του αμαξιού σου.
Αν κάνεις 40.000 χλμ το χρόνο με ένα 1.8Τ, ΟΚ, τα τέλη μπορεί να μην είναι σημαντικό ποσοστό των εξόδων σου, αλλά το κόστος ανα χλμ με ό,τιδήποτε έχει κινητήρα με πάνω από 1928cc είναι τρελό αν κάνεις σχετικά λίγα (όπως εγώ τελευταίο χρόνο που δεν παίρνω αμάξι για να κατέβω στο γραφείο γιατί (1) δεν έχω πια που να παρκάρω εκεί που δουλεύω ['ελεγχόμενη στάθμευση' παντού], και (2) δεν είμαι διατεθημένος να χαρίζω άλλα 1000 ευρώ στο κράτος [τα 2/3 της αξίας της βενζίνης για τα πήγαινε-έλα] το χρόνο, τη στιγμή που μου παίρνουν ένα κάρο λεφτά μέσω 'τελών').
Αν δούλευα 2 χλμ από το σπίτι μου (αντί για 16) με όσα λέγεται ότι θέλουν να πάρουν του χρόνου από τα 2λιτρα σε 'τέλη' και 'εισφορές' συν το κόστος της ασφάλειας μου (λίγο κάτω από 600 το χρόνο) θα μπορούσα να παίρνω ταξί ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, και για να πάω στο γραφείο και για να γυρίζω! Προσωπικά το βρίσκω τραγικό να φτάσουμε εκεί, και τα ΠΑΓΙΑ από μόνα τους (χωρίς βενζίνη, σέρβις, κλπ) να αντιστοιχούν σε κάπου 540 'κούρσες' με ταξί με την ελάχιστη χρέωση [3.1 ευρώ].
Τώρα, για το τεκμήριο.... Το βρίσκω απλά ΑΝΟΗΤΟ να μην έχει καμία σχέση με το ελάχιστο κόστος χρήσης και συντήρησης ενός IX. Τι πάει να πει 'για να έχει 4000cc το αμάξι σου πρέπει να βγάζεις μίνιμουμ ~30Κ? Δηλαδή αν βγάζεις 20Κ δε μπορείς να κάνεις ούτε 5000χλμ το χρόνο με το '4000cc'? Μην τρελαθούμε, σιγά την τρελή διαφορά στη συντήρηση που έχει από 3000cc ή από 2000cc αν δεν κάνεις τις απίστευτες αποστάσεις.
Τη μια συζητούν να υπάρχουν μεν τεκμήρια στα ΙΧ που να μην είναι σχιζοφρενικά και να μην κάνουν πάλι το αυτοκίνητο 'STATUS SYMBOL' αλλά να βρεθεί τρόπος να προσεγγίζουν το **πραγματικό **[ελάχιστο προφανώς, για να μην αδικήσουμε αυτόν που κάνει λίγα χλμ] κόστος χρήσης και συντήρησης τους [διότι αυτό είναι το έξοδο που προσθέτει ένα ΙΧ στον ιδιοκτήτη του ώστε να πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο έσοδο], την άλλη μας τρελαίνουν με 'λογικές' του στυλ 'προστίθενται χίλια διακόσια ευρώ ανά εκατό κυβικά εκατοστά', λες κι έχει την παραμικρή σχέση αυτό με το πραγματικό κόστος χρήσης και συντήρησης ενός αμαξιού.
-
Και βέβαι το τεκμήρια είναι ανόητα... απλά πιστεύω πως δεν είναι υψηλά.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έλεος με το τρολάρισμα έλεος λέμε.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πλέον χρήματα, έχασαν δουλειά με την οποία είχαν αγοράσει ένα αναθεματισμένο 2λιτρο, έχουν παιδιά κλπ δεν το καταλαβαίνεις αυτό?Σε μένα αναφέρεσαι?
-
Όχι είναι ξεκάθαρο νομίζω.
-
Τα τεκμήρια είναι ξεκάθαρο ότι ειναι αποτυχία να συλλάβω κάποιον που φοροδιαφεύγει.
-
Έτσι, ομολογία πλήρους αποτυχίας των ελεγκτικών μηχανισμών.
Μα δεν θέλουν να συλλάβουν αυτόν που φοροδιαφεύγει πολυαγαπημένε μας Κογιότη!
Θέλουν να τ΄αρπάξουν από όλους αδιακρίτως με ένα ''κλικ'' στον υπολογιστή.
-
Τελικά 930 πληρώνουμε εμείς οι 2λτ: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =111485254
Του χρόνου τα 1.100€...αλλά μέχρι τότε, μπορεί να το αλλάξουν πάλι.
-
Αφου σας τα είπα γιατί δε με πιστεύετε? Θα σταματήσω να γράφω.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Και βέβαι το τεκμήρια είναι ανόητα... απλά πιστεύω πως δεν είναι υψηλά.Εγώ πιστεύω ότι ισχύει ακριβώς το ανάποδο.
ΔΕΝ είναι ανόητα σαν concept (δηλαδή 'αφού διατηρείς το τάδε αμάξι με πινακίδες πάει να πει ότι σου βρίσκονται κάποια χρήματα για να το κάνεις αυτό - θεωρητικά όσα σου κοστίζει η χρήση/σντήρησή του') αλλά ΕΙΝΑΙ υψηλά, διότι δεν είναι ανάγκη να βγάζεις π.χ. 30.000 το χρόνο για να κυκλοφορείς που και που με ο,τιδήποτε έχει 4000cc. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τελικά 930 πληρώνουμε εμείς οι 2λτ: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =111485254Του χρόνου τα 1.100€...αλλά μέχρι τότε, μπορεί να το αλλάξουν πάλι.
Αν έχει κυκλοφορήσει πριν από 5 ως 10 χρόνια σου τρώνε μόλις 849.
Αν είναι 1.8Τ φρέσκο-φρέσκο σου τρώνε μόνο 297 γιατί είσαι φτωχαδάκι μπροστά στο 2λιτρο ακόμα και το 15ετίας.
Κι ακόμα κι αν έχεις ΔΥΟ 1.8Τ και πάλι φτωχαδάκι είσαι και πληρώνεις λιγότερα. -
Α μαλιστα!
Πεσαμε κι αλλο στα 849€! Του ´06 ειμαι!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Έχει αλλάξει κάτι για την περίπτωση που κάποιος καταθέσει πινακίδες?
Ισχύει οτι δεν πληρώνει για το τρέχον έτος κατάθεσης τίποτα και από τον επόμενο... κανονικά να επιθυμεί?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Τελικά 930 πληρώνουμε εμείς οι 2λτ: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =111485254
Του χρόνου τα 1.100€...αλλά μέχρι τότε, μπορεί να το αλλάξουν πάλι.
Αν έχει κυκλοφορήσει πριν από 5 ως 10 χρόνια σου τρώνε μόλις 849.
Αν είναι 1.8Τ φρέσκο-φρέσκο σου τρώνε μόνο 297 γιατί είσαι φτωχαδάκι μπροστά στο 2λιτρο ακόμα και το 15ετίας.
Κι ακόμα κι αν έχεις ΔΥΟ 1.8Τ και πάλι φτωχαδάκι είσαι και πληρώνεις λιγότερα.Στην Ελλάδα ζεις κακώς αγόρασες 2λιτρο. Το έχουμε πει 1 μίλιον φορές.
Αυτοί που πήραν 1928cc και κάτω δεν ήταν χαζοί. Εσύ ήσουν που εμπιστεύτηκες το κράτος.
Και το παραπάνω ισχύει ακόμα και όταν τα τέλη των υπολοίπων ήταν στα 168 και των 2λιτρων στα 372 (το 2005).**Στους μεν 1.8λτ αυξήθηκαν από τότε 1,8 φορές και στους 2λτ 2,5 φορές αναλογικά, αν βάλουμε μόνο τέλη χωρίς την εισφορά τότε είναι ακριβώς τα ίδια ...δηλ 1,8 φορές και αυτοί.
(no offence γιατί μου κάθεται κάπως η επίκληση, συνεχώς, των 1800αρηδων λες και θέλετε να μαμήσουν κ αυτούς για να βγάλετε το άχτι σας)
ΥΓ. Μόνο με τιμή αγοράς θα βγει κάποια άκρη.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Συμφωνω απόλυτα.
φανταζομαι οτι θα πρεπει να φτιαξουν ενα πινακακι που να εχεις στηλες: Τιμη αγορας, χρονολογία και μετα τα ...γνωστα κουτακια.
Να φτιαξουν μια κλιμακα να τελειωνουμε.Προσωπικα δε με πειραζει η μεγαλη διαφορα (σκαλοπατι) απο τα 1800 στα 2000 κυβικα.
Με ενοχλει το πολυ υψηλό ποσο.Δηλαδη αν η προηγούμενη κλαση πληρωνε 50€ και μετα εγω 150€ (λέμε τωρα ), τι θα έλεγα;
πληρωνω 3πλάσια απο τον συνφορουμίτη elteo; no way, απλα τα 1000+ ειναι ΠΑΡΑ πολλά -
ναι άλλα άλλο είπαμε να κοιτάς το αμάξι και να λες 370 ευρω (γιατί εγω είχα πάντα διλιτρο) και άλλο να λες 1100?
Τωρα δε έχω δικαίωμα επιλογης. Είναι απάτη.
Και να μην ξαναγράψετε την ατάκα.... οτι το κράτος μας έπιασε κορόιδα... Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε κρυφτούλι κράτος - πολίτης. Αν είναι έτσι να μην ξαναπληρώσω ΦΠΑ ή φόρο ή οτιδηποτε.. Δε παίζουμε εδώ. Προσπαθούμε να χτύσουμε σχέση εμπιστοσύνης. Η ιστορία με τα αμάξια ξεκίνησε το 2009 (δηλαδή να είναι υπερβολικό το κράτος στις απαιτήσεις του) κι από τότε δε πουλήθηκε σχεδόν κανένα άνω των 2000 κυβικών. Δειτε τις πωλήσεις ... πόσο πέσανε.... αρα τι λέμε... Οτι δεν εχει νόημα αυτή η πολιτική. ΓΙατί μόλις φύγουν όλα τα δίλιτρα θα φορολογήσει τα 1400. Δε το βλέπετε? -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Συμφωνω απόλυτα.
φανταζομαι οτι θα πρεπει να φτιαξουν ενα πινακακι που να εχεις στηλες: Τιμη αγορας, χρονολογία και μετα τα ...γνωστα κουτακια.
Να φτιαξουν μια κλιμακα να τελειωνουμε.Προσωπικα δε με πειραζει η μεγαλη διαφορα (σκαλοπατι) απο τα 1800 στα 2000 κυβικα.
Με ενοχλει το πολυ υψηλό ποσο.Δηλαδη αν η προηγούμενη κλαση πληρωνε 50€ και μετα εγω 150€ (λέμε τωρα ), τι θα έλεγα;
πληρωνω 3πλάσια απο τον συνφορουμίτη elteo; no way, απλα τα 1000+ ειναι ΠΑΡΑ πολλάείναι σαν τα καλά ξενοδοχεία από τα 5 στα 6 αστέρια. Δεν κάνουν 5 φορές πάνω και το αξιολογείς να θα πας, αν αξίζει τα 50 ευρω παραπάνω. Δεν έχουμε πάει σε 8 αστέρια!!!!
-
coyote, το 2009 που αγόρασες την 320 πλήρωνες τέλη €446.
συμφωνώ ότι ειδικά η έκτακτ...ε χμμ...μόνιμη εισφορά είναι λάθος αν δεν συνυπολογίσεις και τιμή αγοράς (δεν ξέρω και πάλι αν σε συμφέρει και αυτό με bmw ).
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Α μαλιστα!Πεσαμε κι αλλο στα 849€! Του ´06 ειμαι!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Καλά μη χαίρεσαι ακόμα.
Ικανούς τους έχω να βάλουν τέλη και για τρέϊλερ
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Έχει αλλάξει κάτι για την περίπτωση που κάποιος καταθέσει πινακίδες?Ισχύει οτι δεν πληρώνει για το τρέχον έτος κατάθεσης τίποτα και από τον επόμενο... κανονικά να επιθυμεί?
Εφοσον δε χρωστας τελη, τις καταθετεις και ξαναπληρωνεις για τη χρονια που θα τις παρεις πισω. Για τις ενδιαμεσες τι να πληρωσεις αφου υποτιθεται πως το εχεις στο γκαραζ και δεν κυκλοφορεις
Τέλη κυκλοφορίας