-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Δηλαδή δύο ιδιοκτήτες που έχουν το ίδιο αυτοκίνητο αλλά ο ένας το αγόρασε το 2004 κι ο άλλος το 2005 θα πληρώνουν διαφορετικά τέλη;Ο αγοράζων στοκαρισμένα επιτέλους δικαιώνεται. Κάτι Merc που φύγαν προ καιρού στοκαρισμένες 11/04 τις θυμάσαι?
-
Καλά, τι περιμένατε από τον 'ντηζελοκτόνο' Σουφλιά; Τον πιο 'περιβαλλοντικά ευαίσθητο' ΠΕΧΩΔΕ ever? Σοβαρά μέτρα; Η αρπακόλλα σε όλο της το μεγαλείο... Ακου κατάταξη με βάση έτος κυκλοφορίας. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να εφαρμόσουν τουλάχιστον την κατηγοριοποίηση Euro III, IV, V.
ΝΤΡΟΠΗ στην χειρότερη κυβέρνηση της τελευταίας 50ετίας. Το λέω με συνείδηση και επίγνωση, γιατί τους ψήφισα το 2005 αν και έχω χιλιομετανοιώσει. Τόση προχειρότητα, άγνοια, ασυνειδησία απέναντι στον πολίτη και το περιβάλλον δεν ξανάχω δει και είμαι 50 χρόνων. -
λίγο πιο αναλυτικά ....
http://www.enet.gr/resources/article-fi ... arthma.pdf
λίγο αχταρμάς και λίγο από όλα .... για να μας βολεύει τελικά και για μην χάσουμε την κότα με τα χρυσά αυγά !!
τα κεκ παραμένουν να καθορίζουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τον συνολικό φόρο
κ.εκ, αδεια κυκλ, πράσινος δακτ, κ.καυσεαρίων, Co -
Μέτρο για να ενισχύσουν -κι'άλλο- τους εμπόρους αυτοκινήτων.
Βλέπω να χειροτερεύει η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας αντι να βελτιώνεται... -
Όποιος έχει αυτοκίνητο πάνω από 2,500cc και άδεια πριν το 1995 και δεν το κάνει ΦΙΛΠΑ αρχίζει να ψάχνει εταιρείες ανακύκλωσης!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Με πρώτη ανάγνωση
Όποιος έχει αυτοκίνητο πάνω από 2,500cc και άδεια πριν το 1995 και δεν το κάνει ΦΙΛΠΑ αρχίζει να ψάχνει εταιρείες ανακύκλωσης!
Αυτοκίνητα του 1999 στα 1,600 παίρνουν το δρόμο της απόσυρσης
-
οι φίλοι μας οι εισαγωγείς .... έκαναν πολύ καλά την δουλειά τους .....
-
Της πουτάνας το κάγκελο γίνεται. Όλοι αρπάζουν. Δώστε και μας ρεεεεεεεεε
-
Ταξιδάκι γερμανία και φέρνουμε Cherokee 4αρια του 93 με τιμή 900Euro έκαστο και τα αποσύρουμε για 3,200euro
-
Για να τα αποσύρεις πρέπει πρώτα να τα ταξινομήσεις, δηλαδή να πληρώσεις φόρο και μετά να πάρεις την επιδότηση απόσυρσης αφού πάρεις καινούργιο.
Πιο εύκολα με κάποιο ντόπιο σαπάκι οι τιμές των οποίων σταδιακά θα πάρουν την ανηφόρα αφού παίζει επιδότηση. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Για να τα αποσύρεις πρέπει πρώτα να τα ταξινομήσεις, δηλαδή να πληρώσεις φόρο και μετά να πάρεις την επιδότηση απόσυρσης αφού πάρεις καινούργιο.
Πιο εύκολα με κάποιο ντόπιο σαπάκι οι τιμές των οποίων σταδιακά θα πάρουν την ανηφόρα αφού παίζει επιδότηση.Έχεις δίκιο θεωρούσα φόρο 25% στην ταξινόμηση. Το παλιό θα έχει τρελό φόρο. Πάει το arbitrage.
Πάντως οι μαντράδες στα προς απόσυρση θα βγάλουν κάτι αλλά στα μεταχειρισμένα μεγάλων κυβικών θα συνεχίσουν να τον πίνουν
-
εκτελωνισμό ... πόσο θα πληρώσεις ???
με αυτά τα μέτρα, νομίζω πως ωρίμασε η εποχή , για όσο πιο δυνατά tubro compressor MOTER έως 1.800cc, με υβριδική τεχνολογία ...πχ KERS .....
Πχ ClioRS iV 1800TCe with KERS !!!
** από τα καινούρια (βενζίνη) ποια έχουν εκπομπές κάτω από 140γρ. Για κάποιον που αγόραζε υβριδικό για να κυκλοφορεί στον δακτύλιο κάθε μέρα .. καλύτερα πιστεύω να πάρει ένα μικρό με κάτω από 140γρ.
-
Ναι αλλά αν δεν θέλει μικρό και θέλει κάτι πιο μεγάλο (έως και πολύ μεγάλο)?
-
Κατηγορία Δ πάνω από 5,000cc χτυπάει stop loss και θέλει μαζί με την εισφορά
730 + 650 = 1,380 το χρόνο
Έχω ένα γείτονα που έχει μια 500 SEC τσίλικη.... μάλλον τέλοςΚατηγορία Δ πάνω από 2,500cc είναι 1,000 euro τσε βάλε το χρόνο
Για βάλτε μοντέλα που βλέπουμε στους ελληνικούς δρόμους των 1,000+.
Pajero 2.6
Cherokee
535πολλά πετρέλαια στην επαρχία θα έχουν θέμα νομίζω
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ναι αλλά αν δεν θέλει μικρό και θέλει κάτι πιο μεγάλο (έως και πολύ μεγάλο)?κάνω λόγω, για best value for money ..... Αν έχει χρήμα και γουστάρει να είναι sic (lexus 2000kg+) .... αγοράζει ότι θέλει και όσα θέλει, κουμάντο στην τσέπη του θα κάνουμε !!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Κατηγορία Δ πάνω από 5,000cc χτυπάει stop loss και θέλει μαζί με την εισφορά
730 + 650 = 1,380 το χρόνο
Έχω ένα γείτονα που έχει μια 500 SEC τσίλικη.... μάλλον τέλοςΚατηγορία Δ πάνω από 2,500cc είναι 1,000 euro τσε βάλε το χρόνο
Για βάλτε μοντέλα που βλέπουμε στους ελληνικούς δρόμους των 1,000+.
Pajero 2.6
Cherokee
535πολλά πετρέλαια στην επαρχία θα έχουν θέμα νομίζω
ΓΙΑ Δ και πάνω από 2500cc είναι 730€ + για φέτος? έκτακτη εισφορά 150€
-
κάτι που δεν κατάλαβα απο μια γρήγορη ανάγνωση, για απόσυρση παίζουν όλα ή απο μια χρονολογία και πίσω?
αν αποσύρεις παίρνεις ρευστό στο χέρι?απο πότε το βλέπουμε να ισχύει?
-
Για απόσυρση, έτσι όπως είναι η ανακοίνωση, παίζουν όλα και ναι παίρνεις κασαδούρα ανάλογη με τα κυβικά.
Αν όμως αγοράσεις ταυτόχρονα και καινούργιο euro4/5, παίρνεις και επιπλέον 1.000 ευρά. -
οπότε πας τώρα και μέχρι το τέλος του μέτρου της δωρεάν μεταβίβασης, τσιμπάς 3-4 1400αρια και πάνω (προσοχή θέλει ΚΤΕΟ η μεταβίβαση) και τα δίνεις μέχρι τέλος του χρόνου (για να γλιτώσεις νέα τέλη) και σου μένουν 3-4 χιλιάρικά?
not bad.ΑΛΛΑ
αφού είναι cash, γιατί να μην το κάνει ο τωρινός τους ιδιοκτήτης?!!!
το θέμα είναι πότε θα ισχύσει λοιπόν το μέτρο, και αν βρεις κάποιον που να βιάζεται ή να βαριέται να περιμένει.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
οπότε πας τώρα και μέχρι το τέλος του μέτρου της δωρεάν μεταβίβασης, τσιμπάς 3-4 1400αρια και πάνω (προσοχή θέλει ΚΤΕΟ η μεταβίβαση) και τα δίνεις μέχρι τέλος του χρόνου (για να γλιτώσεις νέα τέλη) και σου μένουν 3-4 χιλιάρικά?
not bad.ΑΛΛΑ
αφού είναι cash, γιατί να μην το κάνει ο τωρινός τους ιδιοκτήτης?!!!
το θέμα είναι πότε θα ισχύσει λοιπόν το μέτρο, και αν βρεις κάποιον που να βιάζεται ή να βαριέται να περιμένει.
γιατι θα θελει η αδεια να ειναι στο ονομα σου για 1 χρονο τουλαχιστον.
Τέλη κυκλοφορίας